تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830747904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قانون جديد انتخابات، مترقي و منشاء آثار مناسبي در کشور خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ خرداد ۱۳۹۴ (۲۰:۱۷ب.ظ)
هاشمي رفسنجاني: قانون جديد انتخابات، مترقي و منشاء آثار مناسبي در کشور خواهد بود موج - مجمع تشخيص مصلحت نظام، امروز به رياست آيت‌الله هاشمي رفسنجاني تشکيل جلسه داد و با تصويب چهار بند ديگر از سياست‌هاي کلي انتخابات، تصويب اين سياست‌ها را مجموعاً در قالب 23 بند به اتمام رساند که جهت تأييد نهايي تقديم رهبر معظم انقلاب خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، پس از تصويب اين سياست‌ها، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در سخناني با مترقي و مناسب خواندن سياست‌هاي کلي انتخابات که مي‌تواند منشاء آثار خوب و مناسبي در روند انتخابات متعدد در آينده کشور باشد از اعضاي کميسيون سياسي، دفاعي و امنيتي مجمع تشخيص مصلحت نظام، اعضاي مجمع و به ويژه آقاي مصطفي پورمحمدي که مبدع و پيشنهاد دهنده اوليه تغيير و اصلاح قانون انتخابات به رهبري معظم انقلاب بود، قدرداني کرد.
آقاي پورمحمدي نيز متقابلاً از مساعي جدّي اعضاي کميسيون مجمع و اعضا و به ويژه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني رياست جلسه تشکر و سپاس گذاري کرد.
گفتني است موارد ذيل، امروز بدين شرح به تصويب رسيد:
- تعيين حدود و نوع هزينه‌ها و منابع مجاز و غيرمجاز انتخاباتي، شفاف‌سازي منابع و هزينه‌هاي انتخاباتي داوطلبان و تشکّل‌هاي سياسي و اعلام به مراجع ذيصلاح و اعمال نظارت دقيق بر آن و تعيين شيوه و چگونگي برخورد با تخلفات مالي.
- پاسداري از آزادي و سلامت انتخابات و حق انتخاب آزادانه افراد و صيانت از آراء مردم به عنوان حق‌الناس در قانون گذاري، نظارت و اجرا و نيز رعايت کامل بي طرفي از سوي مجريان و ناظران و برخورد مؤثر با خاطيان.
- زمينه‌سازي مناسب در انتخاب داوطلبان مسئوليت‌هاي رياست جمهوري، نمايندگي مجلس و شوراهاي اسلامي در تراز شايسته جمهوري اسلامي ايران و داراي ويژگي‌هايي متناسب با جايگاه‌هاي مربوطه از طريق:
- تعريف و اعلام معيارها و شرايط لازم براي تشخيص رجل سياسي، مذهبي و مدير و مدبر بودن کانديداهاي رياست جمهوري.
- پيش‌بيني راهکار قانوني لازم توسط دولت و مجلس براي ايجاد امکان رأي دادن به ليست احزاب و گروه‌هاي قانوني.
به گزارش روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، در ادامه جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام، لايحه‌ي نحوه‌‌ي اجراي محکوميت‌هاي مالي، مصوبه مجلس شوراي اسلامي که مورد ايراد شوراي نگهبان قرار گرفته بود با حضور وزير دادگستري، رئيس کميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي، رئيس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأميني و تربيتي کشور و عضو حقوقدان شوراي نگهبان در دستور کار قرار گرفت و پس از بحث و بررسي اعضا و مسؤولان مربوطه، نظر مجلس شوراي اسلامي به شرح ذيل، با اصلاح مدت اقامه دعوي از ده روز به سي روز مورد تأييد و تصويب اعضاي مجمع قرار گرفت.
براساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي اگر استيفاي محکوم‌ٌٍ به از طرق مذکور در اين قانون ممکن نگردد محکومٌ عليه به تقاضاي محکومٌ‌له، تا زمان اجراي حکم يا پذيرفته شدن ادعاي اعسار او يا جلب رضايت محکومُ‌له حبس مي‌شود. چنانچه محکوم عليه تا يک ماه پس از ابلاغ اجرائيه، ضمن ارائه صورت کليه اموال خود، دعواي اعسار خويش را اقامه کرده باشد حبس نمي‌شود، مگر اينکه دعواي اعسار، مسترد يا به موجب حکم قطعي، رد شود.
در اين جلسه همچنين به مناسبت هفته محيط زيست، موضوع بررسي سياست‌هاي کلي محيط زيست با حضور سرکار خانم دکتر ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست مطرح شد که به دليل کمبود وقت مقرر شد در جلسات آتي مجمع تدوين اين سياست‌ها در دستور کار قرار گيرد.
در اين جلسه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با تسليت مجدد درگذشت همشيره آيت‌الله حسن صانعي به ايشان، از اعضاي مجمع تقاضاي قرائت فاتحه براي آن مرحومه کرد.
شايان ذکر است نظر مشورتي مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص سياست‌هاي کلي انتخابات مجموعاً در 22 ماده، 15 بند و 2 تبصره به شرح ذيل تقديم مقام معظم رهبري خواهد شد:
1- تعيين حوزه هاي انتخاباتي بر مبناي جمعيت و مقتضيات اجتناب ناپذير به گونه اي که حداکثر عدالت انتخاباتي و همچنين شناخت مردم از نامزدها فراهم گردد.
2- مشخص نمودن شعبه اخذ رأي براي رأي¬دهندگان قبل از برگزاري انتخابات.
3- برگزاري انتخابات نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي اسلامي شهر و روستا در مرحله اول با اکثريت مطلق آراء و در مرحله دوم با اکثريت نسبي.
4- بهره مندي داوطلبان در تبليغات انتخاباتي با تقسيم برابر و عادلانه متناسب با امکانات در هر انتخابات حسب مورد از صداوسيما و ديگر رسانه ها و امکانات دولتي و عمومي کشور.
5- ممنوعيت هرگونه تخريب، تهديد، تطميع، فريب و وعده‏هاي خارج از اختيارات قانوني و هرگونه اقدام مغاير با امنيت ملي نظير تفرقه قومي و مذهبي در تبليغات انتخاباتي.
6- تعيين حدود و نوع هزينه‏ ها و منابع‏ مجاز و غيرمجاز انتخاباتي، شفاف‏ سازي منابع و هزينه‏ هاي انتخاباتي داوطلبان و تشکل‏ هاي سياسي و اعلام به مراجع ذيصلاح و اعمال نظارت دقيق بر آن و تعيين شيوه و چگونگي برخورد با تخلفات مالي.
7- پيشگيري از جرايم و تخلفات انتخاباتي و رسيدگي سريع و خارج از نوبت حسب مورد به آن ها بويژه جرايم امنيتي، مالي، تبليغاتي و اقدامات تخريبي ضدداوطلبان و هرگونه اقدام مغاير با قانون و شرع و نيز منافع، وحدت و امنيت ملي.
8- ارتقاء سطح شناخت و آگاهي و آموزشهاي عمومي و ترويج هنجارهاي انتخاباتي و نهادينه کردن آن در فرهنگ عمومي و تعيين قواعد و ضوابط رقابت سياسي سالم بمنظور افزايش مشارکت و حضور آگاهانه و با نشاط مردم و کمک به انتخاب اصلح.
9- تعيين چارچوب ها و قواعد لازم براي فعاليت قانونمند و مسؤولانه احزاب و تشکل هاي سياسي و اشخاص حقيقي در عرصه انتخابات مبتني بر اصول و مباني نظام جمهوري اسلامي ايران بنحوي که رقابت هاي انتخاباتي منجر به افزايش مشارکت آگاهانه، اعتماد، ثبات و اقتدار نظام شود.
10- تسهيل و ارتقاء سطح مشارکت احزاب و تشکل هاي‏سياسي قانوني در انتخابات بمنظور :
1-10- معرفي افراد شايسته در تراز جمهوري‏اسلامي‏ايران و درچارچوب صلاحيت هاي قانوني.
2-10- مطالبه رقابت سالم انتخاباتي داوطلبان مورد حمايت در جهت افزايش مشارکت و حضور با نشاط مردم.
3-10- مسئوليت پذيري، قانون‏مداري و رعايت قواعد و مقررات فعاليت سياسي توسط اعضاء، طرفداران و داوطلبان و پذيرش نتيجه قانوني و نهايي انتخابات.
4-10- پذيرش حق دفاع احزاب از حقوق داوطلبان و اعضاء و طرفداران در مراجع قانوني.
5-10- مسئوليت پذيري براي پشتيباني هاي تخصصي و حفظ و ارتقاء شايستگي هاي نمايندگان در طول دوران خدمت.
6-10- حمايت از تشکيل اجتماعات و همايش‏هاي انتخاباتي و استفاده مناسب و عادلانه از امکانات دولتي و عمومي در تبليغات توسط احزاب.
11- پاسداري از آزادي و سلامت انتخابات و حق انتخاب آزادانه افراد و صيانت از آراء مردم به عنوان حق الناس در قانون‏ گذاري، نظارت و اجراء و نيز رعايت کامل بي‏طرفي از سوي مجريان و ناظران و برخورد موثر با خاطيان.
12- زمينه‏ سازي مناسب در انتخاب داوطلبان مسئوليت‏ هاي رياست جمهوري، نمايندگي مجلس و شوراهاي اسلامي در تراز شايسته جمهوري اسلامي ايران و داراي ويژگيهايي متناسب با جايگاه هاي مربوطه از طريق :
1-12- تعيين دقيق معيارها و شاخص ها براي احراز شرايط عمومي و اختصاصي داوطلبان با تاکيد بر تعهد به اسلام – انقلاب و نظام اسلامي و قانون اساسي بويژه التزام به ولايت فقيه، سلامت اخلاقي- اقتصادي و کارآمدي‏هاي متناسب با مسئوليت‏ هاي مربوطه.
2-12- شناسايي اوليه توانايي و شايستگي داوطلبان در مرحله ثبت نام به شيوه‏هاي مناسب قانوني و متناسب با هر انتخابات.
3-12- بررسي دقيق و احراز شرايط لازم براي صلاحيت نامزدها در چارچوب قانون هر انتخابات با پيش بيني زمان کافي از طريق استعلام از مراجع ذيصلاح و پاسخگويي مسئولانه و به موقع به آنها.
4-12- اتخاذ ترتيبات لازم براي به حداقل رساندن ممنوعيت حضور داوطلبان شاغل.
5-12- تعريف و اعلام معيارها و شرايط لازم براي تشخيص رجل سياسي، مذهبي و مدير و مدبربودن کانديداهاي رياست جمهوري.
13- ممنوعيت ورود نيروهاي مسلح اعم از ارتش، سپاه، نيروي انتظامي، سازمان بسيج و دستگاه‏هاي اطلاعاتي و امنيتي در دسته ‏بندي هاي سياسي و جناحي در انتخابات و جانبداري از داوطلبان.
14- اجراي انتخابات رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي، خبرگان رهبري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا توسط وزارت كشور و زير نظر هيأت اجرايي مركزي انتخابات با تركيب وزيرکشور به عنوان رئيس هيأت، وزير اطلاعات، دادستان کل کشور، رئيس سازمان بازرسي کل کشور، رئيس ديوان محاسبات و يک نماينده ديگر از طرف قوه مقننه به انتخاب مجلس شوراي اسلامي و هفت نفر از شخصيت‏ هاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي به عنوان معتمدين که وظايف اين هيأت و نيز ترکيب و وظايف هيأت‏هاي اجرايي استاني و شهرستاني را قانون مشخص مي کند.
- وزارت‏کشور 30 نفر از معتمدين اصناف، اقشار و نخبگان مختلف اجتماعي را که شرائط آنها را قانون تعيين مي‏کند با هماهنگي و نظر شوراي نگهبان دعوت و آنها از ميان خود 7 نفر را بعنوان معتمدين مردم براي عضويت در هيأت مرکزي انتخاب مي‏ کنند.
15- نظارت شوراي نگهبان بر فرآيندها، ابعاد و مراحل انتخابات رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي، خبرگان رهبري از جمله تأييد نهايي صلاحيت داوطلبان تا قبل از شروع تبليغات انتخاباتي و رسيدگي به شکايات، تأييد يا ابطال انتخابات بمنظور تأمين سلامت انتخابات، جلب مشارکت حداکثري و تأمين حقوق داوطلبان و رأي‏ دهندگان با تعيين سازوکارهاي قانوني، شفاف، زمانمند، اطمينان‏ بخش.
1-15- پاسخگويي مکتوب و مطلوب درخصوص ابطال انتخابات و رد صلاحيت داوطلبان در صورت درخواست آنان.
2-15- نظارت بر انتخابات شوراي اسلامي شهر و روستا توسط هيأت هاي مذکور در بند (14) صورت مي پذيرد.
3-15- ضرورت پيش‏ بيني سازوکار دفاع نامزدهاي ردصلاحيت شده توسط شوراي نگهبان در قانون انتخابات.
16- ايجاد امکانات لازم براي بهره گيري از فناوري هاي نوين و توسعه بانک‏هاي اطلاعاتي مربوطه، در جهت ارتقاء شفافيت، سرعت و سلامت در اخذ، شمارش و اعلام نتايج حداکثر ظرف سه سال پس از ابلاغ اين سياست.
17- تنظيم تاريخ و همزماني برگزاري انتخابات هاي عمومي به گونه‌اي که فاصله برگزاري آن ها حدود دو سال باشد و مراحل و سازوکار اجرائي آن تا حد امکان يکسان و متحد صورت پذيرد.
18- تصويب قوانين انتخاباتي در چارچوب سياست هاي کلي و عدم تغيير آن براي مدت حداقل 10سال، مگر اينکه ضرورت تغيير قانون به تاييد دو سوم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برسد.
19- فراهم‏نمودن سازوکار مناسب براي حضور نمايندگان داوطلبان و احزاب در تمام مراحل انتخابات اعم از اخذ رأي، شمارش، تجميع و اعلام نتيجه نهايي.
20- ممنوعيت کانديداها و احزاب در استفاده از حمايت و امکانات بيگانگان اعم از مالي و تبليغاتي و برخورد بموقع دستگاه‏هاي ذيربط.
21- ممنوعيت ورود قواي سه‏ گانه، اعم از وزارتخانه‏ ها و دستگاه‏ هاي تابعه آن ها، سازمان‏ ها، نهادها و شرکت‏ هاي دولتي و نهادهاي عمومي در دسته‏ بندي‏ هاي سياسي و جناحي انتخاباتي و جانبداري از داوطلبان.
تبصره 1- ورود افراد به صورت شخصي و بدون استفاده از موقعيت حقوقي بلامانع است.
تبصره 2- مجريان و ناظران انتخابات حق جانبداري از داوطلبان را ندارند.
22ـ پيش‏ بيني راهکار قانوني لازم توسط دولت و مجلس براي ايجاد امکان رأي‏ دادن به ليست احزاب و گروه‏ هاي قانوني.
















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن