تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826982960




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند
شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند استفاده از فضای مجازی امروز موجب تسهیل ارتباطات شده است، اما در این میان عدم انتقال احساسات واقعی، استفاده نکردن از ابزارهای غیرکلامی و تنهایی، جزء پیامدهای استفاده بیش از حد از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است.


به گزاشر فرهنگ نیوز، مهرداد کاظم‌زاده عطوفی، دبیر انجمن علمی روان‌شناسی بالینی ایران در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه مسیرهای ارتباطی انسان‌ها در حال توسعه است، اظهار داشت: در گذشته ارتباطات افراد حضوری یا تلفنی بود، اما امروز به فضای مجازی نیز گسترش یافته است و افراد با عضویت در شبکه‌های اجتماعی مختلف با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند.
 
وی افزود: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موجب تسهیل در برقراری ارتباط افراد با یکدیگر شده است ولی متأسفانه امروز شاهد ترویج تمام ارتباطات به مسیرهای مجازی هستیم.
 
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت:‌ در گذشته افراد در مناسبت‌های مختلف احساس خود را از طریق تبریک و تسلیت به صورت حضوری به همنوع خود منتقل می‌کردند و درصورتی که نمی‌توانستند در موقعیت حاضر شوند با برقراری ارتباط تلفنی از طریق شنیداری با دیگران ارتباط برقرار می‌کردند. این درحالی است که اکنون افراد با استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیاز به ارتباط را تأمین می‌کنند.
 
*پیامد استفاده بیش از حد از فضای مجازی
 
دبیر انجمن علمی روان‌شناسی بالینی ایران گفت: فردی که بیش از حد از فضای مجازی استفاده می‌کند نمی‌تواند احساسات خود را آن گونه که هست به دیگران منتقل کند.
 
وی افزود:‌همچنین برقراری ارتباط در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موجب می‌شود تا افراد فقط واژه‌ها را ببینند و نمی‌توانند از ابزارهای غیرکلامی که پشت واژه‌ها وجود دارد استفاده کنند. تنها ماندن جزو دیگر پیامدهای استفاده بیش از حد از فضای مجازی است.
 
وی افزود: افرادی که در دنیای مجازی غرق شده‌اند ساعت‌ها در اتاق خانه یا محل کار خود می‌نشینند و از طریق ابزار دیجیتال با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنند. این موضوع موجب می‌شود عملاً از دنیای واقعی فاصله بگیرند و بعد از مدتی احساس کنند دیگر نیازی به برقراری رابطه در دنیای واقعی وجود ندارد.
 
* ارتباطات اجتماعی سالم در گرو تجربه محیط‌ها و فضاهای ارتباطی
 
کاظم‌زاده عطوفی اظهار داشت: مطالعات نشان می‌دهد ارتباطات اجتماعی سالم در گرو تجربه محیط‌ها و فضاهای ارتباطی است و اگر این مهم رخ ندهد تأثیر روان‌‌شناختی لازم را نخواهد داشت. فرهنگ دینی و ملی ما در صله‌رحم تأکید دارد و چنانچه صله‌رحم از طریق فضای مجازی صورت گیرد و افراد از طریق واژه‌ها با یکدیگر در ارتباط باشند نمی‌توانند حس و تأثیر واقعی صله‌رحم را درک کنند.
 
وی افزود: آنچه به لحاظ روان‌شناختی اهمیت دارد این است که افراد الگوی سلامت را در ابعاد مختلف آن رعایت کنند. یکی از ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی است؛ یعنی افراد در موقعیت‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشند.
 
* حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب احساس تنهایی فرد می‌شود
 
این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد:‌ فضای مجازی تنها تسهیل کننده ارتباطات کوتاه است و نمی‌تواند جایگزین ارتباطات بین فردی حضوری شود. حضور بیش از حد در فضای مجازی فرد را به لحاظ روان‌شناختی آسیب‌دیده می‌کند و موجب می‌شود که احساس تنهایی بر او حاکم شود.
 
وی افزود: یکی از معضلات دنیای کنونی ما تنهایی و احساس آن است که با توجه به آسیب ناشی از آن کشورهای توسعه‌یافته برنامه‌های مدونی برای رفع این مسئله در پیش گرفته‌اند.
 
*برای رهایی از احساس تنهایی چه کنیم
 
کاظم‌زاده عطوفی خاطرنشان کرد: تمرکز بر ساختار خانواده، اقوام و دوستان جزو برنامه‌های کشورهای توسعه‌یافته برای حل مشکل تنهایی و احساس تنهایی افراد است. امیدواریم وقتی ابزاری برای تسهیل زندگی در اختیار ما قرار می‌گیرد جایگزین ابزارهایی که نیازهای اساسی ما را برآورده می‌کند، نشود.
 
وی گفت: براین اساس توصیه می‌شود افراد طی روز زمان‌های مشخصی را برای استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اختصاص دهند و بخشی از اوقات شبانه‌روز خود را به صله‌رحم و برقراری ارتباط رودررو با خانواده، اقوام و دوستان خود اختصاص دهند.




94/3/23 - 17:47 - 2015-6-13 17:47:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن