تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804758023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند
شبکه‌های اجتماعی تنهایتان می‌کند استفاده از فضای مجازی امروز موجب تسهیل ارتباطات شده است، اما در این میان عدم انتقال احساسات واقعی، استفاده نکردن از ابزارهای غیرکلامی و تنهایی، جزء پیامدهای استفاده بیش از حد از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است.


به گزاشر فرهنگ نیوز، مهرداد کاظم‌زاده عطوفی، دبیر انجمن علمی روان‌شناسی بالینی ایران در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه مسیرهای ارتباطی انسان‌ها در حال توسعه است، اظهار داشت: در گذشته ارتباطات افراد حضوری یا تلفنی بود، اما امروز به فضای مجازی نیز گسترش یافته است و افراد با عضویت در شبکه‌های اجتماعی مختلف با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند.
 
وی افزود: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موجب تسهیل در برقراری ارتباط افراد با یکدیگر شده است ولی متأسفانه امروز شاهد ترویج تمام ارتباطات به مسیرهای مجازی هستیم.
 
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت:‌ در گذشته افراد در مناسبت‌های مختلف احساس خود را از طریق تبریک و تسلیت به صورت حضوری به همنوع خود منتقل می‌کردند و درصورتی که نمی‌توانستند در موقعیت حاضر شوند با برقراری ارتباط تلفنی از طریق شنیداری با دیگران ارتباط برقرار می‌کردند. این درحالی است که اکنون افراد با استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیاز به ارتباط را تأمین می‌کنند.
 
*پیامد استفاده بیش از حد از فضای مجازی
 
دبیر انجمن علمی روان‌شناسی بالینی ایران گفت: فردی که بیش از حد از فضای مجازی استفاده می‌کند نمی‌تواند احساسات خود را آن گونه که هست به دیگران منتقل کند.
 
وی افزود:‌همچنین برقراری ارتباط در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موجب می‌شود تا افراد فقط واژه‌ها را ببینند و نمی‌توانند از ابزارهای غیرکلامی که پشت واژه‌ها وجود دارد استفاده کنند. تنها ماندن جزو دیگر پیامدهای استفاده بیش از حد از فضای مجازی است.
 
وی افزود: افرادی که در دنیای مجازی غرق شده‌اند ساعت‌ها در اتاق خانه یا محل کار خود می‌نشینند و از طریق ابزار دیجیتال با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنند. این موضوع موجب می‌شود عملاً از دنیای واقعی فاصله بگیرند و بعد از مدتی احساس کنند دیگر نیازی به برقراری رابطه در دنیای واقعی وجود ندارد.
 
* ارتباطات اجتماعی سالم در گرو تجربه محیط‌ها و فضاهای ارتباطی
 
کاظم‌زاده عطوفی اظهار داشت: مطالعات نشان می‌دهد ارتباطات اجتماعی سالم در گرو تجربه محیط‌ها و فضاهای ارتباطی است و اگر این مهم رخ ندهد تأثیر روان‌‌شناختی لازم را نخواهد داشت. فرهنگ دینی و ملی ما در صله‌رحم تأکید دارد و چنانچه صله‌رحم از طریق فضای مجازی صورت گیرد و افراد از طریق واژه‌ها با یکدیگر در ارتباط باشند نمی‌توانند حس و تأثیر واقعی صله‌رحم را درک کنند.
 
وی افزود: آنچه به لحاظ روان‌شناختی اهمیت دارد این است که افراد الگوی سلامت را در ابعاد مختلف آن رعایت کنند. یکی از ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی است؛ یعنی افراد در موقعیت‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشند.
 
* حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب احساس تنهایی فرد می‌شود
 
این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد:‌ فضای مجازی تنها تسهیل کننده ارتباطات کوتاه است و نمی‌تواند جایگزین ارتباطات بین فردی حضوری شود. حضور بیش از حد در فضای مجازی فرد را به لحاظ روان‌شناختی آسیب‌دیده می‌کند و موجب می‌شود که احساس تنهایی بر او حاکم شود.
 
وی افزود: یکی از معضلات دنیای کنونی ما تنهایی و احساس آن است که با توجه به آسیب ناشی از آن کشورهای توسعه‌یافته برنامه‌های مدونی برای رفع این مسئله در پیش گرفته‌اند.
 
*برای رهایی از احساس تنهایی چه کنیم
 
کاظم‌زاده عطوفی خاطرنشان کرد: تمرکز بر ساختار خانواده، اقوام و دوستان جزو برنامه‌های کشورهای توسعه‌یافته برای حل مشکل تنهایی و احساس تنهایی افراد است. امیدواریم وقتی ابزاری برای تسهیل زندگی در اختیار ما قرار می‌گیرد جایگزین ابزارهایی که نیازهای اساسی ما را برآورده می‌کند، نشود.
 
وی گفت: براین اساس توصیه می‌شود افراد طی روز زمان‌های مشخصی را برای استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اختصاص دهند و بخشی از اوقات شبانه‌روز خود را به صله‌رحم و برقراری ارتباط رودررو با خانواده، اقوام و دوستان خود اختصاص دهند.




94/3/23 - 17:47 - 2015-6-13 17:47:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن