واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام والمسلمین امینی خواستار شد
توجه بیشتر به نیازهای عاطفی و روانی نیروی انسانی در دستگاه قضایی
معاون منابع انسانی قوه قضائیه با اشاره به اینکه نباید نگاهی صرفاً مکانیکی و سخت افزاری به نیروی انسانی داشت گفت: توجه به نیازهای عاطفی و روانی نیروی انسانی شاخصه جدید معاونت منابع انسانی است و باید امنیت شغلی و روانی را برای کارمند و قاضی در راستای توسعه دستگاه قضایی مورد توجه قرار داد.
به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی در نشست معاونان منابع انسانی دادگستری های سراسر کشور گفت: اصلی ترین مسئله برای توسعه دستگاه قضایی نیروی انسانی است و در این مسیر باید همه جوانب از جمله نیازهای روحی و روانی کارکنان را در نظر داشت. وی اظهار کرد: دستگاه قضایی بی بدیل ترین شکل ارتباطی با نیروی انسانی را دارا است و باید برنامه ها، فرایندها و اهداف معطوف به مسائل انسانی باشد.
وی با تصریح اینکه تلاش افراد در معاونت منابع انسانی باید به بهبود کار کمک کند افزود: در متن کار نیروی انسانی در قوه قضاییه لازم است نگاه جامع و راهبردی حاکم شود و فرایندهای کاری نظیر جذب نیروی انسانی و گزینش به هم نزدیک شود و صرفا مسائل گزینشی به چند مورد خلاصه نشود که مسائل روحی روانی را نیز در برگیرد.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به اینکه در برنامه های این معاونت صرفاً نگاه سخت افزاری و بهره وری صرف مدنظر نیست گفت: در کنار نگاه سخت افزاری که شامل انجام کار است باید نگاه نرم افزاری را نیز افزود و دیدگاه ها را به هم نزدیک تا تحول در دستگاه قضایی بوجود آید و موجب بهره وری بهینه شود.
وی با اعلام اینکه در نگاه معاونت منابع انسانی مسائل عطف به مقدمه انسانی است اظهار کرد: در نگاه سخت افزاری به سازمان و فرایندهای کاری نظر می شود در حالیکه ما با مجموعه ای از عوامل انسانی سر و کار داریم که عواطف و احساسات نیز در آنان وجود دارد و باید به این مقوله توجه کرد و آنگاه معقول و عاطفی تر تصمیم گرفت.
وی با نفی نگاه دیوانسالارانه صرف در امور اداری و ارتباط با کارکنان گفت: از نگاه نرم افزاری به نیروی انسانی که مورد تایید در مجموعه جدید است، ارزش ها، معنویت و اخلاق مورد توجه است.
حجت الاسلام والمسلمین امینی با طرح این سوال که آیا می شود نسبت به نگرش و طرز تفکر نیرو نبست به شغلی که متصدی آن است بی تفاوت بود؟ اظهار کرد: اگر توجه به مضامینی همچون اخلاق و انسانیت نداشته باشیم شاید فقط بهره وری و خروجی داشته باشیم ولی با همه این اوصاف آنچه مطلوب دستگاه قضایی است به دست نمی آید.
وی این سوال را مطرح کرد که آیا می شود در نیروی انسانی اعتقاد به کار، اخلاق و عواطف نباشد آنگاه از او تکریم ارباب رجوع و تحقق عدالت را انتظار داشت؟ گفت: باید به شخصیت عاطفی و روانی نیروی انسانی توجه ویژه ای داشت و نهضتی راه اندازی شود که تکیه بر ظرفیت های عامل انسانی داشته باشد.
وی با اظهار اینکه به دنبال شعار نیستیم و با نگاه صرف به دیوان سالاری نمی شود مشکلات را حل کرد، خاطرنشان کرد: لازم است برای برطرف کردن دغدغه سلامت در دستگاه قضایی به موضوع انسانی و ذهنیت وی در خصوص مجموعه ای که درآن تلاش می کند پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین امینی با تاکید بر اینکه باید عواطف انسانی را مدنظر قرار داد گفت: توجه به مسایل فرهنگی و آموزشی باید اولویت کار و ارتباط با کارکنان باشد و آموزش فقط کلاس نیست که ترویج ذهنیت های مناسب، مطلوب و متناسب با شغل است.
وی خواستار نهادینه شدن ارزش ها، اخلاق همراه با احترام در مجموعه های کاری شد و افزود: گاهی با یک پاسخ مناسب مشکلات حل می شود و نباید هر مسئله ای را اداری دید و باید از برخی عادت های بروکراسی که زمینه ساز مصائب است دوری کرد.
وی با تصریح اینکه مجموعه معاونت منابع انسانی باید چتر حمایت روی سر کارمندان و قضات داشته باشد گفت: تقویت احساس و رفاقت لازمه پیشرفت امور است که باید آن را بسط داد و اینها قابل تعلیم و آموزش است و باید دغدغه نیروی انسانی را داشت و به ذهن و روح آنها توجه کرد.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به بحث نظارت در دستگاه قضایی و نیروی انسانی نیز اشاره کرد و گفت: نظارت در دستگاه قضایی باید به گونه ای باشد که چنانچه فردی مراجعه و با وی برخورد ناخوشایندی صورت گرفت، این نباشد که هیچکس متوجه نشود و باید نظارت و برخورد شایسته را بویژه در رفتار با ارباب رجوع تقویت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین امینی در پایان سخنان خود به استعدادیابی و کادرسازی در قوه قضاییه که مورد توجه مقام معظم رهبری است تاکید کرد و گفت: باید به افراد شایسته برای جایگزینی در پست ها توجه کرد و نیروهای شایسته را انتصاب و جایگزین کرد. انتهای پیام/
94/03/23 - 15:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]