تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844848962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دکتر اميني: بايستي براي نظام انديشه اي اقتصادي، ظرفيت سازي کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
سلسله مصاحبه در نگاه صاحب نظران (1) دکتر اميني: بايستي براي نظام انديشه اي اقتصادي، ظرفيت سازي کرد دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي موج؛ بررسي آراي انديشمندان و صاحب نظران در نحوه نگاه به نظام اقتصادي امري مهم و قابل بررسي است. بر همين اساس اين سلسله مصاحبه ها به اين موضوع مي پردازد.
مسأله نظام اقتصادي يکي از مهمترين مسائل مطروحه در هر نظام سياسي است که غالبا بر داشت مستقيم از ايدئولوژي حاکم بر جامعه دارد. پويايي و تطابق آن با واقعيت ها و رشد دهي و جهت دهي به حيات اصلي انساني نقطه برجسته اين نظم اقتصادي است. جمهوري اسلامي ايران به عنوان مدعي اسلام ناب براي صدور پيام انقلاب اسلامي و نيز تثبيت وعده ها و تحقق آن نيازمند يک نظام اقتصادي است که امروزه از آن به عنوان نظام اقتصاد اسلامي نام مي برند.
کليد واژه اي که شناخت دقيق آن مي تواند بسيار کمک کند. بر همين اساس مصاحبه اي تفضيلي با دکتر محمود رضا اميني، کارشناس مسائل استراتژيک و از خبرگان مسائل اقتصادي، توسط دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي صورت پذيرفت که به دليل طولاني بودن در چند شماره منتشر مي شود. البته بايستي اين نکته را بيان کرد مصاحبه با اساتيد ديگر نيز صورت پذيرفته که به صورت متناوب بر روي خروجي قرار مي گرد.
در واقع اين مصاحبه ها به دنبال بررسي و ارزيايي نظام اقتصادي مبتي بر فقه جعفري، بروز و کارآمد و پاسخگو به نيازهاي مردم مسلمان ايران و الگويي براي جامعه بشري است تا در چنين شرايط پيچيده اقتصادي مشکلات و موانع کار رفع شود. متن اين مصاحبه به شرح ذيل است.

آقاي دکتر از اين که وقتتان را در اختيار ما قرار داديد، تشکر مي کنم. سوالي که مي خواستم بپرسم تعريف دقيق انقلاب چيست؟ آيا انقلاب را بايد بر مبناي غربي تعريف کرد و به هم ريختن ساختار يا يک تعريف جديدي مي توان به آن گفت؟ آيا انقلاب تمام شده و ديگر انقلابي نيست؟
انقلابي که ما به آن توجه داريم بر يک مبنا ايجاد شده است. اين مبنا تغيير ساختار حکومتي بر اساس تفکر و ايدئولوژي است که در انقلاب اسلامي ايران اين تفکر و مبنا تفکر ايدئولوژي است. مردم در زمان خودشان نيازمند يک تغيير و تحول بودند و ايت تغيير و تحول سبب شد تا انقلاب به معناي متداول رخ دهد. اما معمار اين ساختار حضرت امام خميني به عنوان يک تئوريسين مجتهد، فقيه، عارف و عالم به ميدان آمد و ساختار و معماري بر اساس ساختار و حکومت رسول الله و برگرفته از قرآن کريم استبناط کرد و تا آخر امر خويش مدعي و مدافع اين ساختار بود، کما اين که در مسائل ولايت فقيه اين معنا را روشن ساخت. به عبارت ديگر تغيير و تحول انقلاب بر مبناي يک تفکري است که اين تفکر اقتضائش حرکت تحولي و پويايي است. نه اين که چون عصر انقلاب گذاشت بايستي ديگر نگوييم انقلاب ادامه دارد و کنار گذاشته شود و حال بايستي يک آيه قرآن ديگر بياوريم و در مقابلمان قرار دهيم. خير اين اقتضاي حرکت رو به رشد و تعالي انقلاب همچنان ادامه دارد.
لذا تاکيد مي دارم دو مسأله انقلاب اسلامي و ساختار سازي باهم پيش مي رود؛ يعني انقلاب همواره وجود دارد و در همين انقلاب بايستي دولت سازي، ساختار سازي و نظام سازي روز آمد نسبت به روز، نيازهاي موجود و تطبيق آن با واقعيت روز ايجاد کنيم.

اگر بپذيريم ماحصل اين انقلاب تغيير است در هر تعريفي که بخواهند ارائه دهند، آيا اين به معناي نفي روش هاي معروف اقتصادي در جهان است يا خير؟

در واقع بايد اين مسأله را توجه داشت که آيا مي توان به سراغ ساختارهاي ديگر برويم و آن را بومي کنيم يا اين که مي توانيم مدعي هرچيزي باشيم اما از ظرفي اين ادعا با استفاده از ظرفيت هاي بومي شده باشد. پاسخ به سوال شما اين است که ما نسبت به هرچيزي مدعي هستيم و اين ادعا بايد در قالب يک نظام و يک چارچوب باشد تا روش هاي مختلف ساختاري در آن قرار گيرد و نقاط ضعف را حل و بر اساس يک نظام تئوري و واقع گرايانه حل کنيم. نوروز مثال خوبي است. نوروز که بر گرفته از سنت، عادت و فرهنگمان است چون موجب شادي است اگر به يک فضاي معرفتي و تعالي بار شود و تعريف گردد آن وقت مي گوييم نوروز در محول الحول و الاحوال و مدبر اليل و النهار جاي مي گيرد.
اما وقتي در صنعت مان، در مدل توسعه اي و حرکت تئوري نداشته و يا الگويي ترسيم نکرده باشيم به طور حتم نمي توانيم مدل توانمند ارائه دهيم. بر همين اساس بايستي بپذيريم که يک ظرفيت کل وجود دارد و از اين ظرفيت کل بايستي استفاده کرد و تعاريف و الگوسازي کنيم تا در شرايط مختلف مسائل گوناگون را در آن قرار داده و نقاط ضعفش را برداريم.
لذا بايستي گفت و پاسخ داد اسلام داراي ظرفيت است. اسلام مي تواند نظام ساز باشد. اسلامي مي تواند تئوري هاي مختلف را بررسي و ارائه دهد. مي تواند نظريه هاي مختلفي داشته باشد. ظرف دارد و اين ظرف حجيم قابليت دارد پيشرفت و توسعه ها را در داخل خودش تعريف و يا بازپروري کند و اشکال آن را رفع نمايد.
البته بايستي توجه داشت اين با سر و ته يک چيز زدن فرق مي کند. نبايستي نگاه مائوئيسم داشته باشيم؛ يعني بگوييم بله هر چيز و هر نظريه را مي توان در تابوت چين قرار داد و گفت با زدن سر و پاهايش پذيريم. ما اين را نمي توانيم بگوييم؛ زيرا مبناي مان مبناي الهي است و نمي توان مبناي الهي را نفي کرد. در عين حال نمي توانيم فضاي دنيا و پيشرفت هاي دنيا و زمان و مسائل حادث شده را نفي کنيم.

فرموديد ظرفي شکل بگيرد و فقه پويا باشد. امام و حضرت آقا هر دو دغدغه فقه پويا داشتند و مورد تاکيد نيز قرار دادند. شما به عنوان فردي که هم در سطح عالي مشاوره داديد و هم سطح اجرا فعاليت داشتيد، لطفا بيان بفرماييد چه ميزان از اين ظرف را تشکيل داديم و در چه عرصه هايي هنوز تشکيل نداديم؟ مثلا در سياست، فرهنگ، اقتصاد يا علوم اجتماعي توانستيم اين ظرفيت را به وجود بياوريم يا خير؟

در علوم اسلامي در همه عرصه ها اين ظرفيت هست. اما نمي توان گفت منطبق با نياز روز و فضاي توسعه يافته اي امروز است. اين ظرفيت در يک سطحي وجود دارد. به طور مثال امام خميني و مرحوم نائيني در فضاي سياسي نظرياتشان حذف شود، در ظرف سياسي چه چيزي دنبال مي شود؟ پس يک سطحي از اين عرصه ها وجود دارد. به عبارت ديگر يک زماني بود فقط در محاسبات شرعي ورود مي کرديم نه در محاسبات حاکميتي و نظريه ولايت فقيه آمد و نگاه به مسأله سياسي را تغيير داد.
در اقتصاد هم همي نطور يک سطح حداقلي وجود دارد و در زمان خودش کار آمد بود. زماني که نگاه به ساختار و معماري شهرسازي مي کنيم، مي بنيم بازار، مسجد، ميدان و... با هم بود. معنايش اين بود، بازاري ما حتما به مسجد اتصال داشت و اين اتصال سبب شد تا آنان در کنار کسب و کار المکاسب بخوانند و در مسائل شرعي اقتصادي قوي باشند، لذا در يک سطحي ورود داشت و بايد گفت در زماني که بازار مهم ترين سطح کشور بود و ميزان قابل توجهي از داد و ستد در آن قرار داشت کفايت مي کرد. اما امروز که بيمه، بانک، بازارهاي مختلف پولي، ارز، صنعت، بازارهاي داخلي و خارجي وجود دارد اين تناسب براي اداره حکومت با شرايط موجود وجود ندارد.

ادامه دارد....














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن