محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844848962
دکتر اميني: بايستي براي نظام انديشه اي اقتصادي، ظرفيت سازي کرد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
سلسله مصاحبه در نگاه صاحب نظران (1) دکتر اميني: بايستي براي نظام انديشه اي اقتصادي، ظرفيت سازي کرد دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي موج؛ بررسي آراي انديشمندان و صاحب نظران در نحوه نگاه به نظام اقتصادي امري مهم و قابل بررسي است. بر همين اساس اين سلسله مصاحبه ها به اين موضوع مي پردازد.
مسأله نظام اقتصادي يکي از مهمترين مسائل مطروحه در هر نظام سياسي است که غالبا بر داشت مستقيم از ايدئولوژي حاکم بر جامعه دارد. پويايي و تطابق آن با واقعيت ها و رشد دهي و جهت دهي به حيات اصلي انساني نقطه برجسته اين نظم اقتصادي است. جمهوري اسلامي ايران به عنوان مدعي اسلام ناب براي صدور پيام انقلاب اسلامي و نيز تثبيت وعده ها و تحقق آن نيازمند يک نظام اقتصادي است که امروزه از آن به عنوان نظام اقتصاد اسلامي نام مي برند.
کليد واژه اي که شناخت دقيق آن مي تواند بسيار کمک کند. بر همين اساس مصاحبه اي تفضيلي با دکتر محمود رضا اميني، کارشناس مسائل استراتژيک و از خبرگان مسائل اقتصادي، توسط دفتر مطالعات رسانه اي اقتصاد اسلامي صورت پذيرفت که به دليل طولاني بودن در چند شماره منتشر مي شود. البته بايستي اين نکته را بيان کرد مصاحبه با اساتيد ديگر نيز صورت پذيرفته که به صورت متناوب بر روي خروجي قرار مي گرد.
در واقع اين مصاحبه ها به دنبال بررسي و ارزيايي نظام اقتصادي مبتي بر فقه جعفري، بروز و کارآمد و پاسخگو به نيازهاي مردم مسلمان ايران و الگويي براي جامعه بشري است تا در چنين شرايط پيچيده اقتصادي مشکلات و موانع کار رفع شود. متن اين مصاحبه به شرح ذيل است.
آقاي دکتر از اين که وقتتان را در اختيار ما قرار داديد، تشکر مي کنم. سوالي که مي خواستم بپرسم تعريف دقيق انقلاب چيست؟ آيا انقلاب را بايد بر مبناي غربي تعريف کرد و به هم ريختن ساختار يا يک تعريف جديدي مي توان به آن گفت؟ آيا انقلاب تمام شده و ديگر انقلابي نيست؟
انقلابي که ما به آن توجه داريم بر يک مبنا ايجاد شده است. اين مبنا تغيير ساختار حکومتي بر اساس تفکر و ايدئولوژي است که در انقلاب اسلامي ايران اين تفکر و مبنا تفکر ايدئولوژي است. مردم در زمان خودشان نيازمند يک تغيير و تحول بودند و ايت تغيير و تحول سبب شد تا انقلاب به معناي متداول رخ دهد. اما معمار اين ساختار حضرت امام خميني به عنوان يک تئوريسين مجتهد، فقيه، عارف و عالم به ميدان آمد و ساختار و معماري بر اساس ساختار و حکومت رسول الله و برگرفته از قرآن کريم استبناط کرد و تا آخر امر خويش مدعي و مدافع اين ساختار بود، کما اين که در مسائل ولايت فقيه اين معنا را روشن ساخت. به عبارت ديگر تغيير و تحول انقلاب بر مبناي يک تفکري است که اين تفکر اقتضائش حرکت تحولي و پويايي است. نه اين که چون عصر انقلاب گذاشت بايستي ديگر نگوييم انقلاب ادامه دارد و کنار گذاشته شود و حال بايستي يک آيه قرآن ديگر بياوريم و در مقابلمان قرار دهيم. خير اين اقتضاي حرکت رو به رشد و تعالي انقلاب همچنان ادامه دارد.
لذا تاکيد مي دارم دو مسأله انقلاب اسلامي و ساختار سازي باهم پيش مي رود؛ يعني انقلاب همواره وجود دارد و در همين انقلاب بايستي دولت سازي، ساختار سازي و نظام سازي روز آمد نسبت به روز، نيازهاي موجود و تطبيق آن با واقعيت روز ايجاد کنيم.
اگر بپذيريم ماحصل اين انقلاب تغيير است در هر تعريفي که بخواهند ارائه دهند، آيا اين به معناي نفي روش هاي معروف اقتصادي در جهان است يا خير؟
در واقع بايد اين مسأله را توجه داشت که آيا مي توان به سراغ ساختارهاي ديگر برويم و آن را بومي کنيم يا اين که مي توانيم مدعي هرچيزي باشيم اما از ظرفي اين ادعا با استفاده از ظرفيت هاي بومي شده باشد. پاسخ به سوال شما اين است که ما نسبت به هرچيزي مدعي هستيم و اين ادعا بايد در قالب يک نظام و يک چارچوب باشد تا روش هاي مختلف ساختاري در آن قرار گيرد و نقاط ضعف را حل و بر اساس يک نظام تئوري و واقع گرايانه حل کنيم. نوروز مثال خوبي است. نوروز که بر گرفته از سنت، عادت و فرهنگمان است چون موجب شادي است اگر به يک فضاي معرفتي و تعالي بار شود و تعريف گردد آن وقت مي گوييم نوروز در محول الحول و الاحوال و مدبر اليل و النهار جاي مي گيرد.
اما وقتي در صنعت مان، در مدل توسعه اي و حرکت تئوري نداشته و يا الگويي ترسيم نکرده باشيم به طور حتم نمي توانيم مدل توانمند ارائه دهيم. بر همين اساس بايستي بپذيريم که يک ظرفيت کل وجود دارد و از اين ظرفيت کل بايستي استفاده کرد و تعاريف و الگوسازي کنيم تا در شرايط مختلف مسائل گوناگون را در آن قرار داده و نقاط ضعفش را برداريم.
لذا بايستي گفت و پاسخ داد اسلام داراي ظرفيت است. اسلام مي تواند نظام ساز باشد. اسلامي مي تواند تئوري هاي مختلف را بررسي و ارائه دهد. مي تواند نظريه هاي مختلفي داشته باشد. ظرف دارد و اين ظرف حجيم قابليت دارد پيشرفت و توسعه ها را در داخل خودش تعريف و يا بازپروري کند و اشکال آن را رفع نمايد.
البته بايستي توجه داشت اين با سر و ته يک چيز زدن فرق مي کند. نبايستي نگاه مائوئيسم داشته باشيم؛ يعني بگوييم بله هر چيز و هر نظريه را مي توان در تابوت چين قرار داد و گفت با زدن سر و پاهايش پذيريم. ما اين را نمي توانيم بگوييم؛ زيرا مبناي مان مبناي الهي است و نمي توان مبناي الهي را نفي کرد. در عين حال نمي توانيم فضاي دنيا و پيشرفت هاي دنيا و زمان و مسائل حادث شده را نفي کنيم.
فرموديد ظرفي شکل بگيرد و فقه پويا باشد. امام و حضرت آقا هر دو دغدغه فقه پويا داشتند و مورد تاکيد نيز قرار دادند. شما به عنوان فردي که هم در سطح عالي مشاوره داديد و هم سطح اجرا فعاليت داشتيد، لطفا بيان بفرماييد چه ميزان از اين ظرف را تشکيل داديم و در چه عرصه هايي هنوز تشکيل نداديم؟ مثلا در سياست، فرهنگ، اقتصاد يا علوم اجتماعي توانستيم اين ظرفيت را به وجود بياوريم يا خير؟
در علوم اسلامي در همه عرصه ها اين ظرفيت هست. اما نمي توان گفت منطبق با نياز روز و فضاي توسعه يافته اي امروز است. اين ظرفيت در يک سطحي وجود دارد. به طور مثال امام خميني و مرحوم نائيني در فضاي سياسي نظرياتشان حذف شود، در ظرف سياسي چه چيزي دنبال مي شود؟ پس يک سطحي از اين عرصه ها وجود دارد. به عبارت ديگر يک زماني بود فقط در محاسبات شرعي ورود مي کرديم نه در محاسبات حاکميتي و نظريه ولايت فقيه آمد و نگاه به مسأله سياسي را تغيير داد.
در اقتصاد هم همي نطور يک سطح حداقلي وجود دارد و در زمان خودش کار آمد بود. زماني که نگاه به ساختار و معماري شهرسازي مي کنيم، مي بنيم بازار، مسجد، ميدان و... با هم بود. معنايش اين بود، بازاري ما حتما به مسجد اتصال داشت و اين اتصال سبب شد تا آنان در کنار کسب و کار المکاسب بخوانند و در مسائل شرعي اقتصادي قوي باشند، لذا در يک سطحي ورود داشت و بايد گفت در زماني که بازار مهم ترين سطح کشور بود و ميزان قابل توجهي از داد و ستد در آن قرار داشت کفايت مي کرد. اما امروز که بيمه، بانک، بازارهاي مختلف پولي، ارز، صنعت، بازارهاي داخلي و خارجي وجود دارد اين تناسب براي اداره حکومت با شرايط موجود وجود ندارد.
ادامه دارد....
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
نقد و بررسی اندیشهی توسعهگرای وابسته چه کسانی برای نفی استقلال تئوریسازی میکنند؟
نقد و بررسی اندیشهی توسعهگرای وابستهچه کسانی برای نفی استقلال تئوریسازی میکنند هرچند استقلالخواهی یک از مهمترین آرمانهای ملت ایران بوده است اما جریانی که قرابتهای زیادی با دولت یازدهم دارد توسعهیافتگی را در مسیری خلاف استقلال ایران تئوریزه و وابستگی را تجویز میکند روزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس خبر داد تکمیل ترمینال زیارتی سلام فرودگاه امام تا 14 ماه آینده/افزایش ظرفیت
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به فارس خبر دادتکمیل ترمینال زیارتی سلام فرودگاه امام تا 14 ماه آینده افزایش ظرفیت فرودگاه امام به 30 میلیون مسافروزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرفیت فرودگاه امام تا 3 سال آینده به سالانه 30 میلیون نفر افزایش مییابد گفت ترمینال زیارتی سلام تا 14رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان خبر داد رشد روزافزون ساخت و ساز در کشور /برای پاسخ به تقاضای مسکن صنعتی سازی
رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان خبر دادرشد روزافزون ساخت و ساز در کشور برای پاسخ به تقاضای مسکن صنعتی سازی باید تقویت شودرئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور با بیان اینکه چنانچه میزان ساخت وساز در کشور سالیانه یک میلیون واحد بدانیم باید روزانه حدود سه هزار واحد ساختمانی احداتعطیلی ۲۰۰ واحد مبادله پایاپای چک/ فعالسازی نظام جامع الکترونیکی
سیف اعلام کرد تعطیلی ۲۰۰ واحد مبادله پایاپای چک فعالسازی نظام جامع الکترونیکی شناسهٔ خبر 2767171 - سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۶ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس رئیس کل بانک مرکزی با اعلام تعطیلی ۲۰۰ واحد مبادله پایاپای چک بین بانکی کشور گفت تمام فرایندهای پایاپای چک به صورت تایجاد سیستمهای یکپارچه نظام کیفی در صنعت خودروسازی/ اختصاص یارانه فقط به خودروهای پایه گازسوز
در سیامین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو عنوان شد ایجاد سیستمهای یکپارچه نظام کیفی در صنعت خودروسازی اختصاص یارانه فقط به خودروهای پایه گازسوز وزیر صنعت معدن و تجارت گفت یارانه فقط باید به خودروهای پایه گازسوز تعلق گیرد زیرا این وسایل نقش تعیین کننده در صرفهجویی سوخت دارند هگزارش فارس از وضعیت ۱۶ باشگاه لیگ برتری در آغاز فصل نقل و انتقالات سرخابی ها بدون بمبخبری و بلاتکلیف/ سپاهان،
گزارش فارس از وضعیت ۱۶ باشگاه لیگ برتری در آغاز فصل نقل و انتقالاتسرخابی ها بدون بمبخبری و بلاتکلیف سپاهان ذوب آهن و تراکتورسازی در اندیشه قهرمانی در آستانه آغاز فصل نقل و انتقالات لیگ پانزدهم فقط ۴ باشگاه شرایط ایده آل دارند و دو تیم پرهوادار ایران همچنان بلاتکلیف و بیبرنامهاقتدار نظامی ایران مرهون اندیشههای دفاعی حضرت امام(ره) است
سردار یدالله جوانی در گفتو گوی مشروح با باشگاه خبرنگاران اقتدار نظامی ایران مرهون اندیشههای دفاعی حضرت امام ره است مشاور عالی نمایندگی ولی فقیه در سپاه گفت اقتدار نظامی ایران مرهون اندیشههای دفاعی حضرت امام ره است و در اندیشههای حضرت امام خمینی ره آمادگی روز افزون و تکلیسخنرانی علمی ظرفیتسازی صنعتی رقابتپذیر برگزار میشود
شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۷ سخنرانی علمی با عنوان ظرفیتسازی صنعتی رقابتپذیر 18 خرداد ماه به همت پژوهشکده مطالعات فناوریهای نوین سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار میشود به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا دکتر مهدی شفاءالدین دکترای اقتصاد توسعه از دانشگاه آکسفورد سخنرانفرماندار لنگرود: آیتالله امینیان پیرو اندیشههای امام (ره) و رهبری بود
فرماندار لنگرود آیتالله امینیان پیرو اندیشههای امام ره و رهبری بودفرماندار لنگرود گفت آیتالله امینیان پیرو و مقلد افکار و اندیشههای امام ره و رهبری بود به گزارش خبرگزاری فارس از آستانهاشرفیه سیدرضا جوادپور دقایقی پیش در حاشیه آغاز مراسم وداع با پیکر آیتاللهتعیین مدل علمی در پذیرش دکتری/ ثابت ماندن ظرفیت پذیرش پرمتقاضیها
رئیس سازمان سنجش عنوان کرد تعیین مدل علمی در پذیرش دکتری ثابت ماندن ظرفیت پذیرش پرمتقاضیها شناسهٔ خبر 2769733 - یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۷ حوزه و دانشگاه > آموزش عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تغییرات آزمون دکتری گفت داوطلبان دکتری ۹۵ باید آزمون زبان استعمدیرعامل باشگاه تراکتورسازی تبریز در گفتوگو با خبرنگاران: قرار نیست فوتبال مقابل نظام قرار گیرد/ از حق تیم تر
مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی تبریز در گفتوگو با خبرنگاران قرار نیست فوتبال مقابل نظام قرار گیرد از حق تیم تراکتورسازی کوتاه نمیآییممدیر عامل باشگاه تراکتورسازی تبریز گفت قرار نیست فوتبال مقابل نظام قرار گیرد و برای نظام جمهوری اسلامی هزاران قطره خون ریخته شده است و فوتبال ارزشنماینده ولی فقیه در همدان تأکید کرد بهرهگیری از ظرفیت روحانیون در فرهنگسازی حفظ محیط زیست
نماینده ولی فقیه در همدان تأکید کردبهرهگیری از ظرفیت روحانیون در فرهنگسازی حفظ محیط زیستنماینده ولی فقیه در همدان با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست مختص یک اداره نیست و باید همه در حفظ آن تلاش کنند خواستار بهرهگیری از ظرفیت روحانیون برای فرهنگسازی حفظ محیط زیست شد به گزارش خبرمشکل عمده صنعت خودرو از نگاه دکتر سهراب پور: صنعت خودروسازی عزمی بر استفاده از توان دانشگاهها ندارد
مشکل عمده صنعت خودرو از نگاه دکتر سهراب پور صنعت خودروسازی عزمی بر استفاده از توان دانشگاهها ندارد دانش > فناوری - استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت صنعت باید بخواهد تا محققان دانشگاهی به آنها کمک کنند وقتی صنعت خودروسازی نیازی به کمک دانشگاهها ندارد نمیتوان از دانفارس گزارش میدهد تحقق رشد پایدار اقتصادی زنجان در گروی فعالسازی همه ظرفیتها
فارس گزارش میدهدتحقق رشد پایدار اقتصادی زنجان در گروی فعالسازی همه ظرفیتهااهمیت مسائل اقتصادی در سال جاری بیش از سالهای گذشته است و به نظر میرسد مسئولان استان زنجان باید بیش از پیش در راستای برنامههای اقتصادی استان تلاش کنند به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان هدفگذاریمدیرکل اوقاف مازندران خواستار شد استفاده از ظرفیتهای فرهنگی اوقاف برای پیشبرد اهداف نظام
مدیرکل اوقاف مازندران خواستار شداستفاده از ظرفیتهای فرهنگی اوقاف برای پیشبرد اهداف نظاممدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران خواستار استفاده از ظرفیت فرهنگی اوقاف و اماکن متبرکه برای پیشبرد اهداف عالی نظام شد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری حجتالاسلام ستار علیزاده ظهجزیره سازی چین و همکاریهای نظامی محور مذاکرات وزیر دفاع آمریکا در ویتنام
دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۵ وزیر دفاع آمریکا امروز دوشنبه با همتای ویتنامی خود در هانوی درباره پایان بخشیدن به روند جزیره سازی در دریای چین جنوبی گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس خبریفرماندار سلطانیه تاکید کرد استفاده از ظرفیت مساجد در غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان
فرماندار سلطانیه تاکید کرداستفاده از ظرفیت مساجد در غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزانفرماندار سلطانیه گفت مساجد یکی از بزرگترین سرمایهها در راستای غنیسازی اوقات فراغت محسوب میشوند و باید از همه امکانات این اماکن مقدس در زمینه غنیسازی اوقات فراغت استفاده شود به گزارش خبرگزاری-
اقتصادی
پربازدیدترینها