واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: پروتز لب، جنجالی که کارداشیان به راه انداخت!+عکس
مدتی است که تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان سلفی هایی با لب های برجسته از خود می گیرند و آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. این کار که چالش «کیلی جنر» نام گرفته، درواقع نوعی تقلید از «کیلی جنر کارداشیان» است.
مدتی است که تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان سلفی هایی با لب های برجسته از خود می گیرند و آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. این کار که چالش «کیلی جنر» نام گرفته، درواقع نوعی تقلید از «کیلی جنر کارداشیان» است؛ چهره سرشناسی که به داشتن لب های حجیم معروف است اما تاکید دارد که هرگز تزریق ژل یا چربی انجام نداده است. او یکبار در صفحه فیس بوک خودش نوشت که برای زیباترشدن لب هایش از یک بطری استفاده کرده؛ به این شکل که لب ها را درون بطری فرو برده و با انجام مکش هوا باعث بروز التهاب لب هایش شده است! بعد از این اظهارنظر غیرعلمی و خطرناک، بسیاری از نوجوانان برای تقلید از او کار مشابهی انجام دادند که البته بدون عارضه نبود و تصاویری از هماتوم اطراف لب، پارگی لب در صفحات مجازی منتشر شد. کیلی جنر به دنبال این موج تقلید و اعتراض هایی که پس از این ماجراها به او وارد شد، در صفحه شخصی خود اعلام کرد که هرگز قصدش تشویق نوجوانان و جوانان برای انجام این کار نبوده است.
به هر حال این چالش فرصتی را برای برخی شرکت ها فراهم کرد تا از آب گل آلود ماهی بگیرند. دستگاه های الکترونیکی پروتز لب که مدتی است در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود، درواقع با مکش لب باعث بروز تورم در بافت لب و حجیم شدن موقتی آن می شوند. با دکتر رضا وقر دوست، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره عوارض روش هایی از این قبیل برای حجم دادن به لب ها گفت و گو کرده ایم.بهترین شیوه برای حجم دادن به لب ها چیست؟بهترین و علمی ترین شیوه برای انجام این کار در کسانی که لب های نازکی دارند، تزریق چربی با ژل های قابل جذب است که باید به اندازه و به وسیله متخصص انجام شود در غیر این صورت حتی تزریق این مواد نیز می تواند عوارضی از جمله دو تکه شدن لب یا بروز پستی و بلندی و نکروز در لب داشته باشد. اخیرا پروتزهای سیلیکونی نیز وارد بازار شده که با توجه به متحرک بودن لب چندان توصیه نمی شود زیرا عوارض درازمدت آنها مشخص نیست. هیچ مطالعه ای در این زمینه انجام نشده و به گذر زمان برای مشاهده عوارض نیاز است.آیا روی غیرتهاجمی برای افزایش حجم لب وجود ندارد؟در بازار دستگاه هایی وارد شده که الکتریکی است و می گویند بدون هیچ گونه عمل جراحی و فقط با مکش باعث افزایش اندازه لب می شود. اما من هرگز استفاده از این نوع دستگاه ها را توصیه نمی کنم زیرا این دستگاه ها باعث تورم لحظه ای لب می شود و آن را بزرگتر نشان می دهد. لب محفظه ای بسته است و افزایش تورم و حجم عروق در آن می تواند باعث کبودی و نکروز لب شود.
اگر افرادی که ژل تزریق می کنند، از شکل لب ناراضی باشند، می توانند آن را تخلیه کنند؟اگر فرد از ژل های جذب شونده یا چربی استفاده کرده و از تزریق رضایت ندارد، باید صبر کند تا دوره جذب چربی به اتمام برسد. چربی طبیعی و ژل های قابل جذب ماندگار نیستند و در آن از ماده «هیالوروئیک اسید» استفاده می شود و بعد از 6 تا 9 ماه از بین می روند. ژل های پاژ دائمی هستند و به همین دلیل تزریق آنها اصلا توصیه نمی شود. تخلیه این ژل ها باعث نازیبایی لب می شود و پزشک ناچار باید روی آن بعداز تخلیه، ژل جذب شونده تزریق کند تا لب را صاف کند.چه افرادی کاندید مناسب و چه کسانی کاندیدهای نامناسبی برای عمل تزریق ژل یا چربی هستند؟افرادی که لب های نازک و قیطانی دارند، بنا به نظر پزشکشان می توانند این کار را انجام دهند اما در افرادی که استرودرمی دارند و مبتلا به مشکلات پوستی و بافت سخت هستند تزریق چربی غیرممکن است. به جز این مورد هیچ ممنوعیتی برای تزریق چربی نداریم.قبل یا بعد از تزریق اقدام خاصی نیاز نیست؟تا 48 ساعت بعد از تزریق لب باشد از کمپرس سرد استفاده کرد. معمولا پزشک ماساژهایی را نیز توصیه می کند تا اگر پستی و بلندی بعد از تزریق روی لب وجودداشت، به کمک آن بتوان لب را صاف کرد. تزریق به خودی خود هیچ مشکلی در حرکات لب ایجاد نمی کند.پروتز سیلیکونی را چگونه در لب کار می گذارند؟برای کارگذاشتن پروتز سیلیکونی در لب، قسمت داخلی لب یعنی درست در مرز مخاط خشک و تر لب را برش می دهند و در میان عضلات لب تونلی ایجاد می کنند، سپس پروتز را داخل تونل ایجادشده می گذارند. این جراحی هم با بیهوشی عمومی و هم با بی حسی موضعی قابل انجام است. ممکن است در ابتدا احتمال جابجایی پروتز وجود داشته باشد اما در بلندمدت معمولا کپسولی دور پروتز تشکیل می شود و دیگر جابجایی انجام نمی گیرد. بعضی از خطرهای مربوط به بزرگ کردن دائمی لب می تواند شامل پس زدن پروتز، عفونت، تغییر شکل پروتز، ایجاد جای زخم و سفت شدن لب ها باشد. علاوه بر مشکلاتی که حین جراحی ممکن است رخ بدهد، با افزایش سن، شل شدن نسبی عضلات و افتادگی لب ها ممکن است پروتز باعث بدشکلی لب شود. از طرفی در صورت ناراضی بودن فرد از نتیجه عمل، هنگام خارج کردن پروتز به احتمال زیاد تخریب بافت اتفاق خواهدافتاد.سیب سبز
جمعه 22 خرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]