تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821089040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاصله بین دو بارداری نباید کمتر از ۱۸ ماه باشد!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: فاصله بین دو بارداری نباید کمتر از ۱۸ ماه باشد!
فقط فاصله کم بین بارداری ها نیست که می‌تواند سلامت مادر و کودک را به خطر بیندازد. فاصله بیش از اندازه بین ۲ زایمان هم گاهی می‌تواند همانقدر دردسرساز شود که زمان کم بین ۲ بارداری...
فاصله بین دو بارداری نباید کمتر از ۱۸ ماه باشد
 اگر فاصله بین بارداری ها کمتر از ۱۸ ماه باشد، ۴۰ درصد خطر تولد نوزاد زودرس و ۶۱ درصد خطر نوزاد با وزن کم، افزایش پیدا می‌کند و سن تولد نوزاد هم در ۲۶ درصد موارد کمتر از یک نوزاد طبیعی می‌شود.
 اگر فاصله زمانی میان بارداری ها کمتر از ۱۸ ماه باشد، به ازای هر یک ماهی که این فاصله کوتاه تر می‌شود، خطر تولد نوزاد نارس تا ۲ درصد و خطر تولد نوزاد با وزن کم تا ۳/۳ درصد بیشتر می‌شود.
 
سزارین یا طبیعی ۳ سال فاصله لازم است
 شاید بعضی از خانم ها فکر کنند چون زایمان قبلی آن ها به صورت طبیعی بوده رعایت زمان ۳ سال تا بارداری بعدی برای آن ها لازم نیست و این زمان فقط برای خانم هایی است که زایمان به صورت سزارین را انجام داده اند اما این یک تصور کاملا غلط است چرا که نوع زایمان، تفاوتی در میزان فاصله بین دو بارداری متوالی ندارد.
 
در این راستا مادران چه آن ها که به طور طبیعی زایمان می‌کنند چه آن ها که روش سزارین را انتخاب می‌کنند برای سلامت نوزاد و خودشان باید برای بارداری بعدی فاصله زمانی ۳ سال را در نظر بگیرند.
 
فاصله بین دو بارداری باید به ۳ سال برسد
 فاصله بین ۲ بارداری برای حفظ سلامت مادر و کودک دست کم باید به ۳ سال برسد. بارداری های متوالی که در آن ها این فاصله زمانی رعایت نمیشود نه تنها برای مادر بلکه برای کودک هم دردسرساز می‌شوند.
 
احتمال ابتلا به عوارضی مانند کم خونی، مشکلات شیردهی، از دست دادن ذخایر بدن مثل کلسیم و ریز مغذی ها از جمله مشکلاتی هستند که اغلب سلامت مادرانی که بدون توجه به این فاصله زمانی(۳ سال) بارداری دوم شان را تجربه می‌کنند، هدف قرار می‌دهند.
 
بدن مادر بعد از هر بارداری به زمان کافی نیاز دارد تا دوباره از نظر میزان مواد معدنی، کلسیم، ویتامین ها و... تامین شود و به حالت اولیه برگردد. بدن برای بازگشت به حالت طبیعی به طور طبیعی به ۳ سال زمان نیاز دارد. به همین دلیل است که ما به همه مادران توصیه می‌کنیم فاصله زمانی ۳ سال برای بارداری دوم را دست کم نگیرند.
 
کودک اول هم در خطر است
 بارداری های متوالی حتی سلامت کودک اول را هم به خطر می‌اندازند. طبق توصیه تمام پزشکان، نوزاد باید ۶ ماه اول زندگی انحصارا با شیر مادر تغذیه کند و معمولا توصیه می‌شود این شیردهی تا پایان ۲۴ ماهگی نوزاد در کنار غذای کمکی ادامه داشته باشد.
 اما زمانی که فاصله بین دو بارداری متوالی ۲ سال شود یعنی مادر درست در زمان شیردهی نوزاد اول، نوزاد دومش را باردار است، طبیعی است که این بارداری در شیردهی نوزاد اول اختلال ایجاد می‌کند و مادر ناگزیر به قطع شیردهی می‌شود.
 
 
بدن مادر برای تامین ذخایر به زمان نیاز دارد
 به طور طبیعی تغذیه جنین در دوران بارداری از طریق خون مادر انجام می‌گیرد. طبیعتا وقتی مادری مبتلا به کم خونی باشد، اکسیژن‌رسانی و تغذیه جنین نیز مختل می‌شود و این اختلال بر سلامت جنین اثر می‌گذارد.
 ازطرفی، جنین برای رشد و تکامل، مواد مورد نیازش را از بدن مادر تامین می‌کند اما مادر نمیتواند تمام نیازهای جنین را با دریافت روزمره مواد غذایی در اختیار جنین قرار دهد بلکه بخش قابل توجهی از این مواد مغذی را از ذخایر بدن خودش تامین می‌کند؛ موادی مثل کلسیم و ریزمغذی ها و .... حال سوال اینجاست که بدن برای جبران و جایگزینی این ذخایر به چقدر زمان نیاز دارد؟
 به طور کلی این زمان با تغذیه مادر و میزان استرسی که در دوران بارداری و به خصوص بعد از زایمان بر او وارد می‌شود در ارتباط است اما به طور میانگین بدن خانم ها به ۳ سال زمان نیاز دارد تا این ذخایر را دوباره جایگزین کنند. به خصوص این که وزن، توده بدنی و انرژی مادر هم بعد از هر بار بارداری تحت تاثیر قرار می‌گیرد و برای جبران به زمان نیاز دارد.
 
مادران ۳۵ ساله بخوانند
 رعایت فاصله زمانی بین دو بارداری مادرانی را که در سن بالا ازدواج می‌کنند یا دیر بچه دار می‌شوند نسبت به دیگران بیشتر دچار مشکل می‌کند.
 این مادران معمولا از دو طرف تحت فشار هستند چون هم با خطرات بارداری در سن بالا مواجهند هم فاصله کم بین دو بارداری. خانمیکه در سی و چند سالگی ازدواج می‌کند اگر بخواهد فاصله طبیعی بین دو بارداری را رعایت کند بارداری دوم او از ۳۵ سالگی که مرز بارداری درخانم هاست می‌گذرد
 در این شرایط تصمیم نهایی به عهده خود مادر و البته همسر او است. با این حال تصمیم آن ها هرچه که باشد این مادران باید تمام مقدمات و بهداشت دوران بارداری را تحت نظر پزشک خود با بالاترین کیفیت رعایت کنند تا به این ترتیب تا حد امکان از عوارض بارداری در سن بالا و احیانا بدون در نظر گرفتن فاصله بین دو بارداری مصون بمانند.
 
بیشتر از ۵ سال هم دردسرساز است!
 فقط فاصله کم بین بارداری ها نیست که می‌تواند سلامت مادر و کودک را به خطر بیندازد. فاصله بیش از اندازه بین ۲ زایمان هم گاهی می‌تواند همانقدر دردسرساز شود که زمان کم بین ۲ بارداری.
 اگر فاصله بین ۲ بارداری بیشتر از ۵ سال شود عوارض بین ۲ بارداری و متعاقب آن زایمان هم بیشتر می‌شود. اغلب مادرانی که فاصله بارداری آن ها به ۶۹ ماه یعنی ۵ سال و نیم می‌رسد، نسبت به مادرانی که فاصله بارداری آن ها کمتر از ۵ سال است با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند.
 یکی از شایع ترین این مشکلات مسمومیت دوران بارداری است. افزایش فشارخون در دوران بارداری، دفع پروتئین از طریق ادرار و تورم بیش از حد دست ها و حتی پاها از نشانه های مسمومیت در دوران بارداری هستند که احتمال بروز آن ها در خانم هایی که فاصله بین دو بارداری آن ها بیشتر از ۵ سال است، بیشتر از دیگران وجود دارند.زندگی مثبت

جمعه 22 خرداد 1394 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن