واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۴۳ب.ظ)
90 درصد آبها در کشور به مصرف کشاورزي ميرسد موج - معاون رئيسجمهور گفت: در کشور ايران 90 درصد آبهاي به مصرف کشاورزي ميرسد که اين ضرورت اصلاح الگوي کشت استفاده از روشهاي آبياري نوين را دوچندان ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد شريعتمداري در مراسم آبگيري سد حوضيان اليگودرز، اظهار داشت: يکي از مهمترين ويژگيهاي استان لرستان اين است که نسبت به ساير استانهاي کشور از وضعيت آبي مطلوبي برخوردار است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر شش ميليون مترمکعب آب پشت ديواره سد حوضيان جمع شده است، گفت: افتتاح سد حوضيان سه هزار هکتار از اراضي ديم اين شهرستان را آبي ميکند،
وي اضافه کرد: اميد است تا پايان سال به ظرفيت کامل که 30 ميليون مترمکعب است برسد.
وي ادامه داد: برخلاف روشهاي گذشته که ابتدا سد افتتاح ميشد ولي تکميل شبکههاي انتقال آن تا مدتها پس از آن معطل ميماند و سد عمدتا به حوضچه بخارآب تبديل ميشد امروزه همزمان با افتتاح سدهاي انتقال آب نيز راهاندازي ميشود.
معاون رئيسجمهوربا عنوان کرد: دولت تدبير واميد که در حماسه سياسي 24 خرداد روي کارآمد درصد د ارائه هر چهبهتر خدمات به مردم است.
وي در با اشاره به رفع بيکاري و ايجاد اشتغال در استان لرستان گفت: براي حمايت وجوب سرمايهگذار ورفع مشکلات بيکاري استان لرستان همه تلاش خود را به کار ميگيريم.
شريعتمداري خاطرنشان کرد: استاندار لرستان نيز با تلاش شبانهروزي پايکار بوده خواستار رفع مشکلات مردم استان است.
وي در رابطه با ايجاد فرمانداري ويژه شهرستان اليگودرز، گفت: تشکيل فرمانداري ويژه اين شهرستان سبب ميشود که از شرايط بهتري برخوردار شود بنابراين با اجراي اين طرح موافق هستم.
معاون رئيسجمهور اظهار داشت: در شهرستان اليگودرز نقاطي وجود دارد که بايد بر اساس تصميمات کشوري ارتقا يابد که اميدواريم اين طرح به تصويب مقامات ملي برسد.
وي با اشاره به انتقال آب اليگودرز به استانهاي قم و اراک، افزود: با انتقال آب بهتبع مشکلات که براي مردم اليگودرز ايجاد شده بنابراين پيگيريهاي لازم براي تأمين اعتبار سد ده جاني در دستور کار قرار ميدهيم.
وي بيان کرد: جمعشدن شش ميليون مترمکعب آب از فروردين امسال در پشت سد حوضيان تا به امروز بيانگر اين هم است.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: درگذشته به اين موضوع اشاره ميشد که 11 هزار مترمکعب آب از استان لرستان خارج ميشد که با بهرهبرداري از طرحهاي آبي استان اين رقم کاهش پيدا ميکند.
وي خاطرنشان کرد: تأکيد دولت در مسئله آب يک حرکت همهجانبه است که اين امر در همه دنيا نيز موردتوجه است کمااينکه در دنيا 75 درصد از آبهاي به مصرف کشاورزي و 25 درصد ديگر به ساير مصارف ميرسد.
شريعتمداري گفت: در کشور ايران 90 درصد آبهاي به مصرف کشاورزي ميرسد که اين ضرورت اصلاح الگوي کشت استفاده از روشهاي آبياري نوين را دوچندان ميکند.
وي با اشاره به مصرف مجازي در برخي از کالاهاي کشور، تصريح کرد: در توليد برخي از کالاها مانند ظروف پلاستيکي آب زيادي مصرف ميشود که بااينوجود با صادرات اين کالاها آب کشور بهصورت مجازي صادر ميشود.
معاون رئيسجمهور افزود: بنابراين بايد سعي کنيم به صادرات کالاهايي پرداخته شود که آب کمتر در آنها استفادهشده و در عوض کالاهايي وارد کنيم که آب بيشتري در آنها استفادهشده است.
وي تصريح کرد: ميزان مصرف آب کشور در منابع آبهاي داخلي و از قبيل آبهاي زيرزميني و يا نحوه مصرف آبهاي سطحي وروان آبها نسبت به دنيا بيشتر است.
شريعتمداري گفت: ميزان آب مصرفي در ايران در زمينهٔ شرب، کشاورزي وصنعت دو برابر استاندارد جهاني است پس بايد باصرفه جويي را در دستور کار قرار دهيم.
وي کشت فرا مرزي را يکي ديگر از سياستهاي دولت برشمرد و عنوان کرد:کشت فرا مرزي بدين شکل است که اراضي ساير کشورها خريداري و در آنجا اقدام به کشت محصولات آب بَر ميشود سپس توليدات به داخل کشور وارد ميشود بنابراين اينم طرح نقش مهمي در کنترل مصرف آبي وحفظ منابع آبي کشور دارد.
معاون رئيسجمهور با اشاره بهضرورت جلوگيري از آبهاي شيرين به شور، تصريح کرد: با حفظ حق آبه تالابها بايد در خروج آبهاي کشور به سمت آبهاي شور جلوگيري کنيم حتي سطح آبهاي سطحي که سفرههاي زيرزميني را تهديدميکند بيشتر بايد موردتوجه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]