محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853110864
عربستان به دنبال جنگ رواني با ايران و کنشگران مذاکرات است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۱۴ب.ظ)
کارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با موج: عربستان به دنبال جنگ رواني با ايران و کنشگران مذاکرات است گروه بين الملل خبرگزاري موج
شريکان آمريکا مانند عربستان سعودي ظاهرا اينگونه تلقي مي کنند که برخي از منافع آنها نسبت به منافع تنها ابرقدرت باقي مانده جهان واگرايي دارد. از اين رو يک رابطه متوازن تر مي تواند به نفع هر دو طرف باشد. اما اين در حالي است که يک توافق هسته اي با ايران احتمالا موجب تغيير عوامل بنيادين نظم منطقه اي که آمريکا بر آن تسلط دارد، نمي شود.
عربستان به شدت بر تسليحات و فناوري نظامي آمريکا وابسته است و به آمريکا براي بازدارندگي در برابر قدرت هاي منطقه اي مانند ايران نياز دارد. نزديکي ايران و غرب به واسطه توافق احتمالي هسته اي اين هراس را در آل سعود ايجاد که کرده است که عربستان به سمت انزواي بيشتر حرکت کند و جهان عرب شاهد قدرت گرفتن هر چه بيشتر ايران در منطقه به واسطه چنين توافق باشد.
عربستان به همراه رژيم صهيونيستي از ابتداي شکل گيري و آغاز مذاکرات هسته اي ايران و 1+5 همواره به انحاء گوناگون سعي در ايجاد مانع بر سر اين مسير کرده است. اما ايران با تدبير و درايت در جهت هم سو کردن آراء متضاد داخلي و بين المللي در يک مسير واحد قد نهاده و افکار عمومي را به سمتي هدايت کرده است که اکنون کمتر کسي گماني غير از امضاي توافقنامه جامع هسته اي را در سر مي پروراند.
در رابطه با مساله آينده روابط ايران و عربستان سعودي پس از توافق احتمالي هسته اي چندين سوال را از دکتر مهدي مطهرنيا، کارشناس مسائل خاورميانه و آينده پژوه سياسي مطرح کرده ايم که در سطور ذيل شرح مي دهيم.
با توجه به احتمال انزواي عربستان سعودي پس از دستيابي ايران و 1+5 به توافق جامع هسته اي، آيا عربستان شتابزده به سمت اتحاد با رژيم اسراييل نخواهد رفت؟ اگر چنين است اين مساله چه تبعات امنيتي را در منطقه به وجود خواهد آورد؟
نزديکي عربستان به اسراييل را در چنين فضايي ناشي از نااميدي عربستان از همگرايي هاي موجود اين کشور با آمريکا در مديريت اهداف ملي آل سعود در بعد بين المللي و منطقه اي دانست. آمريکا هم اکنون در حال بازتعريف دکترين هاي نظامي امنيتي در بافت موقعيتي جديد ناشي از تغيير و تحولات پرشتاب موجود است؛ از اين رو با توجه به آنچه که نمي خواهد متحد ديرينه خود و رقيب هم سنگر خويش يعني اروپا را بي نصيب از تحرکات خاورميانه اي خود بگذارد و همگرايي آنها را به همراه داشته باشد، در پي فضاسازي مناسب در جهت گسترش نقش بازيگري اتحاديه اروپا در منطقه است. از يک سو رژيم اسراييل به واسطه عملکرد کاخ سفيد در دوران اوباما نااميد از سياست هاي دولت آمريکا در قبال تل آويو است و از سوي ديگر، اروپا در پرتو نگرش هاي سياسي ملت هاي تحت لواي اين اتحاديه در ارتباط با رژيم اسراييل و محدودسازي سرکشي هاي تل آويو نگران آينده و روابط خود با جهان غرب است. چرا که از يک سو ديگر آمريکا به اسراييل به عنوان شريک استراتژيک نگاه نمي کند و در حد يک شريک کليدي آنرا تنزل مي بخشد و همچنين اتحاديه اروپا خواهان محدودسازي رويکردهاي نظامي گري و خشونت بار حاکم بر تل آويو است. اين مساله براي صهيونيست ها نشانگان آينده اي غيرمطمئن تر از امروز را به همراه داشته است.
با توجه به عملکرد آل سعود و بافت موقعيت کنوني اين خاندان در ارتباط با سياست هاي کشورهاي فرا دستي در منطقه خاورميانه، امکان همگرايي عملياتي ميان عربستان و اسراييل را افزايش مي دهد. هر چند ممکن است با اين همگرايي چالش هاي جدي براي عربستان در جامعه اسلامي ايجاد شود؛ اما تلاش مي شود اين همگرايي ها با حداقل تبعات سياسي ناشي از آن در جهان اسلام و جغرافياي عربي دنبال شود.
عده اي بر اين باورند که آمريکا بيش از اينکه داعش را تهديدي براي منافع خود تلقي کند ايران را تهديد جدي تري قلمداد مي کند. آيا عربستان پس از توافق احتمالي هسته اي بر اين باور پافشاري نخواهد کرد تا معادلات سياسي آينده را به نفع خود تغيير دهد؟
من بر اين باورم که ايران تهديدي براي آمريکا نيست. آنچه که تهديد گفته مي شود يک عمليات رسانه اي در چارچوب تئوري فرافکني قدرت در حوزه عملکردهاي امنيتي است. ايران منتقد سياست هاي آمريکا در جهان است و در فضاي گفتماني انقلاب ناشي از برخوردهاي نادرست تاريخي در قضايايي نظير کودتاي 28 مرداد اين انتقاد وجه عريان و با واژگان خشني را به خود اختصاص مي دهد. در ادبيات سياسي تهديد چه از منظر کلاسيک يا کهن آن و چه در معناي مدرن امروزي آن، از شاخصه هاي معناداري برخوردار است. آمريکا يک ابرقدرت است و ايران يک قدرت بزرگ منطقه اي. لذا تبديل قدرت ايران به يک موضوع يا کنش تهديد محورانه در چارچوب عمليات رسانه اي براي قدرت بخشيدن به تصويري نادرست از ايران در اذهان عمومي است تا در چارچوب دکترين جنگ هاي نامتعادل. ايران هراسي و اسلام هراسي بر اساس اين تئوري با برجسته سازي قدرت ايران به عنوان يک تهديد حاصل مي شود. اين فرافکني مجازي جهت توجيه برخورد با ايران است.
توافق احتمالي هسته اي تا چه اندازه عربستان را به سمت هسته اي شدن سوق مي دهد. آيا امکان اين وجود دارد که عربستان از شريک استراتژيک آمريکا در منطقه به تهديد جدي براي واشنگتن تغيير موضع دهد؟
من به اين باور دارم که عربستان از زمان هاي بسيار پيش تر به دنبال دستيابي به انرژي هسته اي بوده و مقدمات اين امر را نيز فراهم کرده است. اما با توجه به وضعيت کنوني منطقه اي بر آن است که از آن براي يک ابزار در جهت تحت فشار قرار دادن ايران مورد استفاده قرار دهد و جنگ رواني را با ايران و کنشگران ديپلماتيک پرونده هسته اي فراهم کند.
اختلافات ديرينه ايران و عربستان با درگيري بر سر يمن به اوج خود رسيده است. آينده روابط ايران و عربستان را پس از توافق احتمالي هسته اي در ارتباط با يمن چگونه ارزيابي مي کنيد؟
يمن از قديم الايام حيات خلوت امنيتي عربستان بوده و عربستان نسبت به فعل و انفعالات يمن بر اساس اين حساسيت همواره وارد عمل شده است. بعد از پرونده هسته اي به نظر مي رسد که جهت گيري عربستان در استفاه از يمن به يک برگ اثرگذار بر پرونده هسته اي ضعيف خواهد شد و عربستان به حل و فصل سياسي بحران يمن در چارچوب مذاکرات سياسي تمايل بيشتري خواهد يافت. چرا که نگراني از موفقيت ايران در رسيدن به يک توافقنامه جامع هسته اي با 1+5 تا قبل از امضاي آن ايجاب مي نمود که عربستان منطقه را به سوي جنگ و خشونت پيش برد و با توجه به اهيمت يمن در اوضاع کنوني و ورود مراجع رسمي در ايران بر ضديت با خاندان آل سعود در عربستان، رسيدن به يک توافق هسته اي را با چالش هاي جدي روبرو سازد؛ اما اين ايران بود که با درايت در اين دام فرو نرفت.
با توجه به تهديد پيش رونده داعش در منطقه، آينده روابط ايران و ترکيه را در ارتباط با اين گروهک تروريستي پس از توافق احتمالي هسته اي چگونه پيش بيني مي کنيد؟
داعش بيش از آنکه مورد اختلاف ايران و عربستان و ترکيه باشد به عنوان يک موضوع قابل تامل منطقه اي براي نظام بين الملل مطرح است. داعش نوعي صهيونيسم اسلامي را شکل مي بخشد که در صورت عدم دستيابي به توافق هسته اي به عنوان ابزار اثرگذار امينتي-نظامي در مرزهاي غربي ايران وارد عمل شود و دولت اسلامي عراق و شامات به مثابه يک اسراييل جديد در فضاي مسلط خود در عراق و سوريه اين صهيونيسم اسلامي را مستقر و زمينه هاي محدودسازي فعاليت ايران در رودررويي با اسراييل را به سمت و سوي رويارويي به داعش هدايت کند. اين در حالي است که اگر ايران در توافق هسته اي در تعامل سازنده خود با نظم منطقه اي و نظام آينده بين المللي را نشان دهد داعش آرام آرام کارکرد خود را رها کرده و تلاش خواهد شد که چنين موجي را به سمت هارتلند عليا يعني تبت در جغرافياي چين هدايت نمايد و به عنوان ابزاري براي تحت فشار گذاشتن چين از آن در آسياي خاوري بهره برد.
عملکرد ترکيه و عربستان نيز مي تواند تابعي از اين تغيير و تحولات باشد به اين معنا که آنچه در باب داعش اهميت جدي دارد زمان مصرف داعش به عنوان يک ابزار در اين مساله است.
گفت و گو از سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
تداوم جنگ روانی عربستانیها/ ایرانیها از آب و میوه تحریم شدند!
حاشیه اردوی نفت در عربستان تداوم جنگ روانی عربستانیها ایرانیها از آب و میوه تحریم شدند تیم فوتبال نفت ایران همچنان در جده درگیر کارشکنیهای عربستانیهاست به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز تیم فوتبال نفت ایران فردا چهارشنبه در دیدار برگشت مرحله یک هشتم نهایی لیگمنصوریان: برای جنگ روانی عربستانیها آمادهایم |اخبار ایران و جهان
منصوریان برای جنگ روانی عربستانیها آمادهایم کد خبر ۵۰۳۳۳۲ تاریخ انتشار ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۶ - 25 May 2015 سرمربی تیم فوتبال نفت تهران گفت بازیکنان را از شرایطی که احتمال به وجود آمدنش در عربستان هست آگاه کرده به آنها گفتهام که فقط صبر و حوصله داشته باشند به گزارش تسنیمنقش کورش کبیر و مصدق در مذاکرات زمان احمدینژاد/ پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت/ نظر شهید بهشتی دربار
نقش کورش کبیر و مصدق در مذاکرات زمان احمدینژاد پشت پرده بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت نفت نظر شهید بهشتی درباره مذاکره با آمریکا طرح استکبار برای نفوذ به مجلس خبرگان پیامک آمادگی برای جنگ رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهآیتالله علمالهدی مطرح کرد آمریکا در کمپ دیوید به دنبال جنگ نیابتی علیه ایران است/با حمله دشمن به ایران اسرا
آیتالله علمالهدی مطرح کردآمریکا در کمپ دیوید به دنبال جنگ نیابتی علیه ایران است با حمله دشمن به ایران اسرائیل پودر میشودامام جمعه مشهد گفت آمریکا در کمپ دیوید مزدوران خود را جمع کرده تا یک جنگ نیابتی علیه ما به راه بیندازد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد آیتالله سید امسئول فرهنگی جنبش مستقبل العداله انصارالله: یمن همانند ایران به دنبال آزادی است / بینی عربستان را به خاک میما
مسئول فرهنگی جنبش مستقبل العداله انصارالله یمن همانند ایران به دنبال آزادی است بینی عربستان را به خاک میمالیممسئول فرهنگی جنبش مستقبل العداله انصارالله گفت یمن همانند جمهوری اسلامی ایران که توانست از زیر سلطه آمریکا و اسرائیل خارج شود به دنبال آزادی است شیخ فواد المراشدی ظهرامام جمعه اسالم: آمریکا در مذاکرات هستهای به دنبال انتقامجویی از ایران است
امام جمعه اسالم آمریکا در مذاکرات هستهای به دنبال انتقامجویی از ایران استامام جمعه اسالم با بیان اینکه آمریکا بارها از ایران اسلامی سیلی خورده است گفت آمریکا در مذاکرات هستهای به دنبال انتقامجویی از اسلام و ایران است به گزارش خبرگزاری فارس از اسالم حجتالاسلام اصغر جهشدار ایران به عربستان درباره جنگنده ها
هشدار ایران به عربستان درباره جنگنده ها ایران درباره پیامدهای جدی حملات هوایی بیشتر عربستان سعودی به نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در صنعا هشدار داده است خبرگزاری تسنیم ایران درباره پیامدهای جدی حملات هوایی بیشتر عربستان سعودی به نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در صنعاسجادی در گفتوگو با فارس: غرب به دنبال آپارتاید علمی علیه ایران است/در مذاکرات ترکمنچای هم فکر می کردند در شرا
سجادی در گفتوگو با فارس غرب به دنبال آپارتاید علمی علیه ایران است در مذاکرات ترکمنچای هم فکر می کردند در شرایط دشوار قرار دارند سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت کشورهای 1 5 در عمل معتقدند که ایران هیچ گاه به دنبال بمب هسته ای نبوده و این موضوع تنها بهانه ای برای آپارتایدعلم الهدی: آمریکا در کمپ دیوید به دنبال جنگ نیابتی علیه ایران است/با حمله دشمن به ایران اسرائیل پودر میشود
علم الهدی آمریکا در کمپ دیوید به دنبال جنگ نیابتی علیه ایران است با حمله دشمن به ایران اسرائیل پودر میشود امام جمعه مشهد گفت آمریکا در کمپ دیوید مزدوران خود را جمع کرده تا یک جنگ نیابتی علیه ما به راه بیندازد به گزارش نامه نیوز آیتالله سید احمد علمالهدی شب گذشته در جلسهگلدبرگ: اوباما یهودیترین رئیسجمهور آمریکا/ در مذاکرات ایران، او به دنبال برجای گذاشتن میراث است
گلدبرگ اوباما یهودیترین رئیسجمهور آمریکا در مذاکرات ایران او به دنبال برجای گذاشتن میراث استروزنامهنگار مطرح یهودی آمریکایی در یک مصاحبه با اشاره به مذاکرات هستهای ایران تاکید کرد که باراک اوباما مانند همه روسای جمهور آمریکا به دنبال برجای گذاشتن میراث است به گزارش گروه بعليرضا منصوريان: براي جنگ رواني عربستانيها آمادهايم
عليرضا منصوريان براي جنگ رواني عربستانيها آمادهايم نویسنده وحید صابری فردا يكي از حساسترين بازيها مسابقه الاهلي و نفت تهران است عليرضا منصوريان درباره شرايط سفر زردپوشان به عربستان براي ديدار روز چهارشنبه گفت ما مبنا را بر اين گذاشتهايم كه در فرودگاه جدهشدار ولایتی درباره جنگ روانی داعش |اخبار ایران و جهان
هشدار ولایتی درباره جنگ روانی داعش دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی نسبت به جنگ روانی داعش علیه ارزشهای اسلامی و حرکتهای صحیح بیداری اسلامی در منطقه هشدار داد کد خبر ۵۰۵۷۶۶ تاریخ انتشار ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۲۰ - 03 June 2015 دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی نسبت به جنگ روانی دولایتی: غربیها به دنبال به بن بست کشاندن مذاکرات هستهای هستند/ مردم یمن پیروز نهایی جنگ خواهند بود
ولایتی غربیها به دنبال به بن بست کشاندن مذاکرات هستهای هستند مردم یمن پیروز نهایی جنگ خواهند بود رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مذاکرات هستهای گفت برخی از کشورهای غربی با بهانههای مختلف به دنبال به بن بست کشاندن این مذاکرات هستند به گزارش ناحمله جنگنده عربستاني به دو منطقه در صنعا چندين شهيد و مجروح برجاي گذاشت |اخبار ایران و جهان
حمله جنگنده عربستاني به دو منطقه در صنعا چندين شهيد و مجروح برجاي گذاشت جنگنده های ائتلاف عربی مرکز علمی دار شریف در منطقه جحانه در استان صنعا را هدف قرار دادند که در این حمله یک نفر شهید و 25 نفر مجروح شدند کد خبر ۵۰۴۷۴۱ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۳۷ - 30 May 2015 منابعایران هرگز به دنبال توسعه طلبی جغرافیایی نیست/ مذاکرات هستهای مساله ملی است
امیر دریابان شمخانی در دانشکده مطالعات ایران ایران هرگز به دنبال توسعه طلبی جغرافیایی نیست مذاکرات هستهای مساله ملی است دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت مذاکرات هستهای مثل جریان فتح خرمشهر یک مساله ملی است و هرگونه توافق و یا رسیدن به نتیجه در مذاکرات هستهای باید همراه اجماع بامذاکرات محرمانه عربستان و اسرائیل درباره ایران
مذاکرات محرمانه عربستان و اسرائیل درباره ایران روز نو افسر سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی با دستیار نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن دیدار کرد انور ماجد عشقی با دوری گلد یکی از دستیاران بلندپایه بنیامین نتانیاهو در همایشی در پشت درهای بسته که شورای روابط خارجی آمریکا آنسخنگوی وزارت خارجه آمریکا: جان کری مذاکرات وین را تلفنی دنبال میکند /بحث دسترسی به سایتهای ایران، مشکل حل نش
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جان کری مذاکرات وین را تلفنی دنبال میکند بحث دسترسی به سایتهای ایران مشکل حل نشده مذاکرات است وقت اتخاذ تصمیمات سیاسی است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در میان خبرنگاران گفت که جان کری تحولات نشست کارشناسان ایران و 1 5 در وین را تلفنی دنبال میکند و ب-
گوناگون
پربازدیدترینها