واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دولت يازدهم و زمان پيش رو
محسن كوهكن
کد خبر: ۵۰۷۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲ - 10 June 2015
در آستانه سومين سال از روي كار آمدن دولت يازدهم، ذكر دو نكته لازم و ضروري به نظر مي رسد.
١- در سومين سالگرد حضور دولت يازدهم در عرصه سياسي كشور، آنچه بيش از همه مطرح مي شود، ارزيابي و تحليل عملكرد دولت است اما اين ارزيابي نيازمند اصولي است كه بايد از سوي بسياري از رسانه ها كه اين روزها در تلاش براي بررسي عملكرد دولت هستند، رعايت شود. بنابراين اگر تصميمي مبني بر ورود به تحليل عملكرد دوساله دولت و اقداماتي كه در زمان باقيمانده بايد صورت بگيرد، وجود دارد، بايد از روش هاي استاندارد براي اين رويكرد استفاده شود. به اين دليل كه افرادي كه براي ارزيابي انتخاب مي شوند اگر بخواهند مسائلي همچون تحقق شعارهاي رييس جمهور در زمان انتخابات رياست جمهوري يازدهم و مسائلي از اين دست را مورد بررسي قرار دهند شايد با معيارهاي كمي روبه رو باشند كه براي ارايه صحيح آنها نياز به تحقيق هاي دقيقي دارند اما بهترين ارزياب اقدامات و فعاليت هاي دوساله دولت كسي خارج از اجزاي دولت نمي تواند باشد.
دولت خود بايد براي بررسي اقدامات دو ساله اش به قضاوت بنشيند: قضاوتي كه در آن به روشني مشخص شود براي تحقق قوانين بالادستي شامل قانون برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز تا چه حدودي توانسته موفق عمل كند؟ وظيفه دولت است بررسي كند آنچه را در گذشته انجام داده چقدر در مسير قانون برنامه و چه مقدار در مسير سند چشم انداز بوده است. در اينجاست كه با به نتيجه رسيدن تحقيقاتي كه از سوي خود دولت انجام مي گيرد به مواردي خواهند رسيد كه نياز به بازگشت و اصلاح اموري كه مورد غفلت واقع شده احساس مي شود. بنابراين مي توان گفت معيار ارزيابي صحيح از عملكرد دولت، پايبندي به قوانين و به تبع آن تحقق اهدافي است كه در عرصه هاي مختلف سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي در اولويت بوده و نهايتا مسير حركت كلي دولت را ترسيم خواهد كرد.
٢- انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در سومين سال از استقرار دولت يازدهم از اهرم هاي قابل ارزيابي عملكرد دولت است اما اين اقدام مهم سياسي در هر دولتي تا آنجا از اهميت برخوردار است كه با نزديك شدن به زمان برگزاري آن، دولت بايد در انجام برخي اقدامات تفكيكي را لحاظ كند.
به طور قطع و يقين، در آستانه انتخابات مجلس كه نخستين آزمون دولت يازدهم در برگزاري انتخابات است، اقدامات دولت بيشتر زير ذره بين قرار مي گيرد. ولي متاسفانه انجام برخي كارهاي اشتباه نيز از سوي دولت وجود دارد. هنر رييس جمهور اين نيست كه تلاش كند تا تعدادي از نمايندگاني كه وكيل الدوله هستند اكثريت كرسي هاي مجلس را كسب كنند. هنر دولت اين است كه مجري انتخاباتي باشد كه در نهايت آزادي راي دهندگان، كساني به مجلس راه يابند كه نمايندگان واقعي مردم هستند.
لذا دولت در آستانه برگزاري انتخابات، بايد كمتر به حاشيه رفته و عمدتا وقت خود را به تامين مطالبات مردم معطوف كند: تصميمي كه اگر در اين زمان باقيمانده از سوي دولت اتخاذ شود يقينا اميدواري مردم براي تامين مطالبات خود را به همراه خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]