واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۳ب.ظ)
مسئله اي به نام نقض آزادي بيان در صدا و سيما! گروه فرهنگي موج
روز گذشته در مجلس يکي از نمايندگان مطرح کرد که بيسابقهترين محدوديتها در دولت يازدهم نسبت به صداوسيما اعمال شده است؛ در اين گفته مي توان تأمل کرد. اين سخنان در حالي مطرح مي شود که وزير ارشاد در مجلس دوکارته شد.
نمايندگان از سخنان جنتي در پاسخ به سوال برخورد دوگانه با رسانه ها و بحث آزادي بيان و آزادي مطبوعات اقناع نشدند. هر چند نمايندگان منتقد هم به نوعي حق داشتند ولي گفته ميرکاظمي، نماينده تهران هم در سوال از جنتي جالب بود. نماينده مردم تهران ديروز گفته است: «بيسابقهترين محدوديتها در دولت يازدهم به صدا و سيما اعمال شده است.»
اين جمله جدا از مطالبي که در جلسه سوال از جنتي مطرح شد جاي بسي بحث دارد. واقعا هر کسي که تلويزيون مي بيند فکر مي کند که به صدا وسيما اجحاف شده است؟ و واقعا صدا وسيما محدود شده است؟ هر کس که اخبار شبکه هاي تلويزيوني را ببيند و مستند هاي شبکه خبر درباره مسائل هسته اي را رصد کند به چنين باوري نخواهد رسيد. البته اين طبيعي خواهد بود که دولت ها تا حدي نظارت بر رسانه ملي داشته باشند.
اصلا کاري به صحبت ميرکاظمي و جواب هاي جنتي نخواهيم داشت. شايد در انتخاب يک مجري يا يک برنامه فشارهايي بر صدا وسيما وارد شود و يا اينکه پخش يک برنامه متوقف يا معلق بماند ولي روي هم رفته نمي توان گفت بيشترين فشارها و محدوديت ها در اين دولت بر صدا وسيما اعمال شده است؛ چرا که در موضوع هسته اي که جزء منافع ملي و حياتي ترين موضوع روز ما است صدا وسيما کاملا بدون جانبداري و مستقل از تيم مذاکره کننده اخبار و مطالب را بيان مي کند. تا حدي که حتي بار منفي و مخالفت با تيم مذاکره کننده از آن برداشت مي شود. از اين دست مستندهايي است که پيرامون موضوع هسته اي از تلويزيون پخش شده است. اکثر اين مستندها در نقد روال مذاکرات هسته اي و با درون مايه بدبيني نمايش داده شده است. به اين موارد مي توان اخبار 20:30 را هم اضافه کرد که کاملا نقادانه با مسائل برخورد مي کند و اتفاقا موضوعات گراني راهم خوب منعکس کرده است. به نوعي که مي توان صدا وسيما را رسانه اي دانست که در نقد آزادتر عمل مي کند. پس نمي توان گفت که محدوديتي دارد. کساني که تلويزيون مي بينند حتي به اين باور مي رسند که اين رسانه خيلي دقيق و موشکفانه سخنان مسئولان دولتي را انتخاب و پخش مي کند و به نظر نمي رسد منعي در کار باشد. در واقع اگر منعي هم باشد گريبان گير رسانه هاي ديگر است. رسانه ملي در آزادي عمل پيشتاز است. البته ما کاري به موارد ديگر بحث ميرکاظمي و جنتي نداريم؛ اما تا آنجايي که مجال سخن است مي توان گفت آنچنان محدوديتي بر رسانه ملي در دولت يازدهم روا نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]