واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تيشه 160 هزار طلاق بر ريشه خانواده
خانواده شالوده هر جامعهاي است. حركت رو به تعالي زماني ميسر ميشود كه زيربناييترين نهاد جامعه يعني خانواده سالم و پايدار باشد اما سلامت خانواده امري است كه نيازمند توجه و برنامهريزي نهادهاي حاكميتي است. جامعه ما نيز از اين قاعده مستثني نيست. به خصوص اينكه امروز چالشهاي متعددي سلامت و پايداري خانواده ايران را هدف گرفته است.
نویسنده : زهرا چيذري
خانواده شالوده هر جامعهاي است. حركت رو به تعالي زماني ميسر ميشود كه زيربناييترين نهاد جامعه يعني خانواده سالم و پايدار باشد اما سلامت خانواده امري است كه نيازمند توجه و برنامهريزي نهادهاي حاكميتي است. جامعه ما نيز از اين قاعده مستثني نيست. به خصوص اينكه امروز چالشهاي متعددي سلامت و پايداري خانواده ايران را هدف گرفته است.
در همين راستا هم همايش«پايداري خانواده و تعالي جامعه» روز گذشته با حضور چهرههاي دولتي متولي جوانان و خانواده در دانشگاه الزهرا تشكيل شد تا بهانهاي باشد براي پرداختن به چالشهاي امروز خانواده و موانعي كه بر سر راه تشكيل خانواده براي جوانان وجود دارد.
سالي 160 هزار جدايي
در اين همايش محمود گلزاري، معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آمار 11 ميليون و 240 هزار مجرد، اين تجرد چند ميليوني را داراي سه علت اصلي دانست و گفت: 40 درصد علت گرايش به تجرد جوانان مشكلات معيشتي و عمدهترين آنها نيز اشتغال است.
وي افزود: مسئله دوم موضوع فرهنگي و رواني است؛ ترس از ازدواج، بياعتمادي به طرف مقابل و گريز از مسئوليت از جمله اين مسائل است، به گونهاي كه پسران تا 30 سالگي هنوز بچه هستند و توانايي پذيرفتن مسئوليت يك خانواده را ندارند.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تأكيد بر اينكه روشهاي سنتي خواستگاري و ازدواج ديگر پاسخگو نيستند يك بار ديگر از رونمايي سايت همسرگزيني تحت نظارت اين معاونت خبر داد و گفت: ما 350 سايت همسريابي را بررسي كرديم كه در برخي از آنها اقدامات غيراخلاقي نيز صورت ميگرفت و براي مقابله با فعاليت اينگونه سايتها در نظر داريم سايتي را با همكاري مؤسسه تبيان راهاندازي كنيم. 25 خردادماه اين سايت رونمايي ميشود كه هدف از سايت همسرگزيني، معرفي واسطههاي ازدواج است تا آنها گزينشهاي لازم را براي ازدواج جوانان انجام دهند.
گلزاري همچنين به لزوم مشاورههاي قبل از ازدواج و آموزشهاي بعد از ازدواج اشاره كرد و گفت: برخي از آداب و رسوم در حوزه ازدواج دستوپاگير شده و سختگيري خانوادهها نيز از ديگر دلايل سخت شدن ازدواج جوانان است. همچنين برخي از قوانين ما ازدواج را سخت و طلاق را آسان كرده است كه بايد اين قوانين احصا و اصلاح شود.
وي با بيان اينكه در سال 800 هزار ازدواج رخ ميدهد كه 160 هزار مورد از آنها به طلاق منجر ميشود، گفت: 25 هزار ازدواج در سال اول منجر به طلاق ميشود كه در نتيجه آن هزاران دختر از همسران خود جدا ميشوند كه ما مسئول اين دختران جدا شده هستيم و بايد تلاش كنيم كه اگر اين جداييها به دليل كوتاهي و بچگي رخ داده است دوباره آنها را به هم برسانيم. به همين خاطر به اين گروه از جوانان پيشنهاد ميكنيم كه در سال اول بعد از طلاق هيچ اقدامي انجام ندهند.
دولت تسهيلگر موضوع خانواده باشد
شهيندخت ملاوردي نيز در همايش «پايداري خانواده و تعالي جامعه» به نحوه نقشآفريني دولت در تشكيل خانواده و پايداري خانوادهها كه منجر به تعالي خانوادهها ميشود اشاره كرد و گفت: در اين مسير بايد از تصميمات آني و زودگذر و تصميمگيري پشت درهاي بسته و از بالا به پايين پرهيز شود و دولت بايد تلاش كند تسهيلگر موضوع خانواده باشد و بازيگر اين عرصه نشود، چراكه اين موضوع يكي از مهمترين آفتها در حوزه خانواده است. به باور وي نبايد هيچ آسيب اجتماعي را بدون توجه به خانواده بررسي كرد و مبارزه با آسيبهاي اجتماعي بايد با توجه به نقش بيبديل خانواده در جامعه صورت گيرد كه دولت نيز در اين زمينه سياستگذاريهاي لازم را انجام دهد.
معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: با فاصله زماني از تدوين اسناد بينالمللي با چالشهايي در خانوادههاي امروزي مواجه هستيم كه از جمله آنها شكلگيري اشكال نامتعارفي از خانواده است كه ما از به رسميت شناختن آنها نگران هستيم كه لازم است در اين زمينه دولتها و اديان ابراهيمي به صورت متحد و هماهنگ مواضع يكساني را اتخاذ كنند.
معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: با چالشهاي عديدهاي در حوزه خانواده مواجه هستيم كه افزايش تعداد زنان سرپرست خانوار و زنانه شدن فقر از جمله اين چالشهاست كه منجر به ناپايداري خانواده ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]