واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زنگ خطر آلزايمر نواخته شد
با حركت هرم سني جامعه رو به ميانسالي و سالمندي، رفته رفته زنگ خطر فراگير شدن بيماريهاي مختص اين گروه سني نيز جديتر مطرح ميشود. اين مسئله لزوم آمادگي براي رسيدگي به وضعيت و سلامت سالمندان را بيش از پيش گوشزد ميكند.
نویسنده : زهرا چيذري
با حركت هرم سني جامعه رو به ميانسالي و سالمندي، رفته رفته زنگ خطر فراگير شدن بيماريهاي مختص اين گروه سني نيز جديتر مطرح ميشود. اين مسئله لزوم آمادگي براي رسيدگي به وضعيت و سلامت سالمندان را بيش از پيش گوشزد ميكند.
به گفته رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان كشور6ميليون سالمند در كشور زندگي ميكنند كه اگر وضع به همين روال پيش برود، در افق سال ١٤٣٠ حدود ٢٥ ميليون سالمند خواهيم داشت و اين به آن معنا است كه اگر جمعيت كشور به 100 ميليون برسد، از هر چهار نفر يكي سالمند خواهد بود. براتيسده با تأكيد بر اينكه جمعيت كشور در حال سالمند شدن است، ميگويد: رشد صعودي بيماري آلزايمر در جامعه به حد هشدار رسيده است، به همين خاطر طرح غربالگري مبتلايان به بيماري آلزايمر به صورت پايلوت در تهران از سوي معاونت توانبخشي بهزيستي كشور اجرايي ميشود.
يك ميليون و 700هزار سالمند تحت پوشش
اگر به آمار و ارقام سري بزنيد درمييابيد كه تا همين چند سال پيش كشورمان جزو كشورهاي جوان به شمار ميآمد اما در سالهاي اخير روند رشد جمعيت و نرخ باروري به گونهاي پيش رفته كه ايران كم كم از يك كشور جوان به سمت كشوري ميانسال و سالمند پيش ميرود. بنا به تأكيد رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان، به منظور جلوگيري از اين بحران در سالهاي آينده بايد از هم اكنون برنامهريزي و اقدامات لازم براي ارائه خدمات به سالمندان انجام شود. اين در حالي است كه هنوز هيچ اقدامي در اين خصوص انجام داده نشده است. به گفته رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان كشور، سازمان بهزيستي به علت رشد صعودي آلزايمر در جامعه سالمندان اقدام به تشكيل كارگروه تخصصي به منظور پيشگيري از آلزايمر كرده است.
فريد براتي با اشاره به اينكه بيماري آلزايمر جزو 10 بيماري شايع غيرواگير مزمن در جهان است، هشدار ميدهد كه رشد شمار مبتلايان به اين بيماري نگرانكننده است.
وي با بيان اينكه بيشتر سالمندان به اين بيماري مبتلا ميشوند، تصريح ميكند: در حال حاضر يك ميليون و 700هزار سالمند شناسايي شدهاند و تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره) و بهزيستي قرار دارند كه بايد با اجراي طرح غربالگري، سالمندان كشور را شناسايي كنيم.
براتيسده با بيان اينكه اين كارگروه استراتژيهاي خاصي در برنامه خود دارد، ميافزايد: حساسسازي، پايش، آموزش يا پيشگيري و مراقبت، از جمله مراحل پيشگيري آلزايمر در كشور است.
به گفته وي نخستين مرحله در اين برنامه شناسايي افراد در معرض خطر و افراد مبتلا به آلزايمر است تا بتوان برنامهريزيهاي خود را متناسب با جامعه هدف تنظيم كرد.
بنا به اظهار رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان كشور هم اكنون در برخي استانهاي ايران مانند گيلان و خراسان جنوبي آمار جمعيت بالاي ٦٥ سال از مرز ١٠ درصد عبور كرده است و اين شيب تند سالمندي در كشور ميطلبد كه تمامي ارگانها و سازمانها، هماهنگ با هم براي رويارويي با اين پديده آماده شوند. به گفته وي، طرح شناسايي سالمندان مبتلا به آلزايمر و اعلام اسامي آنها به نيروي انتظامي با همكاري انجمن آلزايمر و ناجا اجرايي ميشود.
براتيسده تأكيد ميكند: در اين طرح، انجمن آلزايمر مشخصات افراد مبتلا به آلزايمر را به نيروي انتظامي اعلام ميكند تا در صورت مفقود شدن افراد مبتلا به آلزايمر، نيروي انتظامي بتواند آنها را شناسايي كند و به خانواده هايشان برگرداند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]