تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844148621




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بسته شدن پاي معراج مردان با فقر زنان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بسته شدن پاي معراج مردان با فقر زنان
نویسنده : زهرا چيذري 
بانوان نيمي از بدنه جامعه ما را تشكيل مي‌دهند و در شرايطي كه ما نيازمند تغيير در رويه‌هاي اقتصادي خود از اقتصاد مصرف‌گرا به اقتصاد مقاومتي هستيم، اين نيمه جامعه نيز مي‌تواند حضوري فعال و اثر‌گذار داشته باشد،همچنانكه زنان در حوزه آموزش عالي و تحصيلات دانشگاهي گوي سبقت را از مردان ربوده‌اند. با اين وجود براي بهره‌برداري از تخصص و توانايي بانوان متناسب با شأنيت و جايگاه اصلي آنان يعني نقش‌هاي فطري همسري و مادري، هنوز زيرساخت‌هاي لازم در جامعه فراهم نيست. به گفته شهيندخت مولاوردي معاون زنان و خانواده رئيس‌جمهور ميزان بيكاري در زنان جامعه ما دوبرابر مردان است. وي در حاشيه چهارمين همايش ملي و سومين همايش بين‌المللي مهارت آموزي و اشتغال در اين باره گفت: به‌رغم رشد روزافزون تعداد فارغ التحصيلان زن، نرخ اشتغال آنها در سال‌هاي اخير از 12 درصد فراتر نرفته و به طور كلي نرخ مشاركت اقتصادي در خوشبينانه‌ترين حالت به 16 درصد رسيده است.
 در كنار آمار بالاي بيكاري، برخي ديگر از آسيب‌هاي اجتماعي نيز دامنگير زنان شده و باعث شده فقر و آسيب‌هاي اجتماعي هم رنگ و بوي زنانه بگيرد. اين نكته‌اي است كه سيد پرويز فتاح رئيس كميته امداد نيز به آن اذعان داشته است. بنا به تصريح وي از يك ميليون و ۷۰۰ هزار خانوار تحت حمايت اين نهاد، يك ميليون نفر را زنان سرپرست خانوار تشكيل مي‌دهند. اين آمار به شكلي جدي زنانه شدن فقر را فرياد مي‌كند. صرف‌نظر از لزوم حضور فعال و حمايت حقيقي نهادهايي همچون كميته امداد و بهزيستي از زنان سرپرست خانوار و جلوگيري از غرق شدن آنها در فقر براي پيشگيري از آسيب‌هايي كه در پي اين چالش بزرگ بر سر راه اين زنان مي‌نشيند، چرايي زنانه شدن فقر خودش سرفصل جداگانه‌اي است كه براي پيشگيري از پيشروي اين روند بايد مورد بررسي و مطالعه قرار داد. با وجود اين در نگاهي اجمالي به اين پديده، ‌موضوعات ديگري همچون سن ازدواج و آمار طلاق جلب توجه مي‌كند. وقتي آمار طلاق در جامعه به 19 جدايي در ساعت مي‌رسد، بديهي است در هر ساعت 19 زن با خوردن مهر مطلقه روي پيشاني شان، بايد به تنهايي بار زندگي را به دوش بكشند آن هم در شرايطي كه به قول معاون رئيس‌جمهور شرايط اشتغال براي بانوان بسيار سخت‌تر از مردان است. به عبارت دقيق‌تر مي‌توان گفت، ‌محيط‌هاي سالم كاري براي زنان به ويژه زنان مطلقه، كمياب است. به خصوص اينكه در حال حاضر امكان اشتغال در بخش دولتي بسيار ناچيزاست. به جز طلاق چالش اعتياد نيز در سطح وسيعي گريبانگير خانواده‌هاي ايراني شده و يكي ديگر از عوامل زنانه شدن فقر در جامعه است. مطابق آمار ارائه شده از سوي وزير كشور ريشه 53 درصد طلاق‌ها، ‌اعتياد است. اما كم نيستند زناني كه با وجود اعتياد همسرشان، ‌جدا نمي‌شوند و حتي در شرايط بد سرپرستي، خود مسئوليت خانواده را به عهده مي‌گيرند. در چنين خانواده هايي اغلب زنان از سواد و توانمندي‌هاي لازم براي اشتغال برخوردار نيستند و اين مسئله باعث مي‌شود ناگزير از انجام كارهاي سطحي و با درآمد كم باشند. اين در حالي است كه زنان جامعه به عنوان نيمي از پيكر بندي كشور و قشري كه پيشتاز ميدان‌هايي همچون دفاع مقدس و انقلاب بوده‌اند، امروز هم مي‌توانند در اقتصاد مقاومتي خوش بدرخشند به شرط آنكه زير‌ساخت‌هاي لازم براي توانمندي آنان فراهم شود. به بيان ديگر زنان جامعه ما بيشتر از آمار وارقام و سخنان زيبايي كه مسئولان مربوطه اعم از معاون زنان و خانواده رياست جمهور، ‌وزير رفاه، رئيس كميته امداد و ساير مسئولان در پشت تريبون‌ها بيان مي‌كنند، به حمايتي حقيقي و ملموس نياز دارند و به عبارت درست‌تر اين حمايت حق زني است كه قرار است از دامانش مرد به معراج برود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن