تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827157745




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايران پروتکل الحاقي را با دسترسي عام نمي پذيرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۴۶ب.ظ)
کمالوندي: ايران پروتکل الحاقي را با دسترسي عام نمي پذيرد موج-معاون سازمان انرژي اتمي کشورمان گفت: اين طور نيست که پروتکل يک مجوز عام داده است و آن‌ها مي‌توانند در هر زماني به هر جايي که مي خواهند مراجعه کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، بهروز کمالوندي درباره مهم ترين نکات حقوقي و بندهاي پروتکل الحاقي اظهار داشت: با توجه به اين که پروتکل الحاقي ادبياتي دارد که تفسير خود را مي خواهد، ممکن است هر کسي تفسير خود را داشته باشد، اما به نظرم کار خيلي سختي نيست و مي شود به گذشته مراجعه کرد و ديد که اين پروتکل درگذشته چطور اجرا شده و اين ادبيات حقوقي چه مي خواهد.

پروتکل الحاقي دسترسي عام نيست
معاون سازمان انرژي اتمي کشورمان افزود: به طور مسلم هيچ کشوري حاضر نيست که حاکميت خود را در معرض مذاکره بگذارد، بنابراين از يک طرف ما بايد به سوالاتي که مي تواند در ارتباط با فعاليت هاي کشور به عنوان يک عضو آژانس مطرح شود پاسخ دهيم، و از طرف ديگر توجه به حساسيت هاي موجود در کشور در رابطه با موضوعات حاکميتي مطرح هست.
کمالوندي خاطرنشان کرد: به نظر مي رسد برخي در خارج از کشور تعمداً تلاش کردند به گونه اي وانمود کنند که پروتکل الحاقي مفهومش اين است که دست آنان باز مي شود و مي توانند به هر جايي که خواستند مراجعه کنند، درحاليکه ادبيات پروتکل الحاقي چنين چيزي را نشان نمي دهد.

پروتکل الحاقي شامل بازديد از سايتهاي غير هسته‌اي هم مي‌تواند باشد
کمالوندي گفت: در پروتکل، علاوه بر سايت‌هاي هسته‌اي که در آن‌ها مواد هسته‌اي است، مي‌تواند در سايت هاي غيرهسته‌اي هم بعضي مراجعات باشد، البته ابتداي هر اقدام آژانس، اطلاعاتي است که کشور عضو مي دهد، به طور مثال در پادمان هم همين طور است که ما اطلاعاتي را در ارتباط با فعاليت هاي خود مي دهيم، آن وقت آژانس به صورت راستي آزمايي با بازديد يا بعضي از بازرسي هاي موردي مي آيد و راستي آزمايي مي کند که ببيند اطلاعات ارائه شده به آن درست است يا نه.

بازرسي ها تعريف شده است
کمالوندي تأکيد کرد: در ارتباط با پروتکل اگر چه در پادمان هم هست به همين دليل مي آيند و اطلاعات را از نزديک بررسي مي کنند و اين بازرسي ها تعريف مي شود، به صورت بازرسي هاي روتين و بازرسي هاي دوره اي و حتي بازرسي هاي سرزده هم مي تواند باشد، ولي خب اين بازرسي ها هم تعريف شده است که با کشور عضو به يک توافق مي رسد که اين دوره هاي زماني به چه نحوي باشد، ولي در پروتکل اين مقداري بيشتر است و در واقع سايت هاي غيرهسته اي که تلقي مي شود و يا ممکن است چنين برداشت شود که ممکن هست در آنجا فعاليت هاي هسته اي صورت گيرد.

اگر دسترسي دادن به سايت غيرهسته‌اي ممکن نباشد، نمونه گيري از مناطق همجوار انجام مي گيرد
کمالوندي تأکيد کرد: بند 30 ماده پنجم مشخص مي کند که اگر کشور عضو بنا به مصالحي، امکان دسترسي دادن به آن سايت غيرهسته اي را نداشته باشد، مي تواند به نحوي آژانس را از طرق ديگري راضي کند، ازجمله دسترسي دادن به مناطق هم جوار، با توجه به اين که منظور اصلي، نمونه گيري است از اين که آژانس مطمئن شود که مواد هسته اي در جاي ديگري وجود ندارد، درواقع نمونه گيري، اگر براي رسيدن به اين باشد که مواد هسته اي درآن منطقه وجود دارد يا نه، خيلي تفاوت نمي کند که در بيرون از سايت باشد يا در داخل سايت. کمالوندي اظهار داشت: به نظر مي رسد که اين موضوعات را در خارج از کشور خلط کردند.

موضوع مصاحبه با دانشمندان در پروتکل الحاقي نيامده است
کمالوندي درباره موضوع مصاحبه با دانشمندان هسته‌اي گفت: ما چيزي به نام بازجويي و مصاحبه با دانشمندان و چيزهايي از اين قبيل نَه در پادمان و نَه در پروتکل نداريم.
کمالوندي تأکيد کرد: به فرض؛ اگر اطلاعاتي درباره وجود فعاليت هسته اي اعلام نشده در منطقه اي به دست آژانس بين المللي انرژي اتمي برسد و آژانس بخواهد درخصوص صحت و سقم اين اطلاعات بررسي کند، فقط مي تواند دسترسي به آن منطقه داشته باشد و اين تصور که آژانس يک يک دانشمندان را روي صندلي بنشاند و از آن‌ها بازجويي و مصاحبه کند، تصور اشتباهي است.
وي ادامه داد: ما قبلاً هم گفتيم که آژانس اولين اقدامي که بايد انجام دهد اعتبارسنجي مدارک موجود در دستش است. مدارکي که به دست آژانس مي رسد، عمدتاً توسط سرويس هاي جاسوسي خصوصاً سرويس جاسوسي صهيونيستي تهيه شده است.

اگر مدارک جعلي باشد، نبايد اجازه دسترسي داد
کمالوندي خاطرنشان کرد: در امور قضايي هم ابتدا اعتبار مدارک و مستندات موجود بررسي مي‌شود سپس مساله صلاحيت دادگاه براي رسيدگي به پرونده بررسي مي شود که آيا اين دادگاه صلاحيت رسيدگي به پرونده را دارد يا نَه. ما در گذشته هم گفتيم که وقتي مدارک موجود جعلي باشد، نبايد دسترسي وجود داشته باشد و اگر آژانس براساس مدارک جعلي اجازه دسترسي بدهد، اين امر ديگر پاياني نخواهد داشت.
کمالوندي در گفت وگو با العالم ادامه داد: از نظر ما؛ مسائل مربوط به گذشته بايد پايان يابد که آن‌ها (غربي ها) در هر دوره اي نام خاصي براي اين مسائل گذاشته اند و اخيرا نام اين مسائل را «پي ام دي» يعني «ابعاد احتمالي نظامي» گذاشته اند. وي تأکيد کرد: ما هميشه مي پرسيديم که اين مسائل چيست و آن‌ها مي گفتند که اين مسائل سؤالاتي درباره فعاليت هاي احتمالي ايران در گذشته است.
کمالوندي گفت: موضوعي بود تحت عنوان مطالعات ادعايي که در واقع 6 موضوع بود که آن‌ها در دوران لاريجاني تبليغات منفي زياد عليه ايران در خصوص اين موضوعات انجام مي دادند و مداليته هم براي جواب دادن به سؤالات آن‌ها بود و وقتي که اين شش موضوع پايان يافت و وقتي که آن‌ها اعلام کردند که آژانس از توضيحات ايران قانع شده است زيرا ايران براي قانع کردن آژانس دسترسي‌هايي داده بود به يک باره در پايان کار گفتند که سرنوشت اين مطالعات ادعائي هنوز مشخص نشده است و اطلاعاتي از يک لپ تاپ به دست آمده است که ايران درخصوص اين اطلاعات بايد توضيحاتي را ارائه بدهد.
کمالوندي افزود: ايران در ابتداي کار کتباً توضيحات خود را ارائه کرد و بعداً نام اين مسائل را مطالعات احتمالي نظامي گذاشتند. به نظر مي رسد که آن‌ها مي خواستند مساله انحراف به سمت نظامي را با تکرار کلمه «نظامي» القا کنند که ما به نحوه تهيه گزارش هاي آژانس اعتراض کرديم.
کمالوندي تأکيد کرد: ما الان هم در مذاکرات مي گوييم که مساله فعاليت هاي گذشته ايران بايد پايان يابد زيرا بررسي هايي که آژانس مي خواهد انجام دهد، نبايد براي هميشه ادامه داشته باشد و شايد آژانس تا 50 سال ديگر هم قانع نشد و ايران مجبور نيست که توضيحاتي را درباره مطالعات ادعايي و يک سري اتهامات بي اساس آژانس ها و سرويس هاي جاسوسي ارائه بدهد بنابراين مساله فعاليت هاي گذشته ايران بايد پايان يابد.

در پارچين در دو نوبت 11 يا 12 بار نمونه گيري کردند
کمالوندي افزود: ما معتقديم که آن‌ها بايد بيش از اين مساله فعاليت هاي گذشته ايران را پي گيري کنند بلکه اين مساله بايد بسته شود به عنوان مثال آن‌ها در سايت پارچين يک بار 4 مورد و بار ديگر 7 يا 8 مورد نمونه برداري کردند و آن‌ها در اين 12 سال همکاري ايران با آژانس با اين همه دسترسي ها و اطلاعات خودشان بالاخره بايد به يک جمع بندي برسند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن