تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843431655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد ذبح درختان کهن چهارباغ پیش پای مترو


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
ذبح درختان کهن چهارباغ پیش پای مترو
قطار توسعه مترو پس از مدت‌ها اکنون هوهوکنان از مسیر چهارباغ در حال گذر است اما برای رسیدن به مقصد درختان چهارباغ یکی پس از دیگری پیش پای متروی قربانی می‌شوند.

خبرگزاری فارس: ذبح درختان کهن چهارباغ پیش پای مترو



به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، چند سالی می‌شود که قطار توسعه هوهو کنان به سمت مرکز شهر اصفهان روانه شده و اکنون خط عبوری متروی اصفهان، راه چهارباغ را در پیش گرفته است و همچنان در حال عبور است. قضیه به سال‌ها پیش باز می‌گردد، حدود 12 سال قبل بود که مردم برای نخستین بار شنیدند که اصفهان صاحب مترو می‌شوند و حتی قرار است متروی اصفهان از چهارباغ عبور کند تا به راحتی از مرکز خرید عبور و مرور کنند. خبر خوشحال‌کننده‌ای بود، هم صاحب مترو شدن و هم عبور مترو از چهارباغ، اما دریغ از این که ما برای به دست آوردن این توسعه خیلی چیزها را از دست دادیم که اصفهان هم همانند کلان‌ شهرهایی همچون تهران صاحب مترو شود. اما؛ اصفهان است و چهارباغش، اصفهان است و درختان درهم تنیده‌اش، چهارباغ است و یک خط سبز وسط آن پر از درختان کهنسال با عمری 70 تا 120 ساله.

 اصلا نام چهارباغ برای همین از زمان صفویه تاکنون ماندگار مانده است چون هنوز آثاری از باغات و درختان آن زمان مانده است. اما مسیر توسعه به دستور مسئولان شهری به جای عبور از سایر نقاط شهر، مسیر چهارباغ پر درخت را در پیش گرفت و درست در نقاطی که شاید آثار تاریخی در آن مدفون باشد و یا خطری برای سایر آثار تاریخی ایجاد کند؛گذشت، گویا این عبور، افتخاری بس بزرگ دارد. کمی به گذشته بر می‌گردیم، شاید بارزترین نقاط این مسیر، حد فاصل بین چهار راه تختی تا میدان امام حسین(ع) باشد که چند سالی است به خاطر عبور مترو محوطه کارگاهی شده است. ابتدا با تبدیل شدن به محوطه کارگاهی و بسته شدن این مسیرها مردم شهر متوجه نبودند علاوه بر زیر زمین، چه اتفاقی در روی زمین در حال رخ دادن است، زیرا حصارهای بلند مانع دیدن هرگونه عملیات داخلی محوطه کارگاهی می‌شد، اما بعد از چند مدتی مشخص شد که به دلیل احداث مترو درختان بخش کارگاهی قطع شده است. گذر زمان روزها، ماه‌ها و سال‌ها سبب شد که مردم به شرایط موجود عادت کرده و از ذهن‌ها برود که تعدادی از درختان چهارباغ در مسیر توسعه قطع شده و یا در حال قطع شدن است. ناگفته نماند که همیشه مسئولان متولی این خاطر جمعی را به مردم داده‌اند که در مسیر مترو درختی را قطع نمی‌کنند و گاها انکار هم کرده و یا گفته‌اند که ما درختان را جا به جا می‌کنیم و یا حتی گفته‌اند که این درختان عمر زیادی ندارند، اما عاقبت این قضیه به خوبی برای مردم دانا و آگاه و فهیم اصفهان مشخص است.

به چهار باغ برمی‌گردیم،جایی که اگر هر روز صبح زود از آن گذر کنی از خنکای سایه و نسیم ملایمی که به صورتت می‌خورد سرمست می‌شوی. شاید یکی از خصوصیاتی که موجب معروفیت چهار باغ اصفهان شده است، وجود درختانی در وسط این خیابان باشد که بلواری برای عبور و مرور عابرین پیاده و موتورسواران و نیز دوچرخه سواران فراهم کرده است. اخیرا با پایان یافتن احداث زیر زمینی مترو در چهار باغ پایین و باز شدن تدریجی محوطه کارگاهی چند ساله، دقیقا در روبه روی میدان امام حسین(ع) که حوضی و درختانی به  قدمت بیش از 70 سال داشت، محوطه کارگاهی جدیدی ایجاد شد که سبب شد تمامی درختان وسط میدان که زیبایی و جذابیت خاصی به این نقطه مرکزی شهر داده بود، برای عملیات احداث مترو و استفاده از دستگاه TBM قطع شود حتی در پی این عملیات تعدادی درخت دیگر از اطراف این محوطه در خیابان‌های مجاور نیز قطع شد.

البته مسئولان امر با توجه به حساسیت‌های خاص در طول روز و در انظار عمومی مبادرت به قطع درختان نمی‌کنند، شب می‌شود، فردا روزش خبری از تعدادی درخت نیست و کسی هم نه اعتراض می‌کند و نه پاسخگو است. اما آنچه مسلم است این است که درختان کم‌یاب و چندین ساله با جابه‌جایی هم چندان عمری نخواهند داشت چنان که برخی از خود مسئولان اذعان داشته‌اند که پس از جا‌به‌جایی،درختان عمر زیادی نکرده و در نهایت خشک می‌شوند. در حال حاضر به غیر از محوطه کارگاهی میدان امام حسین(ع)، بخشی از چهار باغ به سمت میدان انقلاب نیز برای عملیات مترو بسته شده و این ابهام  در ذهن مردم  باقی مانده است که آیا باید چشم انتظار  سرنوشتی مشابه آنچه برای دیگر درختان افتاد در این منطقه باشند یا خیر؟

نکته اینجاست که چرا با وجود حساسیت‌هایی که برای حفظ خیابان چهارباغ و حفظ این نقطه تاریخی و زیبا وجود دارد، مسئولان از ابتدا فکری نکرده‌اند که مترو را از مسیر دیگری عبور دهند که چهارباغ آسیبی نبیند. هر چند از دید برخی مسئولان قطع این درختان در مقابل کار عظیم آنها هیچ است اما جای بسی سئوال است که پاسخ آیندگان درباره این چهارباغ دست خورده نیمه توسعه یافته را چه کسی می‌دهد؟ آیا تا چند سال آینده چهارباغ ما همچنان چهارباغ خواهد ماند یا با طرح‌های دیگر توسعه‌ای ما بقی درختان و سایر آثار قدیمی  را به ورطه نابودی می‌کشاند؟ و اینکه اگر گذشتگان ما نیز چنین دیدگاهی نسبت به توسعه داشتند آیا ما اکنون چهارباغی داشتیم؟ آیا چهلستونی برای ما باقی می‌ماند؟ اما افسوس از آنجاست که درختان شهر من هر روز و هر روز برای توسعه شهری ذبح و فدای توسعه می‌شوند و جالب اینجاست که اعتراضی حتی از سوی دوست‌داران محیط زیست و یا میراث فرهنگی نیز نسبت به قطعی درختان چند ساله بلند نمی‌شود و دستگاه‌های متولی نیز همچنان در سر راه توسعه شهری خود تمامی موانع را تغییر داده  و بر می‌دارند. ناگفته نماند، البته پس از آنکه آب‌ها از آسیاب افتاد چندین کوزه گل و یا درختچه‌های کوچک کاج و یا گونه‌های گیاهی دیگر جای این درختان چنار و زبان‌گنجشک چهار باغ کارا می‌گیرد، اما این کجا و آن کجا! و نکته آخر اینکه آیا جایگزین کردن درختان و سایه‌های درختان کهن و باارزش قدیمی که علاوه بر طراوت سبب تصفیه هوا می‌شوند با گونه‌های جدید،  آیا  طراوت و سرسبزی چهارباغ کنونی را به آن باز می‌گرداند؟ ******************** گزارش از نفیسه راهداری ******************** انتهای پیام/63012/صا40

94/03/17 - 11:29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن