محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852470776
چگونه النود ۱۲ میلیون گرانتر به دست ایرانیها میرسد؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بازگشت پژو به ایران در شرایطی مطرح است که حضور ۲۳ ساله این شرکت فرانسوی در ایران با سنگاندازی برای داخلی سازی قطعات، وابستگی به واردات سادهترین قطعات و حتی مواد اولیه پیچ و مهره، ثبت طراحی ایرانی به نام فرانسویها و زیان هنگفت صادرات همراه بوده است.
به گزارش تراز ، این روزها برخی مدیران خودروساز بر لزوم بازگشت دوباره پژو به ایران تأکید دارند و این در حالی است که نگاهی به عملکرد گذشته این شرکت فرانسوی جایی برای همکاری دوباره با آن باقی نمیگذارد.
بررسی رفتار مدیران پژو طی 23 سال حضور این شرکت در ایران نشان میدهد، آنها طوری رفتار کردند که همواره بالاترین قیمت را بابت ارائه پَک قطعات محصولات پژو به ایران اعمال میکردند، در نتیجه سود زیادی برای خودروساز ایرانی به عنوان شریک این شرکت فرانسوی باقی نمیماند و حتی در برخی موارد نیز این مونتاژکاری برای ایران خودرو زیانآور هم بود.
به اعتقاد کارشناسان صنعت خودرو، سود تولید خودرو در خودکفایی است، به طوری که در حال حاضر مشاهده میکنیم، شرکت ایران خودرو با محصولاتی مانند سمند، پژو 405 و پژو پارس سر پا است و سایپا نیز با محصولی مانند پراید میچرخد، نه مونتاژ خودروهای لوکس و وارداتی.
* فرانسویها، طراحی کارشناسان ایرانی را به نام خود ثبت کردند
در چنین شرایطی کارشناسان پژو مقابل داخلیسازی قطعات خودروهای تولیدیشان در ایران مقاومت میکردند و همواره سنگاندازی بر سر راه کارشناسان ایرانی در طراحی و تولید قطعات را در دستور کار خود داشتند.
طراحی پژو 206 صندوقدار از جمله این موارد است که با وجود اینکه این کار توسط کارشناسان ایرانی و با هزینه دهها میلیون دلاری انجام شد، اما در نهایت شرکت پژو حاضر به پرداخت این هزینه طراحی نشد و علاوه بر این، مالکیت معنوی این خودرو نیز در اختیار شرکت پژو قرار داشت. به این ترتیب ایران خودرو نتوانست نام ایرانی برای پژو 206 اسدی انتخاب کند و حتی آرم ایران خودرو نیز بر روی این خودرو نصب نشد.
در مجموع، عملکرد مدیران پژو طوری بود که با برآورد قیمتی یک خودرو در بازار ایران برای عرضه قطعات آن به ایران خودرو طوری برنامهریزی میکردند که بیشترین سود را کسب کنند و در نتیجه تنها هزینههای حمل و نقل و مونتاژ خودرو را به طرف ایرانی پرداخت میکردند.
نمونه این مسئله در قیمتگذاری پَک قطعات خودرویی با نام M33 مشاهده میشد، به طوری که پژو برای قیمتگذاری این خودرو از مشتریان ایرانی نظرسنجی حضوری میکرد و قیمت نهایی آن بر اساس بالاترین حاشیه سود بازار ایران تعیین میشد که در نهایت به دلیل بالا بودن قیمت قطعات و زیادهخواهی پژو، مونتاژ این خودرو در ایران منتفی شد.
* قطعه ایرانی 10 ساعت بیشتر از قطعه فرانسوی دوام آورد
نمونه این مسئله در سنگاندازی پژو در تولید برخی قطعات مهم خودرو مانند شاتون، پیستون، میللنگ، سیلندر و سرسیلندر دیده میشد، به طوری که وقتی کارشناسان ایرانی بعد از 2 سال موفق به طراحی برخی از این قطعات شدند آن را برای تأیید به کارشناسان پژو ارائه کردند.
طبق اعلام پژو، یکی از قطعات مهم خودرو باید 500 ساعت تست دوام طی میکرد که قطعه طراحی شده توسط کارشناسان ایرانی بعد از 150 ساعت تست شکسته شد و نتوانست تست دوام اعلام شده از سوی کارشناسان پژو را پشت سر بگذارد، این در حالی بود که پس از 2 سال رد شدن قطعات طراحی شده توسط کارشناسان ایرانی، کارشناسان کشورمان به فکر تست قطعه مشابه موجود در پَک قطعات پژو افتادند که پس از امتحان، مشاهده شد که قطعه فرانسوی بعد از 140 ساعت تست شکسته میشود!
حقیقت این بود که قطعه تولید شده توسط کارشناسان ایرانی 10 ساعت هم بیشتر از قطعه فرانسوی دوام داشت، اما کارشناسان پژو هیچ گاه حاضر به تأیید این قطعه نشدند.
نمونه دیگری از این مسئله را در مورد اجباری شدن مصرف روغن موتور فرانسوی در محصولات پژو میتوان مشاهده کرد. در ابتدا استفاده از روغن موتور توتال فرانسه در محصولات پژو الزامی بود، اما پس از تولید این روغن توسط یک شرکت ایرانی، از این محصول به جای روغن فرانسوی استفاده شد، هرچند باز هم طی دو سال اخیر روغن توتال جایگزین روغن ایرانی شده است.* وابستگی به واردات مواد اولیه پیچ و مهره
یکی دیگر از نکات جالب توجه در تولید محصولات پژو در ایران، تأمین و واردات مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره بود که به عنوان یک ماده اولیه بسیار ساده از طریق واردات تأمین میشد.
پژوییها در کنار سنگ اندازی که مقابل داخلیسازی قطعات اصلی خودرو داشتند، از انتقال دانش فنی ساخت سادهترین قطعات و مواد اولیه نیز خودداری میکردند که یکی از دستاوردهای این مسئله، تأمین مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره از طریق واردات از کُره بود.
اما این وابستگی پس از وضع تحریمهای مستقیم صنعت خودرو از سال 91 کاملاً قطع شد و مواد اولیه لازم برای تولید پیچ و مهره نیز از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین شد.
* تجربه ناموفق و زیان هنگفت صادرات محصولات پژو برای ایران
موضوع صادرات نیز یکی از مهمترین موارد در همکاری با شرکتهای خارجی است، به طوری که امکان صادرات محصول مشترک از ایران فراهم شود، اما این موضوع نیز باید با ظرافت و دید کارشناسی اتفاق بیفتد، تا اثر منفی بر صنعت خودروی کشور نداشته باشد.
یکی از تجربههای صنعت خودرو در این زمینه به صادرات تندر 90 مربوط میشود، زمانی که وزیر وقت صنایع بر لزوم صادرات 20 درصدی این خودرو تأکید کرد، جلسهای بین مسئولان ایران خودرو، پارس خودرو، رنو پارس و وزارت صنعت برگزار شد و در نهایت الحاقیهای به قرارداد تولید ال 90 اضافه شد که بر اساس آن، شرکت رنو با صادرات 20 درصدی این محصول از ایران موافقت کرد، اما در این بخش شرطی از سوی شرکت رنو مطرح و به قرارداد اضافه شد که بر اساس آن، صادرات تندر 90 به شرطی امکانپذیر بود که تولید این خودرو در ایران به خودکفایی 60 درصدی رسیده باشد.
به این ترتیب اختیار خودکفایی در تولید تندر 90 به شرکت رنو سپرده شد و کارشناسان این شرکت فرانسوی مسئول تأیید قطعات تولیدی در ایران و ایجاد خودکفایی در این بخش شدند. نکته مهم آنجا بود که بعد از گذشت چند سال هنوز هم میزان داخلیسازی تندر 90 در حدی پایینتر از 60 درصد است و در واقع مدیران پژو هیچگاه اجازه دستیابی ایران به خودکفایی 60 درصدی در تولید قطعات این خودرو را ندادند، تا صادرات آن عملیاتی نشود.
این مسئله باعث شده تا وابستگی خودروساز ایرانی به قطعات وارداتی همچنان بالا باشد و به گفته کارشناسان صنعت خودرو، قیمت تولید تندر 90 حدود 12 میلیون تومان گرانتر تمام شود که اگر این اتفاق نمیافتاد، در حال حاضر این خودرو باید با قیمتی معادل پژو 405 عرضه می شد.
در عین حال، صادرات خودرو نیازمند چند شرط است که یکی از آنها وجود مشتری برای محصولات و دیگری بالا بودن کیفیت تولیدات است و علاوه بر این، قیمت تولید نیز باید رقابتی باشد تا برای خرید این محصولات مشتری وجود داشته باشد.
بنابراین وقتی قرار شد رنو موضوع صادرات را به قرارداد تندر 90 اضافه کند، شرطی گذاشت که این صادرات هیچ وقت محقق نشود.
در زمان حضور پژو در ایران تعداد کمی پژو 206 صندوقدار دیزلی در ایران تولید و در شبکه صادرات پژو به کشورهای دیگر عرضه شد که در مجموع زیان هنگفتی (بخشی از زیان 150 میلیارد تومانی صادرات ایران خودرو به صادرات محصولات پژو اختصاص داشت) را برای ایران خودرو در سال 87 به همراه داشت که با اصلاح کلی روند صادرات و توقف صادرات محصولات پژو، زیان شرکت در سال 88 به 50 میلیارد تومان و در سال بعد از آن به صفر رسید.
مرور تنها گوشهای از عملکرد مدیران شرکت پژو در ایران، هیچ توجیهی برای بازگشت این شرکت فرانسوی به بازار پُرسود خودروی کشورمان باقی نمیگذارد، بازاری که رفع عطش آن توسط طراحان و نخبگان ایرانی علاوه بر سودآوری اقتصادی برای کشور، اشتغالزایی بالایی را برای جوانان ایرانی به همراه خواهد داشت.
منبع: فارس
يكشنبه 17 خرداد 1394 ساعت 03:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد جزئیات سنگاندازی پژو در داخلیسازی قطعات/چگونه النود ۱۲ میلیون تومان گرانتر به دست ایرانی
فارس گزارش میدهدجزئیات سنگاندازی پژو در داخلیسازی قطعات چگونه النود ۱۲ میلیون تومان گرانتر به دست ایرانیها میرسدبازگشت پژو به ایران در شرایطی مطرح است که حضور ۲۳ ساله این شرکت فرانسوی در ایران با سنگاندازی برای داخلی سازی قطعات وابستگی به واردات سادهترین قطعات و حتی مواداختصاصی فارس/ دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن به بانک مرکزی ارسال شد
اختصاصی فارس دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن به بانک مرکزی ارسال شددستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی ارسال شد تا پس از تایید به این بانک برای اجرا ابلاغ شود به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دستورالعمل پرداخت وام 80 میلیونی خریکاهش۲۱۶میلیون نفری گرسنگان جهان/ به رسمیت شناختن دستاوردهای ایران
گزارش جدید فائو کاهش۲۱۶میلیون نفری گرسنگان جهان به رسمیت شناختن دستاوردهای ایران شناسهٔ خبر 2768896 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۶ اقتصاد > سایر حوزه ها تازهترین گزارش ۲۰۱۵ فائو نشان میدهد که تعداد گرسنگان جهان در مقایسه با آمار ۹۲-۱۹۹۰ با ۲۱۶ میلیون نفر کاهش به ۷۹۵ میلیونبازارهای از دست رفته را باز پس خواهیم گرفت/ ایران با 15.5 میلیون تن بزرگترین ناوگان دنیاست
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران بازارهای از دست رفته را باز پس خواهیم گرفت ایران با 15 5 میلیون تن بزرگترین ناوگان دنیاست صفایی با اشاره به اینکه حجم وابستگی به دریا 93 درصد است گفت با اقداماتی که از سالهای گذشته در جهت باز پسگیری بازارهای بینالمللی صورت گرفته است امیدواریم بچالش واردات بیرویه در اقتصاد/ ۸ واردات ۱۳۰ میلیون رشته لامپ به کشور؛ نیاز سالانه ۱۲۰ میلیون/ تولیدکنندگان دست
چالش واردات بیرویه در اقتصاد ۸واردات ۱۳۰ میلیون رشته لامپ به کشور نیاز سالانه ۱۲۰ میلیون تولیدکنندگان دستاندرکار وارداتضعف اداراه گمرک در نبود یک برنامه مدون برای واردات لامپهای کم مصرف و LED و غافل شدن اداره استاندارد از یک سو و وزارت نیرو از اطلاع رسانی مناسب باعث شده تاثروت داعش چگونه بهدست میآید؟/جزئیاتی از درآمدها و هزینهها؛ از درآمد هفتگی 2 میلیون دلاری تا حقوق 3 تا 10 می
ثروت داعش چگونه بهدست میآید جزئیاتی از درآمدها و هزینهها از درآمد هفتگی 2 میلیون دلاری تا حقوق 3 تا 10 میلیون دلاری اعضا داعش اخیرا به چنان سود و جایگاهی رسیده که کاهش قیمت نفت و حملات هوایی علیه او به این سادگیها نمیتواند موقعیت او را تضعیف کند آفتاب سرویس بینالملل-حمل مواد معدنی با 600 دستگاه واگن باری/ حمل بیش از 25 میلیون تن مواد معدنی در بخش ریلی
حمل مواد معدنی با 600 دستگاه واگن باری حمل بیش از 25 میلیون تن مواد معدنی در بخش ریلی ساطعی از حمل 25 میلیون تن مواد معدنی توسط بخش ریلی خبر داد و گفت در حال حاضر با 600 دستگاه واگن باری مواد معدنی را جابجا میکنیم محمد ساطعی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیفارس گزارش میدهد پالایشگاه هرمز با دستور چه کسی و چگونه جابه جا شد +سند
فارس گزارش میدهدپالایشگاه هرمز با دستور چه کسی و چگونه جابه جا شد سندجابه جایی پالایشگاه هرمز علی رغم تکذیب وزارت نفت با دستور یکی از مقامات ارشد وزارت نفت و بدون بررسی صلاحیت صورت گرفت به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اواخر سال گذشته بود که بحث جابه جایی چند پالایشگاهاگر قرار است 15 میلیون دستمزد بدهند بهتر است مجانی کار کنیم |اخبار ایران و جهان
اگر قرار است 15 میلیون دستمزد بدهند بهتر است مجانی کار کنیم سرمربی تیم فوتبال امید ایران گفت شأن شخصیت مربیان ایرانی بالاتر از این ارقام است و اگر قرار است مربیان ایرانی با این دستمزدها کار کنند بهتر است مجانی کار کنند کد خبر ۵۰۶۲۴۰ تاریخ انتشار ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۲۳ - 05 Juارسال دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن
ارسال دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکنتاریخ انتشار شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۵۰ دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی ارسال شد تا پس از تأیید به این بانک برای اجرا ابلاغ شود به گزارش فارس دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن توسطتخفيف ۸۸ ميليون توماني راهآهن بابت حق دسترسي
۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵ ۵۶ب ظ تخفيف ۸۸ ميليون توماني راهآهن بابت حق دسترسي موج - مدير عامل شرکت واگن پارس با اشاره به تخفيف ۸۸ ميليون توماني راهآهن بابت حق دسترسي گفت در واقع اين اقدام با هدف رونقبخشي در حوزه ريلي است و موجب تشويق ورود بخش خصوصي به اين عرصه ميشود به گزارش خبرگزارهکرها اطلاعات 4 میلیون نفر از کارکنان دولتی آمریکا را بدست آوردند
جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۶ دولت آمریکا اذعان کرد هکرها توانستهاند به اطلاعات شخصی دستکم چهار میلیون نفر از کارکنان فدرال سابق و فعلی آن طی یک حمله سایبری گسترده که گمان میرود منشأ آن از چین بوده باشد دست پیدا کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاریاطلاعات شهید شهریاری چگونه به دست آژانس رسید؟
اطلاعات شهید شهریاری چگونه به دست آژانس رسید تاریخ انتشار دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۱ ۲۱ سکوت تقریبا مطلق داخلی درباره جزئیات مذاکرات هستهای و نبود روایتی رسمی از چارچوب پیشنهادهای رد و بدل شده میان ایران و غرب سبب شده است که درباره پارهای از مسائل مربوط به مذاکراتآمریکا با تحریک گروههای دست نشانده علیه ایران به جایی نمیرسد
جمعه ۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۵ امام جمعه گرگان به بیانات چند روز اخیر مقام معظم رهبری در دانشگاه امام حسین ع اشاره کرد و گفت ایستادگی شدید رهبری در برابر عدم اجازه برای بازدید از مراکز نظامی و بازجویی دانشمندان هستهای بسیارهوشمندانه بوده است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاریارسال دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن به بانک مرکزی
تراز دستورالعمل پرداخت وام ۸۰ میلیونی خرید مسکن از سوی بانک مسکن به بانک مرکزی ارسال شد تا پس از تأیید به این بانک برای اجرا ابلاغ شود به گزارش تراز دستورالعمل پرداخت وام 80 میلیونی خرید مسکن توسط بانک مسکن تهیه و به بانک مرکزی ارائه شده تا بانک مرکزی نیز به زودی آن را به بان«حماس» خطاب به کشورهای کمککننده به غزه: پولتان به دست مستحق نمیرسد
حماس خطاب به کشورهای کمککننده به غزه پولتان به دست مستحق نمیرسدیکی از اعضای حماس در واکنش به کاهش بودجه این منطقه به دست تشکیلات خودگردان از کشورهای کمککننده به غزه خواست در تحویل اموال خود به تشکیلات دقیقتر باشند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «صلاح البدستگیری دزد كیف میلیونی در فروشگاه شهروند
دستگیری دزد كیف میلیونی در فروشگاه شهروند با سرعت عمل پلیس شهرستان تایباد خراسان رضوی کش روزن حرفهای در کمتر از یک ساعت شناسایی و دستگیر کرد سرهنگ محمدرضا روحی فرمانده انتظامی شهرستان تایباد در گفتگو با خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران در تشریح جزییات این خبر گفت عصر روز گذ-
اقتصادی
پربازدیدترینها