واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کلانتری دبیر احیای دریاچه ارومیه کم لطفی کردهاند
قاسمی: کاهش 15 سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به اردیبهشت امسال
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی از کاهش 15 سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به روزهای پایانی اردیبهشت سالجاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حمید قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روز جهانی محیط زیست اظهار داشت: در سالجاری یک میلیارد تومان طرح برای احیای دریاچه ارومیه در تالاب قوریگل تعریف کردهایم.
قاسمی در پاسخ به سئوالی در مورد گفتههای دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر اینکه محیط زیست در سال 93 موفق به جذب بودجه برای احیای دریاچه نشده است، گفت: متاسفانه دکتر کلانتری در این مورد کم لطفی کردهاند چرا که در این مورد چندین طرح پیشنهاد داده بودیم.
وی با بیان اینکه حتی در جلسات مختلف از طرحهای خود دفاع کردیم، تصریح کرد: مبلغ 40 میلیارد تومان برای 3 استان برای احیای دریاچه تخصیص داده شد که قبل از اسفندماه 93 مبلغ 21 میلیارد ریال از این مقدار ابلاغ اعتبار شد که در نهایت کل اعتبار تحصیص یافته در سال 93 برای احیای دریاچه ارومیه دو میلیارد و 300 میلیون تومان است. هیچ گونه مجور برداشت نمک از حوضه دریاچه ارومیه صادر نشده است مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هیچگونه مجور برداشت نمک از حوضه دریاچه ارومیه صادر نشده است، اظهار داشت: در دولت گذشته مجوزهای مختلف برای برداشت نمک صادر شده بود ولی پس از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تنها مجوز صادر شده در سال 93 یکی به مدت 4 ماه برای استفاده اداره راه و شهرسازی و نمک پاشی در جادههای برفی و دیگری برای استفاده یک کارخانه بود.
قاسمی با اشاره به دپوهای موجود در اطراف دریاچه ارومیه گفت: هم اکنون دپوهایی در اطراف دریاچه دیده میشود که از سالهای گذشته به جا مانده است که به تازگی از طریق دادگستری اسکو فرجه زمانی 10- 15 روزه برای برداشت آنها داده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالشهای زیست محیطی موجود در استان، تصریح کرد: متاسفانه بحث مصارف بیرویه عمده چالش استانی ما یعنی خشک شدن دریاچه ارومیه را منجر شده است. باید در بهرهبرداری از منایع طبیعی تجدیدنظر کنیم قاسمی با بیان لزوم مدیریت دام در مراتع، یادآور شد: باید در بهرهبرداری از منایع طبیعی تجدیدنظر کنیم؛ اگر تعداد دام مراتع متعادل نباشد با شکست مواجه میشویم و به همین دلیل باید بحث مدیریت دام در مراتع را برای حفظ پوشش گیاهی موجود در این مراتع اجرا کنیم. خشک شدن تالابها را عمده دلیل ریزگردهای منطقهای مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی خشک شدن تالابها را عمده دلیل ریزگردهای منطقهای عنوان کرده و افزود: از سوی دیگر بحث ریزگردهای فرامنطقهای مطرح میشود که در گذشته مالچ پاشیهایی توسط سازمان ملل صورت میگرفت ولی به دلیل جنگهای موجود این روند متوقف شده است.
وی با بیان اینکه خشکسالیهای اخیر نیز این موضوع را تسریع بخشیده است، گفت: از طریق سازمان محیط زیست و وزارت خارجه پیگیر این موضوع هستیم. عدم مدیریت پسماند در آذربایجانشرقی به شدت دیده میشود قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه متاسفانه در استان بحث عدم مدیریت پسماند به شدت دیده میشود، تصریح کرد: تصفیهخانه شیرابه زبالهگاه تبریز هم اکنون در مرحله آزمایش است ولی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
وی ادامه داد: دفع اصولی زباله در روستاها و شهرستانها نیز از گذشته مطالعه شده ولی متاسفانه اجرا نشده است. تبریز از لحاط فضای سبز فقیر است مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ناکافی بودن فضای سبز شهری در تبریز اشاره کرده و اظهار داشت: سرانه فضای سبز جهانی 25 متر مربع اعلام شده است ولی متاسفانه این مقدار در تبریز اندک است.
قاسمی ادامه داد: طبق اعلام سازمان پارکها و فضای سبز تبریز هم اکنون فضای سبز مشجر تبریز 8 متر مربع است.
وی افزود: سال گذشته شخص استاندار آذربایجانشرقی در زمینه جلوگیری از تغییر کاربری های فضای سبز به شدت مقاومت کردند و اجازه ندادند این محدودهها به غیر تبدیل شوند و از این طریق فضای سبز تبریز یک متر مربع افزایش یافت که این مقدار کافی نیست و نیاز به تلاش های بیشتری دارد. 8 روز هوای ناسالم تبریز در سال جاری مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت هوای تبریز گفت: سال 92 تعداد روزهای هوای ناسالم در تبریز 72 روز بود که این رقم در سال 93 به 35 روز کاهش یافت و امسال نیز تاکنون 8 روز وضعیت هوا ناسالم اعلام شده است. 80 درصد ریزگردهای تبریز فرامنطقهای است قاسمی در پاسخ به اینکه چه مقدار از ریزگردهای اخیر موجود در تبریز شامل ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه است، اظهار داشت: سنجشی که صرفا بتوانیم از آن طریق ریزگردها را بررسی کنیم، نداریم .از طرفی 80 درصد از ریزگردهای تبریز فرامنطقه است که در میان آن از خاکهای شور آن مناطق نیز میآید و نمیتوان اینها را از یکدیگر تفکیک کرد.
وی ادامه داد: مالچ پاشی در کانونهای ریزگردهای نمکی در حال مطالعه است و نتایج آن به زودی اعلام میشود.
مدیرکل محیط زیست آذربایجانشرقی عمده علت آلودگی هوای تبریز را «ذرات» اعلام کرده و افزود: بحث آلودگی هوای تبریز طبق مصوبه اردیبهشت 93 ابلاغ شد که از آن زمان ما کار خود را در این زمینه آغاز کردیم.
قاسمی یادآور شد: بر اساس سنجش ایستگاها، عمده عامل آلوده کننده هوای تبریز وجود ذرات است که اقداماتی از قبیل بازسازی اتوبوسهای موجود در تبریز به همین منظور انجام یافته است.
وی با اشار ه به گونههای در خطر انقراض استان، گفت: سیاه خروس، اردک سرسفید ، میش مرغ، شوکا، مارال، پلنگ از جمله گونههای در حال انقراض در منطقه هستند. انتهای پیام/60002
94/03/16 - 13:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]