تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830568060




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوابگاه‌هاي دانشجويي جايي ميان بودن و نبودن


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خوابگاه‌هاي دانشجويي جايي ميان بودن و نبودن
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
در انتخاب رشته دانشگاهي در مقاطع مختلف به ويژه در مقاطع پابين‌تر، دانشگاه‌ها تعهدي در تأمين خوابگاه‌ها براي پذيرفته‌شدگان غيربومي نمي‌دهند و اين مسئله را در دفترچه انتخاب رشته نيز اعلام مي‌كنند. علت هم اين است كه در جذب دانشجويان تحصيلات تكميلي ميان دانشگاه‌هاي مختلف رقابتي وجود دارد كه با ايجاد امكاناتي مانند ارائه خوابگاه قدرت‌شان در اين رقابت بيشتر مي‌شود و به تبع آن افزايش آمار دانشجويان تحصيلات تكميلي جايگاه دانشگاه را در رتبه‌بندي‌ها و استانداردها بالا مي‌برد. بنابراين ترجيح مي‌دهند همان تعداد خوابگاه دست و پا شكسته را هم به دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري خود اختصاص دهند.
اين عدم پذيرش تعهد اسكان دانشجويان به همراه گسترش موج مهاجرت‌هاي تحصيلي در كشور جسم بدقواره‌اي از فرهنگ و تداخلات آن، نيروي انساني متخصص و ماهر و بازار كار ايجاد كرده كه بسياري حتي حاضر به نگاه كردن به آن نيز نيستند، چه رسد به اينكه دست به كار درمان آن شوند.
با اين وجود سند آمايش آموزش عالي و هدفمند كردن گسترش كمي، محوريت بازار كار براي تربيت نيروي انساني متخصص، تمركز بر مهارت به جاي تخصص محض و كارآفريني آمدند تا اين جسم بدشكل را بازمهندسي كنند. از طرفي مهاجرت تحصيلي درون‌مرزي به جز مسائل و پيامدهاي فرهنگي و اجتماعي و حتي اقتصادي كه براي كشور به وجود مي‌آورد، اجازه نمي‌دهد دستگاه آموزش عالي نسبت به اسكان و رفاه نسبي دانشجويان غيربومي بي‌تفاوت باشد. در همين رابطه اين دستگاه، تأمين خوابگاه‌هاي دانشجويي را به منظور فراهم كردن امكانات براي دسترسي عادلانه دانشجويان سراسر كشور به منابع و مجامع درجه بالاي علمي كشور در دستور كار قرار مي‌دهد.
با اين حال، اعلام وجود صف 50 هزار نفري دانشجويي براي استفاده از امكانات خوابگاهي، اين پيام را با خود دارد كه بازمهندسي پيكر تربيت نيروي انساني در رشته‌هاي گوناگون در كشور همچنان از بازار كار بومي مناطق پيروي نمي‌كند و گرفتن مدرك به هر قيمت همچنان در صدر برنامه‌هاي جوانان كشور است.
مسئله جايي جالب‌تر مي‌شود كه تصميم مي‌گيريم اين روش نادرست را با روش نادرست‌تري مثل تهيه خوابگاه و... اصلاح كنيم، يعني به جاي اينكه مهاجرت تحصيلي را به حداقل ممكن كاهش دهيم، ظرفيت و امكانات را (هر چند ناقص) به حداكثر ممكن نزديك مي‌كنيم. اينكه مديران آموزش عالي در رسانه‌ها براي تأمين خوابگاه‌هاي بيشتر چانه زني مي‌كنند يا آمار متقاضيان استفاده از خوابگاه‌ها و امكانات رفاهي آموزش عالي را اعلام مي‌كنند نشان از همين رويكرد است، در عين اينكه افزايش بودجه صندوق رفاه دانشجويي نيز در سال‌هاي گذشته مفسده‌هايي داشته كه در دست بررسي هستند. به بيان ديگر مديريت خدمات و امكانات رفاهي دانشجويي از يك سو براي تأمين نيازهايي كه تصاعدي بالا مي‌روند بودجه و اعتبارات طلب مي‌كند و از سوي ديگر نمي‌تواند تخصيص اين منابع و اعتبارات را مديريت كند به طوري كه پراكندگي منابع و امكانات در كشور تصويري كاريكاتوري به خود مي‌گيرد يا درگير پرونده‌هاي تخلفات مالي مي‌شود. در اين ميان چانه‌زني‌ها براي بومي‌گزيني فراموش و كم مي‌شود.
این شیوه مدیریت خوابگاه‌های دانشجویی درست مثل ترافیک کلان شهرها است که به جای مدیریت و یا کنترل ورود خودرو به خیابان‌ها، ظرفیت خیابان‌ها و برزگراه‌ها با بر هم زدن نظم و ساختار محلات بومی و عقب‌نشینی ساختمان‌ها و تحمیل هزینه مضاعف به دوش بودجه شهرداری‌ها و شهروندان افزایش می یابد. 


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن