محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852920433
ساختار نفتی و دولتی؛ ۲ بیماری اقتصاد ایران
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دلایل رنج اقتصاد ایران از بیماری دولتی و نفتی بودن، آسیبهای واردات و لزوم توجه به تولید ملی، نقش تعاون در اقتصاد و تجربه موفق کشورها در استفاده از ظرفیتهای این بخش از محورهای مهم گفتوگوی فارس با دبیرکل اتاق تعاون ایران است.
به گزارش تراز ، ماشاءالله عظیمی در گفتوگویی با بیان اینکه اقتصاد ایران از دو عارضه نفتی بودن و دولتی بودن رنج میبرد، اظهار داشت: دولتی بودن دشمن رقابت است و همچنین نفتی بودن هم منجر به تنبلی هر ملتی میشود، چرا که پولهای بدون زحمت فروش ثروتهای نسلهای آینده به صورت خام است.
وی افزود: هر نوع خامفروشی حتی فروش مغزها، منجر به صدمه زدن به کسب و کار، اشتغال و رشد اقتصاد هر کشوری میشود؛ هر نوع خامفروشی منجر به شکستن هر ساختار درستی در اقتصاد میشود.
دبیر کل اتاق تعاون ایران با تأکید بر اینکه اقتصاد ما از یک بیماری رنج میبرد، گفت: نسبت دادن بیماری اقتصاد ایران صرفا به سایر اقتصادهای دنیا از جمله هلندی، آداماسمیتی صحیح نیست و این وضعیت با فقدان مدیریت در تصمیمگیریهای کلان در بخشهای مختلف اقتصادی بعضا منشا داخلی دارد.
* الزامات توجه به بخش مسکن راهکارهای ایجاد رونق اقتصادی با تزریق منابع
عظیمی افزود: در حوزه مسکن که بخش پایه و راهبر در اقتصاد جهانی است، تزریق منابع به این بخش هم رونق را به اقتصاد ایران بازمیگرداند و هم سایر حوزهها را فعال خواهد کرد؛ در این زمینه با ایجاد رونق در بخش مسکن بیش از صد رشته فعالیت به صورت مستقیم و همچنین مابقی بخشهای اقتصادی به تحرک و فعالیت درمیآیند.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی هم یکی از مهمترین مسیرهای اطمینانبخش در اقتصاد است، گفت: عدم سیاستگذاری مناسب و تصمیمات پی در پی موجب شده تا یک کشور صادر کننده دارای اقلیمهای متنوع به واردکننده عمده تبدیل شود.
عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران تصمیمات غلط اقتصادی در ایران را، بیماری هلندی ندانست و گفت: قیمت تمام شده فرآوردههای لبنی با نرخهای دستوری، تولید آن را از صرفه اقتصادی خارج کرده است و همچنین در سالهای گذشته در فصل دروی برنج ایرانی شاهد واردات برنج خارجی بودیم.
وی گفت: زمانی که مرکبات ایرانی در سردخانهها دپو میشده است، از برخی کانالها مرکبات وارد میشد و اگر ما با نرخهای دستوری تولیدات ایرانی را در حدی عرضه کنیم که آن را از مرقوم به صرفه بودن خارج کند، منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی خواهد شد.
عظیمی با اشاره به زیانهای واردات به کشور و آسیبی که به اقتصاد وارد میشود، گفت: زمانی که کارخانهها تعطیل میشوند، ضریب فزاینده تقاضا را نمیتوان را بیپاسخ گذاشت، بنابراین به اجبار باید برای تنظیم بازار از ابزار واردات استفاده شود که در نهایت به زیان اقتصاد است.
دبیر کل اتاق تعاون ایران گفت: برخی عارضههای اقتصادی در خاستگاه خود یکبار اتفاق افتادهاند، اما نباید در کشور ما که کشوری جوان، فعال، قدرتمند و ثروتمند است بارها تکرار شود.
وی در پاسخ به این سؤال که راهکار مشخص شما برای افزایش ظرفیت تولید بنگاهها و رسیدن به رونق اقتصادی چیست، تصریح کرد: برای تصمیمات کلان باید از نمایندگان عالی بخش غیردولتی اقتصاد همانند اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون نظرخواهی شود.
* نقش بخش غیردولتی اقتصاد در اجرای سیاستها با کمترین انحراف
عظیمی گفت: اتاق تعاون به بدنه مردمی در اقتصاد متصل است، یعنی اگر نظرات به صورت سیستماتیک و نظاممند در کمیسیونهای تخصصی تبادل شود، تصمیمات بر اساس اطلاعات صحیح از انحرافات کمتری برخوردار خواهد بود، بنابراین هر چه اطلاعات دارای دقت کمتری باشد، انحراف در تصمیمگیری و اجرا بیشتر خواهد شد.
وی اثرات ناشی از تصمیمگیریهای غیرکارشناسی و بدون نظرخواهی از بخش غیردولتی را تا حد زیادی جبرانناپذیر عنوان کرد و گفت: پایههای یک کسب و کار مقاوم که اقتصاد را در برابر تغییرات و تهدیدات مقاوم میکند، باید بر مدار و محور مردم در گردش باشد.
مدیر عامل سابق بانک توسعه تعاون تأکید کرد: در تعریف اشکال حقوقی اقتصاد مردمی فقط به تعاون خواهیم رسید و خوشبختانه 52 اتحادیه تخصصی و 31 اتاق تعاون استانی در حد قابل قبولی مشاورههای خوبی برای نظام تصمیمگیری در اقتصاد خواهند داد.
وی گفت: قانون اصلاح موادی از قانون تعاون، اتاق تعاون را به عنوان مشاور سه قوا تعیین کرده است که در این زمینه هم خواهش و هم آمادگی داریم که در مسائل ضروری و مهم از نظرات این بخش استفاده شود؛ در تدوین طرحها، لایحهها و آییننامهها با عنایت مسئولان قوا سهگانه حداکثر بهره از اتاق تعاون برده شود.
عظیمی با اشاره به موانع توسعه بخش تعاون در کشور، گفت: متأسفانه باور تعاون در بین برخی از مسئولان و حتی مردم وجود ندارد؛ چراکه کشور در انجام کارهای جمعی و گروهی در اقتصاد مبتلا به برخی خردهفرهنگهای هنجار شکن است؛ یقین دارم لین بخش میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات از جمله اشتغال باشد که دقیقا کلام ارزشمند مقام معظم رهبری است.
عظیمی افزود: طبق آمارها 2200 میلیارد دلار یا 2.2 تریلیون دلار گردش مالی تعاونیها در سال 2014 در دنیا بوده است. در کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و ژاپن که دارای اقتصاد سرمایه داری هستند، توجه به ابعاد اجتماعی اقتصاد در دستور کار آنها قرار گرفته که به تنهایی 2000 میلیارد دلار از این گردش را به خود اختصاص دادهاند.
دبیر کل اتاق تعاون ایران فعالیت تعاونیها در اقتصاد کره را مناسب ارزیابی کرده و گفت: 90 درصد فعالیتهای کشاورزی توسط تعاونیها در کره انجام میشود.
وی افزود: سه بانک اول تعاونی در دنیا با وجود 21 میلیارد یورو سرمایه در فرانسه فعالیت میکنند که اگر این میزان با سرمایه تمام بانکهای ایرانی مقایسه شود، بر اهمیت تعاون پی خواهیم برد.
وی با بیان اینکه برای عدالت پایه و محور قرار دادن اقتصاد هیچ چارهای جز توجه به ابعاد اجتماعی اقتصاد نداریم، گفت: مدلهایی که صرفاً سودآوری و انتفاع را در دنیا ترویج میکرد و به عدالت و جنبههای اجتماعی توجه نمیکرد، آن مدلها مشبک شدهاند؛ برخی از این مدلهای آمریکایی و اروپایی کشورها را به سمت مسیرهای خطرناکی هدایت کرده است؛ در این زمینه، به عنوان مثال یونان بخشی از کشور برای تأمین بدهیها برای فروش آماده کرده است.
عظیمی گفت: در ایتالیا یا اسپانیا هر روز راهپیمایی است و در آمریکا جنبش ضد والاستریت نشانههایی از اینکه هر اقتصاد قدرتمندی اگر به عدالت توجه نکند، توسعه را متوازن مد نظر قرار نداده است که بعدها مجبور میشوند با خسارتهای بسیار زیاد اقتصاد را مدیریت معکوس هدایت کند.
وی با بیان پیشنهادی به سیاستگذاران، گفت: قبل از آنکه پس از اجرای سیاستها، بیتوجهی به ابعاد اجتماعی در اقتصاد را با هزینههای بسیار بالا جبران کنیم، از هم اکنون ظرفیتهای قانونی تعاون را مورد توجه قرار دهیم.
دبیر کل اتاق تعاون ایران با اشاره به لزوم توجه به فرامین مقام معظم رهبری در زمینه توجه به بخش تعاون گفت: از همت بلندی که تعاونگران در اقتصاد کشور دارند، باید بهترین استفاده را برد تا به این ابعاد که جزو الزامات و تکالیف قانونی و اساس فرهنگی کشور است، توجه کنیم و باید در تدوین برنامه ششم توسعه کشور به ابعاد اجتماعی اقتصاد توجه شود.
وی گفت: مشکل ما در تولید به کسب و کار باید به صورت ریشهای حل شود حتی در ایجاد اشتغال هم بسیاری از مسائل حاکمیتی به مردم واگذار شود؛ مشارکت دادن مردم در اقتصاد آثار بسیار مثبت و ضدتورمی دارد و اینکه نقدینگیها به طور هوشمند و هدفمند صرف زیرساختهای کشور میشود؛ مشارکت بخش تعاون در همه بخشهای اقتصادی از جمله در مشارکتهای عمومی برای توسعه زیرساختها امری ضروری است که باید با کسب تجربه و مطالعه کشورهای موفق در حوزه تعاون، الگوی مناسبی برای توسعه ایران بومیسازی شود.
* تحریم؛ فرصت یا تهدید
عظیمی تصریح کرد: چناچه تحریمها منجر به توجه به ساختارهای بومی و ایرانی در تولید و کسب و کار شود و همچنین کاهش واردات را به دنبال داشته باشد، فرصتی بی بدیل است اما چناچه اقتصاد ایران کارفرآینان را منفعل و مایوس کند، تهدید محسوب شده و تحریمکنندگان را در وضع تحریمها و محدودیتها امیدوار میکند.
* محمد صادقپور
منبع: فارس
جمعه 15 خرداد 1394 ساعت 16:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]
صفحات پیشنهادی
در گفتوگوی تفصیلی فارس با دبیرکل اتاق تعاون ایران تأکید شد ساختار نفتی_ دولتی دو بیماری اقتصاد ایران/ باور تع
در گفتوگوی تفصیلی فارس با دبیرکل اتاق تعاون ایران تأکید شدساختار نفتی دولتی دو بیماری اقتصاد ایران باور تعاون در برخی مسئولان وجود ندارد خامفروشی ممنوع دلایل رنج اقتصاد ایران از بیماری دولتی و نفتی بودن آسیبهای واردات و لزوم توجه به تولید ملی نقش تعاون در اقتصاد و تجربه موزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی در پاسخ به فارس خبر داد افزایش همکاریهای نفتی ایران و اندونزی/ ساخت پا
وزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی در پاسخ به فارس خبر دادافزایش همکاریهای نفتی ایران و اندونزی ساخت پالایشگاه در اندونزی با منابع نفتی ایرانوزیر هماهنگکننده امور اقتصادی اندونزی گفت اگر چه هم اکنون اندونزی روزانه 800 هزار تا 900 هزار بشکه نفت خام وارد میکند اما میزان صاایران مرکز ثقل پروژه های نفتی وگازی دنیا بعد از لغو تحریمها / آذرماه منتظر لغو تحریمهای کامل اقتصادی، بانکی و
معاون امور بین الملل وزیر نفت ایران مرکز ثقل پروژه های نفتی وگازی دنیا بعد از لغو تحریمها آذرماه منتظر لغو تحریمهای کامل اقتصادی بانکی و سیاسی باشیم ایلنا برنامه وزارت نفت سرمایه گذاری 200 میلیارد دلار در پروژه ها طی 6 سال آینده خواهد بود و این رقم در شرایط فعلی جهانی برای شپیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران
پیش بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران شناسهٔ خبر 2758847 - یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۵ اخبار کوتاه > اقتصاد بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقه ای خود رشد اقتصادی ۲ ۳ و تورم ۲۲ درصدی را برای ایران در سال ۲۰۱۵ پیش بینی و اعلام کرد هدفمندی یارانه ها مشکل کسری بودجه دولت ایرانتوتال آماده بازگشت به ایران شد/ آغاز مذاکرات نفتی با لوک اویل
دیپلماسی جدید انرژی ایران در اروپا توتال آماده بازگشت به ایران شد آغاز مذاکرات نفتی با لوک اویل شناسهٔ خبر 2767559 - چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۴ اقتصاد > انرژی همزمان با آغاز مذاکرات نفتی ایران و لوک اویل روسیه در وین شرکتهای بزرگ بینالمللی نفت و گاز جهان بار دیگر نسبجاي خالي مديريت بهره وري در اقتصاد ايران
۱ خرداد ۱۳۹۴ ۱۲ ۵۰ب ظ جاي خالي مديريت بهره وري در اقتصاد ايران موج - بهره وري بالا يکي از ويژگي هاي اقتصادهاي پيشرفته است اين در حالي است که ميزان رشد بهره وري در اقتصاد ايران در سال هاي اخير منفي بوده است شايد اين پاسخ سوال کساني باشد که مي پرسند چرا کشور ايران با وجود اين هبانک مرکزی: رشد اقتصادی ایران به 3.6 رسيد
بانک مرکزی رشد اقتصادی ایران به 3 6 رسيد رئیس کل بانک مرکزی یکی از مهمترین دستاوردهای این بانک در سال گذشته را دستیابی به نرخ رشد اقتصادی مثبت در سه فصل متوالی فصول اول تا سوم سال 1393 پس از هشت فصل کاهش مستمر تولید ناخالص داخلی برشمرد بهطوری که رشد اقتصادی کشور در نه ماههرژیم صهیونیستی پرداخت غرامت نفتی به ایران را قبول نکرد
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۲ رژیم صهیونیستی از حکم دادگاه سوئیس مبنی بر پرداخت یک میلیارد و 100 میلیون دلار به ایران مربوط به خط لوله مشترک در دوران رژیم سابق سر باز زد به گزارش ایسنا به نقل از اویل پرایس وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در بیانیه ای اعلام کرد بدون اشاره به موضوع مبهره وری میوه سرسبد اقتصاد/ رشد بهره وری دنیا چهار ونیم برابر ایران
بهره وری میوه سرسبد اقتصاد رشد بهره وری دنیا چهار ونیم برابر ایران تحریم ها کاهش نیروی متخصص ونبودن سیستم مدیریتی در سالهای گذشته موجب کاهش بهره وری کشور شده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر پیشخوان خبرامروز به بحث بهره وری عوامل کاهش نرخ آن در کشور اختصاص دارد در برناقتصاددان ترک: مبادلات ایران و ترکیه باید به 50 میلیارد دلار برسد
اقتصاددان ترک مبادلات ایران و ترکیه باید به 50 میلیارد دلار برسد مشهد - ایرنا - مدیر گروه اقتصاد دانشگاه بین المللی آتاتورک گفت با توجه به ظرفیتهای اقتصادی ایران و ترکیه باید میزان مبادلات اقتصادی سالانه بین دو کشور به 50 میلیارد دلار افزایش یابد پروفسور کریم کارابولو روز پنجشسرنوشت ناوگان دریایی را به کشتیسازان داخلی گره نزنیم/ ایران دارنده بزرگترین ناوگان حمل نفتی
معاون فنی و بازرگانی کشتیرانی سرنوشت ناوگان دریایی را به کشتیسازان داخلی گره نزنیم ایران دارنده بزرگترین ناوگان حمل نفتی معاون فنی و بازرگانی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت اگر سرنوشت توسعه ناوگان کشور را به توان محدود کشتیسازیهای کشور گره بزنیم در آینده رشد و توسعه ناوگآغاز مذاکرات ۲ غول نفتی اوپک/ ورود ایرانیها به بازار نفت عراق
هیات نفتی عراقی وارد تهران شد آغاز مذاکرات ۲ غول نفتی اوپک ورود ایرانیها به بازار نفت عراق با سفر یک هیات عراقی دور جدید مذاکرات نفتی ایران و عراق به منظور واگذاری برخی از پروژههای حفاری چاههای نفت و گاز به شرکتهای حفاری ایرانی در تهران آغاز شد به گزارش سرویس اقتصادی جاماقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته/ افزایش صادرات نفت ایران به هند
اقتصاد اقتصاد جهان اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته افزایش صادرات نفت ایران به هند مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش جام نیوز مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته به شرح ذیل است رویترز قیمت جهانی نفت برنت در بازار معاملات روز سه شنبه با ۶اقتصاددان کرهای ایران چهارمین شریک تجاری کره جنوبی در غرب آسیا است
اقتصاددان کرهایایران چهارمین شریک تجاری کره جنوبی در غرب آسیا استیک اقتصاددان کرهای گفت ایران چهارمین شریک تجاری کره جنوبی است که پتانسیل تبدیل شدن به نخستین یا دومین شریک تجاری این کشور در غرب آسیا در آینده را دارد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از کره تایمزمیراث بیکاری در ایران/ بمب هسته ای اقتصادی
میراث بیکاری در ایران بمب هسته ای اقتصادی تهران - ایرنا - تهدید بیکاری همچون یک بمب هسته ای است که در میان تحصیلکرده ها جوانان نمود بیشتری دارد این جمله ای از وزیر اقتصاد و بیانگر بغرنج شدن معضل بیکاری نه تنها از بعد اقتصادی که از ابعاد فرهنگی و اجتماعی است از این رو باید باسه بلوک 5 درصدی مهر اقتصاد روی میز مزایده فرابورس ایران
سه بلوک 5 درصدی مهر اقتصاد روی میز مزایده فرابورس ایران سه بلوک 5 درصدی سهام غیرمدیریتی بانک مهر اقتصاد یکشنبه 17 خردادماه در بازار پایه فرابورس ایران عرضه میشود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران شرکت فروشگاههای زنجیرهای یاس نوین پارعبور اقتصاد ایران از رکود عمیق/ورود حسابرسان مستقل به نظارت بانکی
سیف عنوان کرد عبور اقتصاد ایران از رکود عمیق ورود حسابرسان مستقل به نظارت بانکی شناسهٔ خبر 2586665 - چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰ ۳۹ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر خروج اقتصاد از رکود عمیق پس از ۸ فصل گفت بخش عمده ای از اهداف بازرسي حضوري بانک م-
اقتصادی
پربازدیدترینها