تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845951715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احمد یوسف‌زاده: نویسنده می‌تواند با نوک ساچمه‌ی قلم خاک کشورش را حفظ کند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کافه کتاب/32
احمد یوسف‌زاده: نویسنده می‌تواند با نوک ساچمه‌ی قلم خاک کشورش را حفظ کند
یک نویسنده به واسطه‌ی میزان توان خود در انتقال مفاهیم و ارزش‌های ملی و میهن پرستانه می‌تواند با نوک ساچمه‌ی قلم خاک کشورش را حفظ کند.


باشگاه خبرنگاران - نسرین خدایاری؛ احمد یوسف‌زاده، نویسنده که در سال 1344 در شهرستان فاریاب استان کرمان متولد شده و در ماه‌های گذشته به واسطه‌ی انتشار کتاب «آن بیست‌و‌سه نفر» و مزین شدن این کتاب به تقریظ مقام معظم رهبری بیش از پیش به مخاطبانش معرفی شده و جایش را در میان نویسندگان شناخته شده‌ی کشورمان باز کرده، در گفتگو با خبرنگار ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران  از دشواری‌های مسیر نویسندگی می‌گوید.


*آقای یوسف‌زاده اولین کتاب شما با چه عنوانی منتشر شده است؟
اولین کتاب منتشر شده‌ی من «لبخند در قفس» بوده که به روایت خاطرات طنز دوران اسارت به نقل از آزادگان پرداخته و در سال 1377 چاپ شد.


*چگونه به نوشتن علاقمند شدید و چه شد که دست به نگارش خاطرات اسارت زدید؟
من چون اسیر بودم به نگارش خاطرات اسارت پرداختم البته در کل به نوشتن علاقه داشتم و وقتی که بچه بودم برادری داشتم که شهید شد، این برادر شهیدم به واسطه‌ی تجربه‌ی خود در امر نوشتن و با قرار دادن قلم و کاغذ در دسترس من باعث گرایشم به سوی نوشتن شد.


از دلایل دیگر گرایش من  به نوشتن می‌توان به این امر اشاره کرد که من اول دبیرستان بودم که اسیر شدم و در اسارت برداشتن قلم و کاغذ ممنوع بود اما در یک برهه‌ی زمانی و به درخواست اسراء صلیب سرخ به ما قلم  و کاغذ داد و من هم از این فرصت استفاده کردم و داستان نوشتم، مثلا در همان زمان داستانی در مورد پرستوها نوشتم که نمادی از اسراء بودند.


صلیب سرخ هر بار که به اردوگاه می‌آمد چند کتاب با خود می‌آورد و چون کتاب‌های سیاسی ممنوع بود کتاب‌ةای داستانی خارجی همچون «بی‌نوایان» و «ژول‌ورن» می‌آورد و من هم با ولع آن‌ها را میخواندم، وقتی که به ایران آمدم با عقیده‌ی ممنوعیت قلم در روزهای اسارت، دست به نگارش زدم، البته در دوران اسارت نیز گاهی خاطرات خودم را می‌نوشتم اما گاهی به دلیل محدودیت‌ها، مخاطرات و ممنوعیت‌های موجود مجبور بودم که آن‌ها را از بین ببرم.


*چه شد که دست به نگارش کتاب «آن بیست‌و‌سه نفر» زدید؟
آن روز که آمدم و خاطرات ماجرای «آن بیست‌و‌سه نفر» را نوشتم کتابی هم چاپ شد  و خاطرات من را بازنویسی کردند که چیزی خوبی از آب در نیامد و خوبی آن این بود که هرچه در ذهنم بود نوشتم و دفترچه‌اش هم هنوز دارم، من می‌دویدم که هر کتابی که درباره‌ی اسرا منتشر می‌شود ناب‌تر از سوژه‌ی «آن بیست‌و‌سه نفر» نیست.


البته یک بار هم کسی خاطرات من را ضبط کرد و کارش به جایی نرسید، بعدها فیلم مستندی درباره‌ی این خاطرات ساخته شد، حالا من می‌دانستم که با تجربه‌ی 15 الی 16ذ ساله در عرصه‌ی نوشتن و برخورداری از سبک خاص خودم در این عرصه، می‌توانم کتابی از این خاطرات بنویسم.


*شما در نگارش کتاب «آن بیست‌و‌سه نفر» با چه مشکلاتی مواجه شدید؟
مشکل برای نوشتن این کتاب نداشتم چون محیط ماجرا و نفرات موجود در آن محدود بودند، من هم علاوه بر دسترسی به خاطرات پیاده شده بر روی کاغذ متن و فیلم آماده شده برای فیلم مستند ماجرای «آن بیست‌و‌سه نفر» را در اختیار داشتم اما برای ادامه‌ی کار باید تلاش بیشتری بکنم.


*چه تعریفی از قلم و اهل قلم دارید؟
من چون سال‌ها و سال‌ها با واژگان سرو کار دارم و به واسطه‌ی اشتغال در یک نشریه تجربه‌ای در حوزه‌ی طنز، مقالات سیاسی و غیره دارم می‌دانم که قلم و کاری که از آن بر می‌آید دنیای پیچیده‌ای بوده و گاهی آدم در جادوی واژه‌ها گم می‌شود همانطور که من در زمان نگارش کتاب «آن بیست‌و‌سه نفر» گاهی با ایجاد کلمات مواجه می‌شدم.


زندگی کردن با قلم آدم را به عرصه‌ی عجیب و غریبی می‌برد و قلم گاهی همچون یک اسب نجیب رام بر روی کاغذ به حرکت در می‌آید و گاه نیز چموش می‌شود به گونه‌ای که مجبور می‌شوید از آن و کاغذ فاصله بگیرید البته خود قلم یکی از مخلوقات خداوند بوده که انسان‌ها را به هم ربط می دهد و ارزش آن به اندازه‌ای است که سوره‌ای در قرآن به این نام آورده شده است، ارزش قلم من هم زمانی معلوم می‌شود که بتواند با انتقال مفاهیم جنگ و دفاع مقدس و ارزش‌های آن، جوانان کشور را به گونه یا با این مفاهیم و ارزش‌ها آشنا کند که اگر روزی به خاک کشور تجاوز شد برای دفاع از این خاک از جای خود بلند شوند.یک نویسنده‌ می‌تواند با نوک ساچمه‌ی قلم خاک کشورش را حفظ کند.


*به نظر تفریظ رهبری کتاب‌هایی همچون «آن بیست‌و‌سه نفر» چه تاثیری بر روی میزان استقبال از این کتاب‌ها داشته است؟
اگر بگویم تفریظ مقام معظم رهبری بر روی کتاب‌ها خیلی بر روی میزان استقبال از آن‌ها مؤثر بوده دور از انصاف نیست، آمارها نیز نشان می‌دهند که این امر تاثیر بسزایی در میزان فروش آثار مکتوب ما داشته، از وقتی که مقام معظم رهبری به عنوان یک انسان هنرمند و هنر دوست بر روی کتاب من تفریظ نوشتند استقبال از این کتاب بیشتر شده زیرا مقام معظم رهبری را همانگونه که فرموده‌اند «من در زمینه‌ی هنرهای تصویری یک مخاطب عامی هستم ام در شعر و رمان عامی نیستم. من در اثر کثرت برخورد با رمان‌های گوناگون می‌توانم نظر بدهم و هزاران قصه از بهترین نویسندگان دنیا را خوانده‌ام» می‌توان یک منتقد بزرگ برجسته دانست و مردم هم می‌دانند که ایشان یک رمان خوان و داستان‌خوان حرفه‌ای هستند بنابر این همه‌ی مردم می‌دانند که وقتی مقام معظم رهبری کتابی را مورد توجه قرار داده و بر روی آن تفریظ نوشته‌اند آن کتاب اثری خواندنی و قابل توجه است.




انتهای پیام/



اخبار مرتبط

جواد محقق: لنگان لنگان به کار نوشتن پرداخته‌ام/ همه چیز با کمیت‌ها سنجیده می‌شود
ابراهیم حسن‌بیگی: جامعه بدون نویسنده جامعه‌ای ایستا و بی‌روح است
سارا عرفانی: شهرت، ما را از هدف اصلی باز می‌دارد/ كاش رسانه ها به نويسنده ها هم توجه می‌كردند
اصغر میرشکاری: باید برای حفظ ادبیات، فرهنگ همگانی تدوین کنیم
محمدجواد محبت: ما در شهرستان ها پخش کتاب نداریم/چاپ کتاب برای جوان ها نمی ارزد
کامران شرفشاهی: ادبیات ما به نوعی گرفتار هرج و مرج شده است
اکبر صحرایی: در نویسندگی شکست وجود ندارد




۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن