واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارشی درباره اعتیاد به شبکههای مجازی و اینترنت
شبکههای اجتماعی و معتادان مجازی
هر فناوری و دستاورد انسانی علی رغم نکات مثبت و فوایدی که دارد در صورت افراط در استفاده از آن به نوعی اعتیاد تبدیل می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ امروزه جامعه با معضل فراگیر شدن استفاده از شبکههای اینترنتی و اجتماعی روبهرو شده است تا جایی که این مساله به شکل نوعی اعتیاد در حال ظهور است.
رسانههای جمعی محبوب ترین بخش فضای مجازیاند. از کودکان گرفته تا پدران و مادران و برخی اوقات پدربزرگها و مادربزرگها هر روزه بسیاری از وقت خود را به آن اختصاص می دهند.
تکنولوژی نوین ارتباطی علاوه بر توسعه دانش و فنآوری و سرعت بخشیدن به رفاه فردی و اجتماعی برهویت جوامع نیز تاثیرگذار بوده تا جایی که باعث شده جامعه از شکل سنتی خود خارج شود و به سوی پیشرفته شدن قدم بردارد.
*هویت گم شده در لابلای شبکه های اجتماعیروزگاری خانه و خانواده محلی بود برای دید و بازدید و جمع شدن کنار یکدیگر، مردمی که به دور از هرگونه تجمل و با سادهترین پذیرایی دور هم جمع میشدند، شاهنامه ورق میزدند و قصه هزار و یک شب میخواننند و تفالی می زدند بر دیوان حافظ!
روزگاری که در آن خبری از تکنولوژی و ارتباطات سریع و پیش رفته نبود.
اما حداقل پر بود از صفا و صمیمیتی که حالا میان شبکههای مجازی و احوالپرسی های اینترنتی گم شدهاند و در انتظار دوباره قد علم کردند.
حال سوال اینجاست که آیا پدران و پدربزرگان ما نتوانستهاند هم گام با عصر تکنولوژی قدم بردارند و خود را با این موضوع واقف دهند یا ما هویت خودمان را در این عصر وانفسای تکنولوژی گم کردهایم؟!؟
در دنیایی که بیش از یک میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند و تنها با یک کلیک میتوانند به هر چیزی که میخواهند دست یابند نمی توان خواستار این بود که به یکباره عطای این تکنولوژی را به لقایش بخشید.
دکتر محسن رازافشار روانپزشک در اینباره میگوید: تکنولوژی و ارتباطات موضوعی است که امروزه در جهان بسیار فراگیر شده و ما نیز مجبوریم هماهنگ با ان قدم برداریم.
اما در این بین باید به این نکته توجه داشت که استفاده از هر چیزی در حد متعارف و به اندازه دارای ارزش است و اگر از حد طبیعی آن خارج شود جامعه و افراد را با مشکلات و اختلالاتی روبهرو می کند.
*فرار از جمع با چت کردنامروزه ما شاهد این هستیم، مردمی که تا دیروز برای دور هم بودن لحظهشماری میکردند حال به یکباره از جمع گریزان شده و هر یک با در دست گرفتن یک وسیله ارتباطی از قبیل گوشی، آیپد، لپ تاب، کنج عزلت را برگزیدهاند.
آنها فارغ از دنیای واقعی در دنیای مجازی وقت می گذرانند و ساعتها بدون توجه به اطراف و دنیای پیرامونشان به وب گردی، چت کردن و بازی های اینترنتی مشغولند.
این روانپزشک درباره شیوع برقراری ارتباط معتادان به اینترنت و شبکههای اجتماعی معتقد است، این افراد دچار نوعی اختلال هستند که باعث میشود ارتباط فرد با محیط واقعی کاسته میشود و به طور افراطی برای فرار از اضطراب و احساس ناخوشایند موجود در دنیای واقعی به ارتباط در شبکه مجازی پناه ببرند.
*وقتی اینترنت اعصاب را بهم می ریزداستفاده از اینترنت و دل بستن به شبکههای مجازی وقتی از حد بگذرد سبب بروز مشکلاتی میشود که در مرحله اول گریبانگیر خود فرد است . در دنیای امروز افرادی که دچار اعتیاد به اینترنت هستند اغلب دچار افسردگی، اضطراب و استرس میشوند.
آنها ساعتها چشم به صفحات اینترنت می دوزند و از هر جمعی گریزانند، در واقع این افراد دچار اختلالات روانی گوناگونی می شوند. که بستر دلزدگی آنان از دنیای واقعی و روابط اجتماعی و خانوادگی را فراهم میکند.
*راهی برای رهایی از وابستگی به اینترنتاعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی یک اختلال در کنترل انگیزه محسوب میشود که با اعتیاد دارویی بسیار متفاوت است.
دکتر راز افشار معتقد است که این افراد با وابستگی شدید به اینترنت پس از مدتی در زندگی فردی، خانوادگی خو روابط اجتماعی خود دچار مشکلاتی می شوند که برای حل این مشکلات مهمترین عنصر برنامه ریزی است.
در واقع افراد باید برای ساعات استفاده از اینترنت برنامه ریزی کنند.
همچنین ترغیب این افراد به حضور در فضاهای عمومی و شرکت در میهمانیها یکی از عوامل موثر در کاهش وابستگی آنان به دنیای مجاز است.
گزارش : پریسا ضیابخشانتهای پیام/
اخبار مرتبط
اینترنت اشتراکی با مدیریت کاربران
دستهای پشت پرده شبکههای مجازی
فیلترینگ هوشمند اینستاگرام موفق بوده؟
چهره ماندگار خوشنویسی گفت: چلیپا، میدان هنرنمایی خوشنویسان معاصر است
۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]