واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رفلاکس؛ بیماری آزاردهنده، اما بدون خطر
دکتر فریبرز منصورقناعی گفت: «سوزش سردل» شعار امسال هفته گوارش است.
ایسنا: رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان با اشاره به اینکه بیماری رفلاکس، بیماری آزاردهنده اما خطرناکی نیست، گفت: بیماران مبتلا به رفلاکس در بیشتر اوقات نیاز به مصرف دارو دارند و در بیش از نیمی از موارد لازم است دارو را برای مدت طولانی حتی سالها مصرف کنند.
دکتر فریبرز منصورقناعی گفت: «سوزش سردل» شعار امسال هفته گوارش است.
وی با اشاره به اینکه بیماری رفلاکس بیماری آزاردهندهای است، اما خطرناک نیست، گفت: بیماران مبتلا به رفلاکس در بیشتر اوقات نیاز به مصرف دارو دارند و در بیش از نیمی از موارد لازم است دارو را برای مدت طولانی حتی سالها مصرف کنند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان با بیان اینکه بیماری رفلاکس فرد مبتلا را مستعد ابتلا به سرطان نمیکند، یادآور شد: بیماری رفلاکس میتواند همراه با سایر بیماریهای گوارشی شایع مثل زخمهای معده و اثنیعشر و به خصوص روده تحریکپذیر باشد.
قناعی تصریح کرد: همراهی روده تحریکپذیر که خود را با نفخ و اجابت مزاج نامرتب و دردهای پراکنده شکم نشان میدهد با رفلاکس بسیار شایع است.
وی ادامه داد: کسانی که به رفلاکس و روده تحریکپذیری به طور همزمان مبتلا هستند، باید بدانند که اینها دو مشکل مجزا هستند و درمان رفلاکس علایم روده تحریکپذیر آنها (یعنی نفخ و بدکار کردن شکم و دردهای پراکنده شکم) را از بین نمیبرد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان پرهیز از پرخوری، پرهیز از غذاهای حجیم، پرچرب، پرادویه، کاهش مصرف غذاهای آماده و سسهای چرب، پرهیز از نوشابههای گازدار، پرهیز از قهوههای غلیظ و شکلات، نوشیدن چای تازه کمرنگ در استکانهای کوچک، پرهیز از غذاهای شیرین، پرهیز از مصرف نانهای که خمیرشان به خوبی برشته نمیشود، ورزش کردن مرتب به شرطی که فشار زیادی به شکم وارد نشود و کنترل استرس و فشار عصبی را از مواردی که به بهبود رفلاکس کمک میکنند، عنوان کرد.
قناعی درخصوص اینکه کدام بیماران رفلاکس نیاز به مراجعه پزشک دارند، خاطرنشان کرد: کسانی که مدت طولانی است که دچار علایم رفلاکس هستند، کسانی که دچار درد قفسه سینه دارند، کسانی که احساس گیرکردن غذا را دارند، کسانی که دچار کاهش وزن بیبدیل میشوند، کسانی که همزمان از علایم دیگری نظیر نفخ و اجابت مزاج نامرتب رنج میبرند، کسانی که رنگ مدفوع آنها سیاه شده باشد، کسانی که با رعایت دستورات فوق علایمشان از بین نمیرود و کسانی که سابقه بدخیمی در افراد خانواده دارند از جمله افرادی هستند که باید به پزشک مراجعه کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا رفلاکس ایجاد میشود، گفت: به درستی علت این مساله را نمیدانیم، اما در محل اتصالی مری به معده دریچهای وجود دارد که وظیفه آن باز شدن هنگام عبور خوراک از مری به معده و بسته شدن در سایر اوقات است، به نحوی که اجازه ندهد شیره معده به داخل مری برگردد، چنانچه این دریچه به درستی عمل نکند شیره معده که حاوی اسید و مواد سوزاننده است، وارد میشود، مخاط پوشاننده مری به طور معمول دفاعی در برابر این مواد ندارد، بنابراین دچار آسیبدیدگی و بروز علایم رفلاکس میشود.
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]