تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، اعمال را پاكيزه، اموال را بسيار، بلا را برطرف و حساب (قيامت) را آسان مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844711262




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استادِ هنرِ زندگی بودن


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
استادِ هنرِ زندگی بودن




وقتی یاد بگیریم انتظاری از هر وظیفه و فرد پیش‌رو نداشته‌باشیم، همه‌چیز تغییر می‌کند. به این ترتیب دنیاهای جدیدی به روی‌مان گشوده می‌شد.





ساشت یک پزشک - فرانک مجیدی: تصور کنید ظرفی زغال‌اخته‌ی تازه در برابرتان است. شما مقداری از آن را به آرامی بر می‌دارید، در دهان می‌گذارید و سعی می‌کنید با همه‌ی وجود طعمش را حس کنید. پیش‌تر هم می‌دانستیم که زغال‌اخته چه طعمی داشته و حالا که طعم این‌ها که خورده‌ایم، به مذاق‌مان خوش نیامده، چهره در هم می کشیم و آن را به زور و نفرت می‌بلعیم. شاید هم همان طعمی را داد که ما بیش از همه‌ی انواعش می‌پسندیم. فرقی ندارد. می‌بلعیم‌ش و زندگی و روز، مانند قبل جریان دارد. در حالت اول، طعم زغال‌اخته ناامید کننده‌بود، چرا که انتظارات را برآورده نکرده بود. در حالت دوم، کسالت‌بار بود، چون مزه‌اش معمولی بود، مثل همیشه!


استادِ هنرِ زندگی بودن



حالا بیایید فکر کنیم اصلاً تجربه‌ی خوردن زغال‌اخته نداشته‌ایم. اولین بارمان است. نمی‌دانیم چه در انتظارمان خواهد بود، چون که پیش‌تر امتحانش نکرده‌ایم. کنجکاویم بدانیم چه طعمی خواهد داشت و آماده‌ی پذیرش هر طعمی هستیم. آن را می‌چشیم و واقعاً توجه مان را جلب می کند. به مزه‌ی تندش، نرمی پوسته‌اش، قست مرکزی شیرین‌ش، و طعم منحصر به‌فردش توجه خواهیم کرد، چرا که پیش‌تر هرگز چیزی با این مزه نخورده‌ایم.

برخی این را ذهنیت مبتدیانه مس‌نامند، اما شاید بهتر است بگوییم که این ذهنیت فردی است که هیچ تجربه‌ای نداشته‌است. به‌جای زغال‌اخته هم، هر چیزی را در زندگی می‌توان جایگزین کرد. هر تجربه، هر فردی که ملاقات می‌کنیم، هر فنجان چای، هر وظیفه‌ای که باید انجام دهیم، هر عکس‌العمل‌مان در برابر کسی که دوستش داریم، هر ایده‌ای که به ذهن‌مان می‌رسد، هر لحظه‌ی روز.

اگر از هر یک از این‌ها، پیش‌تر انتظاری داشته‌ایم و همه چیز مطابق همان انتظار پیش رفته، اغلب گذراندن این تجربه‌ها منجر به ناامیدی‌مان می‌شوند. طبق معمول، همه‌چیز مثل همیشه می‌شود. از این تجربه‌ی معمولی و ناامیدکننده، سراغ تجربه‌ی ناامیدکننده و معمولی بعدی می‌رویم و ماجرا همین‌طور ادامه دارد. این‌طور است که زندگی می‌شود دسته‌ای از وقایع معمولی و بی هیجان، مثل همیشه و عادی.

اما اگر با تک‌تک لحظات، افراد تازه و وظایف، چنان روبرو شویم که پیش‌زمینه‌ای درباره‌شان در ذهن نداشته‌باشیم، چطور؟ هر لحظه و هر فرد را چنان ببینیم که هست، کاملاً منحصر به‌فرد. آن وقت است که واقعاً ارزش آن لحظه را درک می کنیم و حقیقتاً قدردان‌ش خواهیم بود. چیزی را تجربه می‌کنیم که قبلاً هرگز با نظیرش مواجه نشده‌ایم. این می‌شود «هنر زندگی».


استادِ هنرِ زندگی بودن



دنیاهایی که به روی‌مان گشوده می‌شود

وقتی یاد بگیریم انتظاری از هر وظیفه و فرد پیش‌رو نداشته‌باشیم، همه‌چیز تغییر می‌کند. به این ترتیب دنیاهای جدیدی به روی‌مان گشوده می‌شد. بیایید چند مثال را با هم ببینیم:

تعلل

فرض کنیم کاری را انجام نمی‌دهیم، چرا که از دشواری‌اش هراس داریم. شاید پروژه‌ای بزرگ بوده و برای همین حس می‌کنیم که انجام‌ش پرمشقت بوده است. کار زیادی است و ما «انتظار داشته‌ایم» برای کاری که در برابرمان است، به قدر کافی مناسب نبوده باشیم و لابد در انجام‌ش شکست خواهیم خورد. اما اگر انتظارات را کنار بگذاریم، به این معناست که نمی‌دانیم این کار چطور پیش خواهد رفت. با ذهنی باز به سراغ‌ش می‌رویم. می‌آزماییم‌ش و می‌گذاریم ببینیم چه پیش می‌آید. ما از تجربه‌مان خواهیم آموخت، مهم نیست که چطور پیش برود.

عادات

می خواهیم عادت تازه‌ای پیدا کنیم که انتظار داریم که داشتن‌ش، فوق‌العاده خواهد بود، زندگی مان را تغییر خواهد داد و حال مان را بهتر خواهد کرد. اما وقتی می فهمیم این عادت، سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم و در آن کند پیش می رویم و پیشرفت‌مان خیلی موفقیت‌امیز نبوده، ناامید می‌شویم و شجاعت‌مان را از دست می‌دهیم. به این ترتیب انگیزه مان را از دست می‌دهیم و کنارش می‌گذاریم. اگر به جای این کار، انتظارات و رؤیاها‌ی‌مان را کنار بگذاریم که این عادت تازه دقیقاً چه تأثیری بر زندگی ما خواهد داشت، و پذیرای چیزی باشیم که پیش خواهد آمد، انجام این عادت برای مان راحت‌تر خواهد شد. بگذاریم همه‌چیز قدم به قدم پیش برود. مهم نیست که آخرش چه از آب در بیاید، به‌هر صورت ما چیزی تازه آموخته ایم.

فرد خسته‌کننده

فرد خسته کننده‌ای در محل کارمان هست و یا لااقل ما او را چنین می پنداریم، چون نمی‌داند کارش را باید چطور پیش ببرد. شاید این فرد به نوعی هم سهل‌انگار باشد. این حس خسته‌کننده بودن او، از آن جا ناشی می‌شود که ما «انتظار داشته‌ایم» فردی در موقعیت او باید چطور عمل کند. حالا او با این ایده‌آل‌های ذهنی ما عمل نمی کند و ین ما را آزار می‌دهد. به جای آن، می‌توانیم این انتظار را کنار بگذاریم که دیگران با ایده‌آل‌های ما زندگی کنند و به این ترتیب، به راحتی با آن‌ها را می پذیریم. رفتارهای دیگران همان قدر نقص دارد که رفتارهای ما کامل نیست. پذیرفتن دیگران به همان صورتی که هستند، به این معنا نیست که از ما کاری بر نمی‌آید. می‌توانیم بدبینی را کنار بگذاریم و ببینیم که آن‌ها با مشکلاتی دست به گریبان هستند و این شانسی برای ماست که بتوانیم به یاری‌شان بشتابیم. البته نباید انتظار داشته‌باشیم که آن‌ها از ما و راهنمایی‌مان خوش‌شان بیاید. فقط باید به این فکر کنیم که می‌خواهیم به کسی کمک کنیم. همین!

طرز رفتار کودکان

وقتی کودکی کار بدی می‌کند، همین موضوع است. آن‌ها بر طبق ایده‌آل‌های ما رفتار نمی‌کنند. ولی خب، البته که آن‌ها این کار را نمی‌کنند. هیچ کودکی رفتار کامل و بالغانه‌ای ندارد، مانند همه‌ی ما که همیشه رفتاری کامل و صحیح نداریم. فکر می‌کنیم رفتار خودمان خیلی عالی و بی‌نقص است؟! ما همه ممکن است در هنگام عصبانیت، سخنان گستاخانه‌ای بر زبان بیاوریم. این موضوعی نیست که به آن افتخار کنیم، فقط زمان‌هایی هست که بانزاکت بودن برای‌مان سخت‌تر از بی‌ادبی است. حداکثر می‌توانیم تلاش کنیم این لحظات را به کمترین میزان ممکن برسانیم. بچه‌ها هم همین‌قدر تقلا می‌کنند تا دست از پا خطت نکنند و ما را ناراحت نکنند. ما باید صبور باشیم و در پیدا کردن راه درست، به آن‌ها کمک کنیم. اول باید این انتار را کنار بگذاریم که آن‌ها رفتاری کاملاً خوب و معقول داشته‌باشند. فقط باید آن‌ها را مخلوقات کوچک و زیبایی ببینیم که می خواهند شاد باشند، مانند هر انسان دیگری!


استادِ هنرِ زندگی بودن



بدن ما

از ظاهر و بدن‌مان راضی نیستیم. چون هیکلی جذاب و خیره کننده نیست. با ایده‌آل‌ها و انتظارات‌مان تطابق ندارد و برای همین، از آن متنفریم. این اصلاً خوب نیست، چرا که ما را از انجام کاری که نشان دهد به خود اهمیت می‌دهیم و انجام کاری که سلامت و زیبایی لازم را به بدن‌مان بازگرداند، باز می‌دارد. غالباً می‌اندیشیم که نارضایتی از خودمان، به ما این انگیزه را می‌دهد که دست به تغییراتی در عادات‌مان بزنیم. اما واقعیت این است که نارضایتی از خودمان، منجر به این می‌شود که سراغ تغییر نرویم و مانند عذری می‌شود که وقتی شرایط دشوار می‌گردد، می‌تراشیم و کار سخت را رها می‌کنیم. وقتی از خودمان راضی باشیم، اعتماد و اطمینان مان به خودمان بیشتر می‌شود. کنار گذاشتن این انتظار که بدن مان در بهترین شکل و حالت باشد، و بدن‌مان را چنان که هست دیدن، سوای آن چه که جامعه و مد آن را مطلوب می‌داند، باعث می‌شود حس کنیم ما فوق‌العاده و خوب هستیم.

هر لحظه

هر بار که لحظه‌ای تازه را پیش رو داریم، انتظاراتی از آن داریم. می‌خواهیم شاد، فوق‌العاده، پربازده و طبق نقشه باشد. و البته، هر لحظه با طرح و حالت خودش پیش می‌رود و مزایا و معایب خودش را دارد. برای همین از آن راضی نیستیم. به جای آن، بهتر نیست انتظارات‌مان را کنار بگذاریم و هر لحظه را، چنان که هست، ببینیم؟ فقط آن لحظه را تجربه کنیم، از بودن‌ش با خبر باشیم و برای‌ش قدردان باشیم. این معنای تسلز بر زمان است.

این فقط یک شروع است. می‌توانیم از طرح‌ها، اهداف و ایده‌آل‌ها بیاموزیم. این‌ها فقط رؤیاپردازی است که زندگی مان چطور پیش خواهد رفت. این رؤیاها واقعی نیستند. می‌توانیم رؤیاهایی را که پیش‌آمدشان ناگزیر است، کنار بگذاریم و زندگی را چنان که هست، تجربه نماییم، چنان که رخ می‌دهد. این هنر زندگی است.

چگونه استاد این هنر شویم؟

استاد هنر زندگی شدن، اصلاً ساده نیست. نیاز به تمرین دارد و این‌که آگاه باشیم چه زمانی، این ایده‌آل‌ها، انتظارات و رؤیاها به سراغ‌مان می‌آیند و آگاهانه ناامیدی، خشم، غم، تنهایی و مزاحمت نشانه هایی را که انتظارات برای مان ایجاد می کنند و حتی متوجه‌شان نشده‌ایم، ببینیم. این به این معناست که باید این آگاهی و کنار گذاشتن انتظارات را تمرین کنیم.


استادِ هنرِ زندگی بودن



نکته‌ی جالب‌ش هم در همین است. انتظار را کنار می گذاریم که در هر لحظه کامل باشیم و فقط آن راه را که باید برویم، می‌رویم. از این تمرین و آزمون، یاد می‌گیریم و فرد بهتری می‌شویم. کمی بیشتر می‌اموزیم، و هر لحظه در طول راه زندگی مان، معجزه‌ای خواهد بود که باید قدردان‌ش باشیم و از آن لذت ببریم. روند مهارت یافتن در این مسیر، مانند توالی لحظات معجزه است و این، اتفاقی زیباست!






تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن