واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: جهانگیری: با توجه به منابع بودجه نباید توقع زیادی برای رونق داشت /راه اندازی ۹سامانه الکترونیک برای مبارزه با مفاسد اقتصادی
اسحاق جهانگیری در مراسم بهره برداری از سامانه چکاوک با اشاره به مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و الزام راه اندازی 9 سامانه الکترونیک، اظهار داشت: یکی از سامانه های مهم در این مصوبه سامانه چکاوک بود.
به گزارش نامه نیوز اسحاق جهانگیری در مراسم بهره برداری از سامانه چکاوک با اشاره به مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و الزام راه اندازی 9 سامانه الکترونیکی، اظهارداشت: یکی از سامانه های مهم در این مصوبه سامانه چکاوک بود.
وی افزود: سیستم بانکی به جهت بار سنگینی که بر دوش دارد، نیازمند این است که به ابزارهای نوین مسلط شود و مطمئن هستیم با به کارگیری آنها خیلی از مشکلاتی را مردم و بانکها را آزار میدهد، بر طرف خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد: تا پایان سال همه 9 سامانه پیشبینی شده در مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی استقرار یابد و مطمئنا بعد از مستقر شدن آنها میتوانیم بگوییم بانکداری الکترونیک و دولت الکترونیک محقق شده است.
به گفته وی سامانه چکاوک میتواند بسیاری از مشکلات چک را برطرف کند.
جهانگیری با بیان اینکه انضباط پولی از جمله اقدامات خوب بانک مرکزی در این مدت بوده است، گفت: ایستادگی رئیس جمهور در مقابل برداشت از منابع بانک مرکزی و استقلال در تصمیم گیری موجب تحقق این اتفاق شد.
وی ادامه داد: البته دغدغه افزایش اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی به تازگی به وجود آمده و این برخلاف رویکرد دولت در عدم استفاده از منابع بانک مرکزی است؛ این اضافه برداشت بانکها موجب افزایش پایه پولی میشود و امیدواریم با اقداماتی که بانک مرکزی انجام میدهد، این مساله هم برطرف شود.
جهانگیری با بیان اینکه هدف دولت رونق اقتصادی است، گفت: سیاستهای لازم برای تحقق این هدف در قالب 177 بند تدوین شد که بخشی از آن با مصوبه دولت، بخشی با اختیارات دستگاهها و بخشی هم نیازمند مصوبه مجلس بود که در قالب لایحه رفع موانع تولید ارائه شد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بررسی لایحه رفع موانع تولید بعد از یک بررسی طولانی درمجلس تصویب و با اصلاحات متعدد در اختیار دولت قرار گرفت؛ اقتصاد ایران نیازمند رونق است و مهمترین مانع تحقق این امر تامین مالی است.
وی با اشاره به محدودیت بودجه دولت گفت: با توجه به منابع بودجه دولت، توفع زیادی از بودجه دولت برای رونق اقتصادی نمیتوان داشت.
جهانگیری سرمایه گذاری خارجی را ابزار دیگر تامین مالی در اقتصاد عنوان و تصریح کرد: در شرایط تحریم هم از بانک مرکزی انتظار داریم، از همه توان خود برای تامین مالی خارجی و پیمانهای پولی دوجانه و ضمانتنامه استفاده کند.
وی با اشاره به نامه معاون ارزی بانک مرکزی برای جذب 5 میلیارد دلار یوزانس ، گفت: انتظار داریم مدیران بانکی وقتی که دولت دست خود را برای کمک دراز می کند، از تمام توان خود در این جهت استفاده کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: سیستم بانکی با سه مشکل مطالبات معوق، بدهی دولت به بانکها و کفایت پایین سرمایه روبروست؛ دولت در لازحه خروج از رکود برای افزایش سرمایه وبازپرداخت بدهی خود به بانکها راهکارهایی اندیشیده شده است.
وی تصریح کرد: وضعیت بدهی در ایران عجیب است، چر اکه از یک طرف دولت به بانکها و از طرف دیگر بانکها به بانک مرکزی و دولت به بانک مرکزی بدهکار است و برای حل آن راهکارهایی در قانون رفع موانع تولید در نظر گرفته شده است.
جهانگیری افزود: برای افزایش سرمایه بانکها پیشبینی شده از طریق فروش سهام دولت در برخی بانکها، سرمایه بانکهای دولتی افزایش یابد.
۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]