واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اندر حکایت مهریههای دردسرساز
مهریه تا 110 سکه قابل وصول است و در صورت اثبات اعسار زوج، قانون او را اجبار به پرداخت بیش از 110 سکه نمیکند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شاید بارها و بارها جملاتی از این قبیل که مهریه رو کی داده کی گرفته و یا مهریه زیاد خوشبختی نمی آورد، به گوش مان خورده باشد.
در هر صورت آقای داماد باید این واقعیت را قبول کند که مهریه حق همسر اوست و به محض جاری شدن عقد، میتوان آن را به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه دریافت کرد.
*مهریه کم باشد یا زیاد
در برخی مواقع دیده میشود که گروهی از مردان، از مهریه کم همسر خود سوء استفاده میکنند و با کوچکترین بحثی، متاسفانه با پرداخت مهریه همسر خود را طلاق میدهند.
در مقابل گاهی اوقات نیز برخی خانمها از میزان مهریه زیاد خود سوء استفاده میکنند و در صورت ایجاد اختلاف، همسر خود را تهدید میکنند که مهریهام را به اجرا میگذارم.
*میزان مهریه قابل وصول چقدر است؟
در ماده 22 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 آمده است که هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا 110 سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده 20 قانون اجرای محکومیتهای مالی است.
در واقع اگر میزان مهریه بیش از 110 سکه باشد، در خصوص مازاد فقط ملائت زوج(توانایی در پرداخت) ملاک پرداخت است.
احمدرضا بابارئیسی مشاور حقوقی در این زمینه معتقد است، قانون جدید "میزان" مهریه را محدود نکرده و فقط ضمانت اجرای مهریه مازاد بر 110 سکه را کاهش داده است.
در حقیقت نسبت به مازاد بر 110 سکه ظاهرا ضمانت اجرای کیفری وجود ندارد و زوجه فقط میتواند از طریق مدنی و با مراجعه به دادگاه و اثبات ملائت زوج، حق خود را دریافت کند.
با توجه به اینکه هدف اصلی قانونگذار از ماده 22 قانون حمایت خانواده، کم کردن زندانیان مهریه بوده است، ماده مزبور در مورد مهریههایی که قبلا تعیین شدهاند نیز لازم و الاجرا است.
*ملائت،همیشه نیاز به رسیدگی قضایی ندارد
از آنجایی که احراز ملائت، یک امر قضایی است و اصولا به رسیدگی دادگاه نیاز دارد، ممکن است گفته شود اجرای ثبت میتواند بدون حکم دادگاه اجرائیه صادر کند.
اما ماده 22 قانون حمایت خانواده صدور اجرائیه ثبتی را نفی نکرده و معرفی مال از سوی طلبکار و توقیف آن توسط اجرای ثبت، دلیل بر ملائت زوج است و همیشه نیاز به رسیدگی قضایی ندارد.
*مهریه بالا در تحکیم ازدواج نقشی ندارد!
عدهای فکر میکنند بالا بردن میزان مهریه، خوشبختی آنها را تضمین میکند، در صورتی که حتی اگر خانمی بتواند با طلاق، تمام مهریه سنگین خود را از همسر ثروتمندنش دریافت کند باز هم به نوعی در جامعه متضرر شده است.
پس چه بهتر که در کنار وضع قوانین جدید در خصوص فرهنگ سازی تعیین مهریه در بین مردم نیز تلاش شود و اینکه اصلا میزان مهریه چه اندازه باشد که به اصطلاح بنیان زندگی مشترک به خطر نیفتد.
گزارش از زهرا حسینی سرشت
انتهای پیام/
۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]