واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فرانکفورتر آلگماینه گزارش داد
وقتی اشتاینمایر بر «خرابههای دیپلماسی» در غزه قدم میزند
وزیر خارجه آلمان روز گذشته در شرایطی به غزه رفت که این منطقه همچنان با وجود رایزنیهای جهانی، با مشکلات ناشی از جنگ دست به گریبان است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «فرانک والتر اشتاینمایر» وزیر خارجه آلمان در سفر روز گذشته به غزه وضعیت این منطقه را فاجعهبار توصیف کرد و با اعلام اینکه از شرایط موجود شوکه شده است درباره وقوع جنگی جدید هشدار داد. البته اشتاینمایر پیش از این هم در غزه بوده است اما آنچه این سفر را متمایز میکند این بود که وی با حضور در میان مردم سخنانی را به دور از اصول دیپلماتیک بر زبان آورد. اشتاینمایر در بندر ماهیگیری گفت که زندگی در غزه آسان نیست و این وضعیت به دنبال آخرین جنگ غیرقابل تحمل شده است این شرایط معقولی برای زندگی نیست. از جمله مشکلات مشهود در منطقه ممنوعیتهایی است که اسرائیلیها برای ماهیگیری مردم غزه ایجاد کردهاند. ماهیگیران با دیدن اشتاینمایر مشکلات خود را برای وی گفتند. وزیر خارجه آلمان غزه را به بشکه باروتی تشبیه کرد که نباید اجازه انفجار آن را داد. روزنامه آلمانی «فرانکفورترآلگماینه» با این مقدمه نوشته است اشتاین مایر در حالی از کمبود کمکهای انسانی در منطقه انتقاد میکند که در مواردی از جمله در کنفرانس بینالملل قاهره در سال 2014 در زمینه کمک به بازسازی غزه توافق شده بود و آلمان هم در این زمینه کمکهای میلیونی داشته است.
با این همه بازسازی غزه تاکنون اجرایی نشده است اگر چه منابع مالی زیادی برای بازسازی منطقه وعده داده شده اما این منطقه همچنان با مشکلات فراوانی دست به گریبان است. یکی از این مسایل کمبود 200 مدرسه است. در پی ویرانی خانه فلسطینیها تعداد زیادی از آنها ناچار شدند در مدارس زندگیکنند و همین مسئله باعث میشود که بخش آموزش با مشکلات بیشتری مواجه شود. در این گزارش آمده است که اشتاینمایر به روشنی میداند که غزه فقط در صورتی میتواند پیشرفت کند که در این منطقه سرمایهگذاری شود وتولید و صادرات رونق داشته باشد و این وضعیت فقط با گشایش گذرگاه غزه رخ خواهد داد. اشتاینمایر جامعه جهانی را درباره وضعیت غزه مسئول می داند اما او بنابر تجربه میداند که چقدر عملی کردن این حرف دشوار است. بسته بودن 10 ساله گذرگاه رفح در مرز مصر یکی از موانع در این زمینه است. البته اروپا میتواند در این زمینه کمک کند اما اسرائیل و مقامات مصری برای این اقدام شرط گذاشتهاند و آن این است که نیروهای تحت کنترل «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگران فلسطین کنترل منطقه را از حماس بگیرد. اما اختلافهای تشکیلات خودگردان و حماس همچنان ادامه دارد. این اختلافات، موضع اسرائیل و ضعف اقدامات جهانی همچنان دیپلماسی را در غزه ناکارآمد میکنند. انتهایپیام/ق
94/03/12 - 12:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]