واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تنها پرنده بوم زاد ایران؛
سفر پروفسور آمریکایی به نائین، برای دیدن زاغ بور ایرانی+ عکس
زاغ بور پرنده ای از خانواده کلاغهاست اما رنگ حنایی مایل به نارنجی اش باعث تفاوت چشمگیرش با دیگر کلاغ سانان شده است.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل ایرنا،از پروفسور چارلز فیشر اکولوژیست (بوم شناس) و پرنده شناس مشهور آمریکایی برای دیدن زاغ بور پرنده منحصر به فرد ایران به عباس آباد نائین در شرق اصفهان سفر کرد. زاغ بور پرنده ای از خانواده کلاغهاست اما رنگ حنایی مایل به نارنجی اش باعث تفاوت چشمگیرش با دیگر کلاغ سانان شده است. زاغ بور در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی زندگی می کند و وابستگی زیادی به گیاهیِ کویری به نام « قیچ» دارد و لانه اش را بر روی این گیاه بوته ای می سازد. این پرنده، یگانه پرنده خالص ایرانی است که معرف شمای محیط زیستی کشور ما در دنیا محسوب می شود، لذا این مرغک زیبای کویری می تواند بعنوان یکی از مهمترین مظاهر طبیعت ایران زمین به جهانیان معرفی شود و گردشگران بسیاری را به سوی کویر مرکزی ایران بکشاند.
از همین رو، پرفسور چارلز فیشر با سفر به نائین و پناهگاه حیات وحش عباس آباد بدنبال تنها پرنده آندمیک ( بومی) ایران آمد تا این شاهکار خلقت را از نزدیک مشاهده کند. رییس اداره حفاظت محیط زیست نائین روز دوشنبه با اشاره به سفر این پروفسور امریکایی به این شهرستان، گفت: این کارشناس برای مشاهده زاغ بور تنها پرنده آندمیک و منحصر بفرد ایران، در سفر خود از برخی از زیستگاه های نائین و پناهگاه حیات وحش عباس آباد بازدید کرد. حسین اکبری افزود: پروفسور فیشر در آستانه ورود به پناهگاه حیات وحش عباس آباد از فاصله بسیار نزدیک شش قطعه زاغ بور را مشاهده و تصویر برداری کرد. اکبری اظهار کرد: این دانشمند پرنده شناس با مشاهده این صحنه با شور و هیجان اعلام کرد که مشاهده زاغ بور آرزویم بود و تحقق آن در این سفر افتخاری بزرگ و فراموش نشدنی در طول زندگی حرفه ای من محسوب می شود.
رئیس حفاظت محیط زیست نائین گفت: این بوم شناس امریکایی، زاغ بور را گنجینه سترگ گردشگری و ژنتیکی برای ایران خواند. پروفسور فیشر در این سفر با مشاهده گونه های حیات وحش اعم از پرندگان، خزندگان و پستانداران، تنوع زیستی پناهگاه حیات وحش عباس آباد نائین را بسیار غنی توصیف کرد. این دانشمند آمریکایی 81 ساله، سابقه 56 سال کار و مطالعه تخصصی روی پرندگان و زیستگاه های مختلف کشورهای جهان دارد و سفر تحقیقاتی طولانی مدت و پنج ساله در دهه 1960 با خودرو شخصی به طبیعت و زیستگاه های پنج قاره جهان از جمله ایران یکی از کارهای تخصصی این پژوهشگر است. پناهگاه حیات وحش عباس آباد در 190کیلومتری شرق نائین قراردارد و یکی از با ارزش ترین زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی محسوب می شود.
این منطقه سال ۱۳۸۴ بعنوان منطقه شکار ممنوع و سال 89 طبق مصوبه شورای عالی محیط زیست، به دلیل ظرفیت های برجسته و کم نظیر زیست محیطی از جمله حضور یوزپلنگ آسیایی و وجود انواع گونه های کمیاب، نادر یا در خطر انقراض، با تصویب هیات دولت به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت. عباس آباد نایین زیستگاه 400 گونه گیاهی و گونه هـای جانوری متعددی از جمله گربه شنی، جبیر، آهو، قوچ و میش، کل و بز، بحری و زاغ بور است. 2005
۱۲/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]