واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سخنگوی وزارت ارشاد: به هیچ وجه اختیار حکومتی ارشاد در صدور مجوز کنسرت ها را به سازمانهای دیگر واگذار نمیکنیم /رد ادعای مجوز به یک موسیقی رپ
حسین نوشآبادی گفت: آلبوم «فراموشی» در سال 92 مجوز گرفته است. البته این موضوع اولین بار در دولت دهم مطرح شد و در همان دولت تائید شد ولی آنها در بخش موسیقی حرفهایی داشتند که بنا بر آن به دولت یازدهم موکول شد، اصلاحات در متن به عمل آمد و میتوان گفت موسیقی رپ نیست و دکلمه بر متن غلبه میکند.
روز نو : حسین نوشآبادی گفت: آلبوم «فراموشی» در سال 92 مجوز گرفته است. البته این موضوع اولین بار در دولت دهم مطرح شد و در همان دولت تائید شد ولی آنها در بخش موسیقی حرفهایی داشتند که بنا بر آن به دولت یازدهم موکول شد، اصلاحات در متن به عمل آمد و میتوان گفت موسیقی رپ نیست و دکلمه بر متن غلبه میکند.
به گزارش روز نو، حسین نوشآبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری این وزارتخانه پیرامون سخنان پیروز ارجمند درباره نقش شورای تامین استانها در برگزاری کنسرتها و ارائه مجوز، اظهارداشت: در مورد نقش شورای تامین استانها در برگزاری کنسرتهای موسیقی یا برنامههای هنری حجیم که نیازمند تصمیم شورای تامین استان یا شهرستان است، بدیهی است که برگزاری برنامهای با حضور چندینهزار نفر باید با هماهنگیها و تامین امنیت فرمانداران و استانداریها به عنوان مسئولین تامین امنیت صورت گیرد ولی نظارت بر این کار یا موافقت با برگزاری کنسرتها در یک نقطه یا محل به معنای صدور مجوز نیست؛ به هیچ وجه اختیار حکومتی ارشاد را به سازمانهای دیگر واگذار نمیکنیم و هیچ نهاد دیگری مسئولیت صدور مجوز ندارد، اما برگزاری آن نیازمند همکاری نهادهای هر منطقه است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: آنها در برگزاری مشارکت میکنند و هیچ تصمیمی برای اجرا یا لغو به آنها گرفته نشده است. اگر شورای تامین استان یا شهرستان نظری بر تعویق افتادن کنسرت داده است به معنای لغو آن نیست چون مجوز کنسرتهای موسیقی از جانب ارشاد صادر میشود.
نوشآبادی بیان کرد: استانداریها و فرمانداریها هم بر اساس قانونت موظفند امنیت اجتماعاتی که قانونی است را فراهم کنند، بر این اساس تامین امنیت محیطهای اجرای برنامههای هنری از وظایف آنها شمرده میشود ولی به هیچ وجه در محتوا وارد نمیشوند زیرا محتوا در اختیار ما است.
این مقام مسئول پیرامون ارائه مجوز به موسیقی رپ هم گفت: ما قبلاً هم اعلام کردهایم که چیزی به نام موسیقی رپ با آن مدل و الگوی غربی نداریم و مجوز هم ندادیم. رپ یعنی گفتآواز؛ گفت بر آواز غلبه دارد، از این رو در وزارت ارشاد مجوزی به نام رپ صادر نشده است ولی پیرامون آلبوم فراموشی که مورد سوال است، باید گفت: نه به عنوان رپ بلکه به عنوان موسیقی با شیوه نو ممکن است از مدلهای موسیقی غربی الهام گرفته باشد ولی مضامین آن با ضوابط متناسب است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رد ادعای مجوز به یک موسیقی رپ توضیح داد: من نمیپذیرم که به چنین موسیقی مجوز داده شده که به نام رپ و ساختار رپ رواج دارد، موسیقی دو بخش گفتمانی و محتوایی دارد، بر این اساس باید دو مجوز برای هر آلبوم تخصیص یابد، ابتدا بررسی محتوا و متن که باید منطبق باشد و مجوز دیگر به موسیقی داده میشود که باید با معیارهای قانونی کشور تطابق داشته باشد، از این رو تمامی مجوزهای داده شده در چارچوب شرعی و قانونی کشور است.
وی در خاتمه پیرامون آلبوم فراموشی توضیحات بیشتری داد و افزود: این موسیقی در سال 92 مجوز گرفته است البته اولین بار در دولت دهم مطرح شد و در همان دولت تائید شد ولی آنها در بخش موسیقی حرفهایی داشتند که بنا بر آن به دولت یازدهم موکول شد، اصلاحات در متن به عمل آمد و میتوان گفت موسیقی رپ نیست و دکلمه بر متن غلبه میکند.
نوشآبادی در خصوص رویکرد صندوق اعتباری هنر توضیح داد: رویکرد دولت یازدهم از ابتدا بر وابسته نبودن صندوق اعتباری هنر به بودجه های دولتی بوده است و در این راستا ساماندهی امور هنرمندان کشور، تامین نیازهای معیشتی و رفاه از جمله بیمه و بیمه تکمیلی را نیز شامل می شود. علاوه بر عدم وابستگی صندوق اعتباری هنر به بودجه های دولتی در نظر داریم شأن هنرمند به عنوان قشر فرهیخته جامعه نیز حفظ شود و به همین دلیل به دنبال راهکارهایی برای ارتقا و تقویت اقتصادی این صندوق هستیم.
نوشآبادی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه با اجرای موسیقی و نمایشهای بیکیفیت شأن تالار وحدت زیر سوال رفته است واکنش حوزه مدیریتی وزارت ارشاد چیست؟ گفت: واقعیت این است که بسیاری از موسسات هنری و هنرمندان علاقه دارند در تالار وحدت اجرای برنامه داشته باشند، اما این امکان به معنی واقعی وجود ندارد چرا که تالار وحدت از مکانهای مهم تاریخی و اثرگذار در حوزه هنر است و این انتظار که تالار وحدت را در اختیار هر برنامهای قرار دهیم، بیمورد است.
وی در ادامه افزود: با این اوصاف تالار وحدت میزبان برنامههایی خواهد بود که دارای استانداردهای هنری و فاخر باشند و بتوانند هنر ملی را معرفی و در اختیار مخاطب قرار دهند. نباید نمیتوانیم هر هفته تالار وحدت را در اختیار جُنگهای شادی و برنامههای موسیقی پاپ قرار دهیم. درواقع نه امکان این کار را داریم و نه به صلاح است.
نوشآبادی در پاسخ به این نکته که برج میلاد پاسخگوی نیاز مخاطب موسیقی پاپ نیست، گفت: برای هر اجرا در تالار وحدت، اصولی تعریف شده که مطابق با این اصول و بر اساس استانداردهای یک برنامه هنری فاخر باید برنامههای اجرایی این تالار را فراهم کرد. بنابراین تالار وحدت مناسب اجرای موسیقیهای پاپ نیست.
وی افزود: بر همین اساس در تلاش هستیم تفاهمنامهای با شهرداری تهران مبنی بر در اختیار قرار دادن برج میلاد برای اجراهای موسیقی پاپ امضا شود تا نگرانی علاقهمندان به این موسیقی برطرف شود و بتوانند برنامههای مورد علاقه خود را در سالنهای مناسب به نظاره بنشینند.
نوشآبادی در پایان گفت: واقعیت این است که در کشور محیط مناسب و فضاهای خوب برای برگزاری کنسرت و نمایش وجود ندارد بنابراین در نظر داریم توافقنامههایی با استانها برای ساخت سالنهای مناسب منعقد شود که در این راستا با استان کرمان تفاهمنامه بسته شده و قرار است 10 سالن مناسب با همکاری شهرداری استان کرمان در این شهر ساخته شود.
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 596]