تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من پيامبر نشده ام كه لعن و نفرين كنم، بلكه مبعوث شده ام تا مايه رحمت باشم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834313122




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اپراتورها به جنگ وایبر و تلگرام می روند؟!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اپراتورها به جنگ وایبر و تلگرام می روند؟!




اندک زمانی بعد از پیدایش و توسعه شبکه های پیام رسان موبایلی، اپراتورهای گوناگون و دولت های کشورهای مختلف، انتقاداتی را از این نرم افزارهای پیام رسان مطرح می کنند.











هفته نامه عصر ارتباط - نادر نینوایی: اندک زمانی بعد از پیدایش و توسعه شبکه های پیام رسان موبایلی، اپراتورهای گوناگون و دولت های کشورهای مختلف، انتقاداتی را از این نرم افزارهای پیام رسان مطرح می کنند. درواقع این ابزار با هزینه ساخت اندک در حالی روی اینترنت و در نتیجه بسترهای چند هزار میلیاردی کشورهای میزبان خود سوار می شوند که سودی هم به دولت ها و اپراتورها نمی رسانند و با کاهش درآمد اپراتورهای موبایل، اشتغال زایی در کشور میزبان خود را نیز تهدید می کنند.

این در حالی است که برخی از پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال 2020 نزدیک به 479 میلیارد دلار زبان برای اپراتورهای سراسر جهان به بار آید، البته برخی اپراتورها ارقامی بسیار بزرگ تر از این زیان را پیش بینی می کنند. در عین حال برخی دولت ها این طور استدلال می کنند که گروه های تروریستی از طریق این نرم افزارها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و باید آنها را مسدود کرد. برخی دیگر اما به کاهش درآمدهای اپراتورها با رشد این نرم افزارهای پیام رسان معترضند و به کاهش درآمد دولت از مالیاتی که از اپراتورها و کاربران می گیرند اشاره دارند و خواستار محدودیت پیام رسان ها هستند.

بعضی دیگر می گویند این نرم افزارها معلوم نیست که منابع مالی شان از کجا تامین می شود و مشکوک هستند و در آخر بعضی دیگر هم فروش شکلک و بازی توسط نرم افزارهای پیام رسان را عامل خروج از کشور خود قلمداد کرده و از این موضوع شکایت دارند. البته هریک از دولت ها و اپراتورها هم با توجه به سیاست های خود برخورد متفاوتی با این مساله داشته اند.

برخی این شبکه های پیام رسان را فیلتر می کنند، برخی استفاده از آن را جرم می دانند، برخی دیگر به شکلی نامحسوس آن را کنترل می کنند یا حتی جنگ سایبری علیه آنها راه می اندازند. البته بعضی هم در پی تصویب قوانین برعلیه آنها هستند. در مجموع می توان به جرات گفت کمتر کشوری پیدا می شود که نظر مثبتی به آنها داشته باشد و از این نرم افزارهای محبوب کاربران که به هرشکل خدمات رایگانی را ارایه می کنند، پشتیبانی کند.

برخورد کشورهای غربی با پیام رسان ها

شاید مخالفت با این شبکه های پیام رسان تنها نقطه اشتراک کشورهای عربستان، انگلستان و چین باشد چرا که هرسه کشور با فعالیت آنها در کشورشان مخالف هستند.

اما دلایل هر یک از کشورها به طور مشخص و به تفکیک برای مخالفت با شبکه های پیام رسان موبایلی چیست؟ برخورد کشورهای اروپایی با نرم افزارهایی نظیر وایبر و لاین چه تفاوتی با کشورهای خاورمیانه ای دارد؟ و آینده ارتباطات جهان تا چه حد به اپراتورهای موبایل یا نرم افزارهای پیام رسان موبایلی وابسته خواهدبود؟

اگرچه کشورهای غربی همواره شعارهایی نظیر جریان آزاد اطلاعات را مطرح می کنند اما به تازگی برخی از آنها سعی دارند تا قوانینی سفت و سخت علیه نرم افزارهای پیام رسان موبایلی به اجرا بگذارند؛ یکی از کشورهایی که به تازگی به صف مخالفان نرم افزارهای پیام رسان موبایلی پیوسته، کشور انگلستان است.

آن طور که روزنامه انگلیسی گاردین در مقاله ای نوشته است، دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور اعلام کرده برنامه ای در دست دارد تا قانونی برای بلوکه کردن نرم افزارهایی که پیام های رد و بدل شده را رمزگذاری می کنند، تصویب کرده و به اجرا بگذارد. اگر این تصمیم عملی شود، سرویس هایی مانند واتس اپ، آی مسیج و تلگرام مجبور می شوند برای زنده ماندن در انگلستان، تغییراتی اساسی در سیستم های خود اعمال کنند. قانون موردنظر به دولت اجازه خواهدداد تا هر سرویسی که پیام هایش را رمزگذاری می کند، مورد هدف قرار داده و بلوکه کند.

بسیاری از رسانه های انگلیسی دلیل این تصمیم نخست وزیر انگلیس را با موضوع حملات پاریس، در مورد استفاده گروه های تروریستی و افراد مجرم از وجود نرم افزارهای پیام رسان نگران شده است و می خواهد بستری را فراهم کند که دولت در اینگونه موارد بتواند پیام ها را به راحتی کنترل و شنود کند. از آن جایی که بسیاری از سرویس های پیام رسان مایل به برداشتن رمزگذاری از روی پیام های رد و بدل شده نیستند، به احتمال قوی در صورت تصویب چنین قانونی توسط دولت کارون، ارایه دهندگان این نرم افزارها خدمات خود را در انگلیس تعطیل می کنند.

البته در سایر کشورهای اروپایی هنوز دولت ها تصمیم مشخصی برای برخورد با شبکه های موبایلی ندارند اما برخی از کارشناسان و دولتمردان اروپایی این نرم افزار را تهدید بالقوه علیه امنیت ملی خود می دانند و برخی دیگر خواهان محدودیت دسترسی دانش آموزان در مدارس به این شبکه های پیام رسان هستند.

برخورد کشورهای خاورمیانه با پیام رسان ها

تقریبا بیشتر کشورهای خاورمیانه، به نرم افزارهای پیام رسان موبایلی نگاه مثبتی ندارند و خواهان انسداد یا حداقل محدودشدن فعالیت آنها در کشورشان هستند.

* عربستان در خط مقدم مخالفان این نرم افزارهای پیام رسان قرار دارد. اداره تنظیم مقررات ارتباطی عربستان سعودی از دو سال پیش، دسترسی به نرم افزار پیام رسان و ارتباطی وایبر را در این کشور قطع کرد. این اداره تهدید کرده است که اگر سایر نرم افزارهای پیام رسان، توقعات این اداره را برآورده نکنند، اقدامات مشابهی در انتظار آنها نیز خواهدبود.

*در امارات متحده عربی هم شبکه های موبایلی وایبر، اسکایپ و مسنجر بلک بری نیز برای مدتی مسدود شدند. دولت امارات دلیل این اقدام را تلاش برای حفظ درآمد شرکت های مخابراتی خصوصی و دولتی و همچنین محدودکردن دسترسی به نرم افزارهایی دانسته که دولت روی آنها کنترل ندارد.

*در مصر هم اداره تنظیم مقررات ارتباطی کشور اعلام کرده است نرم افزارهای پیام رسان را مسدود می کند چرا که معلوم نیست منابع مالی این نرم افزارها از کجا تامین می شود و به آنها مشکوک است.

*در سوریه و عراق هم به دلیل جنگ تمام عیار این دو کشور با تروریست هایی که سعی دارند با کمک نرم افزارها هویت خود را پنهان کنند دسترسی به نرم افزارهای پیام رسان مسدود شده است و دولت به شدت آنها را کنترل می کند. در کشور لبنان نیز جاسوسی های اطلاعاتی اسراییل از این کشور، نگاه بدبینانه ای به پیام رسان های موبایلی را موجب شده است و تبادل اطلاعات به خصوص با وایبر که گفته می شود وابسته به صهیونیست ها است به شدت کنترل می شود.

برخورد ایران با نرم افزارهای پیام رسان

اگرچه در ایران دولت تاکنون رسما اعلام نکرده است که قصد برخورد با نرم افزارهای پیام رسان موبایلی را دارد اما هرازگاهی گفته می شود که امکان برقراری تماس صوتی و ارسال عکس با یک نرم افزار پیام رسان مثل وایبر مسدود شده است یا پیام رسان دیگری چون تلگرام فیلتر شده است و کاربران امکان استفاده از آنها را ندارند.

درباره اختلالات ایجادشده در نرم افزار تلگرام همچنین گفته شده این نرم افزار برای مثال روی سرویس اینترنتی شرکت شاتل اختلال دارد که البته شاتل این مطلب را نه تایید و نه تکذیب کرده است. چندی پیش نیز اختلال وایبر روی شبکه شرکت مخابرات ایران مطرح شد که این موضوع رد شد.

بماند که سکوت، تایید یا تکذیب ها نیز تاثیری بر واقعیت اختلا پیام رسان های موبایلی نداشته و این نرم افزارها واقعا در ایران دچار اشکال شده اند، فارغ از این که نهاد یا شرکتی مسوولیت آن را بپذیرید یا نپذیرد.

به هر حال همین شایعات در کنار اختلالاتی که مرتب در نرم افزارهای موبایلی در ایران به وجود می آید، باعث شده کاربران ایرانی به شکل موجی در بیایند که هرازگاهی از یک شبکه موبایلی به شبکه دیگر نقل مکان کنند و دایم بین وایبر و لاین و تلگرام و انواع دیگر نرم افزارهای موبایلی جا به جا شوند.

در آخرین خبر رسمی اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور اعلام کرده کاهش میزان پیامک و تماس اپراتورها به دلیل فعالیت نرم افرازهای موبایلی یک چالش جهانی است و در کشور ما نیز آمار پیامک دیگر رشد نداشته و حتی رو به کاهش است. گویا رگولاتوری هنوز تصمیم نگرفته که برای برخورد با این معضل چه کار باید بکند و به جزییات بیشتری اشاره نشده است، اما به تازگی به این جمع بندی رسیده اند که این نرم افزارها باید براساس مقررات خاصی فعالیت کنند و برهمین اساس قرار است طی ماه های آینده نسخه اولیه مقررات فعالیت این نرم افزارها را تهیه کند. موضوعی که به هرحال و با توجه به نگرانی ها و دغدغه هایی که در کشورهای مختلف مطرح شده است، علی القاعده به محدودیت هایی برای استفاده از پیام رسان های موبایلی منجر خواهدشد.

جمع بندی

به نظر می رسد شبکه های پیام رسان موبایلی موج جدیدی از ارتباطات هستند که خواسته یا ناخواسته به زودی جهان را فرا می گیرند. لذا بجاست دولت ها به جای برخوردهای سلبی نظیر انسداد، محدودکردن و فیلترکردن این نرم افزارها، دنبال به دست آوردن راه های جایگزین و تشویقی برای برخورد با نگرانی های احتمالی باشند.

اپراتورها هم می توانند مانند بسیاری از کشورهای اروپایی با اجرای طرح های تخفیفی و ترغیب کننده و بالابردن کیفیت کار خود از یک سو و توسعه خود به عنوان یک نرم افزار پیام رسان موبایلی از سوی دیگر از کاهش درآمدهای شان جلوگیری کنند. چرا که به هر حال اگر از چشم کاربران موضوع نگریسته شود، آنها بدون نگرانی از تهدیدهای امنیتی و حریم خصوصی که مطرح می شود، استفاده از خدمات رایگان را به خدمات پولی و گاه گران ترجیح می دهند.








تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن