تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849782067




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر سخن درستی در جامعه شنیده شود دلهای مردم به سوی آن جذب می‎شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای شورای اطلاع رسانی دولت:
اگر سخن درستی در جامعه شنیده شود دلهای مردم به سوی آن جذب می‎شود
حجت الاسلام و المسلمین «سید حسن خمینی» یادگار امام(ره) با تاکید بر اینکه «به فهم مردم اعتماد کنید» گفت: اگر سخن درستی در جامعه شنیده شود دلهای مردم به سوی آن جذب می شود.
به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی شب گذشته (یکشنبه شب) در دیدار با اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، با اشاره به توصیه امام (ره) مبنی ضرورت گزارش مسئولان به مردم از کارهای انجام شده در کشور توضیحاتی ارائه کرد.


وی با بیان اینکه پرهیز از عصبانیت یکی از شروط سخن گفتن است، افزود: عصبانیت گرچه تشفی خاطر می آورد، اما الزاما مورد قبول قرار گرفتن از طرف مخاطب را در پی ندارد، بنابر این انسان باید آرامش را حفظ کرده و عصبانی نشود.


سیدحسن خمینی ادامه داد: خشم در وجود انسان وجود دارد، اما باید بصورت کنترل شده به کار گرفته شود؛ همانگونه که تعبیری با عنوان «خشم مقدس» داریم، گرچه وجود انسان تک بعدی نیست، اما اگر با شنیدن هر سخنی عصبانی شود، متناسب با ماهیت کار اطلاع رسانی نیست.


یادگار امام(ره) «ناصح بودن» را یکی دیگر از شروط سخن گفتن عنوان کرد و گفت: مخاطب باید بداند که گوینده قصد خیر دارد، خیلی اوقات فردی قصد صحبت می کند اما نیت او این است که مخاطب از او راضی باشد یا او را تحسین کند اما این لزوما به معنای پذیرش سخن از سوی مخاطب نیست.


سیدحسن خمینی افزود: در این راستا گوینده باید به فهم مخاطب اعتماد کند و بداند که اگر مطلب درستی را بگوید مخاطب می پذیرد، بنابراین دلیل ندارد که صدای او بلند و رگ گردن بیرون زده باشد و بقیه نیز ساکت باشند بلکه اگر سخن درستی می گوید به فهم جامعه و مخاطب اعتماد کند.


وی یادآور شد: در عمر کوتاه خود در مقاطعی شاهد بودیم که فقط یک صدا شنیده می شد اما وقتی که صرفا یک صدای صحیح مطرح شد، همه را تحت تأثیر قرار داد؛ «فأما الزبد فیذهب جفاءا واما ما ینفع الناس فیمکث فی الارض». در دوره تبعید امام(ره) حکومت وقت 15 سال به طور مداوم با عبارات و عناوینی نظیر تحجر، ارتجاع سرخ و سیاه و... علیه ایشان تبلیغ کرد اما در پایان کار امام(ره) پیروز شد.


یادگار امام(ره) ادامه داد: ممکن است ابتدا گفته شود چرا یک سخن پ‍ژواک و طنینی ندارد، اما مطمئن باشید که اگر سخن درستی در جامعه شنیده شود دلهای مردم به سوی آن جذب می شود.


وی خطاب به اعضای شورای اطلاع رسانی دولت گفت: این مسأله خیلی مهم است که به فهم مردم اعتماد کنید. حداقل در این روزگار باور به این مطلب بسیار آسان تر است، زیرا شاید قبلا گفته می شد جامعه بی سواد است اما امروز وضع دیگر بدان صورت نیست؛ روزی ملک المتکلمین در نشریه خود نوشت که امروز تمام ملت یکصدا خواهان چیزی هستند، در حالیکه اکثریت قاطع مردم آن روز بی سواد بودند، اما امروز وضع تفاوت کرده و اگر قبلا گفته می شد مردم را به خاطر بی سوادی می توان فریب داد، امروز اینگونه نیست و سالهای زندگی ما این واقعیت را ثابت کرده است. 


وی افزود: چیزهایی که تصور نمی شد مردم بفهمند می فهمند، گرچه ممکن است با ما سخن نگویند اما واقعیتها در چشم آنها هست و الزاما اینگونه نیست که کسی که بلندتر صحبت می کند مقبولیت بیشتری در جامعه داشته باشد یا کسی که بیشتر صحبت می کند با پذیرش بیشتری روبرو شود.


سیدحسن خمینی با تأکید بر ضرورت بیان خدمات توسط مسوولان تصریح کرد: این کار از یک سو انجام وظیفه نسبت به دستگاه است زیرا انسان باید خود را خوب جلوه دهد و اگر دروغ نمی گوید نباید بگذارد در مورد او دروغ گفته شود و او را بد جلوه دهند. این کار از سوی دیگر انجام وظیفه در قبال مردم است که آگاه و امیدوار شوند، زیرا امید مسأله بسیار مهمی است.


وی افزود: بعضا گفته می شود امید به چه دردی می خورد؟ امید خاصیت های زیادی دارد. دو نفر زندانی که پرونده یک نفر از آنها به هیأت عفو رفته و دیگری منتظر اجرای حکم اعدام است هر دو در سلول کنار هم هستند، اما یک نفر راحت می خوابد و دیگری استیصال دارد؛ جامعه امیدوار از یک جامعه مایوس بسیار شاداب تر و زنده تر است و صرف اینکه یک دستگاه و خبر بتواند امید ایجاد کند توفیق خیلی بزرگی یافته است، اما اگر این امید به دلایلی دفع شود یا کسی آن را از بین ببرد نشاط بزرگی را از جامعه از میان برده است.


یادگار امام(ره) «توهین آمیز نبودن» را از جمله شروط لازم دیگر برای سخن گفتن دانست و اظهار داشت: توهین امر عرفی است که به تناسب گوینده و شنونده مصادیق آن تغییر می کند. موارد توهین به تناسب افراد و عرف با هم متفاوت است. همانگونه که بیان ما بنا به شخصیت افراد توهین را تعیین می کند، ممکن است یک نوع سخن گفتن با کسی توهین نباشد اما با فرد دیگر توهین تلقی شود.


وی با بیان اینکه توهین الزاما ایجابی نیست، گفت: گاهی اوقات رفتار سلبی ما می تواند توهین باشد؛ اگر در یک مجلس نسبت به شخصیت بزرگی بی محلی انجام شود کاری انجام نشده اما صرف بی محلی توهین محسوب می شود. گرچه قبول دارم که در بعضی جاها جامعه شئون بی موردی قائل شده اما در جاهایی که عرف تعریف درستی از شئون دارد باید آنها را رعایت کرد.


یادگار امام(ره) تاکید کرد: نیت ما هرچه باشد توهین فرقی نمی کند؛ کار توهین آمیز توهین محسوب می شود؛ اگر قصد توهین نباشد قبح فاعلی از بین می رود و قبح فعلی آن سرجای خود باقی می ماند.


سیدحسن خمینی افزود: لفظ با معنا پیوندی عمیق دارد و بنابراین حسن و قبح الفاظ تابع معانی است؛ اگر کسی بدون آگاهی از معنای یک زبان خارجی الفاظ زشتی را به آن زبان بگوید گرچه خودش از معنا مطلع نباشد و غرض نداشته باشد، اما در شنونده که به آن زبان اشراف دارد اثر خود را می گذارد از این رو در حوزه سخن باید مراقب باشیم سخن ما عامدانه یا غیر عامدانه توهین آمیز نباشد زیرا توهین اثر نمی گذارد. یک گروه ممکن است مدتی با توهین راضی شود؛ اما توهین اثر دراز مدت نمی گذارد.


وی با بیان اینکه ممکن است در حوزه تبیین کارهایی که انجام می شود با نقدهای مواجه شویم، توصیه کرد: زبان به کام نگیرید و واقعیت را بگویید؛ دروغ نگویید و توهین نکنید. توهین با توجه به گوینده، شنونده و موضوع فرق دارد اما به شنونده اعتماد کنید، زیرا انسان اساسا به حقیقت اعتماد کند.


یادگار امام(ره) ادامه داد: فریب ممکن است بیاید اما باقی نمی ماند؛ «فریبت می دهد، بر آسمان این سرخی بعد از سحرگه نیست*حریفا! گوش سرما برده است این، یادگار سیلی سرد زمستان است»؛ بعد از چند دقیقه صبح نخست تمام می شود و کل دوره فریب آن کوتاه است.


در این جلسه سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به نمایندگی از دولت در این جلسه حضور داشت، سخنانی بیان کرد.


همچنین دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با تشکر از سخنان یادگار امام(ره) یادآور شد: اعضای این شورا در دو سال اخیر ضمن تجدید میثاق با آرمان های حضرت امام(ره)، در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی از رهنمودهای ایشان بهره مند می شوند.


علیرضا معزی افزود: یادگار امام(ره) سال گذشته به رعایت اخلاق در کار اطلاع رسانی توصیه کردند و امسال بصورت ویژه به موضوع «توهین» اشاره کردند که نکته ای اساسی است.


در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین مرتضی اشراقی، دکتر حمید انصاری، حجت الاسلام کمساری و حجت الاسلام هادی قبادی حضور داشتند.


انتهای پیام/





اخبار مرتبط

همه ديدارهای رئيس‌ دولت يازدهم با شخصيتها از روز انتخاب تا امروز/2
پیام تسلیت جهانگیری به سید حسن خمینی
عزم دولت برای مبارزه با فساد در دانشگاه‌ها/ به منتقدان احترام می گذارم و در مقابل تخریب کنندگان سکوت نمی‌کنم
یکی از مهمترین شاخصه‌های هر نظام فرهنگی هنجارهای فرهنگی آن است




۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن