تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ابتداى هر كتابى كه از آسمان نازل شده، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم است. هر گاه بس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853511217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

10 گونه‌ جدید که در 2015 شناسایی شده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
10 گونه‌ جدید که در 2015 شناسایی شده‌اند




کارل لینیوس را می‌توان پدر علم طبقه بندی دانست. او راهی یافت تا همه‌ی گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری را در سطح جهانی طبقه بندی کند.





zoomit.ir - مریم اصلانی: کارل لینیوس را می‌توان پدر علم طبقه بندی دانست. او راهی یافت تا همه‌ی گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری را در سطح جهانی طبقه بندی کند. به مناسبت زاد روز تولدش مؤسسه‌ی بین‌المللی ESF، هر ساله فهرستی از برترین گونه‌های کشف شده را اعلام می‌کند. امسال از میان 18 هزار گونه‌ی جدید، این ده مورد، عناوین برتر را به خود اختصاص داد‌ه‌اند که همراه شما به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 پزشک، گیاه‌شناس و جانور شناس سوئدی کارل لینیوس (کارل فون لینه)، در 23 می 1707 در جنوب کشور سوئد دیده به جهان گشود. او تمامی جهان را به سه سلسله (Kingdom) تقسیم بندی کرد، گیاهان، جانوران و معدنی‌ها. سپس هر سلسله را بر اساس مشخصات همسان ظاهری، طبقه بندی نمود. در نهایت به تمامی موجودات شناخته شده در آن زمان، نامی ساده، دو بخشی و لاتین تعلق گرفت که حتی امروزه هم توسط زیست شناسان مورد استفاده قرار می‌گیرد.


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



انجمن و مؤسسه‌ی بین‌المللی جستجوی گونه‌های تازه  ESF، در بزرگداشت این محقق برجسته، هر ساله به بررسی گونه‌های کشف شده‌ی جدید پرداخته و در قالب فهرستی، اقدام به معرفی ده گونه‌ی جدید برتر می‌کند. امسال قرعه به نام این موجودات افتاده که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

ماهی بادکنکی خالخالی "Torquigener albomoaculosus"


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



در طول بیست سال گذشته، ماهیگیران در سواحل کشور ژاپن با پدیده‌ای زیبا، شگفت‌انگیز و مرموز مواجه بودند، دوایری چین خورده که ظاهری عجیب و ماورایی داشتند. بالاخره به همّت محققان، این راز کشف شده و مشخص شد که این دوایر هیچ پیوندی با حضور بیگانگان ندارند، بلکه تنها راهی برای جلب توجه جنس مخالف است که توسط گونه‌ای ماهی بادکنکی به کار گرفته می‌شود. ماهیان نر، این اشکال پیچیده را به وسیله‌ی تکان دادن خود روی شن و ماسه‌ی کف اقیانوس ایجاد کرده و از آن برای جذب ماده‌ها استفاده می‌کنند.


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند




 دایناسوری به نام "جوجه‌ی جهنمی"، (Anzu wyliei)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



این دایناسور با منقاری استخوانی شبیه به طوطی سانان، استخوان‌های میان تهی و بدنی پوشیده شده با پر، احتمالاً ظاهری متفاوت داشته است. این گونه تا زمان درآمدن بچه دایناسورها از تخم، روی آنها می‌نشسته است. این شبه پرنده، 1.5 ارتفاع داشته که البته برای یک پرنده، اندازه‌ای بزرگ محسوب می‌شود. در عین حال دستان چنگال مانند، تاجی روی سر و البته دمی عجیب شبیه به خزندگان، ظاهری به مراتب عجیب‌تر به آن می‌بخشیده است. به همین دلیل محققان تصمیم گرفتند این گونه‌ی جدید را آنزو (Anzu) بنامند که عنوان هیولایی پردار در اساطیر منطقه‌ی بین‌النهرین است. بقایا و فسیل این دایناسور در منطقه‌ی تشکیلات هِل‌کریک (Hell Creek Formation) کشف شده که یکی از مناطق معروف و شناخته شده در زمینه‌ی کشف بقایای دایناسورها است. این گونه احتمالاً همه چیزخوار بوده و گیاهان، جانوران کوچک والبته تخم دیگر دایناسورها، جایی در رژیم غذایی‌اش داشته‌اند.


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند

Hell Creek Formation


مرجان بالانوفورا کورالیفورمیس "Balanophora coralliformis"


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



با نگاهی مختصر به این گونه، شاید تصور کنید همچون دیگر مرجان‌ها در اعماق دریاها و اقیانوس‌ها رشد کرده است، اما سخت در اشتباهید. این مرجان نه در عمق، که در ارتفاعی بین 1.465 تا 1.753 متری کوهستانی در فیلیپین کشف شده است. به دلیل همین ظاهر به نام مرجان خوانده شد و نکته‌ی جالب اینکه به دلیل تعداد اندک، این گونه به محض کشف شدن در شمار گونه‌های در معرض خطر قرار گرفته است. به عنوان یک گیاه انگلی، این مرجان، تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از میزبان تأمین کرده و از این رو نیازی به کلروفیل و انجام فرآیند فتوسنتز ندارد.

اِکس فیلا، (Dendrogramma enigmatica)  


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



اگرچه ظاهر این گونه شبیه به قارچ‌ها است اما در واقع موجودی عجیب و چند سلولی است که در عمق هزار متری سواحل ویکتوریای کشور استرالیا پیدا شده است. اِکس فیلا (X- Phyla) به همراه گونه‌ای دیگری ( D. Discoid)، کشف شد و همین امر احتمال شباهت و نزدیکی آنها با عروس‌های دریایی و "Cnetophora" را تقویت می‌کرد. هر چند با بررسی‌های بیشتر، هیچ شباهت ساختاری و مشخصات یکسان بین آنها مشاهده نشد. در نتیجه شاید چندان تعجب آور نباشد که گروهی اعتقاد دارند این گونه، نماینده‌ی دودمان و سلسله‌ی خود است.

تکّه چوب متحرک، (Phryganistria tamdaoensis)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



هر چند این گونه به عنوان درازترین حشره‌ی جهان  دست نخواهد یافت، اما با طولی معادل 22.8 سانتیمتر، در شمار حشرات کوچک هم قرار نمی‌گیرد. هر چه هست این گونه تبحری خیره کننده در امر استتار داشته، چرا که علیرغم حضور در شهر تام دائو (Tam Dao) در کشور ویتنام که میعادگاه حشره شناسان است، خود را برای مدتی از نظرها پنهان نموده است. رکورد بزرگ‌ترین حشره‌ی چوب مانند با 56.7 سانتیمتر به "Chan"s megastick" تعلق دارد.


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



قورباغه‌ی نیش‌دار، (Limnonectes larvaepartus)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



با عدم وجود هیچ نشانه‌ی تناسلی خارجی، محققان هنوز هم از روند تولید مثلی این قورباغه در شگفتند. شمار اندکی از گونه‌های قورباغه قادر به تولید مثل داخلی هستند و در میان همین گروه نیز، این گونه عجیب‌ترین است. به نظر می‌رسد قورباغه‌ی ماده به جای تخم ریزی، بچه قورباغه‌ها را پرورش می‌دهد. یعنی بچه‌ها درون بدن مادر رشد و پرورش می‌یابند. به نظر می‌رسد که نوزدان قورباغه برای رشد و نمو از مدفوع مادر تغذیه کرده و اجساد بچه‌های مرده نیز از بدن مادر دفع می‌شود.

زنبورمقبره، (Deuteragenia ossarium)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



این حشره‌ی مخوف چینی (Bone- house Wasp) با استفاده از اجساد حشرات مرده، از نوزادان خود محافظت می‌کند. وقتی که زنبور ماده اقدام به تخم گذاری می‌کند، هر سلول کندوی خود را با جسد عنکبوتی مرده پر کرده و سپس در آن را با خاک مهر و موم می‌کند. اما همه چیز اینجا به پایان نمی‌رسد، در ادامه این بانوی خونخوار، روبروی ورودی اصلی کندو را با کپه‌ای از اجساد مورچه‌های مرده مسدود می‌کند. کاری که از هوشمندی این زنبور سرچشمه می‌گیرد، چرا که رایحه‌ای که از این اجساد برمی‌خیزد، بوی لاروهای این زنبور را به خوبی مخفی کرده و آنها را از حمله‌ی سایر شکارچیان محفوظ نگه می‌دارند.

Christmas bromeliad


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



این مورد نیز برای مدت‌ها از انظار عمومی پنهان  بود. اما به تازگی توسط محققان در دهکده‌های بومیان مکزیک کشف شده و جالب اینکه مدت‌هاست توسط آنها و در مراسم کریسمس مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در سراشیب‌های تند صخره‌ها رشد و نمو یافته و از ماه دسامبر تا ماه مارس به گل می‌نشیند. رنگ آن مخلوطی از قرمز و سبز است. هر چند این گیاه برای بومیان منطقه کاملاً شناخته شده و عادی است، اما در شمار گونه‌های برتر سال 2015 جای گرفته است.

لیسه‌ی دریایی، (Phyllodesmium acanthorhinum)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



این موجود مبهوت کننده که در این تصویر مشاهده می‌کنید چیزی فراتر از یک زیبایی صرف است. این لیسه‌ی دریایی فلئورسانت ژاپنی، در واقع یک حلقه‌ی مفقود شده‌ی ارتباطی است. پیوندی میان شکارچیان کوچکی که از موجودات آبی تغذیه کرده و با عروس ماهی‌ها در ارتباطند، با موجوداتی که از مرجان‌ها تغذیه می‌کنند. از سوی دیگر، این موجود تازه کشف شده به فهم بهتر ارتباط بین لیسه‌های دریایی و جلبک‌هایی که در امعاء و احشای آنها زندگی می‌کنند، کمکی قابل توجه خواهد کرد. همچنین این گونه دارای فعالیت‌های فتوسنتتیک است که باعث می‌شود لیسه در قبال مواد غذایی خود، سلامت محیط را تضمین کند.

عنکبوت آکروبات باز مراکشی، (Cebrennus rechenbergi)


10 گونه‌ی جدید از جانوران و گیاهان که در سال 2015 شناسایی شده‌اند



این عنکبوت زمانی که با خطر مواجه می‌شود، به سادگی و با دویدن محیط را ترک نمی‌کند، بلکه بر عکس به اجرای حرکات نمایشی و چرخ و فلک زدن مشغول می‌شود، آن هم نه برای فرار از عامل تهدید، بلکه بر عکس، مستقیم به سمت  خطر حرکت می‌کند، عجیب است، اینطور نیست؟ محققان تصور می‌کنند که به دلیل کمبود محلی برای پنهان شدن در محیط زیستش، این عنکبوت به جای فرار و پنهان شدن به سیاست حمله‌ی متقابل روی آورده است، سیاستی که به صورت ضمنی می‌گوید حمله بهترین دفاع است. حتی پیش از نامیده شدن این جانور، شماری از روبوت‌های زیستی با الهام از جانوران، به اجرای پشتک و وارو و حرکات آکروباتیک می‌پرداختند.






تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن