واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۷ق.ظ)
وزير بهداشت خبر داد: فوت سالانه ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانيات در کشور موج - وزير بهداشت گفت: تاکنون فقط ۱۰ درصد قانون مبارزه با دخانيات اجرا شده و متأسفانه به جايي رسيدهايم که سالانه ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف دخانيات در کشور ميميرند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي امروز در همايش روز جهاني کنترل دخانيات گفت: استعمال دخانيات مقدمه اي براي ايجاد بسياري از آسيبهاي اجتماعي است و غفلت از اين موضوع مشکلات زيادي را براي جوانان و خانواده ها در پي دارد.
وزير بهداشت با بيان اينکه در دنيا به موضوع دخانيات اهميت زيادي ميدهند و اقدامات بزرگي در اين زمينه صورت گرفته است، گفت: دولت ها و ملت ها موفقيت چشمگيري در حوزه کنترل دخانيات داشتهاند و سازمان جهاني بهداشت در سطح سران دو معاهده مهم مربوط به مواد دخاني داشته است.
هاشمي با بيان اينکه در ايران نيز قانون بسيار مترقي در زمينه کنترل دخانيات داريم، گفت: تنها 10 درصد از اين قانون به مرحله عمل و اجرا درآمده است.
وي با بيان اينکه بر اساس قانون کنترل و مصرف دخانيات استعمال دخانيات در محيط هاي سربسته ممنوع است و بايد مکان هاي مشخصي براي استعمال آن در نظر گرفته شود، گفت: عملاً اين اتفاق نيفتاده است.
وي با اشاره به شعار امسال روز جهاني بدون دخانيات که از سوي سازمان جهاني بهداشت کنترل قاچاق در مواد دخاني نامگذاري شده است، گفت: مهمترين راهکار سازمان جهاني بهداشت براي کنترل و کاهش مصرف دخانيات ماليات بر خرده فروشي است.
هاشمي گفت: به طريق علمي ثابت شده است که افزايش ماليات بر خرده فروشي ها در 70 کشور دنيا باعث کاهش مصرف دخانيات شده است، در حالي که براي اجراي اين راهکار در کشورمان مي گويند افزايش ماليات باعث افزايش قاچاق مي شود در حالي که پديده قاچاق در هر موضوع ديگري هم مي تواند وجود داشته باشد.
وزير بهداشت تصريح کرد: اگر باور داريم که استفاده از دخانيات بلا و مصيبت جامعه ماست، بايد بدانيم که راهکار عملي کاهش مضرات استعمال دخانيات افزايش ماليات بر خرده فروشي هاست.
هاشمي گفت: سال گذشته با استفاده از نظرات کارشناسان بين المللي طرحي را پيشنهاد کرديم که اگر ظرف 5 سال، ماليات بر دخانيات را به 50 درصد برسانيم، حاصل آن براي حوزه سلامت کاهش مصرف و کاهش عوارض ناشي از مصرف دخانيات است و وزارت بهداشت هم چشمداشتي به منابع حاصل از آن ندارد.
وزير بهداشت با تاکيد بر اينکه استفاده از سيگار و قليان باعث افزايش بيماري ها مي شود و مصرف دخانيات چهارمين علت مرگ ناشي از بيماري هاي ريوي است، گفت: دادن سوبسيد به کساني که باعث ايجاد بيماري هاي ناشي از مصرف دخانيات مي شوند، دور از عدالت است.
وزير بهداشت در ادامه خواستار همکاري هاي مجلس و دولت براي کاهش مصرف دخانيات در کشور شد و گفت: سلامت مردم در گرو تصميمات کارشناسي است و خبرگان اين حوزه معتقدند که افزايش ماليات بر عرضه منجر به کاهش مصرف دخانيات مي شود و در غير اين صورت نمي توان از مسئولين حوزه سلامت انتظار بيشتري جز پند و موعظه داشت.
وي تاکيد کرد: براي کاهش مصرف دخانيات بايد الزامات و ابزارهاي موثري وجود داشته باشد.
وزير بهداشت ابراز اميدواري کرد که مجلس نهم در سال پاياني عمر خود تصميم سلامت محوري در اين خصوص اتخاذ کند و يک اثر ماندگار براي پيشگيري از بسياري از بيماري ها و آسيب هاي اجتماعي بر جاي گذارد.
وي در عين حال خاطرنشان کرد: البته وظيفه مردم و خانواده ها به جاي خود باقي است و خانواده ها و به ويژه جوانان بايد بدانند که سالانه بيش از 60 هزار مرگ در ايران به دليل استفاده از مواد دخاني است و در کنار آن عوارض و بيماري هاي زيادي نيز وجود دارد.
وزير بهداشت در ادامه از همه رسانه ها؛ به ويژه رسانه ملي خواست که يکي از محوري ترين برنامه هايي که توليد مي کنند براي توانمندسازي مردم در برابر دخانيات باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]