واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۵۳ب.ظ)
معاون بهداشت در نشست خبري هفته بدون دخانيات: فوت سالانه 65 هزار نفر در کشور بر اثر مصرف سيگار موج - معاون بهداشت در نشست خبري هفته بدون دخانيات بابيان اين که سالانه حدود 65 ميليارد نخ سيگار در کشور مصرف ميشود، گفت: سالانه 65 هزار نفر به علت استعمال دخانيات فوت ميکنند، که 50 درصد علت مرگها مربوط به استفاده از سيگار است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر سياري، معاون بهداشت، با اشاره به اين که از هر 10 مرگ ناشي از بيماريهاي ريوي، 9 مرگ به دليل استعمال دخانيات است، خاطرنشان کرد: از 6 ميليون مرگ بر اثر استعمال دخانيات، 600 هزار مرگ به دليل دود دسته دوم دخانيات يا همان استنشاق تحميلي دود سيگار است.
وي افزود: همچنين مصرف دخانيات خطر مرگ ناشي از سکتههاي قلبي و مغزي را 2 تا 4 برابر افزايش ميدهد.
به گفته معاون بهداشت، 90 درصد افرادي که اعتياد به مواد دخاني دارند، از سن زير 18 سال شروع به استعمال دخانيات کردهاند.
معاون بهداشت در ادامه، يکي از راهکارهاي کاهش مصرف سيگار را افزايش قيمت دخانيات عنوان کرد و افزود: افزايش ماليات بر قيمت سيگار ميتواند موجب کاهش استعمال آن شود که در سال گذشته با وجود تلاشهاي صورت گرفته اين امر عملي نشد.
وي افزود: چنانچه اين طرح به عنوان قانون در کشور اجرا ميشد، موجب ميشد تا در سال 94، 2 هزار ميليارد تومان و در طي 5 سال 11 هزار ميليارد تومان به درآمد دولت از اين طريق افزوده شود.
سياري ادامه داد: همچنين افرادي معتقد هستند که افزايش ماليات بر سيگار، موجب افزايش قاچاق سيگار و در نهايت دسترسي بهتر و آسان نوجوانان به سيگار ميشود.
وي ضمن اشاره به وجود قانونهايي در کل کشورها به منظور کنترل قاچاق کالا، افزود: در سال 2000 ميلادي 21 درصد سيگار در انگلستان قاچاق بود که با برنامهريزيها و سياستهاي اتخاذ شده به منظور کنترل قاچاق سيگار در سال 2012 اين عدد به 9 درصد کاهش يافت.
سياري با بيان اين که هر چه درآمد کشورها پايينتر است ميزان تجارت غيرقانوني در آنها بيشتر است، افزود: کشور ما در گروه کشورهاي با درآمد متوسط بالا قرار دارد.
وي با بيان اين که در کشورهاي با درآمد بالا ميانگين تجارت غيرقانوني سيگار 9.8 درصد است، افزود: در کشورهاي با درآمد متوسط ميزان تجارت غيرقانوني 11.8 درصد و در کشورهاي با درآمد پايين 16.8 است.
معاون بهداشت وجود بازار مناسب براي عرضه کالاي غيرقانوني را از عوامل موفقيت تجارتهاي غيرقانوني بيان کرد و بر ضرورت حمايتهاي رسمي به منظور جلوگيري از قاچاق کالا و سيگار تاکيد کرد.
وي استفاده از تکنولوژي روز براي کنترل کالاها در بازار را يکي از راههاي جلوگيري از قاچاق کالا و سيگار بيان کرد و گفت: لازم است روي بستههاي سيگار از جهت محل توليد و عرضه، کنترل کيفيت و پرداخت ماليات علامتگذاري شود.
سياري در ادامه، بر اطلاع رساني و آگاه کردن مردم از خطرات ناشي از استعمال دخانيات تاکيد کرد و گفت: لازم است در اماکن عمومي مصرف دخانيات منع شود که در اين خصوص فرمهايي بابيان هشدارهاي لازم در خصوص عدم مصرف دخانيات طراحي شده است.
وي همچنين، بر عدم تبليغ مصرف مواد دخاني در فيلمها تاکيد کرد و گفت: يکي ديگر از راهکارهاي کاهش استعمال دخانيات مراکز ترک مصرف دخانيات است که در اين راستا حدود 70 مرکز ترک دخانيات در کشور مشغول به کار هستند.
معاون بهداشت يکي از برنامههاي لازم و ضروري در راستاي کاهش استعمال دخانيات را مانيتورينگ و بررسي مصرف دخانيات در مدارس و افراد بالاي 15 سال بيان کرد.
سياري در ادامه، بر همکاري رسانهها در جهت کاهش مصرف سيگار و اطلاع رساني آنها به مردم در خصوص مضرات و خطرات مصرف دخانيات تاکيد کرد و گفت: طبق کنوانسيون بينالمللي، کشور ما همچون ساير کشورها بايد تلاش کند تا سال 2025 ميلادي 30 درصد مصرف دخانيات را کاهش دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]