تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852148147
فرش کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: قالی کرمان از قدیم به دلیل درآمیزی رنگ و طرح و همچنین سبک بافی زیباترین و نفیسترین قالی ایران و دنیا به شمار میرود.
کرمان استانی واقع در مناطق مرکزی و خشک ایران هر چند سلسله کوههای نسبتاً بلند در سمت شمال غربی خود دارد ولی هیچ رودخانه پر آبی در آن جاری نیست همین کمبود آب و مناطق لم یزرع کوهستانی و شن زارهای این سامان، سبب شده تا بیشتر اهالی این منطقه به جای کشت و زرع، به هنر و صنعت قالیبافی روی آورند.
کرمان استانی واقع در مناطق مرکزی و خشک ایران هر چند سلسله کوههای نسبتاً بلند در سمت شمال غربی خود دارد ولی هیچ رودخانه پر آبی در آن جاری نیست همین کمبود آب و مناطق لم یزرع کوهستانی و شن زارهای این سامان، سبب شده تا بیشتر اهالی این منطقه به جای کشت و زرع، به هنر و صنعت قالیبافی روی آورند.این ناحیه از ایران از دیر باز یکی از مراکز مهم فرشبافی کشور ما به شمار میرفته و تاریخ فرشبافی کرمان به قرنها پیش و قبل از دوران صفویه میرسد. قطعه ای از یک تخته فرش بافته شده در این شهر که در موزه حضرت امام رضا علیه السلام در مشهد نگهداری میشود بر سابقه ای لااقل در حد پانصد سال بافندگی در زمینه فرشهای گره دار کرمان شهادت میدهد. در روند تاریخی قالیبافی کرمان میتوان نقاط اوج و حضیض متعددی را سراغ گرفت بطوریکه هنر قالیبافی کرمان نقطه اوج خود را در زمان صفویه و مرحله حضیض خود را در اوایل دوره قاجاریه، یعنی زمانی که آقا محمد خان قاجار به لحاظ مساعدت اهالی کرمان با لطفعلی خان، دست به کشتار هولناک اهالی آن زد، سپری کرده است. بنابراین، به احتمال قریب به یقین هنر فرشبافی در کرمان، از زمان صفویه و با حمایت آنان در این منطقه نضج گرفته است. چه اسکندر خان منشی، مؤلف عالم آرای صفوی و منشی شاه عباس، در این کتاب به قالی کرمان اشاره دارد و شاردن نیز که در سالهای 1666 و 1672 میلادی به ایران مسافرت کرده، این موضوع را تأیید کرده است. اما با تمامی اینها از منابع و آثار تاریخی چنین بر میآید که عمده آثار این دوره کرمان منسوجات بوده است نه قالی. بطوریکه تا اواسط دوره قاجار، کرمان یکی مهمترین و بزرگترین مراکز تولید انواع منسوجات به خصوص پارچههای ابریشمی بوده است که از مهمترین آنها شالهای پشمی و پارچههای ساده کرباس و پتههای زیبا را میتوان نام برد.
شروع انقلاب صنعتی و ورود انواع پارچههای نساجی و ماشینی، که منجر به کاهش تولید انواع منسوجات دستی گردید، عامل اصلی گرایش به هنر قالیبافی کرمان است. در واقع دوران بعد از انقلاب صنعتی اروپا، یکی از پر رونقترین ادوار قالیبافی کرمان است. آقای یساولی معتقد است: حرفه قالیبافی در کرمان بطور جدی از قرن نوزدهم میلادی به همت تجار تبریزی شکل گرفت. آنان چون میزان تولیدات این منطقه را در جهت صدور به کشورهای اروپایی از طریق تبریز و ترکیه کافی نمیدانستند با ایجاد کارگاههای متعدد، آغازگر دوره ای درخشان از هنر قالیبافی این منطقه بودند. در اواخر دوره قاجاریه شرکتهای خارجی و برخی از افراد محلی نقش حمایت کنندگی تجار تبریزی را عهده دار میشوند. این شرکتها خود مستقلاً شروع به تولید فرش و به دنبال آن ترسیم نقشههای قالی نمودند. در همان زمان در حدود 150 طراح در فرش کرمان کار میکردند که برخی برای شرکتهای مذکور و برخی بطور مستقل به کار نقشه کشی فرش مشغول بودند. بعدها به علت وقوع جنگ جهانی اول، بحرانهای اقتصادی سال 1929 میلادی و کسادی ناگهانی در بازارهای خارجی موجب توقف سفارشات خارجی شد و این امر رفته رفته کار قالیبافی کرمان را کند کرد. علیرغم رفع بحران در کشورهای اروپائی و امریکا، شرکتهای خارجی دیگر به اهداف گذشته شان تمایلی نشان ندادند. گر چه فرشبافی در کرمان دیگر آن رونق گذشته را نیافت، لیکن مردم قانع کرمان به حفظ دست آوردهای گذشته همت گماشتند و ویژگیهای خاص این حرفه را حفظ کردند.
با تمامی این افت و خیزها امروزه نام کرمان با قالی آن مترادف است. فرشهایی که در این منطقه بافته شده زینت بخش موزههای معتبر جهان است. هنوز تمیزی و لطافت اجناس با نام قالی کرمان در ذهن اشخاص تداعی میکند
ساختار
اغلب قالیهای کرمان از نوع خاص سه پود میباشد. به عبارتی بین رجهای بافت، 3 پود دیده میشود که اولی و سومی ضخیم و دومی نازک است. البته قالیهای دو پود اول ضخیم و پود دوم نازک نیز به طور پراکنده دیده میشوند.
در محدوده جغرافیایی کرمان هر دو نوع گره قالی ایران کاربرد دارد در منطقه شهری باف کرمان، گره مورد استفاده گره فارسی است که در بافت قالیهای ظریف بکار میرود و در مناطق روستایی باف، هم گره فارسی و هم گره ترکی رایج است از طرفی دیگر گرههای جفتی و در دهههای اخیر بی گره بافی (کمانش) هم در کرمان رایج شده است. این نوع بافتهای تقلبی در فرشهای جدید بافت کرمان و بی سلیقه گی برخی از بافندگانی که فرشهای کم دوام با حاشیه ای کج و کوله و موج دار و شیرازههای زشت به بازار میفرستند باعث عقب افتادگی فرش خوش سابقه کرمان در بازارهای بین المللی شده است.
مواد اولیه مصرفی در فرشهای کرمان چون بیشتر مناطق فرشبافی است و استفاده از پشم برای پرز و نخ پنبه ای برای تار و پود فرش رایج میباشد برای پرزها از پشم محلی استفاده میکنند که با دوام و دارای حالت ابریشمی بوده است ولی از آنجائی که تقاضا رو به افزایش رفته، آنها به پشم هایی که از خراسان و یا کرمانشاه وارد میشده و یا به پشمهای خشکتر تبریز توسل جسته اند.
در حال حاضر، در کرمان از دارهای عمودی (ایستاده) استفاده میشود که البته این دارهای عمودی از نوع چرخان میباشد و تنها در مناطق عشایری این استان است که دارهای افقی (خوابیده) به کار میروند. رجشمار فرشها نیز متغییر و از 35 تا 80 رج میباشد.
– طرحهای رایج
ابتدا نظری بر روند تطور و تکامل نقوش قالیهای کرمان خواهیم داشت که میتوان آن را به سه دوره تقسیم کرد:
1. دوره نخست یا عصر ترمه: این دوره همزمان با زوال شالبافی در کرمان است. در این زمان بازرگانان تبریز برای حفظ قالیبافی در نقاطی مانند هریس، تبریز، مشهد، اراک و کاشان کارگاههای قالیبافی دایر کردند و در برخی نقاط به قالیبافان محلی سفارشهایی دادندو در نقاطی مانند کرمان به خرید قالی پرداختند که این کار موجب گسترش قالیبافی در کرمان شد. طراحان قالی در کرمان در این موج تازه گسترش قالیبافی، طرحهایی براساس نقشه شالهای کرمان یعنی نگارههای “بته جقه” و کاربردهای گوناگون آن تهیه میکردند. کاربرد نام عصر ترمه به خاطرالهام گرفتن از همین شالهای ترمه میباشد.
2. عصر بازگشت: این دوره در واقع دوره بازگشت به نقوش سنتی میباشد. با پایان یافتن جنگ جهانی اول و تغییر سلیقه بازار در آمریکا، تغییر اساسی در طرحهای کرمان بوجود آمد و نقش و نگارههای صفوی مورد تقلید هنرمندان کرمان قرار گرفت. نقشههای اسلیمی و گلهای شاه عباسی و نقشهای قاب قرآنی و ترنج و لچکهای انبوه رایج شد. در اواخر این دوره باز هم بعلت بحران اقتصادی در آمریکا و توقف خریدها و سفارشات، شاهد تمایل طراحان به نقوش قبلی هستیم.
3. عصر گوبلن: وجه تسمیه این دوره بخاطر تأثیر گرفتن نقوش قالیها از طرحهای فرانسوی بنام “گوبلن” میباشد، در واقع میتوان گفت طرحهای قالی در این دوره اصالت خود را از دست میدهند. نقشهای “اوبوسن” و “ساونری” که همگی گوبلن خوانده میشوند، یکسر از فرانسه میرسید و بر دست نقاشان کرمانی باسمه برداری میشد و به کارگاه میرفت شاید بتوان گفت که در همین دوره است که موتیفی به نام “گل فرنگ” وارد قالیهای ایران میشود.
بطور کلی آنچه موجب شهرت طرحها و نقوش کرمان شده است، استفاده از موتیفهای بسیار ریز که بصورت گسترده در زمینه قالی پخش شده اند و یک طرح پرکار را بوجود آورده اند. نکته قابل ذکر دیگر این است که طراحان کرمانی از نقوش گل و برگ و درخت استفاده کرده و میکنند و بسیاری از صاحب نظران معتقدند که شرایط اقلیمی و محیط کویری کرمان سبب گردیده تا طراح کرمانی با به تصویر کشیدن گلها و گیاهها، کمبود آنان را در ذهن خود جبران سازد. در مورد طرحهای رایج امروزی در کرمان نویسندگان کتابهای “مقدمه ای بر شناخت قالی ایران” و “فرشنامه ایران” معتقدند که این طرحها عبارتند از: طرحهای خوشه انگوری، سبزیکار چمنی، گلدانی و درختی، ستونی 33 پل، برگ چغندری، قاب قرآنی، بته جقه ای، لچک ترنج کف ساده و همچنین نقشههای گل فرنگ و گوبلن و یا نقشههای شکارگاه و افشان، بازوبندی، خشتی و …
آقای “تورج ژوله” نویسنده کتاب “پژوهشی درفرش ایران” طرحهای متداول کرمان را چنین تقسیم بندی میکند:
طرح سبزی کار طرحهای تصویری که اغلب بهترین آنها در حوزه قالیبافی راور بافته شده و میشوند.
طرحهای افشان به ویژه افشان شاه عباسی که شاید بهترین آنها در دوره معاصر حاصل قلم توانای طراحان خاندان شاهرخی بوده باشد و از دیگر طرحهای معروف کرمان نقوش قاب قرآنی، انواع درختی و گلدانی تلفیقی و همچنین انواع گل فرنگ میباشد.
این روزها کشورهایی چون چین با تقلید استادانه ای از نقشههای قدیمی و جالب کرمان، فرشهایی با بافت بسیار شسته رفته و با پشمهای مرغوب و رنگهای درخشان احتمالاً با استفاده از تکنیکهای کامپیوتری به بازارهای غرب میفرستند که تهدیدی بسیار جدی برای آینده فرش کرمان شده است
رنگ بندی
همانگونه که قبلاً ذکر شد، رنگهای مورد استفاده در قالیهای کرمانی یکی از دلایل شهرت این قالیها میباشد که علاوه بر استفاده از رنگهای باثبات و گیاهی، دارای ترکیب بندی رنگی بسیار قوی نیز میباشند.
در قالیهای مرغوب کرمان بطور معمول حداقل 15 رنگ و در قالیهای نفیس تا 30 رنگ نیز مورد استفاده قرار میگیرد. از لحاظ رنگ آمیزی، فرش کرمان یکی از متنوعترین و شادترین فرشهای ایران محسوب میشود. لاکی سیر و روشن، بژ، عنابی، مسی، آبی سیر و روشن، سرمه ای، صورتی، و سبز سیر و روشن از مهمترین رنگهای مورد استفاده در قالیهای کرمان میباشند.
- رنگرزی
شهرت عمده فرشهای کرمان بخاطر رنگرزی آن میباشد، کرمان تنها مرکز قالیبافی در ایران است که در آن تقریباً به کلی مواد رنگ آمیزی بیگانه تحریم شده اند. رنگهای به کار رفته بسیار متنوع هستند اکثراً این رنگها که تا گذشته نزدیک در کارگاههای رنگرزی برای مصارف شالبافی و قالیبافی بکار میرفتند از سری رنگهای طبیعی بودند ولی در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم مقداری رنگهای جوهری به کارگاههای رنگرزی آن راه یافت . رنگهای گیاهی مورد استفاده عبارتند از: نیل (ترکیبی)، قرمز دانه، روناس، پوست گردو، پوست انار، برگ مو، بوریا و حنا. همانند بقیه نقاط ایران، در کرمان هم، زاج تنها ماده ثابت کننده ای است که در رنگرزی خامه قالی مورد استفاده قرار میگیرد.
– ابعاد
آقای تورج ژوله در کتاب خود (پژوهشی در فرش ایران) چنین میآورد: ابعاد فرش کرمان چندان متنوع نیست و گرایش به بافت فرشهای کوچک مانندذرع و نیم و دو ذرع کمتر است. اما ابعاد 3 2 و 5/35/2 و 43 متری و بزرگتر در میان قالیهای قدیم و جدید کرمان بسیار زیاد است. بافت کناره نیز در کرمان چندان متداول نبوده است. در سالهای اخیر ابعادی همچون خرک (تقریباً 60120 سانتی متر) و همچنین پشتی و روکش صندلی و مبل نیز رواج زیادی یافته است.
اما در کتاب “مقدمه ای بر شناخت قالی ایران”، “یساولی” نظری خلاف نظر آقای ژوله دارند ایشان معتقدند: قطع قالیهای کرمان بسیار متنوع است و از قالیچههای کوچک 9/06/0 متر تا قالیهای بزرگ 47 متر در تغییر است
وضعیت فعلی
طراحان: بیشتر محققان، شروع طراحی قالی را در کرمان مرهون خاندان مشهور “شاهرخی” میدانند.محسن خان، پیشکسوت نقاشان قالی کرمان به کار نقاشی مینیاتور قلمدان، اشتغال داشت. او که ابداع کننده سبک نقطه زنی است، با طرح اولین نقش قالی تا آخر عمر قلم از کف ننهاد و حسن خان پسر و شاگرد او و معلم ثانی نقاشان قالی کرمان در طول زندگی پربارش بیش از هزاران نقش قالی را ابداع کرد. علاوه بر آنها امیر خان شاهرخی، احمد خان شاهرخی و پسرانش حسین و حسن خان مشهورترین طراحان کرمان میباشند. شکر الله پاک گوهر، رضا خان رند، محمود ارجمند، محمد سام، حسن رسولی، میرزا علیرضا مایل و … از دیگر طراحان مشهور و معاصر کرمان بوده اند. علاوه بر اینها در کتاب “مقدمه ای بر شناخت قالی ایران” تعدادی دیگر از طراحان کرمان معرفی شده اند که عبارتند از: شیخ رمضان میر سرجانی، استاد کاظم، احمد خان، احمد علی خان، کربلائی اکبر فدائی، کاشی نقاش، حاج محمد جعفر، عزیز الله بهارستانی، راوی از جمله در گذشتگانند که هر کدام از اینان هزاران طرح را به تصویر کشیدند و شاگردان زیادی را پروردند. هنرمندانی چون: محمد علی شاهرخی (پسر حسن خان) اکبر بهارستان پسر عزیز بهارستان، عباس سروری شاگرد او و احمد کیوان و علی صوتی، محمود رسولی که همه اینها اکنون دست اندرکار طرح نقش قالی اند.
تولید کنندگان: از میان تولید کنندگان فرش کرمان احمد یزدان پناه (دیلمقانی)، محمد ارجمند کرمانی (ملقب به سلطان قالی کرمان) برادران رشید فرخی، برادران اژدری و ژان تیمور یاناکی از بزرگترین تولید کنندگان فرشهای قدیم کرمان بوده اند. ابوالهادی، فتحی، یظهری و وزیری از مهمترین تولید کنندگان فعلی فرش شهری باف استان کرمان میباشند. شرکت سهامی فرش ایران نیز با بیش از شصت سال سابقه از قدیمیترین تولید کنندگان اصیل کرمان میباشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
زیره کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
زیره یکی از بهترین سوغات کرمان است و در طب قدیم به آن کمون نیز گفته میشد زادگاه اولیه آن کرمان است که نوع سیاه آن در آنجا پرورش پیدا کرده است بیشتر در سواحل رودخانهها میروید و زراعت آن به آب زیادی احتیاج ندارد دارای رنگهای مختلفی از جمله سیاه سفید سبز صورتی زرد قهوهچرمسازی کرمانشاه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخچه چرم سازی در کرمانشاه با توجه به اینکه منطقه کرمانشاه از دیرباز محل پرورش احشام و دامهای فراوان بوده است بنا به ضرورت دباغی رونق فراوان داشته است و این امر کرمانشاه را به یکی از منابع اصلی تولید و پخش چرم مرغوب در سراسر کشور مبدل کرده است اگر بخواهیم راجع به این هنر بنویسموسیقی بومی کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
كرمان به عنوان پهناورترين استان ايران از چنان تنوع فرهنگي و اجتماعي برخوردار است كه محققان را به شگفتي وا ميدارد در اين ميان موسيقي نيز به عنوان جزئي اساسي و جدايي ناپذير از زندگي مردم اين استان از تنوع و گوناگوني غريبي برخوردار است موسيقي در استان كرمان به گروههاي عمدهاي چونکاک کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پخت شیرینی کاک در کارگاههای شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینیهای سنتی محسوب میشود مواد مورد نیاز آرد 300 گرم آب ولرم 50 میلی لیتر روغن محلی حیوانی یا روغن جامد 50 گرم مایه خمیر فوری 1 قاشق چایخوری تخم مرغ 1 عدد نمک 1 2 قاشق چایخوری پودر قند 160 گرم پودر هلنان برنجی کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پخت نان برنجی در کارگاههای شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینیهای سنتی محسوب میشود مواد لازم آرد برنج نرم و الک شده 250 گرم پودر قند 90 گرم روغن جامد 125 گرم ترجیحا روغن کرمانشاهی زرده تخم مرغ 1 عدد گلاب 4 1 پیمانه تخم خرفه برای تزیین به میزان لازم زعفران آب شده 1دوینه یا ترخینه کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این غذا را بیشتر در زمستان میخورند و مواد اصلی آن را در بهار و تابستان فراهم میکنند برای تهیه این خوراک ابتدا گندم را تمیز میشویند سپس آن را میپزند و پس از پختن آن را خشک میکنند سپس بلغور را آسیاب میکنند از چندی قبل دوغ را در مشک میریزند تا آبش گرفته شود پس از آن با بروغن کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کرمانشاهیان گردشگران و مسافران از عطر و طعم منحصر به فرد روغن حیوانی کرمانشاهی خاطرههای زیادی دارند چرا که حضور آن از گذشتههای خیلی دور بر سر سفره کرمانشاهیان دیده میشود تا آنجا که سفره مردمان این دیار هر چقدر هم که رنگارنگ و تجملاتی باشد بدون روغن کرمانشاهی لطف چندانی ندابازیهای محلی کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
استان کرمان همچون دیگر استانهای کشورمان از فرهنگ غنی و پرباری برخوردار است امروزه توسط کارشناسان هنری این استان 70 نوع بازی محلی شناسایی شده و در کتاب بازیهای محلی کرمان به چاپ رسیده است برای آشنایی بیشتر با بازیهای محلی استان کرمان برخی از آنهار را معرفی کردهایم که عبارتنبازیهای محلی کرمانشاه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازیهای محلی استان کرمانشاه نقش در فرهنگ و آداب و رسوم خاص کردها دارد و در حال حاضر 200 بازی محلی در استان کرمانشاه وجود دارد از جمله بازیهای محلی استان کرمانشاه بازی ارچن است که مختص سنین 10 الی 15 است و زمان انجام آن فصول پاییز و زمستان است همچنین بازی آسیا مختص سنین 3 الیخرمای کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
خرما خرما میوه بهشتی است که کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش اشتها آور بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی موثر در پیشگیری و درمان بیماریهای همچون فقر آهن کم خونی و چربی خون بالا میکند یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان کرمان با توجه به آب ولباس محلی کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشاک مردان و زنان کرد شامل تنپوش سرپوش و پایافزار است ساخت و کاربرد هریک از این اجزا بسته به فصل نوع کار و معیشت و مراسم و جشنها با یکدیگر تفاوت دارد هرچند پوشاک نواحی مختلف کردستان مانند اورامان سقز بانه گروس سنندج مریوان و… متفاوت است اما از نظر پوشش کامل بباشگاه تنیس توچال | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این باشگاه ۶ زمین استاندارد دارد که در سال ۸۱ تاسیس شده است یکی از ویژگی های این باشگاه چشم انداز عالی آن به شهر تهران از ایستگاه اول توچال میباشد این باشگاه در رده های سنی مختلف برای ورزشکاران مبتدی و حرفه ای فعالیت دارد هم آقایان و هم بانوان میتوانند از امکانات این باشگاه اسنگهداری 157 حیوان در باغ وحش «کاسیت» خرمآباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 02 31-مدیر باغ وحش کاسیت خرمآباد با اشاره به نگهداری 157 حیوان در این باغ وحش گفت آمادگی مبادله حیوان با سایر باغ وحشهای دارای صلاحیت را داریم محمدرضا نیکوسرشت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان خاطرنشان کرد باغ وحش تحقیقاموزهها جذام ندارند، به دیدنشان برویم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 2 28 – امروز – 28 اردیبهشت – روز جهانی موزه نامگذاری شده اما در کشوری با تمدن 2500 ساله مردم با موزهها قهر هستند و باید بپذیریم که علاقهای به موزهها نداریم به گزارش سرویس میراث فرهنگی ایسنا وقتی بیشترین تعداد بازدیدکننده از موزهها ۱۰ میلنان بلیط یا بلوط | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
قدیمیترین نان محلی کهگیلویه نان بلیط یا نان بلوطی است برای تهیهی این غذا پوستهی سخت بلوط را میگیرند و خشک میکنند سپس پوستهی نازک بعدی را که به آن جفت میگویند نیز میگیرند این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است جفت بسیار تلخ است و آنرا درون پوستتلهکابین 3 کیلومتری در لنگرود احداث میشود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 2 28 – مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گیلان از پروژه در دست اجرای تلهکابین در این شهرستان خبر داد و گفت طول این تلهکابین 3 کیلومتر است و ساخت آن بهزودی آغاز میشود به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان رضا علیزاده در حاشیهتنگ مهریان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مهریان نام روستایی دراستان کهگیلویه وبویراحمد است که در شهرستان بویراحمد بخش مرکزی دهستان سررودشمالی قرار دارد ارتفاع متوسط آن ازسطح دریا 1850مترمی باشد و از نظرطبیعی نیزمیان رودخانه مهریان درشرق و کوههای دناکه درشمال آن قرار دارد محصورشده است در واقع روستای مهریان یک دشت-
گوناگون
پربازدیدترینها