واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قزوين پايتخت هنر خوشنويسي در ايران ((۲
يك استاد خوشنويس قزويني ، خوشنويسي را يك نياز جوهري و ذاتي ميداند كه تامينكننده نياز و حس زيباخواهي خوشنويس و بيننده اثر بوده و انسان را به تعادل و آرامش روحي دعوت ميكند.
استاد احمد پيله چي خوشنويسي را از جمله هنرهايي ميداند كه از معنويتي عميق ، پشتوانهاي سترگ و بلند ادبيات كهن ايران كه بر فراز ادبيات جهان ميدرخشد، برخوردار است .
پيله چي ، رمز ماندگاري هنر خوشنويسي را زيباييهاي معنوي و جاودانگي آثار را مديون دسترنج نوابغ و هنرمندان برجستهاي ميداند كه ساليان طولاني در حفظ آن كوشا بوده اند.
اين مدرس خوشنويسي قدمت هزار ساله خط نسخ و ثلث ، قدمت ۷۰۰ساله خط نستعليق و قدمت ۴۰۰ساله خط نستعليق شكسته را مثال ميزند كه در طول اين سالها در مسير تحول ، تكامل ، رشد و پويايي قرار داشته اند.
وي در ادامه از ميرعماد حسني قزويني به عنوان آبروي خوشنويسي در جهان نام برد و افزود: خوشنويسي از بعد كمي و كيفي ، در ۵۰سال گذشته يك سقوط داشته و البته با تلاش مسوولان دلسوز و بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي و درپي تعليم و تربيت خوشنويسي توسط استادان بنام ، راه بالندگي را پيموده است .
پيله چي اظهار داشت : در حال حاضر درطول سه دهه خوشنويسان قزويني موجب صعود اين هنر در قزوين شدند و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ، هنرمندان بخصوص خوشنويسان توانستند به جايگاه والايي برسند كه در هيچ دوره و عصر و زماني چنين جايگاهي نرسيده بود.
استاد احمد كامكار مدرس خوشنويسي در قزوين گفت : تكنولوژي و صنعت ، باعث سلب آسايش روحي و رواني انسان شده است و تنها به مدد هنر و برانگيختن حس زيباشناسي ميتوان اين آرامش را برقرار كرد.
وي معتقداست : نسل امروز كه به مدد تكنولوژي جديد، مانند رايانه بسرعت به مسايل روز وارد ميشود، تحمل و حوصله ممارست زياد براي بدست آوردن يك شاكله خوب از يك كلمه و سطر خوشنويسي را ندارد.
استاد كامكار با اشاره به اينكه آموزش هنر تنها در سايه ايجاد رابطه و پيوند عاطفي استاد و شاگرد ايجاد ميشود، افزود: هنر خوشنويسي علاوه بر زيبايي جنبه مريد و مرادي نيز دارد.
وي افزود: اهميت دادن به مقوله هنر و هنرمندان بهترين راه ايجاد انگيزه هنري و خلق آثار جاودانه و جلوگيري از اشاعه هنرهاي مبتذل غربي است .
استاد ابوالقاسم يزدي مدرس خوشنويسي در قزوين گفت : امروزه براي آموزش اين هنر اصيل ايراني نميتوان مانند گذشتگان عمل كرد.
اين خوشنويس بااشاره به ضرورت آموزش آكادميك و علمي اين هنر به علاقه مندان و هنرجويان افزود: از آنجا كه در دانشگاهها و مراكز علمي تحقيق ، پژوهش ، نقد و بررسي مسايل از جايگاه ويژهاي برخوردار است ، اين هنر براي آيندگان ماندگار خواهد شد.
يزدي اظهار كرد: بر اين اساس براي انتقال هنر خوشنويسي ، ضرورت يك آموزش آكادميك و دانشگاهي احساس ميشود تا توسط آن خيل دوستداران اين هنر زيبا و اصيل را منطبق با روز آموزش بدهيم .
وي تصريح كرد: امروزه كه بشر در مسير پيشرفت و شتاب تكنولوژي قرارگرفته و ميرود تا در درياي ناامنيها و تشنجات غوطه ور گردد، نه تنها از هنجار و هنجارآفريني بينياز نميشود، بلكه نيازمند به عوامل تامينكننده احساسات و عواطف ميباشد.
مسوول انجمن خوشنويسان استان قزوين گفت : دياركهن قزوين بعنوان مهدخوشنويسي كشور از ديرباز جايگاه خوشنويساني نامي و مرداني بوده كه آثار ماندگار خود را براي اعتلاي فرهنگ بزرگ ايراني برجاي گذاشته اند.
استاد مهرزاد محصص مستشاري افزود: اين خطه به واسطه خوشنويسان بزرگ و برجستهاي كه داشته ، پيوسته به صورت قطب خوشنويسي در سطح كشور و جهان مطرح بوده و از ميرعمادحسني قزويني در عصر صفويه كه آثارش زينت بخش موزه هاي مهم دنياست ميتوان ياد كرد.
وي اظهار كرد: خوشنويسان در نگارش نكتهها و ضبط زبده آثار ماندگار و اغناي گنجينه مواريث هنري در قالب كتابت ، كتيبه و قطعه نويسي حضور دايمي و نقشي موثري در عرصه تاريخ و فرهنگ ايران داشته اند.
محصص مستشاري ، از عبدالرشيد ديلمي ، ميرابراهيم و گوهرشاد خاتون از فرزندان ميرعماد، ميرصدرالدين ، محمدامين نوه ميرعماد، كاووس نقاش ، مير عبدالرزاق ، محمدشفيع عمادالكتاب و عبدالمجيد طالقاني به عنوان بزرگان هنر خط قزوين در طول تاريخ كه شهرت كشوري داشتند نام برد.
گفتني است انجمن خوشنويسي استان قزوين داراي بيش از ۱۰۰دانش آموخته ممتاز و صدها هنرجو در رشتههاي نستعليق ، نستعليق شكسته ، ثلث نسخ و تحريري است كه زير نظر مربيان به تعلم ميپردازند.ك /۴
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1073]