محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852619791
گزارشی تکاندهنده از دختران آواره سوری
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گزارشی تکاندهنده از دختران آواره سوری
متن زیر، گزارش تکاندهنده «فایننشال تایمز» درباره رنجهای آوارگان و بویژه کودکان در سوریه است.
آفتاب : روزنامه شهروند با انتشار برگردان فارسی این گزارش، آورده است: از حمله نظامی جان سالم بهدر برد و از کشتار جمعی و تجاوز گروههای مختلف در سوریه فرار کرد اما درست پس از رسیدن به بهشتی امن در کشور همسایه «لبنان» بود که فاطمه 13 ساله رگ دست خود را زد.
این تنها مورد خودکشی در میان آوارگان سوری نیست. پس از سهسال زندگی در چادر، افسردگی، خود آسیبرسانی، تلاش برای خودکشی و دیگر مشکلات روحی در بین دختران سوری افزایش داشته است. نام فاطمه بهخاطر امنیت او تغییر کرده و تیم فایننشالتایمز نمیتواند خود او را مستقیما ملاقات کند. اما مادرش داستان او را با ما در میان میگذارد تا نشان دهد که چگونه پس از فرار از جنگ سوریه، دختران بیشماری هنوز با خطر تجاوز، سوءاستفاده خانگی و ازدواج اجباری روبهرو هستند.
یازدههزار سوری مجبور شدند از خانه خود فرار کنند و هیچ نشانهای از پایان جنگی که چهارسال از شروع آن میگذرد و به جنگ داخلی تبدیل شده، وجود ندارد. اولویتهای فوری در بحران آوارگی نسبتاً مشخص هستند: مردم به سرپناه و غذا نیاز دارند. اما وقتی بحرانی طولانی میشود - روزی پنج هزار نفر - تلاش برای کنترل آن طاقتفرسا میشود.
فاطمه و مادرش به مرکز زنان که توسط کمیته نجات بینالمللی راهاندازی شده، امید زیادی بستهاند. کمیته نجات در سال 1933 توسط آلبرت اینشتین برای نجات خانوادههای آلمانی که با خطر نازیها روبهرو بودند، ایجاد شد. این خیریه در حال حاضر در بیش از 30 کشور جهان از میانمار تا زیمباوه کار میکند و پس از طوفانها و سونامیها به مردم کمکرسانی میکند یا درمانگاههای بهداشت و سلامت دائمی میسازد.
در سال 2014 کمیته نجات در سطح جهانی به 14.8 میلیون نفر از جمله چهار میلیون آواره سوری کمکرسانی کرد.
با وجودی که در بین جمعیت آواره سوری، زنان بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند اما به دلیل تلاش گروههای امداد برای تهیه غذا، دارو و آموزش، زنان جوان غالبا فراموش میشوند. مادر فاطمه با سیاهی زیر چشم که از دوران سخت حکایت دارد میگوید: دختران مهاجر در زندان هستند... شبها در اردوگاهها صدای گریه زنان را میشنوید و مردانی که زنان خود را کتک میزنند. نیمی از آن زنان زیر 14 سال سن دارند.
با دسترسی محدود به آموزش، دختران آینده را از دست میدهند. والدینی که زمانی از دختران خود حمایت میکردند، اکنون خود زخم خوردهاند و غالبا دخترانشان را مورد آزار قرار میدهند و اینقدر فقیرند که با ازدواج زودهنگام آنان موافقت میکنند، یکی از امدادگران میگوید که در این شرایط امکان اینکه دختری به خودفروشی وادار شود نیز وجود دارد. در شرایط پیچیدهای که هزاران مهاجر در آن قرار دارند، ترس از تعرض یعنی اینکه بسیاری از دختران به ندرت چادرهای برزنتی را که زمستانها دچار سیل میشوند و تابستانها از گرمای هوا مانند کوره سوزانند، ترک میکنند، وجود دارد.
مادر فاطمه که با وجود درگیری با سوءرفتار خانوادگی، هنوز امیدوار است، میگوید: مرکز زنان ما را تشویق به ادامه زندگی و بازسازی تواناییمان میکند. اگر آنها نبودند، دخترم جان خود را از دست میداد و ممکن بود، خود من هم دست به خودکشی بزنم.
تلاشهای کمیته نجات
کمیته نجات بیش از 30 مرکز در اردوگاههای پناهندگان در شمال سوریه و کشورهای همسایه دارد. حمایت از زنان و توانمندسازی آنان یکی از هزاران برنامهای است که این خیریه بهعنوان بخشی از واکنش به مصائب سوریه اجرا میکند و نیازهای بهداشتی و سلامتی تا آموزش شغلی را در بر دارد.
این کمیته که سال گذشته 456 میلیون دلار درآمد داشت، بر فوریت و گسترش کار خود در سراسر جهان تأکید دارد و علاوهبر بحران سوریه که در فراخنای پنج کشور گسترده است، درمانگاههایی را برای معالجه بیماران ابولا در غرب آفریقا ایجاد کرد و در مناطقی که عراقیها از دست نیروهای داعش میگریزند، کمکهای انسانی توزیع کرد. کمیته همچنین در آمریکا به مهاجرانی که شانس شروع زندگی جدیدی را به دست آوردهاند، کمک میکند.
یافتن راهحلهای درازمدت برای مهاجران، جهت ثبات منطقه بسیار حیاتی است زیرا اردوگاهها، زمینی حاصلخیز برای رشد گروههای رادیکال افراطی هستند. جابهجایی عظیم مردم، موجب فشارهای اقتصادی میشود که میتواند در مناطق پذیرای آنان، ناامنی بهوجود آورد اما همانگونه که بزرگترین بحران آوارگان جنگ جهانی عمیقتر میشود، بودجه خیریهها کاهش مییابد. هفته گذشته سازمان ملل اعلام کرد که به علت کمبود بودجه، لیست غذای حیاتی خود را به 1.7 میلیون آواره سوری کاهش میدهد.
دیوید میلبند، رئیس و مدیر اجرایی کمیته نجات میگوید: بحران سوریه بزرگترین فاجعه بشری قرن حاضر تاکنون است. حدود نیمی از 22 میلیون جمعیت کشور مجبور به ترک خانه خود شدند و این میزان بسیار بزرگتر از آن است که داوطلبان کمک بتوانند آن را درک کنند.
جنگ، بیماری و فجایع محیطی به چیزی که از زمان جنگجهانیدوم عنوان بزرگترین بحران مهاجرت را بهخود اختصاص داده، افزوده است. میلبند، از کمیته نجات خواسته است که به نیازهای زنان مهاجر توجه بیشتری نشان دهند.
سارا ابواصالی، رئیس برنامه زنان کمیته نجات در ترکیه میگوید: بازپروری حیاتی و لازم است، به این موضوع از منظر دیگری نگاه کنید؛ چه کسانی سوریه را دوباره خواهند ساخت؟ فقط رسیدن به اردوگاهها در سوریه بسیار چالشبرانگیز است زیرا جادهها، نقطههای ایست و بازرسی و شهرها مرتباً بین گروههای مسلح مختلف دستبهدست میشوند. قانعکردن خانوادههای محافظهکار که غالباً خروج زنان از خانه را ممنوع کردهاند، خودش مانع جدی دیگری است. با وجود این مساله، حدود دو هزار زن روزانه از هشت مرکز زنان کمیته نجات در شمال سوریه دیدن میکنند و از کمک و مشاوره بهره میگیرند.
کمیته «گروههای سیار» را به اردوگاههای بیشتری میفرستد ولی این تلاش مانند قطرهای در دل اقیانوس است. سوریهای مهاجر در طول مرز شمالی حدود 500 اردوگاه ساختهاند که برخی دهها هزار ساکن دارند.
کمیته نجات میگوید، کارش بسیار حیاتی است زیرا بسیاری از برنامههای مربوط به جوانان در اردوگاهها بهطور ناخواسته دختران را از برنامهها حذف کردهاند؛ زیرا از نظر آوارگان پس از سن بلوغ دختران و پسران نباید کنار هم باشند.
آمار ناامیدکننده
برنامه زنان کمیته نجات بهطور مرتب با حداقل 32 هزار زن آواره در یکسال کار کرده است اما حتی داستانهای موفق نیز به دلیل مسائل تازهای که گزارش میشود، مایه خوشحالی نیست. فاطمه یکی از این موارد است. زخمهای روی بازوها و همچنین افسردگی او به کمک مشاوران کمیته التیام یافت اما کمی بعد، پدرش او را مجبور به ازدواج با پسرعمویش که دوبرابر فاطمه سن دارد، کرد و به راه دوری فرستاد.
در حالی که آمار قابل اعتمادی از تجاوز یا خود آسیبرسانی وجود ندارد، مادر فاطمه میگوید، بسیاری از دختران به بریدن رگ خود اقدام میکنند. زنان جوان دیگری از این هم فراتر رفتهاند. یک نفر خودسوزی کرد، آنها او را بیرون اردوگاه به خاک سپردند. دیگری سعی کرد با خوردن کُلر خودکشی کند که او را به بیمارستان رسانده و معدهاش را شستوشو دادند. دختر دیگری را میشناسم که فقط 15 سال داشت و قبل از آن خانوادهاش سهبار او را شوهر دادهاند. این دختر سعی کرد فرار کند.
متوقف کردن همه ازدواجهای اجباری و زودهنگام امکانپذیر نیست. در برخی مناطق روستایی سوریه، این مسأله امری متداول و عادی است اما اغلب سوریها تا پایان تحصیلات دانشگاهی دخترشان منتظر میماندند. اکنون مدرسهای نیست و درحالیکه بحران طولانیتر میشود، خانوادهها توسط خواستگاران خارجی که شیربهای خوبی هم میپردازند، وسوسه میشوند.
هبا، دختر 26 ساله شاد و شلوغ با کت چرمی و روسری سفید، امید خود را از دست نداده است. مناطقی در شمال سوریه جایی که او مراکز زنان کمیته نجات را اداره میکند، برای بازدید بسیار خطرناکند به همین دلیل او برای دیدن تیم روزنامه فایننشالتایمز در ترکیه از مرز عبور میکند. برای ایمنی وی، نامش را اعلام نمیکنیم.
هبا بیش از هر چیز از سرنوشت دخترانی که او نمیتواند به آنها کمک کند، بیم دارد. «تشخیص واقعیت از شایعاتی که مرتباً دهان به دهان میچرخد، کار بسیار سختی است. ما به ندرت دوباره از زنانی که به آنها کمک میکنیم، خبری میشنویم. برخی زنان بدون اینکه آگاه باشند، با مردان در ترکیه یا کشورهای حاشیه خلیجفارس ازدواج میکنند و نمیدانند که این شرایط رسمی و قانونی نیست. گفته میشود بسیاریف از این دختران به فاحشگی وادار میشوند.»
هبا میگوید: «حتی چادر محل اقامت یک دختر، امن نیست. خشونت جنگ، رفتارها را بهویژه در میان پسرانی که طی درگیریها به بلوغ میرسند، تحتتأثیر قرار میدهد تا حدی که موارد زیادی از آزار جنسی دختران گزارش میشود. رهیافتن به این محیطها بسیار سخت و پیچیده است. بسیاری زنان خجالتیتر از آن هستند که حتی بپذیرند مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند.»
در لبنان، آوارگان مونث ممکن است سرپناههای مخفی پیدا کنند اما در شمال سوریه که از قانون خبری نیست، خانه امن یا مراکز قانونی وجود ندارد. بهجای این مراکز، هبا و دوستانش استراتژیهای مبارزه و کنار آمدن با شرایط را آموزش میدهند. در مرکز جوانان آواره در ترکیه، مشاوری بهنام منال با گروهی از دختران خندان و شلوغ احاطه شده که پیشنهادهای خود درمورد «راههای نه گفتن» را با صدای بلند میگویند تا منال روی بورد بنویسد.
دختران جملات را با هم تمرین میکنند تا ببینند چه کاری نتیجه بهتری دارد. کمی بعد، منال پیشنهاد میکند که ایده برتر را به والدینشان که اجازه نمیدهند دختران خانه را ترک کرده یا به مدرسه بروند، بگویند.
هبا میگوید: «ما با چیزهای کوچک شروع میکنیم. اگر دختران نتوانند آن را انجام دهند، چگونه میتوانند درمورد مسائل بسیار بزرگتر و مهمتری چون ازدواج بحث کنند؟ زمانی که دختران و زنان شروع به صحبت میکنند، اعتماد به نفسشان سریعا افزایش مییابد. گاهی لازم نیست خودمان زیاد صحبت کنیم، ما فقط فرصت را برایشان فراهم میکنیم... آنها خودشان همدیگر را راهنمایی میکنند. بهعنوان مثال، زنان بزرگتری که قبلا و در سن کم ازدواج کردهاند، به مادران جوانتر میگویند، من خیلی عذاب کشیدم، سعی کن برای دخترت مادر بهتری باشی.»
کمیته نجات امیدوار است با بودجه بیشتر بتواند چادرهایی ویژه آماده کند تا در آنجا به زنان آموزش شغلی بدهند و آنها بتوانند کار خود را آغاز کنند و در هزینه خانواده کمکخرج باشند.
مادر فاطمه یاد میگیرد که قبل از اینکه دختر جوانترش با سرنوشت مشابه خواهرش مواجه شود، صحبت کند. او میگوید: «فکر میکردم هیچ دوستی ندارم، از دنیا میترسیدم... حالا جواب شوهرم را میدهم، آخرینبار که میخواست دخترم را کتک بزند، جلویش ایستادم و حرف زدم.»
او لبخند میزند و با ناباوری میگوید: «شوهرم واقعا گوش کرد، بالاخره نتیجه گرفتم.»
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
مخالفت گروه های معارض سوری با دعوت سازمان ملل برای مذاکره
مخالفت گروه های معارض سوری با دعوت سازمان ملل برای مذاکره گروه های مسلح مخالف دولت سوریه با دعوت سازمان ملل برای مذاکره مخالفت کردند به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رویترز گروه های مسلح معارض سوری در نامه ای با دعوت فرستاده ویژه سازمان مسوريه: اردن تروريستها را در خاک خود آموزش ميدهد |اخبار ایران و جهان
سوريه اردن تروريستها را در خاک خود آموزش ميدهد وزارت امور خارجه سوریه همچنین اردن را به حمایت از گروههای تروریستی از جمله جبهه النصره برای استقرار پادگانهای آموزشی در خاک این کشور و تسهیل ورود آنها به خاک سوریه متهم کرده است کد خبر ۵۰۱۴۰۳ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰تصاویر/ درد و رنج مسلمانان آواره میانماری در اندونزی
تصاویر درد و رنج مسلمانان آواره میانماری در اندونزیمسلمانان روهینگیایی آواره در طول مسیر فرار از نسل کشی و به دلیل خودداری از پذیرش آوارگان توسط دولت اندونزی مدتهای طولانی و در شرایطی بسیار سخت بر روی دریا سرگردان مانده و جان میدهند جبهه جهانی مستضعفین نوشت خبرگزاری «رگزارشی از بازی نکردن بازیکن برزیلی
پای مسائل مالی در میان است یا مصدومیت گزارشی از بازی نکردن بازیکن برزیلی بازی نکردن گابریل و خبر مصدومیت ناگهانی این بازیکن موضوعی است که شاید نتوان به راحتی با آن کنار آمد و آن را پذیرفت به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز عدم حضور فرناندو گابریل هافبک برزیلی تیم فوتبال پرسپولیس دراقدام دولت اردن در حمایت از تروریسم در سوریه «شرمآور» است
وزارت خارجه سوریه اقدام دولت اردن در حمایت از تروریسم در سوریه شرمآور است شناسهٔ خبر 2583848 - دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱ ۲۹ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی وزارت خارجه سوریه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل ضمن محکومیت اقدام دولت اردن در حمایت از تروریسم در سداعش و النصره در سوريه باهم درگير شدند
داعش و النصره در سوريه باهم درگير شدند شبکه تلویزیونی پرس تی وی در خبری فوری اعلام کرد گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره در حومه دمشق باهم به شدت درگیر شدند باشگاه خبرنگاران شبکه تلویزیونی پرس تی وی در خبری فوری اعلام کرد گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره در حومه دمشق ب25 حمله هوايي عليه داعش در عراق و سوريه |اخبار ایران و جهان
25 حمله هوايي عليه داعش در عراق و سوريه نیروی ضربت مشترک روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد در سوریه شش حمله هوایی نزدیک الحسکه خودروها و مواضع جنگی داعش را منهدم کرد کد خبر ۵۰۱۴۰۴ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰ ۱۳ - 19 May 2015 نیروی ضربت مشترک اعلام کرد آمریکا و متحدانشروسیه و آمریکا در مورد راههای حل و فصل سیاسی مساله سوریه گفتگو کردند
روسیه و آمریکا در مورد راههای حل و فصل سیاسی مساله سوریه گفتگو کردند مسکو-ایرنا- میخاییل بوگدانف نماینده رییس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و دانیل روبین اشتاین نماینده رییس جمهوری آمریکا در مساله سوریه در مورد راههای حل و فصل سیاسی سوریه گفت و گو و تبادل نظر کردند بوگدانف روزدر گفتوگو با بیبیسی یک مقام سعودی: عربستان قبل از توافق هستهای، علیه سوریه وارد عمل میشود
در گفتوگو با بیبیسییک مقام سعودی عربستان قبل از توافق هستهای علیه سوریه وارد عمل میشودشبکه بیبیسی در گزارشی با توجه به نگرانی ریاض در خصوص توافق هستهای ایران و ۱ ۵ نوشت که یکی از مقامات ارشد سعودی گفته که عربستان قبل از توافق نهایی هستهای علیه سوریه وارد عمل میشود بهسوریه دولت اردن را مسوول آموزش تروریست ها دانست
سوریه دولت اردن را مسوول آموزش تروریست ها دانست تهران - ایرنا - وزارت خارجه سوریه دولت اردن را مسوول آموزش تروریست ها و فراهم کردن تسهیلات برای عبور آنها از مرزهای مشترک دو کشور دانست به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه سانا دمشق خواستار جلوگیری از کمک های تسلیحاتی و آموزشی اردن بهرئیس انجمن همبستگی با سوریه در فرانسه در گفتوگو با فارس مطرح کرد ظهور نظم نوین جهانی در خاتمه جنگ سرد آمریکا
رئیس انجمن همبستگی با سوریه در فرانسه در گفتوگو با فارس مطرح کردظهور نظم نوین جهانی در خاتمه جنگ سرد آمریکا و روسیه در سوریهرئیس انجمن همبستگی با سوریه در فرانسه با اشاره به اینکه در نتیجه حوادث سوریه شاهد ظهور نظام نوین جهانی خواهیم بود گفت راه حل همه بحرانها از جمله در سوریهشکایت سوریه از اردن به دلیل حمایت از گروههای تروریستی
شکایت سوریه از اردن به دلیل حمایت از گروههای تروریستی شناسهٔ خبر 2583994 - سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی وزرات خارجه سوریه با ارسال نامه ای به سازمان ملل بر حمایت اردن از گروههای تروریستی در سوریه تاکید کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقدختران بالاشهری دوره قاجار (عکس)
دختران بالاشهری دوره قاجار عکس روز نو این تصویر دختران بالای شهر و پولدار تهرانی در دوره قاجار را نشان می دهد تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۳۰عکس/ دختران بالاشهری دوره قاجار
عکس دختران بالاشهری دوره قاجار این تصویر دختران بالای شهر و پولدار تهرانی در دوره قاجار را نشان می دهد 94 2 29 - 07 45 - 2015-5-19 07 45 32داعش و جبهه النصره در سوريه باهم درگير شدند |اخبار ایران و جهان
داعش و جبهه النصره در سوريه باهم درگير شدند شبکه تلویزیونی پرس تی وی در خبری فوری اعلام کرد گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره در حومه دمشق باهم به شدت درگیر شدند کد خبر ۵۰۱۳۶۱ تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰ ۱۷ - 18 May 2015 شبکه تلویزیونی پرس تی وی در خبری فوری اعلام کنقش حزب الله در جنگ سوريه روشن شده / اهتراز پرچم زرد رنگ مقاومت بر مواضع النصره
رویترز نقش حزب الله در جنگ سوريه روشن شده اهتراز پرچم زرد رنگ مقاومت بر مواضع النصره خبرگزاری رویترز در گزارشی از بیروت به قلم لیلا بسام و تام پری نوشت زمانی که جنبش حزب الله لبنان نخستین بار در حمایت از بشار اسد رئیس جمهور سوریه به جنگ داخلی در این کشور ملحق شد نقش این جنبش9 واقعیت مهم درباره پسوریازیس
9 واقعیت مهم درباره پسوریازیس تهران - ایرنا - پسوریازیس یک بیماری مزمن سیستم ایمنی بدن است که می تواند به دفعات عود کرده و موجب اختلال التهابی مشترک شود و در مرحله اول پوست را درگیر می کند به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از هلث گفته می شود این بیماری دارای زمینه ژنتیکی-
گوناگون
پربازدیدترینها