واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آیین همسرداری؛
اختلاف زن وشوهر ها فقط بر سر پول است!
دعواهاي مالي از آن دعواهاي خطرناکي است که به سادگي ميتواند کار را به جاهاي باريک بکشاند؛ بزرگترين آسيبي که اين دعواها در روابط زوجين به جا ميگذارد بدبيني است-
امام على عليه السلام : خوش اخلاقى روزى ها را زياد مى كند و ميان دوستان انس و الفت پديد مى آورد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، درست است که حرف زدن بر سر پول و بهتر بگويم دعوا کردن بر سر پول روابط عاطفي زوجها را تحتتأثير قرار ميدهد اما بررسي موارد واقعي نشان داده است اين زوجها بهطور نامحسوس قبل از اينکه درگير مسائل مالي شوند، يک مشکل کوچک يا بزرگ عاطفي را از سر گذراندهاند. در واقع ميتوان گفت مشکلات ريز و درشتي که در هر زندگي وجود دارد، ميتواند باعث اختلافات مالي هم بشود؛ مشکلاتي که حذف آنها لااقل در ۳سال اول ازدواج ساده نيست. به همين دليل بايد کاري کرد که مسائل بين زوجين به کلاف سردرگمي به نام مشکلات مالي ختم نشود؛ در سالهاي ابتدايي و بحراني زندگي هر زوج اختلافاتي پيش خواهد آمد.
اما اگر اين زوج در مسائل ماليشان شفاف و البته صحيح عمل کرده باشند هيچگاه در دام مشکلات مالي و متعاقب آن طلاق اقتصادي نخواهند افتاد. دعواهاي مالي از آن دعواهاي خطرناکي است که به سادگي ميتواند کار را به جاهاي باريک بکشاند؛ بزرگترين آسيبي که اين دعواها در روابط زوجين به جا ميگذارد بدبيني است. بدبيني از آن دست مشکلاتي است که اثرات مخرب آن خيلي دير از بين ميرود و در موارد زيادي رفع کامل آنها بسيار سخت و به ندرت انجام ميشود. اما با وجود ترسناک بودن اين مشکل که ممکن است در کمين زندگي مشترک هر زوج هر دو شاغل جواني باشد، راهکارهايي هم وجود دارد که با عمل کردن به آنها ميشود عوارض را به حداقل ممکن رساند و حتي برعکس، اين تهديد بزرگ را به فرصتي استثنايي تبديل کرد .
اعتماد کليد اين قفل است
اگر زوجها به هم اعتماد داشته باشند، ۹۰درصد مشکلاتي که ممکن است پيش بيايد خودبهخود حل ميشود. نبود اعتماد ميان زوجها را مهمترين حلقه زنجيره است که خانوادههاي نوپا را به دام مشکلات و دعواهاي مالي مياندازد؛ اعتمادي که به شيوهاي استاندارد بايد ميان زوجها بهوجود بيايد اما اين اعتماد چيزي نيست که يک زوج شب بخوابند و صبح شاهد تولدش باشند. براي رسيدن به يک فضاي امن راهکارهاي استانداردي هست که بايد از آنها پيروي کرد و اينطور که معلوم است يکي از مهمترين گامها براي رسيدن به آن، شروع ماجراي اعتمادسازي است؛ تجربه نشان داده اعتمادسازي بايد از سوي مردان شروع شود. دلايل متعددي وجود دارد که باعث ميشود زنان در زندگي احساس ناامني بيشتري بکنند و نگاهشان به آينده بيشتر از مردها توأم با شک و ترديد باشد. تجربههاي ناخوشايند زنان ديگر، احساس تضييع حقوق قانوني و آسيبپذيري بيشتر زنان از عوامل بهوجود آمدن اين احساس است. بنابراين لازم است که آقايان پيشقدم شوند و به همسرانشان به روشي صحيح ثابت کنند که آينده خوب يا بد متعلق به هر دوي آنهاست. زن اين حق را دارد که در داشتههاي زندگي با همسرش شريک باشد، همانطور که وظيفه دارد در نداشتنها هم کنار همسرش بماند اما اين خيلي مهم است که شريک شدن در داشتهها مثل يک هديه يا حق مسلم به او داده شود و خيلي مهم است که قبل از درخواست به حقش برسد.
اينطور که معلوم است اگر زنان بعد از درخواست يک چيزي به آن برسند در تصوراتشان اين ايده شکل ميگيرد که من به زور به اين حق رسيدم. درحاليکه پيشقدم شدن مردها در شريک کردن زن در امور مالي تأثير بسيار خوبي روي آنان ميگذارد؛ به نام زدن آپارتمان، ماشين و… تنها راه اعتمادسازي نيست. مردها ميتوانند به زنانشان ثابت کنند که در مورد مسائل مالي و تصميمگيري درباره خريدها و سرمايهگذاريها و حتي خرج کردن درآمد ماهانه با هم برابرند. در خانه يک نفر ميتواند مدير مالي باشد اما اين مدير ميتواند حس اعتماد را بدون کم و کاست به معاونش بدهد. معاون هم در اينجا زني است که پا به پاي شوهرش کار ميکند و در عوض ميبيند که همسرش نسبت به او نگاه از بالا به پايين ندارد و در مورد تصميمگيري براي خرج کردن هر دو با هم مشورت ميکنند.
گاوصندوق کوچک
داشتن پساندازهاي کوچک خصوصي براي هر يک از زوجين مي تواند دردسر ساز باشد.پساندازهايي که کليت آن بايد شفاف باشد اما ميشود رقم و ريز آن را خصوصي نگه داشت؛ هر انساني که کار ميکند و درآمد دارد، حق اين را دارد که بخشي از آن درآمد را فقط براي خودش داشته باشد. هر يک از زوجين ممکن است احتياج داشته باشند که بدون اطلاع همسرشان پولي را خرج کنند؛ مثلا به يک دوست يا فاميل پول قرض بدهند يا براي يکي از اعضاي خانوادهشان هديه بگيرند يا حتي به او کمک مالي کنند. براي رفع صحيح اين مسائل است که زوجها بايد يک گاوصندوق کوچــــــک خصوصي داشته باشند. البته هر دو از وجود چنين پساندازي اطلاع داشته باشند و حتي از اين منبع کوچک هم بهموقع براي اعتمادسازي استفاده کنند.
خانمها بخوانند
خيلي قبلتر از اينکه حتي فکر ازدواج را بکنيد بايد يک دوره روي خودتان کار کنيد تا نگاهتان به مردي که قرار است با او ازدواج کنيد کمي منطقيتر شود. اکثر خانمهاي متاهل طبق يک عادت عجيب خودشان را موظف ميدانند که به دختران در سن ازدواج مشاورههاي عجيب و غريب بدهند. اين مشاورهها هم معمولا حول مشکلات زندگي مشترک خودشان است و بس. اتفاقا يکي از موارد مهم آن هم مسائل مالي است؛ نصيحتهايي مثل «حقوقت را توي خانه خرج نکن»، «شوهرت را با پول خرج کردن تنبل نکن»، «پولهايت را براي خودت نگهدار» و هزار نصيحت ديگر که بايد آنها را فراموش کنيد. ضمنا غير از نصيحتهاي عمه و خاله يک باور ديگر هم هست که باعث ميشود خانمها در دام نقزدن مالي بيفتند. باوري که به آنها ميگويد تو به اين مرد تکيه کردهاي و در نتيجه او موظف است همه مسائل را براي تو حل کند.
با خودمان روراست باشيم، مردي که با وجود مشکلات روزگار ما تصميم به ازدواج گرفته و با شجاعت اين کار را کرده، همان مردي است که ميشود به او تکيه کرد. پس با تنها گذاشتنش در مشکلات مالي اين تکيهگاه را براي خودمان به آوار تبديل نکنيم . تعامل نیوز/ 2014
۰۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]