واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۸ب.ظ)
دولت به فکر شغل براي کشاورزان باشد! موج - با افزايش قيمت سوخت و ابطال کارت هاي سوخت ماشين هاي کشاورزي هنوز معلوم نيست دولت سهميه سوخت براي کشاورزان تعيين مي کند يا نه؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، افزايش مکانيزه شدن مراحل توليد کشاورزي از اولويت هاي مهمي است که هميشه بر آن تاکيد شده است. اين روند مي تواند هزينه هاي توليد را کاهش داده و از طرفي به تسريع توليد و افزايش آن مي انجامد. با جمع شدن کارت هاي سوخت ادوات کشاورزي و افزايش قيمت گازوئيل از ليتري 250 تومان به ليتري 300 تومان، بايد ديد دولت چه تدابيري براي کشاورزان و توليدکنندگان در نظر مي گيرد. ظاهرا در مجلس هنوز بر سر اين موضوع صحبتي نشده است. لزوم اين موضوع از آنجا بيشتر معلوم مي شود که بدانيم جمع زيادي از کشاورزان، خرده پا و خرده مالک هستند و هنوز چاه کشاورزي آنان با سوخت گازوئيل مي چرخد. معلوم نيست دولت سهميه اي براي اين کشاورزان در نظر گرفته است يا نه؟ از طرفي کشاورزاني که مجهز به ادوات مکانيزه کشاورزي هستند نيز مشخص نشده که بعد از ابطال کارت سوخت ماشين هاي کشاورزي خود بايد چه کنند؟
هدايت الله ميرمراد زهي، عضو کميسيون کشاورزي و منابع طبيعي مجلس، در اين زمينه به موج مي گويد: «هنوز در مجلس و دولت بحث بر سر اختصاص سهميه سوخت براي کشاورزان نشده است، اما؛ روشن است که اگر سهميه سوخت براي اين دسته از کشاورزان در نظر گرفته نشود نخواهند توانست محصول توليدي داشته باشند.»
علاوه بر آن کشاورزاني که ماشين هاي مکانيزه دارند وقتي قيمت سوخت براي آنها گران تمام شود، توليد نمي کنند. کشاورزي از آن دسته مشاغلي است که اگر پيش نيازهاي آن فراهم نباشد کشاورز رغبتي براي آن پيدا نمي کند. مثل دامداري که اگر علوفه و هزينه دام و امکانات براي آن مهيا نشود، يا محدود مي شود و يا اينکه دامدار ورشکسته خواهد شد. بنابراين دولت با سياست هاي افزايش قيمت سوخت و ابطال کارت هاي سهميه سوخت بايد منتظر بيکاران ديگري باشد. بيکاراني که لزوما تحصيلات ندارند. يا مجبورند کاگري کنند يا آنهايي که دستشان به دهنشان مي رسد در بازار آزاد فعاليت کنند. با اين حساب معلوم نمي شود که تکليف بخش توليد در کشاورزي چه خواهد شد؟ چرا که اين اولين بار نيست که قيمت سوخت بالا رفته است. از طرفي با وجود کم آبي و هشدارهايي که به کشاورزان مي دهند معلوم نيست آب چاه هاي کشاورزي بايد با کدام سوخت بالا بيايد. اگر قرار بايد با سوخت گرانتر بالا بيايد شايد کشاورز ترجيح دهد که کارش را رها کند. اين مسأله را درکنار ماليات هايي بگذاريد که براي چاه هاي کشاورزي مي بندند. اين مسأله را در کنار دلال هايي بگذاريد که قيمت محصول کشاورز را ارزان تر از آن چه هست مي خرند و گران تر به دست مصرف کننده مي رسانند. اين را در کنار اين مسأله بگذاريد که واردات محصولات کشاورزي کمر توليد را شکسته است و البته که بايد مباحث کشاورزهراسي و بحران آب را هم به آن اضافه کرد. از اين بابت است که بايد دولت سهميه ويژه اي براي کشاورزان در نظر بگيرد و به آنها اطمينان دهد که جايگزيني براي کارت هاي سوخت ابطال شده قرار مي دهد. آيا قرار است صرفا وارد کننده محصولات کشاورزي باشيم؟ آيا قرار است که کشاورزان هم به جمع بيکاران در شهرهاي بزرگ و به خصوص تهران بپيوندند؟ پس اگر اين طور است دولت از همين الان به فکر شغل براي کشاورزان متضرر باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]