محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845533750
چرا کمکاری و تنبلی در جامعهی ما رسوخ کرده است؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارگران؛
چرا کمکاری و تنبلی در جامعهی ما رسوخ کرده است؟
برای مقاومسازی اقتصاد، باید نسلی را تربیت کنیم که با کار اُنس بگیرد. ضروری است والدین کودکان خود را علاوه بر تحصیل، با کار و تلاش نیز آشنا نمایند و با مهارتآموزی و مشارکت دادن آنها در فعالیتهای اجتماعی، افرادی مسئولیتپذیر تربیت کنند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، نیروی انسانی در هر جامعهای به عنوان باارزشترین سرمایه محسوب میشود؛ به طوری که شاهدیم در نظام بینالملل کشورهایی که دارای جمعیت بیشتری هستند، در رشد اقتصادی گوی سبقت را از سایر ملل ربودهاند. از آن جمله میتوان به کشورهای چین، هند، مالزی و... اشاره کرد.نیروی انسانی سرمایهای است که میتواند با تخصص و دانش خود علوم و دانش را بومی کند و رشد اقتصادی را در هر زمینهای که کشور به آن نیاز دارد ارتقا دهد و به خودکفایی برساند.
در این میان، آنچه نیروی انسانی را باارزشترین سرمایه میکند، تخصص و دانش و در کنار آن تعهد و وجدان کاری است که باعث میشود کار مفیدی در جامعه صورت گیرد. اما بهکارگیری افراد در کاری که با تواناییها و اطلاعات ایشان همخوانی ندارد یا تغییر در فعالیت کاری او میتواند زمینهی ناخشنودی و کارگریزی را در فرد ایجاد نماید. همچنین کارگریزی در بسیاری از افراد به یک امر طبیعی تبدیل شده است و بیشترین دلیل آن تنبلی و فرار از مسئولیت است. در واقع عدم مسئولیتپذیری، خود یکی دیگر از عوامل کارگریزی محسوب میشود. خصوصیات روانی، از جمله تنبلی و آزمندی، در کنار سازگاری با ناامیدی، سبب میشود افرادی خسته و عبوس و غمگین در جامعه حضور داشته باشند که با شادی و کار بیگانهاند و از فعالیت و خلاقیت رویگردان هستند.
محققی به نام تالکوت پارسونز، در تبیین علل توسعهنیافتگی و عدم تحرک و پیشرفت افراد، از کسانی که خود را با اوضاع تطبیق نمیدهند و غیرفعال هستند به عنوان افرادی نام برده است که بیش از هر چیز به آزادی خود علاقهمندند و حاضرند بهای آن را حتی اگر فقر باشد، بپردازند. در واقع وی معتقد است که فقرا موارد خاصی هستند که به طور کامل و مناسب اجتماعی نشدهاند و سایر افراد ناسازگار با جامعه کسانی هستند که نه هدفهای تعیینشده از سوی اجتماع را درک کردهاند (مثلاً موفقیتهای اقتصادی و اجتماعی) و نه از روشهای رسیدن به آن آگاهی دارند.
به نظر میرسد که ما در سطح ملی شاهد نوعی بحران در تلقی از کار، ثروتاندوزی و انباشت سرمایه و مفاهیم مرتبط با آن و به طور کلی فرهنگ کار هستیم. به علاوه به نظر میرسد میزان انگیزهی پیشرفت نیز در بین مردم ایران کم است و آنها صرفاً برای دستیابی به استانداردهای مطلوب زندگی تن به کار میدهند. در نتیجه پس از تأمین آن، تلاش، پشتکار و سختکوشی توجیه چندانی در بین ایرانیان ندارد که ریشههای آن را میتوان در وابستگی قدرت اقتصادی برتر در شهرها به حکومت و کارگزاران محلی جستوجو کرد.
به واسطهی حکومت استبدادی در ساختار تاریخ پیشین ایران، روند خود به خودی تبدیل سرمایهی مالی به سرمایهی تولیدی به بنبست میرسید و خصلت تجاری شهرها را پررنگتر میکرد که در آنها روح تحرک و پویایی کار صنعتی به چشم نمیخورد. وجود این زمینه بعدها، با توجه به واردات کالاهای غربی و وابستگی کشور به درآمد حاصل از فروش نفت، به اقتصاد رانتی و غیررسمی انجامید که فضای اقتصاد ایران را غیررقابتی کرد. اقتصاد غیررقابتی و فضای ناروشن قراردادها و مبادلات سبب پیشبینیناپذیر بودن فعالیت اقتصادی و در نتیجه هرجومرج شده است که کارگران و کارمندان را از کار و تلاش و فعالیت عقلانی رویگردان کرده و باعث فراگیر شدن اشتغال بیبرنامه و بیانگیزه به جای کار کردن بابرنامه و باانگیزه شده است.
به طور کلی، انگیزهها و دلایل «کارگریزی» در ایران یا سایر کشورهایی که به نوعی با این معضل دست به گریبان هستند مختلف است و میتوان آن را در دلایل متعددی جستوجو کرد؛ تغییر در فعالیتهای کاری، همچون فناوری جدید یا تغییر اهداف، حاکمیت روابط بر ضوابط، بروکراسی سردرگم، ساعت کار زیاد، عدم حمایت مسئولین از کارکنان خود، دخالتهای زیاد در مسائل شخصی، اجتماعی و زندگی خانوادگی در محیط کار، فشار بیش از حد ناشی از غیرواقعی بودن مهلت انجام کارها، داشتن شغلی که متناسب با شاغل نباشد، فقدان مهارت کافی در نحوهی انجام کار، نبود مشاوره و ارتباطات، انجام کارهایی که بسیار مشکلاند یا لزوم چندانی به انجام آنها نیست، فقدان مکانیسمهای کنترل و ارزشیابی و سبک مدیریت که ممکن است تمام این عوامل باعث بروز کارگریزی و کاهش انگیزهی کیفیت کار در افراد گردد.
همچنین از معضلاتی که فرهنگ کارگریزی در بر خواهد داشت میتوان به موارد مختلفی اشاره کرد، از جمله آنکه در جمعیتهای گریزان از کار و تلاش، خلاقیت و نوآوریهای ارزشمند پدیدار نمیشود، زیرا نوآوری و خلاقیت به دنبال سختکوشی در راه رسیدن به هدف به دست میآید و این خود سبب میشود کارآفرینی در جامعه رشد نیابد و فرصتهای شغلی جدید شکل نگیرد و به این وسیله، بر تعداد بیکاران کاذب و واقعی جامعه افزوده شود، زیرا بسیاری از شغلهای کاذب خود نوعی بیکاری محسوب میشوند.
یکی دیگر از مشکلات پدیدآمده در اثر کاهلی انسانها وقوع اشتباهات فراوان است. تصمیمات غلط فراوانی که به علت بیتجربگی و محدودیت علم و دانش صورت میگیرد و صدمات فراوانی را به فرد و جامعه وارد میسازد و در آینده این اثرات تخریبی، فشار روانی زیادی بر اعضای یک جامعه وارد میکند و بهداشت روانی و سلامت جامعه را مورد مخاطره قرار میدهد.
همچنین هنگامی که بر تعداد افراد کاهل و گریزان از مسئولیت اضافه میشود، زمانه برای حضور افراد فرصتطلب مهیا میگردد و مسئولیتها در دستان کسانی قرار میگیرد که تلاش میکنند با ایجاد یک محیط بدبینانهی شدید و خراب کردن اذهان دیگران و نابود کردن شخصیت افراد، زمینه را برای پایمال کردن حقوق دیگران توسط خود مهیا کنند. لذا هر چه بر تعداد افراد کاهل و تنبل اضافه میشود، از طرف دیگر، لحظه به لحظه شرایط برای حضور سودجویان مهیاتر میشود.
بر اساس آنچه گفته شد و چنانچه لازم باشد، در دستگاهها و سازمانها باید به هر نحوی تشویق و رضایت افراد پرکار و مسئولیتپذیر جلب گردد؛ چرا که عدم رضایت کسی که مسئولیتی را پذیرفته است میتواند در کارگریزی و فرار از مسئولیت و عدم انجام آن مؤثر واقع شود و تنبیه و تشویق، خود میتواند یکی از ابزارهای مؤثر در رفع این مشکل باشد و باید سعی شود در گزینشها افراد مسئولیتپذیر و متعهد و افرادی که از تقوای شغلی بیشتر برخوردارند بیشتر استفاده شود، چرا که در یک سازمان یا در یک دستگاه اداری یا تولیدی حتی یک نفر فرد کارگریز میتواند باعث عدم مسئولیتپذیری در دیگر پرسنل باشد. یکی دیگر از مشکلات در این امور بیتوجهی مدیران به افراد و پرسنل زیرمجموعهی خود است که توجه خاص و ویژه به موضوع کمکاری و کار مفید و کارگریزی در زیرمجموعهی خود ندارند و این عامل موجبات دلسردی بسیاری از افراد متعهد و مقید به کار و تلاش را فراهم میکند.
تحقق اهداف توسعه مستلزم وجود فرهنگ، نگرش و روحیات اقتصادی مشوق و انگیزهبخش است؛ به طوری که از تلاش و پشتکار، نظم و دقت، خلاقیت و نوآوری در کار، روحیهی کار جمعی و مشارکت و روحیهی مسئولیتپذیری حمایت کند. لذا فقدان یا ضعف این روحیات، که در قالب ضعف فرهنگ کار مفهومسازی شده است، مانع بزرگی بر سر راه توسعهی اقتصادی در کشور قلمداد میشود.
تحولهای اقتصادی معلول تحول فرهنگ و منبعث از آن است. تحول اساسی و زیربنایی در فرهنگ و تکنیک جامعه به خودی خود باعث میشود که اقتصاد از حالت رکود فرهنگی خارج شود و به رشد و توسعه برسد. مفهوم یکدلی یا همدلی را میتوان در توصیف فردی که واجد ویژگیهای انسان متحرک و پویاست به کار برد و این ویژگی به او قدرت توسعهی هویت خود را میدهد و او را قادر میسازد تا خود را با شرایط جدید و اوضاع متغیر منطبق نماید.
رقابت میان کشورهای جهان روز به روز سختتر میشود و نسل آینده باید در میان این رقابت شدید زندگی کند و اگر سختکوشی را نپذیرد، مجبور است دنبالهرو دیگر جوامع شود و از فرهنگ آنان تبعیت نماید. به طور مسلم، نهادینه شدن فرهنگ کار را باید از خانواده، مدرسه و جامعه آغاز کرد. متأسفانه باید گفت کمکاری، عافیتطلبی و بیتوجهی به وجدان کاری ریشه در خانواده و سپس مدرسه دارد و کودکان، نوجوانان و جوانان با الگوبرداری از رفتارهای والدین و سپس معلمان و استادان خود با فرار از مسئولیت و کار بیشتر آشنا میشوند. بدون شک اقتصاد ما، که دارد دوران گذار سرنوشتسازی را طی میکند، به تلاش و فعالیت مؤثر و همهجانبه نیازمند است. امید است که شاهد تحولات اثربخشی، چه در حوزهی قانون و فضای کسبوکار و چه در انگیزهی کار و فعالیت، باشیم تا بتوانیم به اهداف مهم اقتصادی کشور در افق 20ساله دست یابیم.
برای ریشهکن کردن بیکاری و گسترش اشتغالزایی در جامعه، باید نسلی را تربیت کنیم که با کار اُنس بگیرد. ضروری است والدین کودکان خود را علاوه بر تحصیل ، با کار و تلاش نیز آشنا نمایند و با مهارتآموزی و مشارکت دادن آنها در فعالیتهای اجتماعی افراد مسئولیتپذیری تربیت نمایند. در غیر این صورت، نسل راحتطلب تنها به سوی فعالیتهای کاذب و دلالی رو خواهند آورد و چنین جامعهای مستعد بسیاری از آسیبهای اجتماعی خواهد بود.
میدانیم با توجه راهبرد اصلی کشور که موضوع اقتصاد مقاومتی است، کار و تلاش بیشتر اهمیت یافته است. اهمیت راهبرد فوق زمانی روشن میشود که بدانیم معضل اصلی توسعهنیافتگی کشورها، تنبلی، کارگریزی و ارادهی ضعیف است و نقطهی عطف تحول و توسعه، در کار مضاعف و همت عالی نهفته است./برهان/110
۰۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
چرا صنایع پاییندستی نفت دیگر مزیت ندارند؟
یک اقتصاددان عنوان کرد چرا صنایع پاییندستی نفت دیگر مزیت ندارند یک اقتصاددان معتقد است صنایع پایین دستی نفت با توجه به هزینههای تولید ارزش افزوده چندانی ایجاد نمیکنند لذا دولت باید تمرکز خود را از این صنایع به سمت حمایت از تولیدات دانشبنیان و هایتک ببرد به گزارش سرویسپیشبینی قیمت طلا در روزهای آینده/ چرا طلا ارزان شد؟
رییس اتحادیه طلا و جواهر پیشبینی قیمت طلا در روزهای آینده چرا طلا ارزان شد محمد کشتیآرای رییس اتحادیه طلا و جواهر درباره دلایل کاهش قیمت طلا در بازار توضیح داد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز روند کاهشی قیمت طلا در بازار ادامه دارد به طوری که هر گرم طلای 18 عیار از 97 هآغاز چرای دام در مراتع استان اصفهان
آغاز چرای دام در مراتع استان اصفهان چراي دام در يک ميليون و 900هزارهکتار مراتع ييلاقي استان اصفهان آغاز شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران معاون فني و آبخيزداري منابع طبيعي استان اصفهان گفت از اين مراتع علاوه بر خانوارهاي روستايي 6 هزار و 400 خانوار عشايري دارايچند توصیه به دولت برای کنترل بازارمرغ/چرامردم مرغ منجمد نمیخرند؟
رمضان نیامده مرغ گران شد چند توصیه به دولت برای کنترل بازارمرغ چرامردم مرغ منجمد نمیخرند شناسهٔ خبر 2581437 - شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۱ اقتصاد > کشاورزی و دامداری درحالیکه مسئولان دولتی اعلام کرده بودند قیمت مرغ ماه رمضان ۷ هزار تومان خواهد بود رییس انجمن پرورش دهندگچند توصیه به دولت برای کنترل بازارمرغ/ مردم چرا مرغ منجمد نمیخرند؟
رمضان نیامده مرغ گران شد چند توصیه به دولت برای کنترل بازارمرغ مردم چرا مرغ منجمد نمیخرند درحالیکه مسئولان دولتی اعلام کرده بودند قیمت مرغ ماه رمضان ۷هزار تومان خواهد بود رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی قیمت را بین ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان دانست وگفت مردم ازخرید مرغ منجمد اسچرا دولت یازدهم هیچ اقدامی برای تک نرخی کردن ارز انجام نداد
تراز مظاهری با بیان اینکه تاثیر مذاکرات هستهای بر روی نرخ ارز یک پارامتر دسته دوم است گفت نظام چند نرخی ارز باعث فساد است و دولت هنوز هیچ حرکتی در این زمینه انجام نداده است پایگاه خبری تحلیلی تراز طهماسب مظاهری رئیس اسبق بانک مرکزی در گفتگو با تراز با بیان اینکه با گذشت بیشجنگل شناس اتریشی:چرای بی رویه دام عامل اصلی تخریب جنگل هیرکانی است
جنگل شناس اتریشی چرای بی رویه دام عامل اصلی تخریب جنگل هیرکانی است نوشهر ـ ایرنا ـ مشاور بین الملل جنگلداری اجتماعی پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی گفت تعداد زیاد دام در جنگل های هیرکانی یکی از دلایل اصلی تخریب های این جنگل ها محسوب می شود آندراش دارابانت Andras Daraچرای بی رویه دام عامل اصلی تخریب جنگل هیرکانی است
جنگل شناس اتریشی چرای بی رویه دام عامل اصلی تخریب جنگل هیرکانی است نوشهر - ایرنا - مشاور بین الملل جنگلداری اجتماعی پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی گفت تعداد زیاد دام در جنگل های هیرکانی یکی از دلایل اصلی تخریب آن محسوب می شود آندراس دارابانت Andras Darabant روز شنبهیوندای در انتظار چراغ سبز پیکاپ کوچک
سهشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵ ۵۴ به نظر میرسد یک پیکاپ کوچک چند منظوره بر مبنای مدل مفهومی هیوندای سانتا کروز به زودی به مرحله تولید خواهد رسید به گزارش ایسنا دیو زوچوسکی مدیرعامل هیوندای موتور آمریکا در مصاحبه ای درباره تولید چنین خودرویی گفت این موضوع هنوز رسمی نشده است هیوندچرا بنزین تکنرخی شد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا بنزین تکنرخی شد تصمیمگیری در مورد تک نرخی شدن بنزین باید از جنبههای مختلف چون جغرافیایی سیاسی امنیتی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد باید ببینیم حرکت دولت با درک جامع نسبت به موارد یاد شده است یا تصمیم ساده مالی بوده است کد خبر ۵۰۳۴۵۷ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷روزنامه دولت: چرا بنزین تک نرخی شد؟
روزنامه دولت چرا بنزین تک نرخی شد روزنامه ایران در تیتر یک به موضوع چرا بنزین تک نرخی شد پرداخت و صاحبنظران اقتصادی در گفت وگو با ایران تک نرخی شدن بنزین را بررسی کردند این گفت و گو که در شماره روز سه شنبه پنجم خرداد 1394 خورشیدی به چاپ رسید می افزاید در سومین روز از سومین مچرا بنزین تکنرخی شد؟/ اقدامی بهسود اقتصاد ملی
چرا بنزین تکنرخی شد اقدامی بهسود اقتصاد ملی در سومین روز از سومین ماه سال جاری دولت از طرح جدید خود برای تک نرخیکردن بنزین رونمایی کرد بر اساس این طرح قیمت بنزین معمولی با یک نرخ 1000 تومان در کشور عرضه خواهد شد که با از بین رفتن اعتبار ذخیره بنزین 700 تومانی کارتهای سوخانتقاد مشاور رییس سازمان سرمایهگذاری از کمکاری در تهیه نقشه راه تامین منابع مالی
جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۵ مشاور رییس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی گفت در تهیه نقشه راه تامین منابع مالی در توسعه سرمایه گذاری کم کاری شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در چهارمحال و بختیاری کودهای 24 اردیبهشتماه در نشست سرمایه گذاریچرا بنزین تک نرخی شد؟
روزنامه ایران نوشت چرا بنزین تک نرخی شد در سومین روز از سومین ماه سال جاری دولت از طرح جدید خود برای تک نرخیکردن بنزین رونمایی کرد بر اساس این طرح قیمت بنزین معمولی با یک نرخ ۱۰۰۰ تومان در کشور عرضه خواهد شد که با از بین رفتن اعتبار ذخیره بنزین ۷۰۰ تومانی کارتهای سوخت ازعضو انجمن حسابداران توضیح میدهد: چرا شاخص 7 هزار واحد کاهش یافت؟/ تازه قیمت واقعی سهام افشا شده است
عضو انجمن حسابداران توضیح میدهد چرا شاخص 7 هزار واحد کاهش یافت تازه قیمت واقعی سهام افشا شده است اقتصاد > بازار مالی - عضو شورای عالی انجمن حسابداران ایران معتقد است تا زمانی که بخش واقعی اقتصاد وارد دوران رونق نشود بورس کشور نیز نمیتواند رونقی داشته باشد بوعضو هیأت علمی دانشگاه تهران مطرح کرد نیاز به تدوین یک گزارش جامع در مسئله آب/ چرا آمار منابع آبی در ایران محرم
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران مطرح کردنیاز به تدوین یک گزارش جامع در مسئله آب چرا آمار منابع آبی در ایران محرمانه استعضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت در مسائل آبی نیاز به تدوین یک گزارش جامع داریم که برآیند تمام تفکرات و نظرات جامعه در زمینه آب باشد به گزارش خبرگزاری فارس به نقلنظارت غیراصولی و قیمت گذاری غیرکارشناسی عوامل رکود در بازار پوشاک/چرا برند ایرانی موردپسند نیست؟
نظارت غیراصولی و قیمت گذاری غیرکارشناسی عوامل رکود در بازار پوشاک چرا برند ایرانی موردپسند نیست اقتصاد > صنعت - مشکلات صنعت نساجی و ضعف های شدید صنایع بسته بندی و کاستی های برندینگ در حوزه پوشاک دست به دست هم داده اند تا حلقه های زنجیره تولید و عرضه پیشین و پسین پو-
اقتصادی
پربازدیدترینها