واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حذف یارانه ثروتمندان مطالبه مردم است/ تغییر قیمت حامل های انرژی ضروری بود
سخنگوی دولت و رئیس «سازمان مدیریت و برنامه ریزی» درباره ضروت اصلاح قیمت حامل های انرژی و برنامه های دولت برای جلوگیری از تورم گفت: با توجه به کاهش درآمدهای نفتی کشور راهی جز اصلاح قیمت حامل های انرژی که تکلیف قانونی نیز محسوب می شود، باقی نمانده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، با توجه به تک نرخی شدن قیمت بنزین از قرار لیتری 1000 تومان و پیامد آن، نگرانی ها از افزایش قیمت کالاهای اساسی و خدمات، در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر، با حضور دکتر محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، ضروت اصلاح قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین، گاز و گازوئیل و برنامه های دولت برای جلوگیری از تورم انتظاری ناشی از این اصلاحات بررسی شد.
در ابتدای این گفتگو دکتر نوبخت در پاسخ به اینکه تغییر قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین و گاز چه ضرورتی داشت، گفت: دولت می داند که افزایش قیمت ها برای مردم خوشایند نیست، اما این افزایش قیمت به موجب قانون هدفمندی یارانه ها بوده است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه قانون هدفمندی یارانه ها در سال 89 در مجلس تصویب شد، گفت: خلاصه این قانون این است که از محل اصلاح قیمت حامل های انرژی و افزایش آن، دولت منابعی را کسب کند و این منابع را میان مردم و بخش های صنعت، بهداشت و کشاورزی تقسیم کند.
نوبخت با تاکید بر اینکه پولی که دولت برای پرداخت یارانه نقدی مردم و تقویت تولید و کشاورزی باید به دست آورد، چیزی حدود 48 هزار میلیارد تومان است، گفت: دولت امسال در مجموع 32 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار دارد که نیمی از آن باید به مردم داده شود؛ 30 درصد صرف تولید و بقیه به خزانه واریز شود که تا رقم 48 هزار میلیارد تومان دولت 16 هزار میلیارد تومان کسری دارد.
سخنگوی دولت افزایش قیمت ها را یکی از راه های تامین 16 هزار میلیارد تومان کسری عنوان و تصریح کرد: رئیس جمهور به شدت مخالف افزایش قیمتی است که بتواند 48 هزار میلیارد تومان برای دولت منابع ایجاد کند، چرا که برای تامین این رقم قیمت ها باید به اندازه ای افزایش می یافت که جامعه تاب نمی آورد.
رئیس «سازمان مدیریت و برنامه ریزی» به وضع دشوار دولت برای اداره کشور و پرداخت تعهدات اشاره کرد و گفت: درآمدهای نفتی کشور از 120 میلیارد دلار در سال های گذشته به 24 میلیارد دلار کاهش یافته و با این محدودیت منابع مالی، راهی جز اصلاح قیمت حامل های انرژی که در قانون نیز تکلیف شده، باقی نمانده است.
نوبخت افزود: زمانی که بحث افزایش قیمت بنزین در دولت مطرح شد از بنزین 1200 و 1500 تومانی صحبت بود، اما رئیس جمهور این افزایش قیمت را نپذیرفت و پس از طرح دیدگاه کارشناسان اقتصادی، دولت قانع شد که بنزین سهمیه ای حذف شود.
سخنگوی دولت تاثیر این افزایش قیمت بنزین بر دیگر کالا و خدمات در کشور را ناچیز دانست و گفت: در «سال همدلی و همزبانی» مردم نیز باید به دولت کمک کنند تا با کاهش تاثیر روانی این قضیه جلوی فرصت طلبی گرانفروشان گرفته شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با تاکید بر اینکه دولت هم اکنون برای پرداخت یارانه های نقدی مردم به اندازه ده هزار میلیارد تومان کسری دارد، افزود: با تک نرخی شدن قیمت بنزین دولت سه هزار میلیارد تومان منابع مالی کسب می کند که به همراه 6 هزار و سیصد میلیارد تومان اعتبارات عمرانی فقط باید صرف پرداخت یارانه نقدی به مردم شود.
وی در پاسخ به اینکه چرا سوم خرداد برای چنین کاری انتخاب شد، گفت: این موضوع و سوم خرداد هیچ ارتباطی با هم ندارد و تصمیمی بود که باید گرفته می شد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه قانون هدفمندی یارانه ها از ابتدا به درستی اجرا نشد، گفت: امسال سال پایانی اجرای این قانون است و افزایش قیمت بنزین کاملا منطقی بود، چرا که برابر این قانون، سال آخر اجرای این قانون قیمت بنزین باید به 90 درصد فوب خلیج فارس برسد.
سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]