تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843432512




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما براي راضی کردن تل آويو و رياض به دردسر افتاده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ميدل ايست مانيتور:
اوباما براي راضی کردن تل آويو و رياض به دردسر افتاده است
پایگاه اینترنتی میدل ایست مانیتور نوشت: مخالفت عربستان سعودی و اسرائیل با توافق هسته ای ایران، اوباما را به دردسر انداخته است.


به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران، هیچ کس تکذیب نمی کند که از زمان آغاز بحران بر سر برنامه هسته ای ایران، این کشور در شکستن قواعد و قوانین اسرائیل و آمریکا برای خاورمیانه موفق بوده است. تقریبا در مدت دو دهه این بحران، نه آمریکا و نه متحدان این کشور نتوانسته اند ادعای ایران را درباره ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران رد کنند. موفقیت ایران پس از دستیابی به توافق موقت هسته ای در سال دو هزار و سیزده آغاز شد. آمریکا مداخله کرد و توقف موقت برنامه هسته ای ایران را پیش بینی کرد و در عوض این توافقنامه تحریم های اقتصادی وضع شده علیه ایران را با امید دستیابی به توافقی نهایی در مرحله ای بعد کاهش داد.
علاوه بر حمایت هایی که از این توافق صورت گرفت، عده ای نیز به غیر از اسرائیل و عربستان سعودی به طور کامل با آن مخالفت کردند. اسرائیل و عربستان سعودی معتقدند با تهدید مستقیم ایران مواجهند و مطالبات امنیتی و سیاسی شان بر اساس این توافقنامه محقق نشده است.
اسرائیل نارضایتی خود را نسبت به این توافقنامه با توصیف آن به عنوان موفقیتی بی سابقه برای ایران نشان داد، چرا که بر اساس آن ایران برنامه هسته ای خود را حفظ می کند و به مخالفت با شناسایی این رژیم صهیونیستی و تهدید به نابودی این رژیم ادامه می دهد. عربستان سعودی نیز اعلام کرد موفقیت های دیگر ایران به همراه این توافق خواهند آمد و این توافق مستقیما بر عربستان سعودی تاثیر می گذارد. علاوه بر این حقیقت، ایران پروژه تسلط غرب را بر منطقه در هم شکست، دولت تهران به بهای عربستان سعودی موقعیت مذهبی، اقتصادی و نظامی شیعه را دریافت کرد و این در حالی است که ریاض خود را رهبر سنی منطقه می داند. گمان می رفت ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان از شرکت در نشست کمپ دیوید به نشانه اعتراض به توافق با ایران خودداری کند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مراقب بود تا هماهنگی های لازم را با اسرائیل بر سر مذاکرات با ایران به منظور حل و فصل نقطه نظرات متفاوت دوطرف به انجام رساند؛ وی نیات مشابهی برای دوستان دیگر عربی خود به ویژه عربستان سعودی داشت. وی اطمینان داد آمریکا همه اقدامات لازم را برای آرام نگاه داشتن آنها در مواجهه با این توافق صورت دهد. اوباما حتی در کمپ دیوید متعهد شد امنیت کشورهای مخالف و ایمنی آنها را در برابر تهدیدهای آتی ایران تضمین کند. با این حال به نظر می رسد ریاض کاملا از وعده های آمریکا درخصوص نگرانی های فزاینده این کشور درخصوص ایران در منطقه راضی نیست. دولت ریاض از واشنگتن می خواهد به تهران برای متوقف کردن کامل برنامه هسته ای خود یا شفاف سازی بیشتر آن فشار آورد. پادشاه عربستان متقاعد نشده است که ایران برنامه هسته ای خود را در جهت نظامی پیش نمی برد و برای ساخت سلاح هسته ای اقدام نمی کند.
عربستان سعودی فعالیت های هسته ای ایران را یک جنبه از تهدیدهای بسیار علیه این پادشاهی می پندارد بنابراین در ازای سکوت در مواجهه با چنین توافقی، توانمندی نظامی هسته ای را احتمالا به صورت آماده خواستار است. اسرائیل نیز در ازای سکوت در برابر چنین توافقی و کنار گذاشتن گزینه نظامی یک جانبه اش، غرامتی متناسب خواستار است که با نگرانی ها و ترس های متعدد رژیم تطابق داشته باشد.
اسرائیل علاوه بر دستیابی به قدرت هسته ای از آمریکا می خواهد تا سلاح های این رژیم را به روز کند. این رژیم همچنین از اسرائیل می خواهد کمک های نقدی خود را به صورت دائمی به این رژیم پرداخت کند و در محافل بین المللی به ویژه در مناقشه با فلسطینی ها به لحاظ دیپلماتیک و سیاسی از اسرائیل دفاع کند.
به هر حال اوباما با احساس گیجی و سردرگمی روبه روست که آیا می تواند از یک طرف توضیحات لازم را از ایران دریافت کند و از طرف دیگر خود را با سیاست ها و مواضع اسرائیل و عربستان هماهنگ کند. با این حال این سردرگمی مانع از حرکت اوباما در این مسیر نشده است، وی در تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران در مدت ریاست جمهوری خود و همزمان راضی کردن تل آویو و ریاض است. با این حال به نظر می رسد وی در این خصوص صادقانه سخن نمی گوید و وعده های دروغین می دهد. وی در تلاش برای متقاعد کردن اسرائیل به حمایت از توافقنامه نهایی در ازای جوایزی مناسب از جمله انتقال سلاح و تامین تقاضاهای مالی این رژیم است. ما اخباری درباره تعداد غیرقابل تصوری از سلاح ها و مقادیر هنگفتی پول شنیده ایم که هرلحظه ممکن است اسرائیل آنها را دریافت کند. ما همچنین شاهد بودیم چطور اوباما کنفرانس سازمان ملل درباره خلع سلاح هسته ای منطقه را به نفع تل آویو از مسیر اصلی خود خارج ساخت.
همزمان رئیس جمهور آمریکا می گوید عربستان نیز پاداش هایی دریافت می کند البته این پاداش ها به گونه ای است که برتری نظامی اسرائیل نقض نمی شود. این امر بدین معنی است که حتی اگر ریاض تصمیم به داشتن سلاح هسته ای بگیرد، رویای عربستان برای در اختیار داشتن این سلاح ها به لطف آمریکا محقق نمی شود. اوباما با اسرائیل درباره عدم دستیابی عربستان به سلاح هسته ای موافق است چرا که چنین اتفاقی مسابقه ای هسته ای را نه تنها در منطقه خلیج فارس بلکه در کشورهای دیگرمنطقه نظیر مصر و ترکیه راه می اندازد.


اخبار مرتبط

تقابل اسرائیلی‌ها و سعودی‌ها در برخورد با مسئله هسته‌ای ایران/ رویکرد "پشت پرده" در مقابل "جاروجنجال"




۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن