محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845457423
واشنگن پست: چگونه می توان خشم عربستان از توافق هسته ای ایران را فرونشاند؟ / آمریکا با سعودی مثل آلمان غربی برخورد کند
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: واشنگن پست: چگونه می توان خشم عربستان از توافق هسته ای ایران را فرونشاند؟ / آمریکا با سعودی مثل آلمان غربی برخورد کند
یکی از پیامدهای مذاکرات هسته ای آمریکا ، افزایش تنش ها بین این کشور با متحدانش در منطقه بوده است. عربستان با تهدید خرید جنگ افزار هسته ای از پاکستان، بیشترین نارضایتی خود را از دپیلماسی آمریکا در قبال ایران، نشان داده است.
به گزارش نامه نیوز واشنگتن پست نوشت: یکی از پیامدهای مذاکرات هسته ای آمریکا ، افزایش تنش ها بین این کشور با متحدانش در منطقه بوده است. عربستان با تهدید خرید جنگ افزار هسته ای از پاکستان، بیشترین نارضایتی خود را از دپیلماسی آمریکا در قبال ایران، نشان داده است.
به گزارش پایگاه خبری «تیک»، سالهاست که آمریکا درباره فعالیت های هسته ای ایران تضمین هایی را به عربستان داده است، برای مثال، در سال 2009 هیلاری کلینتون ، وزیر خارجه وقت آمریکا ، قول داد چنانچه ایران به سلاح هسته ای دست یابد، آمریکا عربستان را زیر «چتر دفاعی » خود قرار خواهد داد.
متاسفانه این رویکرد در کاهش تنش ها کامیاب نبوده است. اخیراً ملک سلمان، پادشاه عربستان، به گونه ای معنادار، از شرکت در اجلاس امنیتی کمپ دیوید که برای اطمینان بخشیدن به کشورهای نگران حاشیه خلیج فارس برگزار شد ، شرکت نکرد.
به اعتقاد برخی تحلیلگران، دیپلماسی آمریکا در قبال ایران به طور اجتناب ناپذیری موجب تضعیف ائئلاف های آمریکا در خاورمیانه خواهد شد و آمریکا مجبور می شود با بازنگری نظر در توافق هسته ای جاری و با رها کردن مذاکرات با هدف توسل به اقدام نظامی ،متحدانش را به گونه ای آرام کند.
با وجود این، رویدادهای تاریخی حاکی از آنست که آمریکا می تواند واکنش های ناخوشایند متحدانش را بدون رها کردن دیپلماسی منطقی خود ، مدیریت کند. سیاستگذاران آمریکا می توانند با بهره جستن از وابستگی نظامی عربستان به آمریکا، مانع از پیگیری و رسیدن عربستان به سلاح هسته ای شوند و هم زمان نیز به طور گسترده دستور کار خود را در این منطقه پیش ببرند.
پیشینه تاریخی نشان می دهد که آمریکا وضعیت مشابه و سختی را در مدیریت ائتلاف خود با یکی از نزدیک ترین متحدانش در دوران جنگ سرد، یعنی آلمان داشته است. همانند وضعیت امروز عربستان، در دهه های 1950 و 1960 سران آلمان غربی نگران گسستن پشتیبانی امنیتی آمریکا بودند و از آن بیم داشتند که فشارهای داخلی آمریکا برای کاهش هزینه های اعزام نیرو به خارج از کشور، موجب خروج نیروهای آمریکا از اروپا شود.
در دهه 1960 نیز آلمان غربی از تلاش های آمریکا برای رسیدن به توافق کنترل تسلیحات با شوروی سابق خشمگین بود که از جمله این توافق ها ، «پیمان منع آزمایش محدود هسته ای» و پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) بودند. در نتیجه، مانند امروز عربستان، رهبران آلمان غربی تلاش کردند برای کاهش وابستگی خود به آمریکا به سوی سایر متحدان خود گام بردارند و برنامه دستیابی به جنگ افزار هسته ای را دنبال کنند.
در اواخر دهه 1950 آلمان غربی مذاکرات با فرانسه و ایتالیا را درباره تولید مشترک سلاح هسته ای آغاز کرد و در اوایل دهه 1960 گفتگوهای محرمانه ای را با فرانسه برای تامین مالی فعالیت های غنی سازی اورانیوم این کشور با امید به آنکه فرانسه هم به نوبه خود سلاح های هسته ای خود را در اختیار آلمان قرار دهد ، آغاز نمود .
سیاستگذاران آمریکا به جای جلب رضایت آلمان غربی از طریق رها کردن مذاکره با شوروی، راهبرد فشار و اجبار را آغاز کردند. «کندی» ، رییس جمهور وقت آمریکا، تهدید کرد چنانچه آلمان غربی برای رسیدن به سلاح هسته ای تلاش کند آمریکا به سرعت نیروهای نظامی اش را از خاک این کشور خارج خواهد کرد.
این تهدید باعث شد تا آلمان غربی در سال 1963 با رها کردن و انکار همکاری هسته ای با فرانسه، خود را کشوری غیر هسته ای اعلام و پیمان منع آزمایش محدود را امضا کند. پس از مدتی ، هنگامی که رهبران آلمان غربی از دست کشیدن دائمی از گزینه هسته ای کشورشان، خودداری کردند ، جانسون ، رییس جمهور وقت آمریکا بار دیگر راهبرد و اهرم فشار و اجبار را علیه آلمان به کار گرفت. والت روستو ، مشاور امنیت ملی آمریکا ،در سال 1968 در دیدار با رئیس پارلمان آلمان به این موضوع اشاره کرد که هر گونه تصمیمی از سوی آلمان برای رسیدن به سلاح هسته ای ،ائتلاف آلمان و آمریکا را از بین خواهد برد و آلمان را در معرض شرایط بسیار دشواری قرار می دهد که امکان دارد کاملا این کشور را نابود کند.
در این زمان، برای آمریکا مدیریت کردن نگرانی های آلمان غربی مستلزم آن بود که قول دهد چنانچه آلمان فعالیت های هسته ای خود را محدود کند ، آمریکا حمایت نظامی خود از این کشور را ادامه خواهد داد و به تعهدات خود در قبال این کشور و حضور سربازان آمریکایی در خاک آلمان، ادامه دهد و آلمان نیز به گروه برنامه ریزی هسته ای ناتو، ملحق خواهد شد.
به این ترتیب، آمریکا برای محدود کردن جاه طلبی های هسته ای آلمان غربی و از سوی دیگر برای رسیدن به اهداف وسیع سیاست خارجی خود، هر دو راهبرد «تضمین » و «اجبار» را به کار گرفت.
تجربه آمریکا در قبال آلمان غربی در خلال جنگ سرد، رهنمود و درس های مهمی برای رویکرد جاری آمریکا در قبال عربستان به همراه دارد. درست همانند آلمان غربی، عربستان برای سلاح ،آموزش و حمایت نظامی به آمریکا و شرکای این کشور وابسته است. آمریکا با سوء استفاده از نگرانی عربستان در باره متعهد کردن آمریکا برای تامین امنیت این کشور، می تواند برای پیشگیری از رسیدن عربستان به سلاح هسته ای، این کشور را به تحریم نظامی، تهدید کند. افزون بر این ، تهدید به تحریم نظامی می تواند بر اساس قوانین آمریکا باشد که در آن هر گونه کمک اقتصادی و نظامی آمریکا به هر کشوری که سرگرم دستیابی به سلاح هسته ای است، ممنوع شده است .
اصولا عربستان نیز می تواند با تهدید به کاهش یا قطع تامین نفت برای آمریکا از تحریم نظامی این کشور علیه خود جلوگیری کند. اما با رشد سریع فناوری های جدید در تولید نفت در آمریکای شمالی، وابستگی آمریکا به واردات نفت کاهش یافته است و می تواند این اهرم اقتصادی عربستان را بی اثر کند.
البته، موقعیت امروز عربستان کاملاً به وضعیت آلمان غربی سابق شباهت ندارد. برخلاف آلمان غربی، عربستان برای حفاظت از تمامیت ارضی خود متکی به سربازان آمریکایی یا سلاح هسته ای نیست و می تواند از کشورهای دیگر به جز آمریکا جنگ افزارهای پیشرفته مورد نیاز خود را تامین کند. با وجود این ، برای عربستان پیدا کردن جایگزینی مناسب برای سلاح های متعارف آمریکا، مشکل خواهد بود چون سازوبرگ نظامی آمریکایی موجود در انبارهای عربستان با سلاح های جنگی ساخت سایر کشورها الزاما سازگاری ندارند و از سوی دیگر این تجهیزات برای حفظ کارآیی و عملکرد خود به قطعات یدکی آمریکایی و دستور العمل های فنی آنها نیاز دارد. چنانچه آمریکا تصمیم بگیرد به کمک های نظامی و همکاری با عربستان پایان دهد این امر می تواند نیروهای نظامی عربستان را فلج کند.
این راهبرد «اجبار» بدون تضمین های لازم، نمی تواند موفق باشد. آمریکا باید به شرکای عربستانی خود قول دهد که در ازای پذیرش دیپلماسی آمريکا درباره ایران ، آنها برای تامین امنیت ملی خود ، از سوی آمریکا مزایا و امکاناتی را دریافت خواهند کرد از جمله مهمات و جنگ افزار های بسیار پیشرفته، آموزش های نظامی، همکاری علیه نفوذ منطقه ای ایران و حمایت از عملیات نظامی که همگی می توانند منافع هر دو کشور را تامین کنند.
این تضمین ها همانند یک پیمان، نیاز به تعهدات الزام آور ندارد چون آمریکا پیش از این هم در جنگ خلیج (فارس ) نشان داد که برای حفاظت از امنیت عربستان از نیروهای خود استفاده می کند و اخیرا نیز در عملیات نظامی به رهبری عربستان در یمن، برای این کشور کمک های اطلاعاتی و پشتیبانی تامین کرده است . برتری نظامی آمریکا به معنای آنست که عربستان جایگزینی برای دریافت این گونه خدمات ندارد. در نتیجه ، عربستان چاره ای جز وابستگی تسلیحاتی به آمریکا ندارد و همین امر سبب می شود تا نتوانند آمریکا را برای سپردن تضمین جدی تر به آن ها تحت فشار قرار دهند. چنانچه سیاستگذاران آمریکا بر این باورند که توافق اصولی با مهار کردن توانایی های هسته ای ایران ، منافع امنیتی آمریکا را در منطقه می تواند تامین کند ، پس آنها قادر خواهند بود مخالفت عربستان را با راهبرد «سپردن تضمین و اجبار»، مدیریت و مهار کنند .آمریکا با اجرای این راهبرد می تواند روابطش را با هم پیمانانش قوی تر کند ، با دشمنانش درگیر یک دیپلماسی واقع بینانه شود و از گسترش سلاح های هسته ای نیز پیشگیری کند.
۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]
صفحات پیشنهادی
واشنگتن پست:آمریکا تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران را مدیریت خواهد کرد
واشنگتن پست آمریکا تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران را مدیریت خواهد کرد تهران- ایرنا- واشنگتن پست در گزارشی به قلم جین گروژی نوشت آمریکا قادر به مدیریت کردن تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران هست و می تواند با تجربه مشابهی که در دوران جنگ سرد با آلمان غربی داشت عربستاروایت واشنگتن پست از واکنش «دور از انتظار» ایرانیان آمریکا به توافق هسته ای احتمالی
روایت واشنگتن پست از واکنش دور از انتظار ایرانیان آمریکا به توافق هسته ای احتمالی واشنگتن پست در مقاله ای به واکنش های ایرانی های خارج از کشور به مذاکرات هسته ای و نتایج حاصل از توافق هسته ای احتمالی پرداخت به گزارش نامه نیوز روزنامه واشنگتن پست در گزارشی تحت عنوان واکنش دوایران برخلاف عربستان معتقد به دیپلماسی است/ در صورت حسن نیت ۱+۵ به توافق هستهای خوشبینم | خبرگزاری ایلنا
سفیر ایران در فرانسه ایران برخلاف عربستان معتقد به دیپلماسی است در صورت حسن نیت ۱ ۵ به توافق هستهای خوشبینم ایلنا سفیر ایران در فرانسه در مصاحبهای با یک هفتهنامه چاپ پاریس از سفر رئیسجمهور فرانسه به عربستان انتقاد کرد به گزارش ایلنا علی آهنی سفیر ایران در فرانسه در مصاحواشنگتنپست: آمریکا برای توافق هستهای با ایران باید عربستان را به تحریم تسلیحاتی تهدید کند
واشنگتنپست آمریکا برای توافق هستهای با ایران باید عربستان را به تحریم تسلیحاتی تهدید کندروزنامه آمریکایی واشنگتنپست با یادآوری تجربه مذاکره آمریکا با شوروی سابق پیشنهاد داده واشنگتن در شرایط فعلی عربستان سعودی را به تحریم نسلیحاتی تهدید کند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاستراتژی آمریکا در مقابل خشم سعودیها از توافق هستهای
تحلیل واشنگتنپست استراتژی آمریکا در مقابل خشم سعودیها از توافق هستهای یافتن جایگزین برای آمریکا چندان آسان نیست چون ادوات نظامی موجود در عربستان را نمیتوان با ادواتی از کشورهای دیگر جایگزین کرد و این کشور برای قطعات تعمیرات و عملکرد دائم آنها به واشنگتن وابسته است به گزاايران با هيچگونه نظام بازرسي از تاسياست غيرهستهاي موافقت نخواهد کرد
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۰ ۴۵ق ظ بعيدي نژاد تاکيد کرد ايران با هيچگونه نظام بازرسي از تاسياست غيرهستهاي موافقت نخواهد کرد موج - عضو تيم مذاکره کننده کشورمان تاکيد کرد تيم مذاکره کننده با پذيرش هيچگونه نظام بازرسي از تاسياست غيرهستهاي شامل تاسيسات نظامي که بنا به تعريف با مواد هستهتصویب طرح «بازنگری توافق هستهای ایران»
تصویب طرح بازنگری توافق هستهای ایران تاریخ انتشار جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۰۶ مجلس نمایندگان آمریکا طرح « قانون بازنگری توافق هسته ای ایران» را تصویب کرد به گزارش انتخاب مجلس نمایندگان آمریکا طرح « قانون بازنگری توافق هسته ای ایران» را تصویب کراوباما مصوبه لزوم بازبینی توافق هسته ای ایران توسط کنگره را امضا کرد
اوباما مصوبه لزوم بازبینی توافق هسته ای ایران توسط کنگره را امضا کرد خبرگزاری پانا باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز جمعه مصوبه کنگره این کشور در خصوص لزوم بازبینی توافق نهایی هسته ای با ایران توسط نهاد قانونگذاری آمریکا را امضا کرد ۱۳۹۴ شنبه ۲ خرداد ساعت 09 21 به گزارش سرویستوافق هسته اي با ايران خطرناک است!
عضو مجلس نمايندگان آمريکا توافق هسته اي با ايران خطرناک است رئیس کمیته فرعی روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا مدعی شد توافق هسته ای با ایران خطرناک است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز راس لتینن در اظهاراتی در صحن مجلس نمایندگان آمریکا درباره توافعربستان به دنبال خرید سلاح هستهای از پاکستان |اخبار ایران و جهان
عربستان به دنبال خرید سلاح هستهای از پاکستان کد خبر ۵۰۰۹۳۷ تاریخ انتشار ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۸ - 17 May 2015 روزنامه ساندی تایمز گزارش داد که عربستان سعودی تصمیم استراتژیکی را مبنی بر خرید سلاح هستهای از پاکستان گرفته است که این امر هشدار رقابت تسلیحاتی جدیدی در خاورمیاننجفی: تحریم ها نمی تواند برنامه هسته ای را متوقف کند/موضوع ایران در آژانس نباید فراتر از یک مساله عادی باشد
نجفی تحریم ها نمی تواند برنامه هسته ای را متوقف کند موضوع ایران در آژانس نباید فراتر از یک مساله عادی باشد رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه تحریم ها نمی تواند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند گفت موضوع ایران در آژانس بایدتصویب طرح «بازنگری توافق هستهای ایران» در مجلس نمایندگان آمریکا با 400 رای موافق
تصویب طرح بازنگری توافق هستهای ایران در مجلس نمایندگان آمریکا با 400 رای موافق مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه طرح قانون بازنگری توافق هسته ای ایران را تصویب کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از آسوشیتدپرس این طرح با ۴۰۰ رای موافق در مقابل ۲۵ رای مخالف به تصویب رسید این طرریابکوف: خطر شکست مذاکرات هسته ای با ایران کاهش یافته است /روسیه هنوز به توافقی با سایر کشورهای 5+1 برای صادرا
ریابکوف خطر شکست مذاکرات هسته ای با ایران کاهش یافته است روسیه هنوز به توافقی با سایر کشورهای 5 1 برای صادرات سلاح به ایران نرسیده است معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت مذاکرات جاری بین ایران و گروه 5 1 در وین سرعت خوبی گرفته و خطر شکست مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایرانتوافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود | خبرگزاری ایلنا
باراک اوباما توافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود ایلنا رییسجمهوری آمریکا طی مصاحبهای با نشریه آتلانتیک تاکید کرد که نام وی در توافقنامه هستهای احتمالی میان ایران و گروه ۱ ۵ ثبت خواهد شد به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه باراک اوباما در مصروسیه: بزودی ماکت متن نهایی توافق ایران و 1+5 منتشر می شود / حرف از حمله به تهران قابل فهم نیست / اوضاع یمن، ا
روسیه بزودی ماکت متن نهایی توافق ایران و 1 5 منتشر می شود حرف از حمله به تهران قابل فهم نیست اوضاع یمن ایران و 1 5 را مجبور به پیشرفت در مسئله هسته ای می کند ریابکوف گفت کارشناسان با نظر آمریکا درباره قابلیت سامانه اس300 برای محافظت از ایران در برابر حملات احتمالی به این کواشنگتن: باید از خود در برابر موشکهای ایران دفاع کنیم /توافق هستهای مسئله موشکهای بالستیک ایران را حل نمیک
واشنگتن باید از خود در برابر موشکهای ایران دفاع کنیم توافق هستهای مسئله موشکهای بالستیک ایران را حل نمیکند یک مقام ارشد نظامی آمریکا روز سهشنبه گفته است که حتی در صورت حصول توافق هستهای با ایران تغییری در برنامه آمریکا برای استقرار سامانههای ضدموشکی در اروپا ایجاد نمیشرسایی در مخالفت با لایحه موافقتنامه همکاری با اوگاندا: مهمترین توافقنامه هستهای را که به حقوق فرزندانمان گره
رسایی در مخالفت با لایحه موافقتنامه همکاری با اوگاندا مهمترین توافقنامه هستهای را که به حقوق فرزندانمان گره خورده نمیتوانیم در مجلس تصویب کنیمنماینده مردم تهران در مجلس گفت با لایحه موافقتنامه همکاری با اوگاندا مخالفم زیرا برای آن در مجلس وقت میگذاریم اما مهمترین توافقنامه ب-
سیاسی
پربازدیدترینها