محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843363913
واشنگتن پست:آمریکا تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران را مدیریت خواهد کرد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واشنگتن پست:آمریکا تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران را مدیریت خواهد کرد تهران- ایرنا- واشنگتن پست در گزارشی به قلم "جین گروژی" نوشت: آمریکا قادر به مدیریت کردن تعارض عربستان با توافق هسته ای ایران هست و می تواند با تجربه مشابهی که در دوران "جنگ سرد" با آلمان غربی داشت؛ عربستان را در گرایش های مشابه مهار کند.
به گزارش این نشریه آمریکایی،گروژی که از محققان پروژه "مدیریت اتم و برنامه امنیتی بین المللی" در مدرسه "کندی" وابسته به دانشگاه "هاروارد "است می افزاید: یکی از پیامدهای مذاکرات هسته ای ایران، اوج گرفتن تنش ها با متحدان منطقه ای آمریکا در خاورمیانه است که در راس این متحدان، عربستان سعودی جای گرفته که عمیقا از دیپلماسی آمریکا در قبال رقیب ریاض در منطقه یعنی ایران ناراضی است و تهدید کرده در واکنش به حصول توافق هسته ای ایران، از پاکستان سلاح هسته ای خریداری خواهد کرد.
در ادامه این یادداشت می خوانیم: سالهاست که راهبرد واشنگتن، سپردن اطمینان به عربستان در مورد رویکردهای واشنگتن در قبال تهران است. در سال 2009 میلادی، "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه وقت آمریکا قول داد چنانچه ایران به سلاح هسته ای برسد؛ آمریکا عربستان را زیر " چتر دفاعی " خود خواهد برد. اما متاسفانه این رویکرد هم توفیقی در رفع تنشها نداشت.
" اخیرا ملک "سلمان" پادشاه عربستان در حرکتی معنادار از شرکت در اجلاس امنیتی کمپ دیوید خودداری کرد تا به نوعی به اعراب حاشیه "خلیج فارس" قوت قلب دهد.
به اعتقاد ناظران سیاسی، رویکردهای دیپلماسی آمریکا در قبال ایران بی رحمانه ائتلاف های آمریکا در خاورمیانه را رو به فرسایش خواهد برد و واشنگتن را وادار می کند با تجدید نظر در توافق هسته ای و یا رها کردن مذاکرات با هدف اجرای یک اقدام نظامی؛ به نحوی متحدانش را در منطقه آرام سازد."
گروژی می افزاید: تاریخ هم گواه است که آمریکا توان مدیریت کردن واکنشهای ناخوشایند متحدانش را بدون آنکه مجبور شود دیپلماسی ملموس با رقبایش را رها سازد، دارد. تصمیم گیران سیاسی آمریکا می توانند با بهره برداری لازم از عمق اتکای نظامی عربستان به آمریکا، مانع از تلاش ریاض برای رسیدن به سلاح هسته ای شوند و ضمن آن در ابعادی وسیعتر، دستور کار منطقه ای واشنگتن را پیش ببرند.
" این رویه در آمریکا سابقه ای تاریخی دارد. در دوران "جنگ سرد" آمریکا چالش سخت و مشابهی با یکی از نزدیک ترین متحدانش یعنی "آلمان غربی" داشت. در دهه های 1950 و 1960، آلمان غربی همچون وضعیت امروز عربستان؛ دلواپس معتبر ماندن قیمومیت امنیتی آمریکا بود و از آن بیم داشت که مبادا فشارهای داخلی آمریکا جهت کاستن از هزینه های اعزام نیرو خارج از مرزهای این کشور، سرانجام موجب خروج آمریکا از اروپا شود.
آلمان غربی در دهه 1960 از گرایش های آمریکا برای امضاء توافق کنترل سلاح با شوروی خشمگین بود که از جمله این توافقها، "پیمان منع آزمایش محدود" و "پیمان منع اشاعه سلاحهای کشتار جمعی " موسوم به " (NPT) " بود.
آلمان غربی نیز همانند عربستان در صدد برآمد تا از سطح وابستگی اش به آمریکا بکاهد و با این هدف به دنبال سایر متحدانش رفت و به فکر ساخت سلاح هسته ای افتاد."
این گزارش می افزاید: دولت آلمان غربی با این آرمان و با هدف تولید مشترک سلاح هسته ای، اواخر دهه 1950 وارد مذاکره با فرانسه و ایتالیا شد و اوائل دهه 1960، مذاکرات سری را با فرانسه جهت تامین مالی غنی سازی اورانیوم فرانسه آغاز کرد با این هدف که پاریس در مقابل از سلاحهای هسته ای ساخت خود به آلمان غربی بدهد.
" تصمیم سازان آمریکایی بجای جلب رضایت آلمانها و رها کردن مذاکره با شوروی، رویکرد استراتژی "فشار و اجبار" را در پیش گرفتند. "کندی" رئیس جمهور وقت آمریکا تهدید کرد اگر آلمان غربی تلاش کند به سلاح هسته ای برسد؛ آمریکا بلافاصله نیروهای نظامی اش را از خاک آلمان خارج خواهد ساخت.
این تهدید باعث شد تا آلمان غربی در سال 1963 برنامه غیرهسته ای خود را اعلام و همکاری هسته ای اش با فرانسه را ملغی و "پیمان ممنوعیت آزمایش محدود" را امضا کند. مدتی بعد، هنگامی که رهبران آلمان غربی برای همیشه از گزینه هسته ای ساختن کشورشان چشم پوشی کردند؛ دولت "لنیدون جانسون" رئیس جمهور وقت آمریکا بار دیگر اهرم فشار و اجبار را علیه آلمان بکار بست."
به نوشته تحلیلگر دانشگاه هاروارد، "والت روستو" مشاور امنیت ملی آمریکا در سال 1968 طی سخنانی به هیئت پارلمانی آلمان که وارد این کشور شده بود اعلام کرد " هر گونه تصمیم گیری آلمان برای دسترسی به سلاح هسته ای، تمام ائتلاف های آلمان با آمریکا را از هم خواهد گسست و آلمان را در شرایط سختی فرو خواهد برد که امکان دارد بطور کل کشور را نابود کند ".
" برای آمریکا مدیریت کردن دلواپسی های آلمان غربی، مستلزم آن بود که واشنگتن قول دهد چنانچه آلمان از امیال هسته ای اش عقب نشینی کند؛ از مزیت تداوم حمایتهای نظامی آمریکا بهره مند خواهد بود و آمریکا به تعهداتش در قبال آلمان وفادار خواهد ماند و حضور سربازان آمریکایی در خاک آلمان تداوم خواهد داشت و الحاق آلمان به " گروه برنامه ریزی هسته ای ناتو" هم محقق خواهد شد.
شگرد آمریکا برای محدود کردن امیال و جاه طلبی های هسته ای آلمان غربی و تحقق اهداف وسیع تر سیاست خارجی آمریکا، رویه دو سویه "تضمین سپردن " و " اجبار " بود."
این گزارش می افزاید: تجربه رویکرد آمریکا در قبال آلمان غربی در دوران "جنگ سرد" حاوی پندهای عبرت آموزی برای رویکردهای جاری واشنگتن در قبال عربستان سعودی است. عربستان هم دقیقا مشابه آلمان غربی، از حیث تسلیحاتی متکی به آمریکا و شرکایش جهت تامین سلاح و جنگ افزار، آموزش نظامی و مراقبت است.
" واشنگتن می تواند برای جلوگیری از دست یابی عربستان به سلاح هسته ای، ریاض را تهدید به تحریم تسلیحاتی کند و ضمن آن از دلواپسی های عربستان نسبت به متعهد ماندن واشنگتن به تامین امنیت ریاض بهره لازم را ببرد. تحریم تسلیحاتی عربستان منطبق با قوانین موضوعه آمریکاست زیرا طبق قوانین آمریکا کمک نظامی و اقتصادی به هر کشوری که ابزار و لوازم انفجار هسته ای را بدست آورد، ممنوع است.
البته ریاض هم این امکان را دارد که در پاسخ به تحریم تسلیحاتی، آمریکا را از نفت خود محروم سازد. اما واقعیت این است که سطح تولید نفت هیدروکربنی در آمریکای شمالی رشد چشمگیری داشته و همین توفیق، از میزان وابستگی آمریکا به واردات نفت کاسته و در نهایت امر ،اهرم اقتصادی عربستان را به تحلیل برده است."
بر پایه این گزارش، اما تناقضی در این قیاس وجود دارد. بر خلاف آلمان غربی، عربستان برای حفظ تمامیت ارضی خود متکی به نیروهای آمریکایی و یا سلاح هسته ای نیست و این امکان را دارد که سلاح هسته ای را از کشوری به جز آمریکا بدست آورد. البته یافتن جایگزینی مناسب برای تسلیحات متعارف ساخت آمریکا هم کار چندان ساده ای نیست.
جنگ افزارهای پیشرفته آمریکایی موجود در زرادخانه نظامی عربستان الزاما قابل اجرا با سخت افزارهای جنگی ساخت سایر کشورها نیست ضمن آنکه این تسلیحات برای آنکه قابلیت کار کردن داشته باشند؛ تنها متکی بر قطعات و لوزم یدکی آمریکایی هستند. هرگاه آمریکا تصمیم بگیرد مساعدت نظامی و همکاری اش را با عربستان خاتمه دهد، می تواند نیروهای مسلح عربستان را فلج کند.
" استراتژی "اجبار" تنها زمانی که توأم با تضمین های مرتبط باشد موفق خواهد بود . آمریکا باید به شرکای سعودی خود قول دهد که در عوض پذیرفتن دیپلماسی آمریکا درباره ایران، ریاض در راه تامین امنیت ملی خود مزایایی را از آمریکا دریافت خواهد کرد از جمله مهمات و جنگ افزارهایی بسیار پیشرفته، آموزش های نظامی، همکاری علیه نفوذ منطقه ای ایران و حمایت از عملیات نظامی که در راستای منافع هردو کشور است.
این تضمین، حکم پیمان را ندارد و الزام آور نخواهد بود. آمریکا پیش از این هم در "جنگ خلیج (فارس)" (جنگ نفت) ثابت کرد که برای تامین امنیت عربستان، نیروهایش را صف آرایی خواهد کرد و اخیرا هم در ماموریت های نظامی به رهبری عربستان در یمن؛ به سعودی ها کمک اطلاعاتی و پشتیبانی ارائه داد."
" عظمت و برتری نظامی آمریکا نشان می دهد که عربستان در حال حاضر جایگزین دیگری برای تامین تسلیحاتی خود و دریافت خدمات نظامی ندارد. در نتیجه، سعودی ها باید متکی بر تسلیحات آمریکایی باقی بمانند و کارشان برای انجام تعهدات قوی تر دشوارتر خواهد بود."
نگارنده مطلب در پایان نتیجه می گیرد: اگر تصمیم سازان سیاسی آمریکا بر این باورند که چارچوب توافق هسته ای ایران، تامین کننده منافع امنیتی آمریکا در منطقه است؛ پس آمریکا قادر خواهد بود تعارض عربستان با این رویکرد آمریکا را همزمان با "سپردن تضمین" و " اجبار" مهار کند.
" آمریکا با این رویه، ضمن آنکه روابطش را با هم پیمانانش مستحکم خواهد ساخت؛ وارد یک دیپلماسی عمل گرایانه و واقع بینانه با دشمنانش خواهد شد و افزون بر آن جلوی انتشار سلاحهای هسته ای را نیز خواهد گرفت."
اروپام**1591**1485
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
روایت واشنگتن پست از واکنش «دور از انتظار» ایرانیان آمریکا به توافق هسته ای احتمالی
روایت واشنگتن پست از واکنش دور از انتظار ایرانیان آمریکا به توافق هسته ای احتمالی واشنگتن پست در مقاله ای به واکنش های ایرانی های خارج از کشور به مذاکرات هسته ای و نتایج حاصل از توافق هسته ای احتمالی پرداخت به گزارش نامه نیوز روزنامه واشنگتن پست در گزارشی تحت عنوان واکنش دورایزنیهایمان با آمریکا تا زمان دستیابی به توافق هستهای با ایران ادامه خواهد داشت
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۱ وزیر امور خارجه عربستان گفت رایزنیهایمان با آمریکا تا زمان دستیابی به توافق هستهای با ایران ادامه خواهد داشت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن عادل الجبیر در پایان نشست سران آمریکا و کشورهای عضو شورواشنگتنپست: آمریکا برای توافق هستهای با ایران باید عربستان را به تحریم تسلیحاتی تهدید کند
واشنگتنپست آمریکا برای توافق هستهای با ایران باید عربستان را به تحریم تسلیحاتی تهدید کندروزنامه آمریکایی واشنگتنپست با یادآوری تجربه مذاکره آمریکا با شوروی سابق پیشنهاد داده واشنگتن در شرایط فعلی عربستان سعودی را به تحریم نسلیحاتی تهدید کند به گزارش گروه بینالملل خبرگزتهدید آمریکا به عدم توافق هسته ای با ایران
تهدید آمریکا به عدم توافق هسته ای با ایران سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت اگر ما نتوانیم درباره دسترسی مطابق با خواسته اصلی به توافق برسیم توافق نهایی را امضاء نخواهیم کرد پایگاه خبری انتخاب سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت اگر ما نتوانیم درباره دسترسی مطابق با خواسته اصلی به توبیش از نیمی از آمریکاییها حامی توافق هستهای با ایران هستند
بیش از نیمی از آمریکاییها حامی توافق هستهای با ایران هستند نتایج تازهترین نظرسنجی مشترک آسوشیتدپرس و موسسه جیافکی GfK نشان میدهد که بیش از نیمی از مردم آمریکا از توافق هستهای با ایران حمایت میکنند به گزارش نامه نیوز در ادامه بحثها درباره مذاکرات هستهای ایران در آمریکاتصویب طرح بازنگری توافق هستهای ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
با 400 رأی موافق در برابر 25 رأی مخالف تصویب طرح بازنگری توافق هستهای ایران در مجلس نمایندگان آمریکا مجلس نمایندگان آمریکا بهاتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که به کنگره حق بازنگری و یا احتمالاً رد هرگونه توافق هستهای با ایران را خواهد داد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز مجلس نماینواکنش ابوطالبی به امضای مصوبه کنگره توسط اوباما درباره توافق هستهای : افکار عمومی جهانی و ملی آمریکا اجازه نخ
واکنش ابوطالبی به امضای مصوبه کنگره توسط اوباما درباره توافق هستهای افکار عمومی جهانی و ملی آمریکا اجازه نخواهد داد کنگره سخنی غیر از تصویب بگوید معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ایران با اشاره به امضای مصوبه کنگره آمریکا توسط اوباما درباره نظارت این نهاد بر توافق هستهای عنوان کردبیزنس ایسنایدر: چرا پوتین از توافق هستهای هراس دارد؟ / دیپلمات روس: برای ما، یک ایران نزدیک به آمریکا خطرناک
بیزنس ایسنایدر چرا پوتین از توافق هستهای هراس دارد دیپلمات روس برای ما یک ایران نزدیک به آمریکا خطرناکتر از یک ایران هسته ای است بیزنس ایسنایدر در گزارشی تحت عنوان چرا روسیه از توافق هسته ای هراس دارد نوشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بلافاصله پس از اعلام تفاهم لوتصویب طرح نظارت بر توافق هسته ای با ایران، بار دیگر بدعهدی آمریکا را به اثبات رساند
اولیا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران تصویب طرح نظارت بر توافق هسته ای با ایران بار دیگر بدعهدی آمریکا را به اثبات رساند یک فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اقدام اخیر سنای آمریکا مینی بر تصویب طرح نظارت بر توافق احتمالی هسته ای با ایران بار دیگر بدعهدی این کشور را به اثبات ربدقولی آمریکا در زمینه توافقات هسته ای با ایران قابل پیش بینی بود
امام جمعه یاسوج بدقولی آمریکا در زمینه توافقات هسته ای با ایران قابل پیش بینی بود یاسوج - ایرنا - امام جمعه یاسوج گفت بدقولی سردمداران آمریکا و کشورهای عضو گروه 1 5 در زمینه توافقات اولیه هسته ای با ایران قابل پیش بینی بود به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام و المسلمین سید علیدسترسی مدیریت شده آژانس به مراکز غیر هسته ای/ تصویب طرح بازنگری توافق در مجلس نمایندگان آمریکا
دسترسی مدیریت شده آژانس به مراکز غیر هسته ای تصویب طرح بازنگری توافق در مجلس نمایندگان آمریکابخش خارجی الف 25 اردیبهشت 94تاریخ انتشار جمعه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۰۷ ایران و قدرتهای جهانی ۲ آوریل به چارچوب توافق اولیهای دست یافتند که بر اساس آن برنامه هستهاتصویب طرح «بازنگری توافق هستهای ایران» در مجلس نمایندگان آمریکا با 400 رای موافق
تصویب طرح بازنگری توافق هستهای ایران در مجلس نمایندگان آمریکا با 400 رای موافق مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه طرح قانون بازنگری توافق هسته ای ایران را تصویب کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از آسوشیتدپرس این طرح با ۴۰۰ رای موافق در مقابل ۲۵ رای مخالف به تصویب رسید این طرهاآرتص: اسرائیل دیگر در فکر حمله به ایران نیست، بلکه می خواهد عربستان را برای مقابله با تهران، «هسته ای» کند
هاآرتص اسرائیل دیگر در فکر حمله به ایران نیست بلکه می خواهد عربستان را برای مقابله با تهران هسته ای کند هاآرتص نوشت اسرائیل می تواند به عربستان سعودی در پایان دادن به انحصار هسته ای ایران از طریق همکاری با سعودی ها برای دست یابی به توانمندی هسته ای کمک کند به گزارش نامه نپایان بازی آمریکا/ امضای اوباما بر طرح «بازبینی توافق هستهای با ایران»
پس از جنگ زرگری میان کنگره و کاخ سفید پایان بازی آمریکا امضای اوباما بر طرح بازبینی توافق هستهای با ایران طرح جنجالی برای بازبینی توافق هستهای با ایران پس از کش و قوس ظاهری میان کنگره و کاخسفید با رأی قاطع کنگره تصویب شد و در گام نهایی امضای اوباما بر زیر آن نشست به گزارتوافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود | خبرگزاری ایلنا
باراک اوباما توافق هستهای با ایران میراث دوران ریاستجمهوریام خواهد بود ایلنا رییسجمهوری آمریکا طی مصاحبهای با نشریه آتلانتیک تاکید کرد که نام وی در توافقنامه هستهای احتمالی میان ایران و گروه ۱ ۵ ثبت خواهد شد به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه باراک اوباما در مصباج گرانقیمت آمریکا به اسرائیل و عربستان برای توافق با ایران
وزارت خارجه آمریکا تأیید کرد باج گرانقیمت آمریکا به اسرائیل و عربستان برای توافق با ایران وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که این کشور قصد دارد هزاران بمب و موشک به رژیم صهیونیستی و پادشاهی آل سعود بفروشد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز وزارت خارجه آمریکا تأیید کرده که دوآمریکا در برابر توافق هسته ای ایران به اسرائیل اف-35 می دهد
آمریکا در برابر توافق هسته ای ایران به اسرائیل اف-35 می دهد آمریکا در حال بررسی دادن جنگنده های اف 35 به اسرائیل در برابر توافق هسته ای با ایران است به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه منابع اسرائیلی گفته اند که آمریکا در حال بررسی ارائه جنگنده های اف 35 و سامان-
سیاسی
پربازدیدترینها