واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ساخت یک متر ساختمان در تهران چقدر آب می خورد؟ / سهم شهرداری در افزایش قیمت مسکن اقتصاد > مسکن - بررسی تغییرات قیمتی مصالح ساختمانی و ساسر هزینه های سربار ساخت مسکن مانند هزینه دریافت پروانه ساخت و... نشان می دهد، طی یک سال اخیر برخی از این هزینه ها به شدت افزایش یافته اند.
مریم یعقوبی گمانه زنی های فراوانی در مورد تأثیر افزایش تسهیلات خرید مسکن بر قدرت خرید متقاضیان و به تبع آن بهای مسکن انجام گرفته است، اما تاکنون کمتر به این موضوع توجه شده که گذشته از احتمال رفتارهای سوداگرانه و افزایش احتمالی تقاضا در بازار به علت افزایش قدرت خرید متقاضیان، قیمت تمام شده ساخت مسکن در کشور چقدر افزایش یافته است؟ بررسی قیمت مصالح ساختمانی به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت تمام شده ساخت مسکن نشان می دهد در اکثر اقلام طی نیمه دوم سال 93 نسبت به نیمه نخست همان سال و سال 92 شاهد افزایش معنادار قیمت ها هستیم. گزارش های میدانی خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین هم از کارگاه های ساختمانی سطح شهر علاوه بر اینکه این افزایش قیمت را تأیید می کند، ابعاد دیگری از بالا رفتن هزینه های ساخت و ساز را روشن می کند.
احسان غفوری، یکی از سازندگان باسابقه ساختمان های مسکونی در مناطق شمالی و مرکزی تهران در گفت و گو با خبرآنلاین ضمن اینکه میزان افزایش قیمت اعلام شده از سوی مرکز آمار را تقریبا درست می داند، گفت:«چند عامل در قیمت مسکن تأثیردارد؛ قیمت مصالح ساختمانی، حقوق و دستمزد کارگران ساختمانی، قیمت زمین و هزینه های سربار دریافت مجوز ساخت». وی افزود:« زمین معمولا حدود 50 درصد قیمت نهایی مسکن را درشهرها تشکیل می دهد یعنی در واقع خریداران نیمی از پولی را که بابت خرید یک واحد مسکونی پرداخت می کنند، پول زمین است. قیمت زمین طی یک سال اخیر تقریبا تغییر چندانی نکرده است اما در مورد سایر اقلام مؤثر در قیمت نهایی شاهد افزایش بوده ایم». غفوری ادامه داد: « مصالح ساختمانی حدود 30 درصد قیمت تمام شده ساخت مسکن را تشکیل می دهد. ما طی یک سال گذشته به طور متوسط 20 تا 30 درصد افزایش قیمت در مصالح ساختمانی داشته ایم. اگر چه در برخی اقلام شاهد کاهش قیمت بوده ایم اما در برخی اقلام هم افزایش ها شدید بوده است». وی با اشاره به هزینه های سرباری که بابت دریافت مجوزهای مربوط به ساخت پرداخت می شود، گفت: «یکی از مواردی که معمولا کمتر مورد توجه قرار می گیرد، هزینه هایی است که سازندگان بابت دریافت مجوزها باید پرداخت کنند. به طور مثال هزینه دریافت پروانه ساخت طی سال گذشته و در ابتدای امسال تقریبا 30 درصد بالا رفته است و اکنون نیز می شنویم قرار است شهرداری باز هم این هزینه را 5 درصد افزایش دهد». این سازنده واحدهای مسکونی ادامه داد: «جرائم قطع یا جابه جایی درختان که در کار ساختمان سازی معمولا گریزناپذیر است از اسفند ماه سال گذشته 20 برابر افزایش یافته و مصوبه این افزایش عجیب اواخر سال گذشته از شورای شهر به شهرداری ها ابلاغ شده است». وی با اشاره به تغییر ضوابط ایمنی و آتش نشانی نیز گفت:« تا سال گذشته تعبیه سیستم اطفاء حریق و آتش نشانی برای ساختمان های 6 طبقه به بالا الزامی بود اما از امسال ساختمان های 5 طبقه نیز باید این سیستم را تعبیه کنند. این سیستم تا متری 100 هزار تومان هزینه ها را افزایش می دهد». غفوری افزود:« علاوه بر این تمامی سازندگان باید تا 15 درصد مبلغ پروانه ساخت را به عنوان هزینه بیمه به تأمین اجتماعی پرداخت کنند و این در حالی است که اگر بخواهیم کارگران را بیمه کنیم باید فهرست جداگانه و حق بیمه جدایی بپردازیم. این 15 درصد به حساب صندوق بیمه کارگران ساختمنای واریز می شود». این سازنده ساختمان های مسکونی در پایان گفت: «برآوردهای ما نشان می دهد طی سال گذشته به طور متوسط 30 درصد هزینه های ساخت افزایش پیدا کرده است و نمی توان در حال حاضر با هزینه ای کمتر از متر مربعی یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار تومان در تهران خانه قابل قبولی از نظر کیفیت مصالح و استانداردها ساخت و تحویل خریدار داد». 22339
کلید واژه ها: ساخت و ساز - شورای صدور پروانه ساخت - بازار مسکن تهران - قیمت مسکن - مسکن -
سه شنبه 5 خرداد 1394 - 09:30:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]