واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قليانهايي كه با طعم شيشه و مخدر چاق ميشود
پس از باب شدن انواع و اقسام قليان طعمدار و سر برآوردن هر روزه قهوهخانهها از گوشه و كنار شهر، حالا نوبت رو كردن انواع تازهتري از قليان طعمدار است؛ قليانهايي كه با توتونهاي آلوده به مواد مخدر و شيشه چاق ميشود.
نویسنده : زهرا چيذري
پس از باب شدن انواع و اقسام قليان طعمدار و سر برآوردن هر روزه قهوهخانهها از گوشه و كنار شهر، حالا نوبت رو كردن انواع تازهتري از قليان طعمدار است؛ قليانهايي كه با توتونهاي آلوده به مواد مخدر و شيشه چاق ميشود.
قليانهاي آلوده به مواد مخدر و شيشه خبري است كه رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت در نشست خبري هفته بدون دخانيات آن را رسانهاي كرد. خسرو صادقنيت با اشاره به افزودن 80 درصدي مواد شيميايي سمي به محتواي توتون قليانها گفت: افراد سودجو اخيراً به سمت مصرف مواد مخدر در تركيب توتون قليان رفتهاند. طي يكي دو ماه اخير در بيمارستانهاي ويژه مسمومين، مسموميت با مواد محرك و مخدر به دنبال مصرف قليان مشاهد شده است و در اين زمينه نيازمند آگاهي دادن به مردم هستيم.
كسب رتبه سوم مصرف دخانيات جهان به زودي
بنا به تأكيد رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، از سالهاي 82 و 86 شيوع مصرف قليان در كشور بسيار بالا و نگرانكننده شده است. همچنين رشد مصرف قليان در جمعيت 13 تا 15 ساله بيش از دو برابر افزايش يافته و در دختران نيز بيشتر شده است.
به گفته صادق نيت، شيوع مصرف مواد دخاني در سال 82 و در بين پسران 16 درصد و در سال 86 به 5/31 درصد رسيده اما در دختران با شتابي بيشتر، از 7/8 درصد به 20 درصد رسيده است. اين در حالي است كه مصرف دو تا پنج بسته سيگار معادل يك وعده قليان است.
وي با ابراز نگراني از دود دست سوم قليان و سيگار افزود: دود بر اشيا و در و ديوار مينشيند و از راه پوست جذب ميشود. بنابراين سلامت كودكان را تهديد ميكند و ما موظف هستيم طي 10 سال 30 درصد مصرف اين مواد را كاهش دهيم.
به باور رئيس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، با ادامه روند فعلي مصرف دخانيات اگر طي سه تا چهار دهه آينده اقدام مؤثري انجام نشود جزو سه كشور اول مصرفكننده مواد دخاني در دنيا خواهيم بود.
درآمد90 درصدي قهوهخانهها از قليان
شهنام عرشي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين نشست سفرهخانهها را جزو اماكني دانست كه باعث شيوع مصرف مواد دخاني ميشوند. به گفته وي در سطح استان تهران 400 مورد قهوهخانه و 170 باب محل عرضه مواد دخاني وجود دارد كه تنها در حوزه دانشگاه شهيد بهشتي 300 قهوهخانه و 100 باب ديزيسرا و مراكز غيرمجاز قرار دارد. نكته قابل تأمل اينجاست كه 90 درصد درآمد اين قهوهخانهها از عرضه قليان است. وي در رابطه با برخورد با اين اماكن كه به صورت قارچگونه در نقاط مختلف شهر سبز ميشوند، گفت: برخي اماكن را 20 بار بستهايم اما چون با ميليونها تومان درآمد روزانه در اين مراكز مواجهيم مجدد باز شدهاند. با وجود اين برخورد جدي با ديزيسراها، كافيشاپها، رستورانها و سفرهخانهها براي عرضه مصرف مواد دخاني در دستور كار قرار گرفته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]