واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ؛
تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی برای استادان دانشگاه
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به شرکت های دانش بنیان تسهیلاتی بین ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت می شود و استادان دانشگاهی هم می توانند با راه اندازی شرکت های دانش بنیان بدون دادن وثیقه ، از تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند .
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، آنطور که مقامات دولتي مي گويند : در حال حاضر 1500 شرکت دانش بنيان در کشور فعال اند.
به گفته معاون علمي و فناوري رئيس جمهور به شرکت هاي دانش بنيان تسهيلاتي بين ۵۰ ميليون تا ۱۰۰ ميليون توماني پرداخت مي شود و استادان دانشگاهي هم مي توانند با ايجاد شرکت هاي دانش بنيان بدون دادن وثيقه، از تسهيلات ۱۵۰ ميليون توماني استفاده کنند.
شبکه خبر براي بررسي گام هايي که دانشگاه ها براي حمايت از شرکت هاي دانش بنيان برداشته اند، گفتگوي اينترنتي داشته با دکتر گودرز صادقي رئيس دانشگاه محقق اردبيلي در اردبيل :
مجري - در موضوع حمايت از شرکت هاي دانش بنيان و تقويت رابطه دانشگاه با صنعت و توليد چه گامهايي برداشته اين و چه برنامه کوتاه مدت و ميان مدتي تهيه کرده ايد؟
ما در سال 93 دو کار در اين ارتباط انجان داديم اول اينکه توانستيم در مرکز رشد دانشگاه 35 رشته دانش بنيان مستقر کنيم. مورد بعدي اينکه بعد از 7 سال حرکت هايي که براي تاسيس پارک علم و فن آوري استان انجام داديم در سال 93 توانستيم موافقت اصولي براي تاسيس آن را بگيريم و از طرف استان زمين به مساحت حدودا 10 هکتار در اختيار اين کار قرار گرفت و هم اکنون پارک فن آوري استان راه افتاده است.
از آنجا که استان ما استان صنعتي نيست و عمده منابع درآمد آن بر گردشگري و کشاورزي متکي است ما براي اينکه در اين رابطه هم کاري شده باشد در مرکز رشد دانشگاه و يک مرکز رشد ديگر که وابسته به جهاد دانشگاهي است روي کشاورزي و صنايه مرتبط با آن و همچنين گياهان دارويي بيشتر تمرکز کرديم.
مجري - چگونگي حمايت از شرکت هاي دانش بنيان و تقويت رابطه دانشگاه با صنعت را در گفتگوي اينترنتي از خانم دکتر انسيه خزعلي رئيس دانشگاه الزهراي تهران پرسيدم و پاسخ وي چنين بود:
در بحث برنامه چشم انداز و برنامه راهبردي دانشگاه بحث پژوهش در اولويت مسائل قرار دارد و شايد در آموزش بيشتر بحث کيفي مطرح است اما در پژوهش همه گونه توسعه کيفي و کمي مورد نظر است. بخش از اين برنامه ها را سعي کرديم در بحث دانشجويي انجام دهيم، در انجمن هاي علمي، مراکز رشد و بعد هم مراکز دانش بنيان که در بعضي از اين بخشها اساتيد هم همراهي دارند و به عنوان اساتيد مشاور و گاها مجريان طرحها، دانشجويان را به کار مي گيرند.
مجري - در بحث تحول در علوم انساني که در سال هاي اخير در کشور مطرح شده ، از رئيس دانشگاه محقق اردبيلي سوال کردم به نظر شما چه اقتضائاتي وجود دارد که علوم انساني در ايران متحول شود؟
علوم انساني در کشور ما حوزه مغفولي است. با وجود تاکيد رهبر معظم انقلاب و اينکه انقلاب ما انقلابي فرهنگي بود، علوم انساني نه فقط تقويت نشده بلکه تضعيف هم شده است. براي مثال در کشور ما مدارس استعدادهاي درخشان متعددي وجود دارد که در رشته علوم انساني دانش آموز نمي پذيرند و مي توان گفت درصد بسيار بالاي افراد نخبه در رشته علوم انساني نيستند. حتي در خيلي از مدارس دولتي هم رشته علوم انساني داير نيست لذا وضعيت زيربنايي مساعدي در اين حوزه وجود ندارد و خيلي از والدين ترجيح مي دهند بچه هايشان در رشته هاي پول ساز ورود پيدا کنند.
مجري - ديدگاه رئيس دانشگاه الزهراي تهران هم درباره لزوم تحول در علوم انساني دانشگاه ها و اقدامات دانشگاه الزهرا در اين خصوص چنين بود:
طبيعتا علوم انساني که بخش فرهنگي و مديريتي جامعه را جهت دهي مي کند نقش اساسي و بنيادين در حرکت جامعه و در سرعت بخشيد به اين حرکت دارد که متاسفانه اين غفلت در کشورهاي شرق وجود دارد. تلاش ما اين است که با به روز کردن و نزديک کردن رشته علوم انساني به دانش روز در تقويت اين رشته کوشا باشيم./110
۰۴/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]