واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سخنگوی کمیسیون بهداشت: 97 درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید می شود رشت - ایرنا - سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر در خانه ملت گفت: 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین قربانی روز شنبه در جمع خبرنگاران در رشت افزود: دارو بدون نسخه نباید خریداری شود و این کار، نیازمند عزم ملی و فرهنگ سازی است.
وی اظهار داشت: اطلاع رسانی به مردم و افزایش سطح آگاهی آنان درمورد عدم مصرف خودسرانه دارو، موضوعی حائز اهمیت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس مجمع نمایندگان استان گیلان ادامه داد: طرح پزشک خانواده نیز راهی برای ساماندهی نظام بهداشت و درمان است.
وی طرح تحول نظام سلامت را از خدمات خوب دولت یازدهم خواند و اضافه کرد: تا به امروز بیشتر منابع مالی در اجرای طرح تحول نظام سلامت برای درمان هزینه می شد اما در مراحل بعدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، کمیسون نظارت و سند ابلاغی توجه ویژه به مرحله پیشگیری دارند.
وی اظهار کرد: کاهش پرداختی از جیب مردم یکی از برنامه های خوب این طرح است به طوری که تنها سه درصد هزینه های بستری از سوی روستائیان و شش درصد توسط شهرنشینان در بیمارستان های دولتی پرداخت می شود.
قربانی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید با همکاری مجلس شورای اسلامی، در سایه همدلی و همراهی و با اراده ای قوی، طرح بزرگی با عنوان تحول نظام سلامت در کشور را به اجرا درآورد و رضایتمندی مردم را موجب شد.
رییس مجمع نمایندگان گیلان در رابطه با یک درصد ارزش افزوده برای اجرای این طرح بیان داشت: با همدلی و همراهی مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون بهداشت، یک درصد ارزش افزوده در سال 94 پایدار و قوت قلبی برای وزارت بهداشت در اجرای این طرح و ادامه آن شد.
*بیمه ها به وظایف ذاتی خود بیشتر توجه کنند
قربانی در ادامه این نشست خبری ضمن انتقاد از روند همکاری بیمه ها گفت: بیمه ها به بنگاه تجاری تبدیل شده اند و به وظایف ذاتی خود نپرداخته اند که در این رابطه به نظارت بیشتری نیاز است.
وی با بیان مشکلات موجود در دیرکرد پرداخت بیمه های تکمیلی اضافه کرد: دیر پرداخت کردن هزینه های بیماری ها از سوی برخی بیمه های تکمیلی، مسئله ای قابل پیگیری است و در این رابطه بایستی نظارت بیشتری انجام شود.
وی اظهار داشت: همه ما بایستی برای رضایتمندی مردم در بخش بیمه ها تلاش کنیم تا مشکلات مردم در بخش های مختلف بهداشتی و درمانی مرتفع شود.
قربانی با بیان اینکه در استان گیلان معضل عمده ای با عنوان پسماند داریم، خاطر نشان کرد: همه به ویژه محیط زیست بایستی در این بخش همکاری بیشتری کند.
وی در رابطه با ساخت دستگاه زباله سوز توسط صنعتگران در داخل گیلان تصریح کرد: بایستی سعی کنیم تا این دستگاه ها از داخل استان خریداری شود.
* رضایتمندی 97 درصدی از طرح تحول نظام سلامت در گیلان
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان از رضایتمندی 97 درصدی مردم این استان از اجرای طرح تحول نظام سلامت خبر داد.
انوش برزیگر نیز در این نشست خبری افزود: بر اساس نظرسنجی های انجام گرفته در اجرای این طرح در بیمارستان های دولتی استان گیلان، 97 درصد مردم از این طرح رضایت دارند و خوشحال هستند.
وی اظهار داشت: طرح تحول نظام سلامت که از اردیبهشت سال 93 در کشور و همزمان با آن در استان گیلان به اجرا درآمد، کاهش پرداختی از جیب مردم را به همراه داشت و این گواه توجه دولت تدبیر و امید به دغدغه های مردم در حوزه بهداشت و درمان است.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان گیلان طرح تحول نظام سلامت را طرحی بزرگ و تاریخی دانست و خاطر نشان کرد: همه بایستی در ادامه اجرای این طرح همکاری های لازم را داشته باشند به طوری که برخی از انتقادها ، خللی در کارمان ایجاد نکند.
وی با بیان این که با اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های دولتی مردم دیگر دغدغه مالی ندارند و مشکلاتشان کم شده ، تصریح کرد: به عنوان مثال هزینه شش میلیون تومان قبل از اجرای این طرح ، اکنون به مبلغ 180 هزار تومان رسیده است.
*ارتقاء کیفیت ویزیت بیمار توسط پزشک
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان نیز در این نشست خبری از ارتقاء کیفیت ویزیت بیماران توسط پزشکان خبر داد.
محمدتقی آشوبی افزود: ارتقاء کیفیت ویزیت بیمار توسط پزشک از برنامه های طرح تحول نظام سلامت است که در این رابطه، یک پزشک حداکثر در یک ساعت هشت بیمار را ویزیت می کند.
وی اظهار داشت: برای تحقق این مهم تعداد روزهای مراجعه کننده کلینیک ها به ویژه در عصر و ساعت ها افزایش می یابد.
آشوبی در ادامه بهسازی تخت های بیمارستان های دولتی را از برنامه های طرح تحول نظام سلامت عنوان و بیان کرد: از دو هزار و 340 تخت بیمارستانی ، 800 تخت در سال 93 بهسازی شد و در سال 94 برای بهسازی بقیه تخت های بیمارستانی اقدام می شود.
وی با اشاره به اجرای موفقیت طرح تحول نظام سلامت در گیلان خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجرای طرح تحول نظام سلامت از بین 51 واحد دانشگاهی در کشور، جایگاه پنجم را کسب کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در ادامه نسبت خبری در رابطه با اجرای طرح پزشک خانواده در استان تصریح کرد: طرح پزشک خانواده در 100 درصد روستاها اجرا شده و سیستم ارجاع رعایت می شود.
دولت یازدهم با نگاه ویژه به مقوله بهداشت و درمان در زمینه بهبود وضعیت سلامت مردم تلاش های مستمری انجام داده که اجرای طرح تحول نظام سلامت گام مهم دولت در این راستاست.
طرح تحول نظام سلامت که از پانزدهم اردیبهشت ماه سال 1393 آغاز شده؛ طرح مهم و بزرگی است که دولت تدبیر و امید با روی کار آمدن خود با هدف بهبود وضعیت بهداشت و درمان در کشور به اجرا در آورد.
این طرح با هدف ارتقای کیفی و کمی خدمات درمانی ، دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی درمانی بویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، کاهش پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم و در نهایت توسعه، جذب و ماندگاری پزشک متخصص در سراسر کشور به اجرا درآمد.
برنامه کاهش میزان پرداخت از جیب بیماران بستری، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان ها، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های تابعه ، ترویح زایمان طبیعی و حمایت مالی از بیماران صعب العلاج و خاص نیازمند، هفت برنامه اصلی در طرح تحول نظام سلامت است.ک/2
7286/2007
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]