محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854596379
علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارشی از یک نشست تخصصی(2) علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده تهران- ایرنا- هفتمین کنگره ی پیشگامان پیشرفت با موضوع «پیشرفت ایران، گذشته، حال و آینده» با حضور صاحبنظران و کارشناسان در پنجشنبه سی و یکم اردیبهشت در کتابخانه ملی تهران برگزار شد که در این نشست علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده مورد بررسی قرار گرفت.
پژوهش های علمی، تحقیقات و نوآوری و فعالیت محققان و نخبگان یک کشور از عامل های اصلی و مهم در رسیدن به پیشرفت و توسعه ی پایدار با حفظ فرهنگ اصیل و بومی یک جامعه به شمار می رود. گسترش فعالیت های تحقیقاتی و تقویت روحیه ی پژوهشگری که همانا تبدیل فکر، اندیشه و ایده به محصول و رفع نیازهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را نوید می دهد، نیازمند توجه ویژه به مرکزهای آموزشی و پژوهشی و تهیه ی امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مناسب جهت دستیابی به توسعه ی همه جانبه کشور محسوب می شود.
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دوم خرداد 1390 هجری خورشیدی با هدف همگرایی و هم افزایی تلاش تمامی اندیشمندان و نخبگان کشور، طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پشتیبانی و ارتباط میان فعالان و پژوهشگران این حوزه، مکانی برای اندیشیدن و ارایه ی محصول اندیشه ها، برقراری ارتباط و همکاری با شخصیت ها و مجامع علمی بین المللی و سرمایه گذاری بر روی نخبگان جوان و مستعد در حوزه و دانشگاه با حکم آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب تشکیل شد.
چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هم زمان با هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت با موضوع «پیشرفت ایران، گذشته، حال و آینده» در روزهای سی ام و سی و یکم اردیبهشت 1394 خورشیدی با هدف بررسی، تحلیل و چگونگی پیشرفت ایران به وسیله ی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت انجام گرفت.
هفتمین کنگره ی پیشگامان پیشرفت، موضوع علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده را به عنوان یکی از عناوین اصلی مورد بررسی و تحلیل قرار داد که در این نشست پژوهشگران و دانشجویان با همکاری استادان دانشگاه، در رشته های مختلف مقاله های خود را ارایه کردند.
مقالات مختلفی در این نشست ارایه شد که می توان به عنوان هایی مانند «چالش های اقتصادی نظام سلامت:گذشته و آینده، بررسی پیشرفت های آموزش پزشکی تخصصی/فوق تخصصی ایران و لزوم آینده نگری توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی، عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران با نگاهی به نقشه جامع علمی کشور، بررسی راههای تحقق نقشه جامع علمی کشور با بهره گیری از سخنرانی های مقام معظم رهبری، سیر اندیشه ی پیشرفت و نگاهی انتقادی از منظر اسلام به آن(پایان نامه) و بررسی کاربرد تکنولوژی های نوین ساخت در کالبد بناهای معماری به منظور حفظ هویت ایرانی اسلامی با رویکرد زمینه گرایی» اشاره کرد.
در متن زیر به مقاله هایی در این زمینه می پردازیم:
*بررسی پیشرفت های آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی ایران و لزوم آینده نگری توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی
این مقاله به بررسی دستاوردهای آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی از 1357 خورشیدی تاکنون و اهمیت آینده نگاری در توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی در کشورمی پردازد. در این تحقیق کاربردی ملی، وضعیت موجود و پیشرفت های چشم گیر آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی در جمهوری اسلامی ایران در دهه های گذشته بررسی و تحلیل شده و سپس به بررسی اهمیت این شواهد در آمایش سرزمین و برنامه ریزی های آینده در توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی پرداخته شده است. رشد علمی کشور و تعداد مقالات چاپ شده در بخش پزشکی و تحقیقات سلامت و گسترش درمان های تخصصی و فوق تخصصی در سه دهه ی گذشته رشد چشمگیری داشته و از آنجایی که پیشرفت های آموزش پزشکی سبب بهبود مراقبت های سلامت جامعه می شود، لذا توسعه ی برنامه های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی باید برپایه ی آینده نگری و هدفمند باشد. تغییر نگاه مدیریتی و حاکم کردن دیدگاه آینده پژوهی باید به عنوان یک راهبرد جدی در بخش آموزش پزشکی کشور در نظر گرفته شود.
*چالش های اقتصادی نظام سلامت:گذشته و آینده
نظام سلامت همواره در زمان های مختلف با مشکلات زیادی روبرو بوده و به نظر می رسد در آینده نیز ادامه خواهد داشت. در زمان برنامه ریزی برای ارتقای عملکرد نظام سلامت یکی از مهم ترین مطالبی که باید به آن توجه شود، این است که اصلی ترین چالش سلامت در حال حاضر چیست؟ نظام سلامت ایران نیز همچون دیگر نظام ها با چالش افزایش شدید هزینه روبرو است. در این مقاله ضمن بررسی دلایل افزایش هزینه ها و تاثیرات آن، این نتیجه حاصل شد که پیش از اجرا شدن برنامه هایی در جهت رفع مشکلات مالی نظام سلامت می بایست تحلیل هایی در سطح خرد و کلان با دیدگاهی سیستماتیک و استراتژیک انجام و به نیازها و انتظارات و نقاط قوت و ضعف سازمان های بهداشتی و درمانی نیز توجه کافی شود. همچنین فراهم آوری منابع لازم برای پشتیبانی اجرای برنامه ها و مهم تر از همه آموزش های لازم برای توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی امری حیاتی به شمار می رود.
*عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران با نگاهی به نقشه جامع علمی کشور
مجله های علمی از مهم ترین گنجینه های معرفت بشری به شمار می روند. مقاله های منتشر شده در مجله های تخصصی و فنی به دلیل تازگی، کوتاه بودن مطالب، سرعت انتقال بالا، تحلیل های بسیار دقیق از موضوع های پیچیده علمی و فنی، چاپ و توزیع سریع، معرفی آخرین یافته های پژوهشی، انتشار انتقادها و نظرات و بررسی های اهل فن، تنوع مطالب و شکل ارایه برای پژوهشگران از جذابیت و کاربرد زیادی برخوردار هستند. یکی از عوامل که نشاندهنده ی اعتبار مجله های علمی و تخصصی محسوب می شود، نمایه شدن آن ها در پایگاه های اطلاعاتی و استنادی معروف جهان است. پژوهش حاضر عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران نمایه شده در پایگاه گزارش استنادی نشریات را مورد مطالعه قرار داده و جایگاه کنونی این مجله ها را با نگاهی به نقشه ی جامع علمی کشور بررسی می کند.
*بررسی کاربرد تکنولوژی های نوین ساخت در کالبد بناهای معماری به منظور حفظ هویت ایرانی اسلامی با رویکرد زمینه گرایی
هویت و همسویگی طراحی و ساخت معماری معاصر ایران با بنیان های فرهنگی و تاریخی معماری ایرانی اسلامی، حلقه ی گمشده ای محسوب می شود که در عصر جهانی شدن و گسترش فناوری، نیازمند همخوانی بازخوردها و تعاملات «معماری، هویت و تکنولوژی» است. پیشرفت سریع تکنولوژی در عصر مدرن و تاثیر آن بر ساخت و ساز شهرها باعث تغییر در شهرها، جبرگرایی و ساده گرایی تکنولوژیکی به عنوان یک رفتار همبستگی غالب شده است. نتیجه ی تحقیق حاضر نشان می دهد که در بهره گیری از تکنولوژی های نوین ساخت، همخوانی و همگونگی با ساختارهای فرهنگی و هویت اسلامی اهمیت زیادی دارد که رویکردهای معماری زمینه گرا، ساخت و تولید معماری شهری نشان می دهد که تکنولوژی، بنیان و اساس کافی برای ساختار شهر نیست. در مقاله ی حاضر به موضوع هویت در معماری و جایگاه معماری زمینه گرا در کاربست تکنولوژی معماری پرداخته می شود و ماهیت هویت بخشی به معماری همگام با بهره گیری از تکنولوژی معماری مورد اشاره بوده است.
**در حاشیه ی نشست تخصصی علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده، پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا با «غلامحسین رحیمی» استاد دانشگاه تربیت مدرس و یکی از اعضای داوران این نشست به گفت و گو پرداخت.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت علم و فناوری در نظام سلامت تاکید کرد: نظام سلامت همانند نظام های دیگر به طور مستقیم با علم و فن آوری مرتبط است و به آن نیاز دارد. به عبارت دیگر توفیق نظام سلامت در این است که ما در حوزه ی دانش مرتبط با این حوزه موفق عمل کنیم.
وی افزود: پیشرفت علم و فن آوری در طول سال های گذشته تحول گسترده ای را در نظام سلامت و حوزه های مرتبط با علم پزشکی به وجود آورده است. امروزه آنچنان این 2 حوزه بهم آمیخته اند که بهبود سلامت فردی و اجتماعی بدون توجه به دانش و فن آوری دور از دسترس به نظر می رسد.
غلامحسین رحیمی با برشمردن مولفه های اصلی نظام سلامت گفت: پزشک، نهادهای درمانی، دارو و تجهیزات پزشکی از مولفه های اصلی نظام سلامت به شمار می رود که نیاز به علم و فن آوری در تهیه ی دارو و تجهیزات پزشکی ضروری است و اگر کشوری نتواند در این حوزه خوب عمل کند، بدون تردید نمی تواند یک نظام سلامت جامع و کامل و پیشرو داشته باشد و خدمات خود را در اختیار مردم قرار دهد. به همین دلیل این عنوانی که برای این نشست تخصصی انتخاب شده بر این نکته تاکید دارد.
او گفت: در نظام سلامت بایستی با توجه به حضور پررنگ علم و فن آوری در آن به حوزه های تحقیقی و پژوهشی توجه ویژه ای صورت گیرد. یک کشور برای دستیابی به توسعه ی همه جانبه نیازمند شکوفایی و پیشرفت در حوزه ی اصلی و مهم سلامت است.
این استاد دانشگاه مقالات ارایه شده در این نشست را مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: هر چند برخی از مقالاتی که ارایه شد با رویکرد موضوع اصلی نوشته نشده ولی با توجه به اینکه تمامی ارایه دهندگان، دانشجو بودند و برخی از آنها تجربه ی نخست خود را پشت سر می گذاشتند، به طور کلی مقالات خوب بود و امیدواریم در آینده مقاله های بهتری را در این زمینه داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به نتیجه و خروجی این مقاله ها تصریح کرد: از یک طرف این مقاله ها در وهله ی نخست برای خود ارایه دهندگان مفید است که ذهنشان نظم پیدا کند و یادگیری های خود را به صورت منظم و در قالب مقاله ارایه کنند و از طرف دیگر این مقاله ها در معرض دید و نظر صاحب نظران و افراد مختلف قرار می گیرد تا در صورت نیاز بتوانند از این مقاله ها استفاده کنند.
غلام حسین رحیمی استاد دانشگاه تربیت مدرس در پایان گفت: امیدوارم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بتواند از برخی از این مقاله ها، جمع بندی هایی داشته باشد و آن را به نهادهای مربوطه ارایه کند تا در سایه ی توجه به حوزه های علمی و پژوهشی بتوانیم پیشرفت و توسعه ی ایران را شاهد باشیم.
از: مجتبی شفیعی(گروه اطلاع رسانی)
پژوهشم**9348**9131
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
تولید30 درصد از علم زیست فناوری منطقه توسط ایران
دبیر ستاد زیست فناوری و رییس سومین جشنواره زیست فناوری تولید30 درصد از علم زیست فناوری منطقه توسط ایران تهران- ایرنا- دبیر ستاد زیست فناوری و رییس سومین جشنواره زیست فناوری از رونمایی سند سامانه و دانش نامه زیست فناوری در زمان برگزاری این جشنواره خبر دادو گفت حدود 30 درصد از ترئیس جامعه جراحان ایران در گفتوگو با فارس: تعرفههای پزشکی فرمایشی اجرا نمیشود/پزشکان کتاب ارزشهای نسبی خدما
رئیس جامعه جراحان ایران در گفتوگو با فارس تعرفههای پزشکی فرمایشی اجرا نمیشود پزشکان کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت را قبول ندارندرئیس جامعه جراحان ایران گفت مشکل تعرفههای فرمایشی این است که یا اجرا نمیشوند یا به سختی اجرا میشوند بیمهها همین تعرفههای ناقص را هم با تأخیرتقویت نظام سلامت کشورها، مهمترین دستور کار اجلاس جهانی بهداشت
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۸ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی که برای شرکت در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت به ژنو سفر کرده است گفت در سفر سه روزه خود علاوه بر اینکه مسئولیت گروه غیرمتعهدها را بر عهده داریم در نشست وزرای بهداشت کشورهای عضو اکو و کشورهای G5 نیز شرکت میکنیموزیر بهداشت: ایجاد نظام سلامت پایدار ضرورتی جهانی است
وزیر بهداشت ایجاد نظام سلامت پایدار ضرورتی جهانی است تهران - ایرنا - وزیر بهداشت طی سخنانی در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو بر ضرورت ایجاد و تقویت نظام های سلامت پایدار در کشورها و جهان تاکید کرد به گزارش ایرنا از اعلام بعداظهر چهارشنبه وزارت بهداشت حسن هاشمی در ابتدارئیس سازمان نظام پزشکی: در بهبود شاخص سلامت دهان و دندان توفیقی نداشتهایم
رئیس سازمان نظام پزشکی در بهبود شاخص سلامت دهان و دندان توفیقی نداشتهایمرئیس سازمان نظام پزشکی گفت ما باید اقدامات نوینی برای پیشگیری در حوزه بهداشت و درمان داشته باشیم زیرا موضوعی مغفول مانده است زیرا ما در شاخص بهداشت و دهان و دندان توفیقهای خوبی نداشتهایم به گزارش خبرنگاراستاندار فارس :اجرای طرح تحول در نظام سلامت رضایتمندی مردم را بدنبال داشته است
استاندار فارس اجرای طرح تحول در نظام سلامت رضایتمندی مردم را بدنبال داشته است شیراز - ایرنا - استاندار فارس در شیراز گفت اجرای طرح تحول در نظام سلامت از دستاوردهای قابل توجه دولت تدبیر و امید می باشد که رضایتمندی مردم را به همراه داشته است به گزارش ایرنا دکتر سید محمد احمدیاجرای طرح تحول نظام سلامت باعث کاهش قیمت تجهیزات پزشکی شد
اجرای طرح تحول نظام سلامت باعث کاهش قیمت تجهیزات پزشکی شد همدان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت اجرای طرح تحول نظام سلامت در کنار کاهش 12 برابری هزینه های درمانی بیماران برای اولین بار پس از انقلاب باعث کاهش چشمگیر قیمت تجهیزات پزشکی شد حبیب الله موسوی بهار روز سه شنبعضو کمیسیون روانشناسی سلامت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره: وضعیت سلامت روان جامعه خطرناک نیست
عضو کمیسیون روانشناسی سلامت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره وضعیت سلامت روان جامعه خطرناک نیستعضو کمیسیون روانشناسی سلامت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با بیان اینکه سازمان فعلا برنامهای برای ارائه آمار مبتلایان به اختلالات روانی ندارد گفت وضعیت سلامت روان جامعه خطرناک نیست شباقری لنکرانی: سرعت اینترنت برای توسعه خدمات سلامت همراه باید افزایش یابد/۴۰ میلیون ایرانی گوشی هوشمند دارند
باقری لنکرانی سرعت اینترنت برای توسعه خدمات سلامت همراه باید افزایش یابد ۴۰ میلیون ایرانی گوشی هوشمند دارندرئیس سمینار بینالمللی سلامت همراه گفت ۴۰ میلیون ایرانی گوشی موبایل هوشمند دارند و این ظرفیت بزرگی براری توسعه خدمات سلامت همراه است استفاده از اینترنت نیز رشد داشته اما ددیدار وزرای بهداشت ایران و چین در حاشیه مجمع جهانی سلامت در ژنو
دیدار وزرای بهداشت ایران و چین در حاشیه مجمع جهانی سلامت در ژنو تهران - ایرنا - وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مجمع جهانی سلامت با وزیر بهداشت چین دیدار و گفت و گو کرد به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت سیدحسن هاشمی در حاشیه شصدبیر انجمن علمی مامایی ایران: روش کنترل وزن در دوران بارداری/افزایش ناگهانی وزن میتواند نشانه مسمومیت بارداری
دبیر انجمن علمی مامایی ایران روش کنترل وزن در دوران بارداری افزایش ناگهانی وزن میتواند نشانه مسمومیت بارداری باشددبیر انجمن علمی مامایی ایران گفت در دوران بارداری مصرف غذاهای کم کالری مثل ماهی مرغ گوشت غلات کامل سبزیجات سبز رنگ لبنیات کم چرب و میوهجات متنوع توصیه میشودبیمارستان های مازندران همسو با طرح تحول نظام سلامت به امکانات درمانی مجهز می شوند
بیمارستان های مازندران همسو با طرح تحول نظام سلامت به امکانات درمانی مجهز می شوند نوشهر- ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت مازندران گفت که همسو با اجرای طرح تحول نظام سلامت برای ارائه خدمات مطلوب تر به بیماران به مدت دو سال آینده تمامی بیمارستان های استان به امکانات و تجهیزات لازم درمازیرساختهای علمی مناسب ایران برای تولید مواد دندانی در کشور
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۲ رییس انجمن علمی مواد دندانی گفت کشور ما از زیرساختهای علمی مناسبی برای تولید مواد دندانی برخوردار است اما از نظر اقتصادی توان رقابت با بسیاری از کشورها را نداریم به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر فرهاد شفیعی با اشاره به اینکه از لحاظ تولید موادنقش مهم ایران در آینده توسعه منطقه آسیا و اقیانوسیه
نقش مهم ایران در آینده توسعه منطقه آسیا و اقیانوسیه شناسهٔ خبر 2758858 - یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ سلامت > محیط زیست قائم مقام کمیته ملی توسعه پایدار با اشاره به واگذاری ریاست مجمع آسیایی توسعه پایدار سازمان ملل به ایران گفت ایران آسیا واقیانوسیه به دلیل رشد جمعیت وتوسعه اقبراساس تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی و کمیسیون ملی یونسکو صورت میگیرد ساماندهی و انعکاس واقعی دستاوردهای
براساس تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی و کمیسیون ملی یونسکو صورت میگیردساماندهی و انعکاس واقعی دستاوردهای حوزه علم فناوری و نوآوری ایران در سطح بینالمللیمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کمیسیون ملی یونسکو- ایران با هدف معرفی و اشاعه چهره واقعی ایران در حوزه علم فناوری وهمکاری علمی-پزشکی ایران با یک کشور اروپایی/ تبادل استاد و دانشجو دانشگاه علومپزشکی تبریز و دانشگاه Near East
همکاری علمی-پزشکی ایران با یک کشور اروپایی تبادل استاد و دانشجو دانشگاه علومپزشکی تبریز و دانشگاه Near East قبرس جامعه > سلامت - معاون آموزشی وزارت بهداشت با رئیس دانشگاه Near East قبرس و دو تن از معاونین این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینجمعآوری عوارضی تهران – قم در آیندهای نزدیک |اخبار ایران و جهان
جمعآوری عوارضی تهران – قم در آیندهای نزدیک معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 19 گفت عوارضی تهران – قم در آیندهای نزدیک جمعآوری و ترمینالهای جنوب و غرب تهران به این مکان انتقال داده میشود کد خبر ۵۰۰۷۲۷ تاریخ انتشار ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲ ۴۰ - 16 May 2015 معاون فنی و عمران ش-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها