تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854596379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارشی از یک نشست تخصصی(2) علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده تهران- ایرنا- هفتمین کنگره ی پیشگامان پیشرفت با موضوع «پیشرفت ایران، گذشته، حال و آینده» با حضور صاحبنظران و کارشناسان در پنجشنبه سی و یکم اردیبهشت در کتابخانه ملی تهران برگزار شد که در این نشست علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده مورد بررسی قرار گرفت.


پژوهش های علمی، تحقیقات و نوآوری و فعالیت محققان و نخبگان یک کشور از عامل های اصلی و مهم در رسیدن به پیشرفت و توسعه ی پایدار با حفظ فرهنگ اصیل و بومی یک جامعه به شمار می رود. گسترش فعالیت های تحقیقاتی و تقویت روحیه ی پژوهشگری که همانا تبدیل فکر، اندیشه و ایده به محصول و رفع نیازهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را نوید می دهد، نیازمند توجه ویژه به مرکزهای آموزشی و پژوهشی و تهیه ی امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مناسب جهت دستیابی به توسعه ی همه جانبه کشور محسوب می شود.
مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دوم خرداد 1390 هجری خورشیدی با هدف همگرایی و هم افزایی تلاش تمامی اندیشمندان و نخبگان کشور، طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، پشتیبانی و ارتباط میان فعالان و پژوهشگران این حوزه، مکانی برای اندیشیدن و ارایه ی محصول اندیشه ها، برقراری ارتباط و همکاری با شخصیت ها و مجامع علمی بین المللی و سرمایه گذاری بر روی نخبگان جوان و مستعد در حوزه و دانشگاه با حکم آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب تشکیل شد.
چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هم زمان با هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت با موضوع «پیشرفت ایران، گذشته، حال و آینده» در روزهای سی ام و سی و یکم اردیبهشت 1394 خورشیدی با هدف بررسی، تحلیل و چگونگی پیشرفت ایران به وسیله ی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت انجام گرفت.
هفتمین کنگره ی پیشگامان پیشرفت، موضوع علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده را به عنوان یکی از عناوین اصلی مورد بررسی و تحلیل قرار داد که در این نشست پژوهشگران و دانشجویان با همکاری استادان دانشگاه، در رشته های مختلف مقاله های خود را ارایه کردند.
مقالات مختلفی در این نشست ارایه شد که می توان به عنوان هایی مانند «چالش های اقتصادی نظام سلامت:گذشته و آینده، بررسی پیشرفت های آموزش پزشکی تخصصی/فوق تخصصی ایران و لزوم آینده نگری توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی، عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران با نگاهی به نقشه جامع علمی کشور، بررسی راههای تحقق نقشه جامع علمی کشور با بهره گیری از سخنرانی های مقام معظم رهبری، سیر اندیشه ی پیشرفت و نگاهی انتقادی از منظر اسلام به آن(پایان نامه) و بررسی کاربرد تکنولوژی های نوین ساخت در کالبد بناهای معماری به منظور حفظ هویت ایرانی اسلامی با رویکرد زمینه گرایی» اشاره کرد.
در متن زیر به مقاله هایی در این زمینه می پردازیم:
*بررسی پیشرفت های آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی ایران و لزوم آینده نگری توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی
این مقاله به بررسی دستاوردهای آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی از 1357 خورشیدی تاکنون و اهمیت آینده نگاری در توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی در کشورمی پردازد. در این تحقیق کاربردی ملی، وضعیت موجود و پیشرفت های چشم گیر آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی در جمهوری اسلامی ایران در دهه های گذشته بررسی و تحلیل شده و سپس به بررسی اهمیت این شواهد در آمایش سرزمین و برنامه ریزی های آینده در توسعه ی هدفمند آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی پرداخته شده است. رشد علمی کشور و تعداد مقالات چاپ شده در بخش پزشکی و تحقیقات سلامت و گسترش درمان های تخصصی و فوق تخصصی در سه دهه ی گذشته رشد چشمگیری داشته و از آنجایی که پیشرفت های آموزش پزشکی سبب بهبود مراقبت های سلامت جامعه می شود، لذا توسعه ی برنامه های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی باید برپایه ی آینده نگری و هدفمند باشد. تغییر نگاه مدیریتی و حاکم کردن دیدگاه آینده پژوهی باید به عنوان یک راهبرد جدی در بخش آموزش پزشکی کشور در نظر گرفته شود.
*چالش های اقتصادی نظام سلامت:گذشته و آینده
نظام سلامت همواره در زمان های مختلف با مشکلات زیادی روبرو بوده و به نظر می رسد در آینده نیز ادامه خواهد داشت. در زمان برنامه ریزی برای ارتقای عملکرد نظام سلامت یکی از مهم ترین مطالبی که باید به آن توجه شود، این است که اصلی ترین چالش سلامت در حال حاضر چیست؟ نظام سلامت ایران نیز همچون دیگر نظام ها با چالش افزایش شدید هزینه روبرو است. در این مقاله ضمن بررسی دلایل افزایش هزینه ها و تاثیرات آن، این نتیجه حاصل شد که پیش از اجرا شدن برنامه هایی در جهت رفع مشکلات مالی نظام سلامت می بایست تحلیل هایی در سطح خرد و کلان با دیدگاهی سیستماتیک و استراتژیک انجام و به نیازها و انتظارات و نقاط قوت و ضعف سازمان های بهداشتی و درمانی نیز توجه کافی شود. همچنین فراهم آوری منابع لازم برای پشتیبانی اجرای برنامه ها و مهم تر از همه آموزش های لازم برای توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی امری حیاتی به شمار می رود.
*عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران با نگاهی به نقشه جامع علمی کشور
مجله های علمی از مهم ترین گنجینه های معرفت بشری به شمار می روند. مقاله های منتشر شده در مجله های تخصصی و فنی به دلیل تازگی، کوتاه بودن مطالب، سرعت انتقال بالا، تحلیل های بسیار دقیق از موضوع های پیچیده علمی و فنی، چاپ و توزیع سریع، معرفی آخرین یافته های پژوهشی، انتشار انتقادها و نظرات و بررسی های اهل فن، تنوع مطالب و شکل ارایه برای پژوهشگران از جذابیت و کاربرد زیادی برخوردار هستند. یکی از عوامل که نشاندهنده ی اعتبار مجله های علمی و تخصصی محسوب می شود، نمایه شدن آن ها در پایگاه های اطلاعاتی و استنادی معروف جهان است. پژوهش حاضر عملکرد بین المللی مجلات علمی ایران نمایه شده در پایگاه گزارش استنادی نشریات را مورد مطالعه قرار داده و جایگاه کنونی این مجله ها را با نگاهی به نقشه ی جامع علمی کشور بررسی می کند.
*بررسی کاربرد تکنولوژی های نوین ساخت در کالبد بناهای معماری به منظور حفظ هویت ایرانی اسلامی با رویکرد زمینه گرایی
هویت و همسویگی طراحی و ساخت معماری معاصر ایران با بنیان های فرهنگی و تاریخی معماری ایرانی اسلامی، حلقه ی گمشده ای محسوب می شود که در عصر جهانی شدن و گسترش فناوری، نیازمند همخوانی بازخوردها و تعاملات «معماری، هویت و تکنولوژی» است. پیشرفت سریع تکنولوژی در عصر مدرن و تاثیر آن بر ساخت و ساز شهرها باعث تغییر در شهرها، جبرگرایی و ساده گرایی تکنولوژیکی به عنوان یک رفتار همبستگی غالب شده است. نتیجه ی تحقیق حاضر نشان می دهد که در بهره گیری از تکنولوژی های نوین ساخت، همخوانی و همگونگی با ساختارهای فرهنگی و هویت اسلامی اهمیت زیادی دارد که رویکردهای معماری زمینه گرا، ساخت و تولید معماری شهری نشان می دهد که تکنولوژی، بنیان و اساس کافی برای ساختار شهر نیست. در مقاله ی حاضر به موضوع هویت در معماری و جایگاه معماری زمینه گرا در کاربست تکنولوژی معماری پرداخته می شود و ماهیت هویت بخشی به معماری همگام با بهره گیری از تکنولوژی معماری مورد اشاره بوده است.
**در حاشیه ی نشست تخصصی علم و فن آوری و نظام سلامت ایران در آینده، پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا با «غلامحسین رحیمی» استاد دانشگاه تربیت مدرس و یکی از اعضای داوران این نشست به گفت و گو پرداخت.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت علم و فناوری در نظام سلامت تاکید کرد: نظام سلامت همانند نظام های دیگر به طور مستقیم با علم و فن آوری مرتبط است و به آن نیاز دارد. به عبارت دیگر توفیق نظام سلامت در این است که ما در حوزه ی دانش مرتبط با این حوزه موفق عمل کنیم.
وی افزود: پیشرفت علم و فن آوری در طول سال های گذشته تحول گسترده ای را در نظام سلامت و حوزه های مرتبط با علم پزشکی به وجود آورده است. امروزه آنچنان این 2 حوزه بهم آمیخته اند که بهبود سلامت فردی و اجتماعی بدون توجه به دانش و فن آوری دور از دسترس به نظر می رسد.
غلامحسین رحیمی با برشمردن مولفه های اصلی نظام سلامت گفت: پزشک، نهادهای درمانی، دارو و تجهیزات پزشکی از مولفه های اصلی نظام سلامت به شمار می رود که نیاز به علم و فن آوری در تهیه ی دارو و تجهیزات پزشکی ضروری است و اگر کشوری نتواند در این حوزه خوب عمل کند، بدون تردید نمی تواند یک نظام سلامت جامع و کامل و پیشرو داشته باشد و خدمات خود را در اختیار مردم قرار دهد. به همین دلیل این عنوانی که برای این نشست تخصصی انتخاب شده بر این نکته تاکید دارد.
او گفت: در نظام سلامت بایستی با توجه به حضور پررنگ علم و فن آوری در آن به حوزه های تحقیقی و پژوهشی توجه ویژه ای صورت گیرد. یک کشور برای دستیابی به توسعه ی همه جانبه نیازمند شکوفایی و پیشرفت در حوزه ی اصلی و مهم سلامت است.
این استاد دانشگاه مقالات ارایه شده در این نشست را مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: هر چند برخی از مقالاتی که ارایه شد با رویکرد موضوع اصلی نوشته نشده ولی با توجه به اینکه تمامی ارایه دهندگان، دانشجو بودند و برخی از آنها تجربه ی نخست خود را پشت سر می گذاشتند، به طور کلی مقالات خوب بود و امیدواریم در آینده مقاله های بهتری را در این زمینه داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به نتیجه و خروجی این مقاله ها تصریح کرد: از یک طرف این مقاله ها در وهله ی نخست برای خود ارایه دهندگان مفید است که ذهنشان نظم پیدا کند و یادگیری های خود را به صورت منظم و در قالب مقاله ارایه کنند و از طرف دیگر این مقاله ها در معرض دید و نظر صاحب نظران و افراد مختلف قرار می گیرد تا در صورت نیاز بتوانند از این مقاله ها استفاده کنند.
غلام حسین رحیمی استاد دانشگاه تربیت مدرس در پایان گفت: امیدوارم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بتواند از برخی از این مقاله ها، جمع بندی هایی داشته باشد و آن را به نهادهای مربوطه ارایه کند تا در سایه ی توجه به حوزه های علمی و پژوهشی بتوانیم پیشرفت و توسعه ی ایران را شاهد باشیم.
از: مجتبی شفیعی(گروه اطلاع رسانی)
پژوهشم**9348**9131



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن