واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چگونه رخداد تبریز مدیریت شد؟ تهران- ایرنا-آنچه در هفته پایانی لیگ برتر فوتبال و بویژه بازی 2 تیم تراکتورسازی تبریز و نفت تهران رخ داد تلخ و قابل تامل بود. اما با این همه نمی توان چشم بر تلاش دولت برای مدیریت و پیگیری این حادثه بست؛ از غیرامنیتی دیدن این مساله و تایید نارضایتی مردم تبریز تا پیگیری گسترده این رخداد باهدف روشن شدن جوانب مختلف آن.
«حسن روحانی» رییس جمهوری روز چهارشنبه سی ام اردیبهشت ماه در هفدهمین سفر استانی خود در جمع مردم تبریز اعلام کرد: دولت با قدرت تمام با مقصران حادثه ی ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز که با احساسات پاک مردم قهرمان آذربایجان بازی کردند به شدت برخورد می کند.
هر چند برخی از منتقدان دولت بر این باورند که این دسته از مسایل خُرد جامعه نباید به سطح سران نظام برسد، ولی ورود هیات دولت و دستور مستقیم شخص رییس جمهوری برای رسیدگی به دروغ هفته ی پایانی لیگ برتر و برخورد با عاملان این ماجرا نشان دهنده ی آن است که دولت تدبیر و امید خود را ملزم به اجرای قانون حتی در جزیی ترین شکل آن می داند.
ورود مستقیم هیات دولت و وزارت ورزش و جوانان برای رسیدگی به شایعه ی ورزشگاه یادگار امام (ره)، چند پیام مهم را در بر دارد:
1- سال 1394 از سوی رهبر انقلاب، سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نامگذاری شد. اگر بخواهیم نمونه یی از همدلی و همزبانی بین مردم و دولت را ترسیم کنیم، بی شک توجه به درخواست هواداران فوتبال از مسوولان وزارت ورزش می تواند مصداق عینی تحقق این شعار باشد.
در حالی که هواداران 2 تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز و نفت تهران در رسانه های مختلف و شبکه های اجتماعی از مسوولان ورزش کشور درخواست کرده بودند رخدادهای هفته آخر لیگ را بررسی کنند رییس جمهوری خود وارد این ماجرا شد. وی در جریان سفر استانی خود به آذربایجان شرقی در جمع مردم تبریز اعلام کرد: آن ها (هواداران فوتبال) حق دارند از رییس جمهورشان درخواست کنند که به این مساله رسیدگی کند و این اتفاق نیکویی است که مردم در عین صراحت حرف خود را در حضور مقام اول دولت می زنند.
2- نزدیک بودن زمانی سفر استانی هیات دولت به آذربایجان شرقی و رخدادهای روز پایانی لیگ برتر موجب شد برخی از منتقدان سفر رییس جمهوری به این استان را سرد و بی رمق نشان دهند اما واقعیت حضور مردم چیز دیگری را نشان داد. رییس جمهوری نیز در برابر با تاکید بر این که تیم فوتبال تراکتورسازی متعلق به آذربایجان نیست بلکه برای تمام ایران است به حضور پرشور مردم آذربایجان شرقی و به ویژه طرفداران فوتبال در دیدارهای مردمی پاسخ گفت.
تاکید روحانی بر رسیدگی به شایعه ی تبریز نه تنها راه برخی مخالف خوانی ها را بست بلکه وی با ملی خواندن تیم تراکتورسازی تبریز پیام ویژه یی را برای کسانی که در شیپور قوم مداری می دمند فرستاد. اصل رعایت حقوق تمام شهروندان و از خود دانستن اقوام و گروه های مختلف ایرانی، پیام مهم رییس جمهوری برای بدخواهان یکپارچگی ایران بود.
3- پذیرش مشکل به وجود آمده در نهادهای زیر مجموعه ی وزارت ورزش و جوانان از سوی هیات دولت و عزم این مجموعه برای رسیدگی و شناسایی عامل های آن یکی از مهمترین پیام هایی است که می توان از سخنان رییس جمهوری در جمع مردم تبریز برداشت کرد. هیات دولت بدون اینکه بخواهد مسوولیت شایعه ی ورزشگاه یادگار امام (ره) را به گردن کسی دیگر بندازد، در نخستین اقدام، وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال را مسوول پیگیری پرونده ی این حادثه کرد.
این رویکرد نشان دهنده ی آن است که پاسخگویی به مردم، از اصول اساسی و اولیه ی دولت تدبیر و امید است. ادامه ی این روند می تواند آغازی بر پایان این سخن باشد که هیات دولت و کابینه ی یک رییس جمهوری تافته ی جدا بافته یا خط قرمز پرسشگری است زیرا شخص رییس جمهوری باید در برای عمل نهادهای زیر مجموعه خود پاسخگو باشد.
پذیرش خطا و در پی آن تاکید روحانی بر شناسایی و مجازات عاملان شایعه ی ورزشگاه یادگار امام (ره) از اقدام های مهمی است که امید می رود به الگویی در جامعه تبدیل شود زیرا تا زمانی که دولت بخواهد با روش های مختلف پشت پرده ی برخی از مشکل ها و چالش ها را از مردم پنهان کند نمی توان انتظار داشت عدالت به بهترین شکل ممکن آن در جامعه اجرا شود.
4- همراهی «محمود گودرزی» و دیگر مسوولان ورزش کشور در سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی از این واقعیت حکایت دارد که دولت تدبیر و امید برای مسایل مختلف جامعه همواره اهمیت ویژه یی قایل است و سعی دارد در همه ی زمینه ها قانون را به بهترین شکل اجرا کند تا اگر حقی از کسی ضایع شده این حق گرفته و عدالت به بهترین شکل آن در جامعه اجرا شود. طرفداران 2 تیم نفت تهران و تراکتورسازی تبریز هر چند دیگر امیدی به قهرمانی در این فصل ندارند ولی اقدام های دولت و وزارت ورزش در جهت پیگیری عاملان شایعه ی هفته ی پایانی لیگ برتر فوتبال، بذر امید را در دل آنها کاشته است که دست کم می توان به صورت جدی با متخلفان برخورد کرد.
5- به رغم تلاش های صورت گرفته برای برخورد با متخلفان طی سال های گذشته در برخی از مواقع ما شاهد بودیم که روند رسیدگی به یک حادثه یا واقعه ناتمام مانده و افکار عمومی جامعه برای پی بردن به اصل ماجرا به شایعه و خبرهای غیر موثق کشیده شده است. امید است که دولت با هماهنگی دیگر قوه ها و نهادهای حاکمیتی زمینه های مبارزه با متخلفان در حوزه های مختلف بخصوص حوزه ی ورزش را فراهم کند تا درآینده هواداران بتوانند با خیال راحت و بدون دغدغه رقابت تیم محبوب خود را پیگیری کنند. بی شک تحقق چنین مهمی نه تنها می تواند در زمینه ی ورزشی اعتماد طرفداران را جلب کند بلکه در دیگر زمینه ها موجب می شود قشرهای مختلف جامعه نسبت به گذشته اعتماد بیشتری به مسوولان خود داشته باشند.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2052**9279**2054
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]