واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پسرکوچک ژاپنی و اولین های ازدست رفته تهران- ایرنا- امروزه سونی در اکثر حوزه ها از سرگرمی و سینما و انیمیشن گرفته تا لوازم خانگی و موبایل و فناوری های پوشیدنی در سرتاسر دنیا فعال است و مشتریان وفادار خود را دارد.
***از پلوپز تا بلو-ری
به گزارش ایرنا ، در سال 1946 دو ژاپنی به نام های ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا به همراه یک گروه کوچک ولی پرانرژی با فقط 500 دلار سرمایه شرکتی به نام «انستیتوی تحقیقات مخابرات توکیو» را بنا نهادند. همین شرکت چند دهه بعد مبدل به برندی چندین میلیاردی به نام Sony شد. جالب است بدانید اولین محصول این شرکت، یک پلوپز بود که البته به شکست بدی انجامید. شرکت 6500 دلار روی آن سرمایه گذاری کرد ولی فقط 300 دلار فروش کرد! در سال 1958 نام کمپانی رسما به سونی تغییر یافت. نام Sony از ترکیب دو کلمه sonus و sonny ایجاد شد. کلمه اول در لاتین به مفهوم صدا است و کلمه دوم به معنای پسر کوچک و اشاره به گروه کوچک و جوانی دارد که هسته اصلی سونی را تشکیل دادند.
امروزه سونی در اکثر حوزه ها از سرگرمی و سینما و انیمیشن گرفته تا لوازم خانگی و موبایل و فناوری های پوشیدنی در سرتاسر دنیا فعال است و مشتریان وفادار خود را دارد. کارشناسان رمز موفقیت سونی را در پیش بینی نیازهای مصرف کنندگان پیش از رقبا و تولید محصولات انقلابی برای برآورده کردن نیازهای خریداران می دانند.
این برند در تولید بسیاری محصولات پیشگام بود: رادیو ترانزیستوری (1955)، تلویزیون رنگی (1968)، VCR- ضبط ویدئویی (1971)، دستگاه پخش واکمن (1979) سی دی پلیر (1985)، دوربین هندی کم (1989) پلی استیشن
(1994) و ضبط کننده بلوری (2003) از این جمله اند. همچنین سونی از نخستین موسساتی بود که در سال 1999اقدام به تولید روبات هوشمند کرد. آیبو نام این سگ روبات بود که در زمان خود سروصدای زیادی به پا کرد ولی در ادامه با اقبال چندانی مواجه نشد و نهایتا تولید آن در سال 2005 متوقف شد.
در حال حاضر سونی در حوزه های مختلف تحت زیرمجموعه های متعددی به نام های: Sony Corporation (هولدینگ و قسمت محصولات الکترونیک)، Sony Computer Entertainment (بازی)، Sony Pictures Entertainment (انیمیشن)، Sony Music Entertainment (نشر موسیقی)، Sony/ATV Music Publishing (تولید موسیقی)، Sony Financial Holdings (خدمات مالی) و تعدادی شرکت دیگر است.
سونی نخستین شرکت ژاپنی بود که اقدام به فروش سهام در ایالات متحده کرد. تا اینکه سال 1989 این شرکت به قیمت 3.4 میلیارد دلار توسط کلمبیا پیکچرز خریداری شد و رسما به امریکا انتقال یافت و در هالیوود مستقر شد.
به رغم انتقال سونی به ایالات متحده تا همین اواخر ژاپنی ها در خصوص شرکت خود تعصب به خرج می دادند و راضی نمی شدند یک آمریکایی ریاست سونی را به عهده بگیرد. تا سال 2005 که یک مستندساز مشهور ولزی به نام سر هاوارد استرینگر این سمت را در اختیار گرفت. البته از سال 2010 مجددا یک ژاپنی به نام کازو هیرائی زمامدار سونی شده است.
**آینده مبهم
سونی شکست ها و ناکامی های بسیاری را هم تجربه کرده است که از جمله آن که می توان خروج از بازار لپ تاپ و رایانه شخصی در سال گذشته و واگذاری برند Vaio، همچنین توقف تولید تلویزیون های براویا که طی 9 سال گذشته 4.6 میلیارد یورو به سونی ضرر وارد کرده بود.
به علاوه در طی تاریخچه خود حملات و هک های متعددی را متحمل شده است. از افشای اطلاعات کاربرانش در سال 2011 که بابت آن 250 هزار یورو جریمه شد تا لو رفتن تعدادی از نسخه های فیلم های تولیدی در سال گذشته و البته افشای میزان حقوق و دستمزد کاربرانش توسط هکرها که سروصدای زیادی به پا کرد.
به گزارش سایت گیزمودو، براساس گزارش مالی که سونی درباره سال 2014 منتشر کرده، عمده فروش این برند ژاپنی به واسطه کنسول های بازی و سنسور دوربین بوده است. در حوزه موبایل سونی توفیق چندانی نداشته...
در واقع در حوزه تلفن همراه، سونی به مانند بسیاری برندهای مشهور دیگر زیر سایه اپل و آی فون قرار دارد. سری گوشی های اکسپریا که از زمان سونی اریکسون و پیش از جدایی این دو عرضه می شد، با اقبال خوبی مواجه شده بود؛ لیکن با ورود نسل جدید آی فون در سال 2007 این فروش سونی هم افت کرد. مشکلات به روز رسانی نرم افزاری گوشی های سونی نیز مزید بر علت شد تا سونی نتواند به جایگاه دلخواهش در حوزه موبایل برسد. طی سه ماه اخیر سونی 11.9 میلیون دستگاه تلفن همراه فروخته که از طریق آن 80 میلیون دلار عایدی داشته است. البته این رقم در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته 27 درصد رشد نشان می دهد. ناگفته نماند، مشکلی که سال گذشته برای شارژرهای موبایل سونی به وجود آمد زیان هنگفتی به این کمپانی وارد کرد.
در زمینه تلویزیون های اسمارت نیز سونی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند. سونی در این زمینه سابقه طولانی دارد و هزینه زیادی صرف تحقیقات کرده ولی باز هم به درآمد مطلوبش نرسیده.
این شرکت در سال گذشته برند مشهور خود در حوزه رایانه های شخصی Vaio را مجبور شد بفروشد و 1100 کارمند خود را تعدیل کرد. سود خالص سونی طی شش سال گذشته همواره کاهش داشته و سونی تلاش دارد این روال به سال هفتم کشیده نشود.
از همین رو سردمداران این شرکت ژاپنی تلاش های خود را متمرکز بر واحدهای تولید سنسور دوربین و بازی های پلی استیشن متمرکز کرده اند. در حال حاضر در دوربین بهترین گوشی های دنیا (از جمله آی فون و آی پد) از سنسور سونی بهره گرفته می شود.
اکنون مدیران سونی برای نجات مجموعه متبوع خویش درصدد تدوین یک استراتژی سه ساله برآمده اند. هدف اصلی این برنامه افزایش سود است و نه افزایش فروش و طبق آن سود عملیاتی سونی باید به حداقل 4.2 میلیارد دلار برسد. سونی تصمیم گرفته بر واحدهای سودآورش مثل حسگر دوربین، بازی و صنایع سرگرمی تمرکز کند. کارشناسان می گویند تا پایان سال جاری میلادی این شرکت ژاپنی قدیمی از این امتحان که آیا قادربه بقا خواهد بود یا نه، عبور می کند.
علمی **2043**1599
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]